05 Μαρτίου 2022

Τουρισμός: Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. δρομολογεί ο όμιλος Μήτση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Νέες μονάδες και επεκτάσεις σε Αφάντου, Αττική, Μύκονο και Καμένα Βούρλα

Σημαντικό μέρος του σχεδίου είναι και η επέκταση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα, εφόσον ασφαλώς ο όμιλος Μήτση επικρατήσει στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της έκτασης, η οποία περιλαμβάνει ιαματικές πηγές.

Επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη πενταετία δρομολογεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση. Το σχέδιο αφορά την ανάπτυξη νέων μονάδων αλλά και τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση όσων από τα 17 υφιστάμενα ξενοδοχεία του ομίλου το απαιτούν.

Το βασικό τμήμα του επενδυτικού πλάνου αφορά τη Ρόδο και κατόπιν τα Καμένα Βούρλα, τη Μύκονο αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα, και ειδικότερα την Αττική. Στη Ρόδο αναμένεται να επενδυθούν μεσοπρόθεσμα για την πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου περί τα 400 εκατ. ευρώ στη νεοαποκτηθείσα έκταση 1.327 στρεμμάτων στην Αφάντου, η οποία διαθέτει δυνατότητα δόμησης 110.000 τετραγωνικών, σχεδόν όσων δηλαδή ελέγχει αυτή τη στιγμή ο όμιλος στα 17 υπάρχοντα συγκροτήματά του. Σε όρους δωματίων αυτό σημαίνει αύξηση 30% της υπάρχουσας δυναμικότητας των 5.075 δωματίων.

Οι επενδύσεις στην Αφάντου, την οποία απέκτησε από την M.A. Aggeliades Hellas προ ολίγων ημερών, αφορούν την ανάπτυξη ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενός δεύτερου ξενοδοχείου μπουτίκ, κατοικιών, μαρίνας και τον εκσυγχρονισμό του υφισταμένου γηπέδου γκολφ (18 οπών που έχει σχεδιαστεί από τον Donald Haradine) σε παγκοσμίου κλάσης. Η Αφάντου είναι παραθαλάσσιο ακίνητο με μήκος ακτογραμμής 4.200 μ. και μέτωπο εκτεινόμενο σε μήκος 3.350 μ. στην εκτεταμένη αμμώδη παραλία της Αφάντου και των Καλυθιών.

Στην Αφάντου της Ρόδου αναμένεται να επενδυθούν μεσοπρόθεσμα περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο ο όμιλος Μήτση στα σχέδιά του έχει και την επέκτασή του με νέο resort στη Μύκονο, ενώ φέρεται να βρίσκεται κοντά και στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την ανάπτυξη νέου μητροπολιτικού ξενοδοχείου στο αστικό συγκρότημα της Αττικής.

