18 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια  [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ]  – 17/7/2021

Στο Δήμο μας υπάρχουν 14 Κοινότητες. 
Οι 3 Δημοτικές Ενότητες    ζητούν να γίνουν 68 έργα.
Α/Κ = 35 - ΑΔΑ : ΨΨΦ1ΩΚ1-ΔΨΝΒ 
ΚΒ = 17 – ΑΔΑ : Ψ7ΞΩΩΚ1-ΚΣΕ
ΜΩ = 16 – ΑΔΑ : ΩΞ7ΚΩΚ1-0ΣΩ
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα έργα των  υπόλοιπων  11 Τοπικών Κοινοτήτων .
Το γιατί αυτά δεν έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για ενημέρωση των δημοτών είναι ένα ερώτημα.  
 
Το σύνολο των έργων αξιολογείται από την Εκτελεστική Επιτροπή και ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του Δήμου, εντάσσονται στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του επόμενου έτους..

Τα έργα του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ χωρίζονται σε 2 κατηγορίες .
1… Έργα Επιχορηγούμενα 
2… Έργα Αυτοχρηματοδοτούμενα
Τα πρώτα για να μπορέσουν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα απαιτούνται ΜΕΛΕΤΕΣ.
Το κόστος των Μελετών και των Αυτοχρηματοδοτούμενων πρέπει να γίνει με  ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.
Εδώ είναι και το πρόβλημα στο Δήμο μας. 
Ενώ έχει τη δυνατότητα να τους έχει  ή  δεν θέλει  ή  δεν μπορεί.
Το ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ… έχει σχέση με την ψήφο !!!
Το ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ… έχει σχέση με διοικητική ανικανότητα της Αιρετής Διοίκησης.
Και τα δυο… βλάπτουν την Οικονομική Ανεξαρτησία του Δήμου.
Και χωρίς Οικονομική Ανεξαρτησία… δεν πας πουθενά. 


32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Σκούφια, ρίξε μια ματιά στην εκτελεστική της Δευτέρας και στην ΟΕ της Τρίτης.
30 υποθέσεις σε δικηγόρους, ακόμα και να σηκώσουν το πόδι .....τρέχουν για γνωμοδότηση νομικού.
Το Λιμεναρχείο και εφέτος ,ότι και πέρυσι.
Έλεοοοοοοοοοοος,

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από το έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις, υπάρχει και το ιδού η Ρόδος ιδού και το πηδημα,δηλ βάλε τον εαυτό σου στην υπηρεσία του δημότη μέσω των δημ.εκλογων κ. Σκουφη.

Ανώνυμος είπε...

Στην Εκτελεστικη Επιτροπη της Δευτερας 20/9 το θεμα συζητησης είναι… Να μεταφερουν χρηματα που προοριζονται για Επενδυτικες Δαπανες … για να καλυψουν τρυπες Λειτουργικων Δαπανων. Αν αυτό δεν είναι ανικανοτητα διοικησης… τοτε τι είναι ? Ειμαστε πλειοψηφια… κανουμε ότι θελουμε ! Α ρε Σκουφια ποσο δικιο εχεις ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατι οχι ισοτητα ; 4700 ΚΒ , 4200 Μωλος και 3100 ΑΚ

Ανώνυμος είπε...

Ισοτητα στην κατανομη σημαινει και ισοτητα στα εσοδα βασει των ανταποδοτικων τελων.
Γινατε ολοι οικονομολογοι.Αντε για κανενα αναδρομικο ρε κολεκτιβες .

Ανώνυμος είπε...

