19 Σεπτεμβρίου 2021

Προτάσεις Τοπικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα των Καμένων Βούρλων 2022

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία έκθεση ιδεών! Ούτε στην Α' Δημοτικού να ήταν θέμα στο μάθημα Σκέφτομαι και Γράφω.
Ντροπή σας κύριοι κύριοι Τοπικοί Σύμβουλοι.
Απορώ γιατί υπάρχει αυτός ο θεσμός; Τι προσφέρει στον τόπο; Πέραν της αμοιβής του Προέδρου...
Πήγαν να τον καταργήσουν στο νέο νομοσχέδιο αλλά φαίνεται ήταν πολλές οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην κομμουνιστική κυβέρνηση που έχουμε εκλέξει και δυστυχώς δεν θα απαλλαγούμε από αυτό το έκτρωμα που ισχύει στον Κλεισθένη.
#παραιτηθείτε

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά για παραμυθακι καλά είναι.Εαν τα δείτε κι όλας θα είναι όνειρο.Μαλλον σε αυτό τον δήμο δουλεύομαστε μεταξύ μας.Αυτοι μας παρουσιάζουν φανταστικά έργα εμείς κάνουμε πως τους πιστεύουμε και όλα καλά Δεν θα ήθελα να φανταστω τι θα συμβεί όταν ξυπνήσουμε από τον λήθαργο

ΔΗΜΟΤΗΣ Κ.Β είπε...

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ANAKATASKEYH ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
https://petroupoli.gov.gr/2018/07/09/kataskevi-anakataskevi-pezodromiou/
Αρμόδια Υπηρεσία: Τεχνική Υπηρεσία (ΤΗΛ: ……….)
Η κατασκευή – ανακατασκευή πεζοδρομίων διέπεται από την ακόλουθη νομοθεσία:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 24 του Κτηριοδομικού Κανονισμού (Φ.Ε.Κ. 59/∆/1989), όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο 367 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (ΦΕΚ 580Δ /1999).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.3α του Ν. 2696/99 περί «Κυρώσεως του κώδικα οδικής κυκλοφορίας», όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 παρ.1 του Ν.4203/13.
3. Την αρ.52907/28.12.09 Απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών».

Από το στοιχείο 1 της αναφερόμενης νομοθεσίας, προκύπτει η ευθεία και άμεση υποχρέωση για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση του, έμπροσθεν από κάθε ακίνητο, πεζοδρομίου, από τον αντίστοιχο ιδιοκτήτη του ακινήτου αυτού.
Ο Δήμος μπορεί να υποκαταστήσει τις υποχρεώσεις του παρόδιου ιδιοκτήτη όσον αφορά το εν λόγω πεζοδρόμιο, εάν αυτό δεν έχει κατασκευαστεί ή επισκευαστεί ακόμα ή δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή του, απαιτώντας τη σχετική δαπάνη από τον ως άνω ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση ολικής κατασκευής ή ανακατασκευής πεζοδρομίου, ή επισκευής μεγάλης έκτασης, ο δημότης οφείλει, βάσει του …….., να ζητήσει να εκδοθεί από την ανωτέρω αρμόδια Υπηρεσία σχετική άδεια διαμόρφωσης πεζοδρομίων, η οποία θα παρέχει οδηγίες και τις σχετικές προδιαγραφές που αναφέρονται στα στοιχεία 2 και 3 της κείμενης νομοθεσίας.………………

ΠΡΟΕΔΡΟΙ Τ.Κ, βάζετε σαν θέμα την κατασκευή των πεζοδρομίων , για το τεχνικό πρόγραμμα, πρέπει όμως να γνωρίζετε και σε ποιους αντιστοιχεί η δαπάνη, αφού
πρώτα να ενημερώσεις τους παρόδιους ότι είναι υποχρέωσή τους στην κατασκευή του πεζοδρομίου, με τις προδιαγραφές κλπ και σε χρόνο Χ και ταυτόχρονα για το κόστος που θα επιβαρυνθούν ανά τ.μ εάν το κάνει ο Δήμος.

Η πίεση προς την διοίκηση πρέπει να είναι διαρκής και επίμονη, αφού βέβαια σας το εντάξουν στο τεχνικό με Χ δαπάνη, σε πρώτη φάση το έργο θέλει γραφειοκρατική διαδικασία.

Κριτων είπε...

Ένα κακο τοπικό πολιτικό περιβάλλον ,υπό την έννοια "Δεν τοχει "δεν θεραπεύεται με ένα ακομη ποιο κακο υπό την έννοια "και οι άλλοι τι έκαναν"
Το δεύτερο είναι χειρότερο διότι εξ αρχής δεν ελπίζεις.
Το φαινόμενο Συκιωτη ως
μια προαναγγελία νέας πενταετίας έχει την εξήγηση του.
Πρώτον ότι οι δημότες μετά την περίοδο Τσίπρα και την υπερφορολογιση της μεσαίας τάξης δεν θα μετακινηθούν ιδεολογικά το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Δεύτερον έχουν παραιτηθεί από διεκδικήσεις που έχουν κακοφορμησει διαχρονικά, παράδειγμα σχέδιο πόλης και εφαρμογές.
Τρίτον οι εναλλακτικές προτάσεις είναι υποδεέστερες και οι μαχητικοτεροι εξ αυτών είναι μικροι Ροβεσπιεροι ή ατομιστές .Μια αλλαγή δεν μπορεί να βασιστεί στην ένταση του λαϊκισμού της καταγγελίας, -αριστερή υπερβατικότητα -,αλλά στην νηφάλια πολιτική σκέψη επί πραγματικών δεδομένων.
Ούτε το σημείο δυσχέρειας είναι ικανό να δημιουργήσει άθροισμα τέτοιο που να οδηγεί το πλειοψηφικό ρεύμα προς άλλη κατεύθυνση, λ.χ ύδρευση Αγίου Χαραλάμπους.
Επί αυτών των δεδομένων
η αγανάκτηση και η οργή δεν είναι πολιτική
απάντηση αλλά ατομικό συναίσθημα μη ικανής βαρύτητας.
Λύση δεν προτείνω διότι δεν έχω στοιχεία τέτοια
μιας ικανότερης εναλλακτικης...ίσως στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

O πιπιλας πτωχευσε το δημο και τους δημοτες μαζι ποια νεα πενταετια μιλας ? τοσο ασχετος εισαι απο οικονομικα ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις βαρεθεί ρε Σφουγγοκωλάριε Κρίτωνα να υπερασπίζεις τον ανίκανο Συκιώτη ?
Από https://el.wiktionary.org
Σφουγγοκωλάριος _εκείνος που καθαρίζει τον πισινό των ισχυρών προσώπων από τις βρωμιές που παράγουν και κατ’ επέκταση, ο κωλογλείφτης, ο χαμερπής, ο κόλακας, το καρφί, το τσιράκι, ο αχυράνθρωπος που εκπροσωπεί τα αφεντικά, το παιδί για όλες τις δουλειές, αλλά μόνον εκείνων που είναι ισχυροί ή πλούσιοι.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα μπλοκερ,ανεχεσαι τον οχετό.