Εξίσου σημαντικό μέρος του σχεδίου είναι και η επέκταση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα, εφόσον ασφαλώς ο όμιλος επικρατήσει στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της έκτασης, η οποία περιλαμβάνει ιαματικές πηγές. Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο στο νότιο τμήμα του Μαλιακού Κόλπου στο κέντρο του οικισμού των Καμένων Βούρλων που περιλαμβάνει την ιαματική πηγή της Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, η οποία έλκει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1930. Το θαλάσσιο μέτωπο έχει αμμώδη παραλία μήκους 520 μ. ενώ το νότιο όριο εκτείνεται μέχρι τις πευκόφυτες πλαγιές του όρους Κνημίς. Εντός του ακινήτου ο όμιλος Μήτση λειτουργεί σήμερα, με βάση την προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης, ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με κέντρο Wellness και SPA και υδροθεραπευτήριο.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο όμιλος εξαγόρασε το ακίνητο στη Βόρεια Αφάντου της Ρόδου από τον επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη, ο οποίος το είχε με τη σειρά του αποκτήσει μέσω σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Στην κυριότητα του τελευταίου πέρασε τον Δεκέμβριο, οπότε και αυτός κατέβαλε το τίμημα των 26,9 εκατ. που προέβλεπε η προσφορά του στην προ ετών σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Σε όρους λειτουργικών επιδόσεων ο όμιλος Μήτση εξέρχεται της πανδημίας έχοντας ήδη από τη χρήση του 2021 ανακτήσει περίπου το 87% της δραστηριότητας του 2019. Ειδικότερα, έκλεισε την τελευταία χρήση με πληρότητα της τάξης του 80% έναντι περίπου 90% το 2019, με όλα τα ξενοδοχεία του σε λειτουργία. Τα Mitsis Hotels ξεκίνησαν σταδιακά να λειτουργούν πριν από 50 χρόνια και σήμερα ο όμιλος ελέγχει 17 παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ξενοδοχεία πόλης και θέρετρα 4 και 5 αστέρων και 11 SPA και κέντρα θαλασσοθεραπείας σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω και Ρόδο.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα ζητούμενο που οδηγείται σε λυση,η αλλιώς μια προαναγγελθεισα επένδυση.
Ιστορικά ,όπως όλα έχουν την παθογένεια ,έτσι και το συγκεκριμένο ακίνητο διολισθησε από μέσα από συμπληγάδες.
Δύο ήταν οι σημαντικές περίοδοι όπου
υπήρξε πλήρη απαξίωση.
Η πρώτη με τον πόλεμο και την κατοχή με την πτώχευση του σχήματος Βασιλειάδη.
Η δεύτερη με την 'πολεμικο' σοσιαλισμό ή αλλιώς κοινωνικοποίηση της δεκαετίας του 80.
Το σοκ ειδικά της δεύτερης περιόδου
δεν επουλωθεί, τα δε κουφάρια του ειναι παρόν,- βλέπε Ραδιον,θρονιον, Ασκληπιος ,Ασκληπιος, παρκο κλπ.
Η τωρινή οικονομική 'φαση' δεν διαφέρει από την δεύτερη πολύ (σε είναι καλά ο κρατισμός και οι φόροι του),όμως το τουριστικό προϊόν από τον καπιταλισμό είναι ακόμη επιλεξιμο.
Τα Καμενα βουρλα χρειάζονται την επένδυση( και για το Καμπιγκ) ως στρατηγικο επιχειρησιακο προγραμα.
Φυσικά ο θεσμός όπως σωστά 'διέγνωσε' ότι ο ιδιωτικός τομέας δίνει ανάπτυξη και όχι η λαοκρατια της επιτροπής διαβουλευσης,πρέπει να διευκολυνη τον επενδυτή αν και εφ όσον υπάρξει
Ποιος δεν θυμάται την υπεκφυγη του Δήμου για την διάνοιξη υπόγειας διάβασης προς την πλαζ?
Τα ιαματικά είναι βέβαια σημείο τριβής,όμως και εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα που οδηγεί στο αίτιο
και αυτό δεν είναι άλλο από την πτώχευση και τον τερματισμό του κοινωνικού τουρισμού.
Μια παράλληλη λύση θα ήταν να δημιουργηθούν μικροί πόλοι ιαματικής
Ιατρικής σε επιλεξιμα ξενοδοχεία εφ όσον ανακαινίσουν μικρούς χώρους(SPA).

Κριτων

Ανώνυμος είπε...

Κρίτων, σωστα όλα αυτα, το φιλαράκι σου ο δήμαρχος τι λέει;

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε να μασάτε… ταραμά !
Πληρωμένη διαφήμιση από τον όμιλο Μήτση λόγω των 32 δις € του Ταμείου Ανάκαμψης.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν νοικιάζει, πουλάει. Ο Μήτσης δεν θέλει να αγοράσει αλλά να νοικιάσει .
Έχετε δει πολλούς νοικιαστές να επενδύουν στα μισθωμένα ακίνητα ?