Να ένα θέμα για κους κους. ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. δηλ από την μια πλευρά ο δήμος πρέπει να εισπράττει όσα ξοδεύει, στην ύδρευση με βάσει τα κυβ. νερού που καταναλωνεις, στην καθαριότητα,φωτισμό με βάσει τα τετρ.μετρα του σπιτιού κλπ που διαμένεις, εργάζεσαι. Και από την άλλη, η ανταποδοτικού στον πολιτη. Μου προσφέρεις υπηρεσίες ως δήμος σύμφωνα με αυτά που πληρώνω, αναλογικά και στην θέση που βρίσκουμε;; πχ πόλη , χωριό, εξοχικό, αποθήκη επαγγελματική, αποθήκη αγροτική, αποθήκη στο υπόγειο. Μια κατηγορία τα σπίτια και η άλλη τα καταστηματα, αποθήκες κλπ.Ειναι δίκαι; μάλλον όχι, είναι νόμιμο; Ας το ψάξουμε; Δεν πρέπει η αποθήκη στο πουθενά, να πληρώνει τα ίδια με τα καταστήματα στις πόλεις.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπραβο να γινετε συζητηση οχι μονο για τα Ανταποδοση του δημου προς την αποθηκη, αλλα και τα Ανταποδοτικα του ΕΝΦΙΑ στην αποθηκη, γιατι οταν ζητας ασφαλτο μεχρι την αποθηκη πρεπει να τα εχει παρει για να ισχυει η ανταποδοση;
Τα προγραμματα ομως που ζηταει να μοιρασθει το ¨χωριο¨ ειναι πληρωμενα αραγε απο τα τελη; Μηπως καποιοι αλλοι πληρωσαν και καποιοι απλως δηθεν τα δικαιουνται;
Τα 200 δις ευρω καθαρες εισροες της ευρωπης προς το ¨χωριο¨ τα τελευταια 40 χρονια καποιοι
δεν τα παρηγαγαν και φορολογηθηκαν για να τα παρει το ¨χωριο¨ να να πιει ουζα και να τα καταναλωσει σε αυτοκινητα και σε προωρες και πλασματικες συνταξεις;
Ασε λοιπον τις Ταρζανιες¨¨, Καραγκιοζακο Νεοελληνα που εμαθες και πολιτικη οικονομια με ενα και μονο σοσιαλιστικο μαθημα ¨Τα δικα μου δικα μου αλλα και τα δικα σου δικα μου¨
Τα Καμενα βουρλα σαν οντοτητα γεωγραφικη δεν εχουν αναγκη τετοιας φτηνιαρικης υποδειξης απο επιδοματουχους οπαδους του ¨πατερουλη¨ Κουλ Μητσ Ουνγ.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστες ειστε εκτος θεματος. Τι σχεση εχουν τα ανταποδοτικα τελη με το τεχνικο προγραμμα ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ. ΑΡΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΔΛΔ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα κερδίσετε στις δημοτικές και θα καταλάβετε τα έδρανα ο Τραχανάς θα φοράει τα κέρατα και την προβιά όπως εκείνος στο Καπιτώλιο?