Ανώνυμος είπε...

Είσαι στην επιτροπή αξιολόγησης του ΤΑΙΠΕΔ;

Ανώνυμος είπε...

ή υπόγεια διάβαση σε μάρανε.. άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς λέει η παροιμία τατάρμαν... θες και πρόταση επενδυτή και για το κάμπινγκ...πιθανώς να είναι πάλι άγονη η πρόσκληση του ταιπεδ, όπως μερικά χρόνια πρίν.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει κατέστη '
άγονη' η διαδικασία ανάδειξης πλειοδοτικης πρόσφατες για την μακροπρόθεσμη ενοικίαση της ακινήτου ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ στα ΚΒ(ρητορική ερώτηση);
Ενδεχόμενες απαντήσεις:
Α. Δεν υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον
Β.Ηταν ένας ενδιαφερόμενος και εξ αυτού δεν υπήρχε πλειοδοσία.
Γ. Υπήρξε μη συμφέρουσα προσφορά.
Δ. Ασαφής φάκελος.
Όπως και να συμβεί,οι δημότες ζητούν μια θετική κατάληξη,δηλ να υπάρξει ανάδοχη.
Ο όμιλος Μήτση υπάρχει,ενδιαφέρεταιδηλωνει παρόν,αλλά δεν εμπνέει.
Παρόλα αυτά ακόμη και αυτός αν υπάρξει 'σφιξιμο'στις συμβατικές υποχρεώσεις τότε κάτι καλύτερο θα προκύψει σε σχέση με το τώρα .
Φυσικά χρειάζεται υπομονή απο την οποίαν οι δικαιωματιστες έχουν πάρει διαζύγιο.
Προτείνω κάποιον Ολιγαρχη του 'Πουτινισμου' να επενδυσει και εδώ αφού αποναζιστικοποιησουν
πρώτα την Ουκρανία για να περιλάβουν και εμάς μετά.

Ανώνυμος είπε...

προφανώς και ξέρεις τι έγινε με την άγονη και λές ..ρητορική ερώτηση. άσε τα διεθνή πολιτικά και ...νοστάλγα υπόγεια...καρναβάλι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πότε ξεκινάει η επίθεση στο κτήριο της δημαρχίας;

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση για την επίθεση στο κτήριο της δημαρχίας την έδωσε ο Τραχανοβιτς.
- Ξεχάσατε να μας πείτε την ώρα και την ημέρα??

Ανώνυμος είπε...

Όταν καίγεται το αμπέλι του γείτονα δεν μιλάς για υποτιθέμενες επενδύσεις.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ _ Σκηνικό 3ου Παγκοσμίου Πολέμου
Καλή δύναμη για όποιον και όποια αποφασίσει να το διαβάσει.
https://www.ksipnistere.com/2022/03/blog-post_449.html

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε και αυτό.
Ο Ιταλός Δημοσιογράφος Φρανκο Φρανκασι Μιλάει για το 4ο Ραιχ , και Περιγράφει πως οι μυστικες υπηρεσιες της Δύσης οδήγησαν τους νεοναζι Στην καταληψη της εξουσιας σε χωρες του ανατολικου μπλοκ

https://www.ksipnistere.com/2022/03/blog-post_817.html

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Η ουκρανια χρειαζεται αποναζιστικοποιηση αλλα εδω χρειαζεται αποσταικουροβλακοποιηση ! Σας ποτιζει αφιονι και κοιμαστε ο ανικανος που ενω αυξησε με βλακωδη τροπο το χρεος 50 δις ειπε οτι μειωσε τους τοκους 200 εκ με την ανταλλαγη ομολογων χρεους δντ και αγορων !Ο κριτων εχει δικιο σε αυτο η υπογεια διαβαση θα εκανε καλο στους πεζους και θα εδινε στον επενδυτη το σημα οτι σε προσεχουμε για να σε εχουμε !Παρτε το χαμπαρι η φθιωτιδα ειναι κοιμωμενη απο ολα τα κομματα ! Αναπτυξη σε αυτο το τοπο δεν γινεται χωρις αεροδρομιο στη λαμια !------Μπραβο σε καποιους που δεν πιπιλανε τη νατοκαραμελα και γραφουν καποια ενημερωτικα οπως η τραπεζα σμπερμπανκ που την εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες αλλα και τις παραπομπες σε σαιτ προς ενημερωση ! Καποιοι νομιζανε οτι η ρωσια του μεθυστακα το 92 που διασυρονταν θα ηταν για παντα ετσι !Το ξενοδοχειο ουκρανια ουρανοξυστης που εγινε με κρατικα λεφτα αγοραστηκε λιγες χιλιαδες δολαρια απο τη ρεντισον .Μονος καυγας δε γινεται σε αυτο το πολεμο !

Ανώνυμος είπε...

Κριτων ως ΚΒτης θαπρεπε να ξερεις οτι η υπογεια διαβαση απορριφθηκε λογω του κεντρικου αγωγου αποχετευσης. Σταματα να εχεις αποψη για ολα. Εκτιθεσαι. Αλλα θα μου πεις, αυτο εσενα σε τρεφει.
Και εσυ Τραχανα, δεν σε ξερω, πως υποστηριζεις την αποψη του Κριτωνα ? Ξερολας και εσυ ?
ΠΟΛ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Λαικη Πολιτοφυλακη περιοχης Δημου Κ.Β. προιδοποιει οτι απο την ανατ. Ουκρανια
θα ρθουν ψυχρες αερινες μαζες με πιθανοτητα
να πεσει βροχη με τη μορφη Ναζιστικων και φασιστικων σταγονιδιων.

Ανώνυμος είπε...

Η υπογεια διαβαση δεν εγινε γιατι η τοτε διοικηση εβαλε αντισταθμιστικο όρο στον Μητση να δωσει τον Ασκληπιο στον Δημο.
Αυτο βεβαια δεν μπορουσε να γινει λογω ιδιοκτησιας ΤΑΙΠΕΔ.
Ετσι με προσχημα οτι οι παραλιακοι δεν ηθελαν να κοπει η Γερασ. Βαιλειαδη για τις εργασιες
δεν προχωρησαν στην αδειοδοτηση.
Οσον αφορα τον κεντρικο αγωγο ειχε γινει τεχνικη μελετη -δαπανες ΜΗΤΣΗ- οπου η διαβαση θα ηταν
υπερκειμενη του αγωγου, δυο μετρα υψος και με στεγανωση ,θα ειχε ελαφρια κλιση απο τον κηπο της Γαληνης μεχρι το δαπεδο της πλαζ ιζαμπελλα βλεπε: μηχ.Βλασση Κωστα.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Δηλαδή όπου υπάρχει αποχέτευση Δεν γίνονται υπόγειες διαβάσεις? Δεν νομίζω. Έχει γραφτεί εδώ ότι δεν έγινε λόγω αισθητικής! Δεν το ξέρω καλά το θέμα αν το ξέρεις ενημέρωσε μας σχετικά!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και γίνονται αναλογα εργα αρκεί το βάθος του αγωγού να μην το εμποδίζει.Εδω δεν το εμπόδιζε.Επισης ο Σύλλογος είχε ταχθεί υπέρ του εργου εγγράφως προς τον δήμο, με την παρατήρηση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από δημότες όχι μόνο από πελάτες.Αυτό λύθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Μήτση για ισοπέδωση του χώρου από εμποδια (μπορντουρα-σιτα κλπ).
Αισθητικά θα ήταν η ράμπα προσβασης με τις προδιαγραφές της Γαληνης .Ο Τέτρι όμως ήταν αβουλος και ομηρος του πολιτικού επιτροπου σ. Φακιρη.