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά για να έχεις οικονομική ανεξαρτησία πρέπει να περιορίσεις τα έξοδα και να αυξήσεις τα έσοδα.
Πως μπορεί να γίνει αυτό όταν υπάρχει η νοοτροπια του δεν πληρώνω( πχ στο νερό);
Ένα άλλο λάθος που έγινε κατά την γνώμη μου ήταν η απόσυρση της μεταρρύθμισης Κλεισθένης για την αυτοδιοίκηση
Ειδικά για τα τοπικά διαμερίσματα θα ήταν καλύτερα, μιας και τώρα έχουν ποιο πολύ γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ειδικά εάν ελέγχονται από την πλειοψηφία. Κρίμα.
Για τον ΑΓΙΟ ΚΩΝΝΟ καλά είναι ο φωτισμός led και το επικείμενο πολιτιστικό κέντρο αλλά πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην καθημερινότητα των δημοτών(καθαριότητα, βιολογικός, σύνδεση νερού, αναπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων, καθαρισμός χειμάρρου, κτλ)
Ειδικά το τελευταίο πρέπει να γίνει άμεσα, διότι τα χόρτα και τα κλαδιά έχουν φτάσει τα 2 μέτρα, σκουπίδια, μπάζα, εάν βρέξει έντονα προβλέπω ότι θα πνιγούμε
Κάντε κάτι τώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι οικονομολόγος και λέω ότι ο Δήμος είναι προέκταση του κράτους.Που σημαίνει ίδια συμπεριφορική.
Ο χειρισμός ενός ζητήματος που απαιτεί χρήμα ακολουθεί κανονιστικά μια διαδικασία πλασματικής διόγκωσης των εξόδων.
Όταν λοιπόν ο κάθε κ.Λιάκος απαιτεί κοστοβορες επεμβάσεις και ως λύση προκρίνει αύξηση εσόδων και μείωση των εξόδων δημιουργεί αντίφαση.
Το ένα είναι αύξηση στην φορολογία το άλλο είναι περικοπή των δαπανών δηλ των έργων
Έτσι μόνο πλεόνασμα και μάλιστα ανήθικο επιτυγχάνεται (το γνωστό υπερπλεονασμα)
Στην πολιτική οικονομία ο οικογενειακός προυπολογιος είναι θεωρητικα το καλύτερο δίδαγμα συνετής διαχείρισης του χρήματος.Τα ΕΣΟΔΑ -ΕΞΟΔΑ αλλιώς λέγονται και ΙΣΟΣΚΕΛΗΣΗ επί πραγματικών όμως οικονομικών δεδομένων είναι πολιτική αρετή.
Πρακτικές όπως πλασματικες προυπολογιζομενες εισροές και μεταφορές αστοχιών σε κωδικούς με ζήτηση,η επανεγγραφές αναδρομικές για την διατήρηση του κωδικού και όλα αυτά ως αναμορφώσεις προυπολογισμου είναι δομικά στοιχεία ενός δημόσιου συστήματος παραγωγής εξόδων αντιστοιχίας,που αφορουν το ΚΟΣΤΟΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Όταν λοιπόν θέτουμε για τον δήμο υπερβατικά όρια ας σκεφτόμαστε ως οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι με την λογική του Λεφτοδενδρου.
Αυτό πάλι δεν μπορεί νοητικά να επιτευχθεί αν δεν είναι πολιτικά φιλελεύθερος.
Και ο σημερινός δήμαρχος άσχετα με τις επιμερους αστοχίες και τα λάθη ειναι φιλελεύθερος όταν αποφασίζει να δράσει έτσι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Κ.Β.

Γιαννης Σκούφιας είπε...

Ανώνυμε Συνάδελφε «Οικονομολόγε» 8.54 … ο αυτοπροσδιορισμός είναι δικαίωμα και επιλογή κάθε ανθρώπου, αλλά να εμφανίζεται ως ειδικός επί θεμάτων των οποίων στερείται και της στοιχειώδους γνώσης… υπάρχει μεγάλη απόσταση. Οικονομολόγος δεν είναι αυτός που έχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Είναι αυτός που έχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΗ. Και εσύ «συνάδελφε» δεν την έχεις.
1… Άλλα τα οικονομικά των Νοικοκυριών και άλλα τα οικονομικά των Οργανισμών
2… Οι ΔΗΜΟΙ είναι ΟΤΑ - Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης
3… Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ και η ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ δεν δημιουργεί αντίφαση. Είναι ο κανόνας χρηστής διοίκησης.
4… ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ δεν επιτυγχάνεται μόνο με ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ. Επιτυγχάνεται και με άλλους τρόπους. πχ. Εκμετάλλευση της Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, Είσπραξη των Τελών που προβλέπει το νομικό πλαίσιο που διέπει τους Δήμους, κοκ
5…
Αυτά προς υποστήριξη της άποψης του κ. Λιάκου (που δεν γνωρίζω) που δηλώνει : ‘’Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά για να έχεις οικονομική ανεξαρτησία πρέπει να περιορίσεις τα έξοδα και να αυξήσεις τα έσοδα’’

Ανώνυμος είπε...

Κ. Σκούφια η δική σου οπτική είναι συνισταμένη ορθής πρακτικής μιας μελλοντικης ιδεατής κατάστασης.
Εδώ συνομιλούμε για ένα υπαρκτο μη κανονικό πολιτικοοικονομικο περιβαλλον.
Είναι μια κατάσταση γενικής υπερχρέωσης(και του Δήμου) που έχουν αφετηρια την πολιτική ιδεολογία των σαράντα τελευταίων ετών.
Όταν λοιπόν αναλύεται στην πατρίδα μας οικονομικά η ΧΡΕΩΣΗ σε συνάρτηση με το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, τότε τα παραδείγματα επιτυχίας η αποτυχίας είναι παρόντα και διακριτά.
Και στις δύο περιπτώσεις έχουν εμπλακει πτυχία οικονομικών.
Η αποσαφηνιση λοιπόν επί των σημειολογικων της οικονομικής θεωρίας μπορεί να είναι προνομιακα δικό σου τόπος,η πλευρά όμως του οικονομικού αποτελέσματος είναι ζήτημα πολιτικής φιλοσοφίας .
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Κ.Β.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΒ η δική μου παρέμβαση έγινε επειδή δήλωσες οτι είσαι Οικονομολόγος και έπρεπε να αντικρούσω τις δήθεν ''οικονομικές'' σου γνώσεις και να επικροτήσω την ΑΠΟΨΗ του ΜΗ Οικονομολόγου. Καλό θα ήταν να καταθέτει ο καθένας μας την άποψή του με την πραγματική του ιδιότητά του (Επιχειρηματίας) και ΟΧΙ με την φανταστική (Οικονομολόγος... διότι όπως ανέφερα άλλο ΑΠΟΨΗ άλλο ΓΝΩΣΗ.
Γ. Σκούφιας

Ανώνυμος είπε...

κ. Σκουφια, αφού τον βλέπεις ότι δεν εχει γνωσεις απο προϋπολογισμούς ΟΤΑ, π.χ ειναι στην πολιτικη φιλοσοφία ο ισοσκελισμος εσοδα=εξοδα και αντίστροφα στα τέλη (αλλέως είναι φορος στα ανταποδοτικά, που είναι παρανομος) π.χ στην καθαριοτητα, υδρευση ......
Είναι.... ξερόλας.
Το διαδίκτυο σου δίνει απαντήσεις σε πολλά, αλλά είμαστε ...κολλημενοι.

Ανώνυμος είπε...

αμα έισαι ντοτορόδούλος, είτε χρησιμοποιείς ψευδώνυμο ΄΄κρίτων΄΄ είτε όχι ,μια η άλλη.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

οι πραξεις αναλογισμου γινονται με αναθεση τωρα σεπτεμβρη για παραδειγμα και θα τελειωσουν σε 7 χρονια ,τοτε ο δημος πρεπει να εχει χρηματα για να πληρωσει το μεριδιο του αν προκυψει και ισως και του ιδιωτη που μπορει να μην εχει χρηματα τοτε και να του τα βεβαιωσει στο αφμ του για να μην καθυστερησει η διανοιξη δρομων .Το ταπ για αυτο ειναι και το πληρωνουμε ,για να γινεται εφαρμογη σχεδιου πολης οχι για να αγοραζουμε καλαθακια κλπ ! Η ΙΤΕΑ εχει εφαρμογη σχεδιου πολης 100 % και ειναι μια πολη προτυπο! Ο αγιος εχει τριτοκοσμικες γειτονιες οπως βλεπετε στη φωτο με αδιεξοδα η μονοπατια !ΤΑ καμενα επισης εχουν αδιανοιχτους δρομους μετα απο 50 χρονια! ---στο προγραμμα τοπικου καμενων δεν υπαρχουν πραξεις αναλογισμου και μεταφορα νεκροταφειου εκτος !Αυτα που λεει ο σκουφιας οτι δεν θελουν να πληρωσουν καποιοι εχοντες τα εχω πει απο το 2007 ! Σπουδαζαν τα παιδια τους πολυτελως με τα λεφτα του δημου ,δεν αναγνωριζαν μονομερως το 2% αλλα ουτε και τη πολυτελης πλατεια πληρωναν!Καποιοι βλακες που πληρωναν σταματησαν επειδη καταλαβαν οτι δεν πληρωνουν οι αλλοι και οταν ηρθε το δντ και φραχτηκε ο λογσμος τους ψαχνοντουσαν !Με το κοβιντ καποιοι πηραν ενισχυση 40000 χιλ ε και δεν φιλοτιμηθηκαν να δωσουν λεφτα στο δημο εναντι των χρεων τους ! Πρεπει να γινει επιτροπη να ξεχωρισει τους μπαταχτσηδες απο τους φεσωμενους !

Ανώνυμος είπε...

Είσαι έτοιμος για τον Ντούμα?

Ανώνυμος είπε...