Ανώνυμος είπε...

είσαι τόσο μικρόψυχα εμπαθής που κρίνεις αρνητικά ένα πρώην δήμαρχο, τον οποίο ο ντοτόρ δε βλέπει ούτε..με τηλεσκόπιο...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΠΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.
ΚΡΙΤΩΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΒ ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΣΥΚΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η μεταφορά συναισθήματος στο μπλογκ δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πολιτική πραγματικότητα.
Επίσης δεν μπορεί να είναι σημείο πολιτικού διαλόγου, λχ ο Τέτρι είναι καλός καγαθος άρα και σωστός δήμαρχος ή ο Συκιωτης είναι δύσκολος ιδιορυθμος άρα και μη παραγωγικός.
Δεν δισταζω να ειμαι
με τον δύσκολο χαρακτήρα αλλά παραγωγικό, από τον 'αγαπουλα' αλλά στατικό.
Έτσι η προτροπή για κριτική θα έπρεπε να είναι για μια παλαιά διοίκηση η αποτίμηση πολιτικού έργου και όχι πόσες 'καλημέρες' ειπωθηκαν.
Στην δε σημερινη διοίκηση έχουμε εν εξελίξει διεργασίες,
και θα πρέπει η κριτική μεν να γίνεται, όχι βέβαια συγκριτικά με το παρελθόν(χρονική διαφορά) αλλά βάσει προσδοκιων(Μέλλον).
Πάντως επειδή η 'πολεμική' κάποιων είναι και ανένδοτος παράλληλα, υπάρχει ακόμη καιρός για επιστροφή στην κριτική χωρίς συναισθημα(θετική σκέψη).Η υπόγεια διάβαση δεν έγινε και έχει τα αίτια της,όμως μόνο και μόνο ότι υποβλήθει τεχνική άποψη(ιδιώτη ) προς τον δήμο για νόμιμες διαδικασίες(και πολεοδομικά)σημαίνει
οτι εληφθει υπ'οψιν κυρίως ο αγωγός.
Για τον Συλλόγο,οντως ότι ενυπάρχουν και οι διαφωνίες, αλλά ότι ο Κριτων κάνει ζημιά στο Σύλλογο είναι ακραίο,αστηριχτο,και εμπαθες,και εκείνος που το υποστηρίζει,-αν πράγματι είναι πιστοποιημένο μέλος- ας υποβάλει γραπτώς
πρόταση διαγραφής, άλλωστε δημοκρατία έχουμε όχι κομμουνισμο.
Αντί αυτού όμως ο Σύλλογος δεν δέχτηκε την διεύρυνση την οποία πρότειναν κυρίως οι αντιδρώντες στις πολιτικές του Δημάρχου!


Ανώνυμος είπε...

Όσο υπαρχουν ΚΡΙΤΩΝΕΣ αυτος ο τοπος δεν εχει μελλον.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να κοιτάμε πως θα επιβιώσουμε με τον Γουρλομάτη που εχει βάλει την ελλαδιτσα στόχαστρο στους Ρώσους κάθεστε και τσακωνεστε με τους ντόπιους καπιταλιστές για την
υπογεια διάβαση.
Και συ τραχανά στην
Καραπο@τσακλ@ρα σου,
αντί να παρεις το σκουποξυλο ...

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πιστευω οτι ο γιος του γκαντεμη θα φαει σφαλιαρα μεγαλυτερη απο αυτη του πατερα του το 93 .Λογικα . Εσυ γιατι κρυβεσαι ? Επαναστατης του καναπε εισαι ?Οπως κατι αλλοι στο συριζα ?

Ανώνυμος είπε...

Χασαρό Ταβάριτς Κωνσταντίν?

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πούτιν που μας χρειάζεται για να δούμε τι σημαινει αληθινή δημοκρατία. Εκεί να δεις διαμαρτυρια και απεργια μέχρι τα μπούνια!