Κ.τραχανά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ρωτάνε για σχοινί,ο δήμος είναι σε κατάσταση χρεοκωπίας!!!αύριο παίρνουν απόφαση και μεταφέρουν χρήματα απο επενδυτικές δαπάνες δλδ έργα,σε λειτουργικές δαπάνες, αν γνωρίζεις απο ΟΤΑ καταλαβαίνεις πως ο προυπολογισμός απότυχε...
Και για να δεις ότι ο Συκιώτης είναι μέγας πολιτικός,βάζει να υπογράψουν την απόφαση αυτή οι αντιδήμαρχοι τους οποίους θα σχολάσει σε είκοσι μέρες,φορτώνοντάς τους την αποτυχία και την κακοδιαχείρηση..ότι έκανε ο μητσοτάκης με τους υπουργούς του εεε;;;

Ανώνυμος είπε...

Ενας μεγαλος χριστιανος ειχε πει, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΡΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

τι ξερουν αυτοι απο οικονομικα ? πρωτοι ειναι μονο για σπαταλη ! σεκιουριτυ εξω απο το δημαρχειο ταχα για προστασια απο τον ιο , λες και το δημαρχειο δεν εχει πορτα ! πολιτιστ κεντρο και μπαρουφες !ακομα δεν εχουν στειλει τα ταπ του 20 σε αυτους που το εκαναν στο δημαρχειο οχι στην εφαρμογη !πληρωστε βλακες ακριβα δημ τελη για τους ανικανους ! γιατρος για δημαρχος οικονομικης καταστροφης !κανεις πλεον δεν τον πιστευει ! μητσοτακης και συκιωτης για να μην ανοιγετε ουτε φως και τιβι!

Ανώνυμος είπε...

Εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ.
-Καλω τις παραγωγικές τάξεις σε συνεργασία?
-Κάναμε λάθος για την Μεσαία τάξη?
-Δεν θα ξανακλεισουμε τις τράπεζες?
-Καλουμε τους επενδυτές
χωρίς κέρδος όμως?
-Να αυξηθουνε οι δαπάνες του κράτους και να μειωθεί η φορολογία?
Δεν θα επαναφέρουμε λαϊκά δικαστήρια εκτός της περιοχής Αγίου Κωννου.
Διορίζω τον κ. Τραχανά πολιτικό επίτροπο στην περιοχη του Δήμου Κ.Β.με αρμοδιότητες αναδιανομής των παραγωμενων αγαθών.

Ανώνυμος είπε...

Ναι στο λιμάνι τα ψάρια δεν θα τα ζυγιζει θα τα απαλλοτριωνει στο καφασι με το ματι???

Ανώνυμος είπε...

Ναταν μόνο οι Ζαιοι εδώ είναι οι γαλαζαίοι με τον Κουλ Μητσ Ουγκ που μας ρουφούν το αίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ερωτησεις προς Αντι-Ζαιους απο ενα Δεξιο - ΟΧΙ Νεοδημοκρατη
Ποιος εβαλε τον φορο του ΕΝΦΙΑ ?
Ποιος μειωσε 25% του Μισθους ?
Ποιος καταργησε τα Δωρα Πασχα+Χριστουγεννων στο ΔΤ ?
Ποιος εβαλε την Εισφορα Αλληλεγγυης ?
Και τώρα
Ποιος μας δουλευει ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΧΑΝΑ εδώ πάει για πτώχευση το κράτος 236 % δημόσιο χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές έρχονται μέτρα η πτώχευση του Δήμου θα μας χαλάσει?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και κάποιοι γνωστοί μας φοροδιαφευγουν αισχρως ενώ πληρώνονται από τους φόρους τους δικούς μας, ξυπνάτε

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια ελεγαν και οι ελασσιτες οταν μπαινανε στα σπιτια και περνανε ομηρους για να τους ανταλαξουν με λιρες.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΠΟΎΣ ΣΟΥ Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΤΟ ΕΊΠΕ ΑΥΤΌ?

Ανώνυμος είπε...

.Υπαρχει ίδρυμα για σας τους Σταλινες, στη
χώρα του Χοντρου?

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ποιος ειναι ο Χοντρός;