06 Οκτωβρίου 2020

Περί του κρούσματος κορονοϊού στην περιοχή μας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη 


Λίγες μέρες πριν έγινε γνωστό ότι στην περιοχή μας βρέθηκε θετική στον COVID-19 μία νέα κοπέλα. Αμέσως τα νέα διαδόθηκαν και, σαν να μην έφτανε αυτό, διαδόθηκαν φυσικά ψευδώς και με περίσσεια υπερβολή. 


Το τί άκουσαν τα αυτιά μας δεν περιγράφεται! Σενάρια του πως, που, πότε και γιατί κατέκλυσαν τις συζητήσεις όλων των κατοίκων αυτού του «ιδιαίτερου» τόπου. Ο κόσμος ξαφνικά έγινε ειδήμων της επιδημιολογίας και μόνο στατιστικές αναλύσεις περί διασποράς του ιού δεν άρχισαν να δημοσιεύουν! 


Περπατούσες στο δρόμο και έπεφτες επάνω σε επιδημιολόγους, μικροβιολόγους και ιολόγους, πτυχιούχους του «Ανωτάτου» Πανεπιστημίου Facebook με ειδίκευση στις ψεκασμένες θεωρίες και τα fake news. 


Η κοπέλα ταξίδεψε, γύρισε και μετά από λίγες μέρες βρέθηκε θετική. Αυτό μόνο. Κανείς δεν ξέρει πώς κόλλησε. Δε μας αφορά τίποτα άλλο. Φτάνει πια με την υποκρισία και την αδικαιολόγητη επίθεση απέναντί τους. Ας συνεχίσουμε τη ζωή μας και να μην είμαστε αρπακτικά περιμένοντας να επιτεθούμε με την κάθε ευκαιρία. Ο φθόνος και η μισαλλοδοξία δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε τέλμα. 


Ας δουλέψουμε πρώτα με τον εαυτό μας- κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε λόγω της δεδομένης κατάστασης. Ας σταματήσουμε να εισβάλλουμε στις ζωές των άλλων και να διαδίδουμε παρερμηνευμένες ειδήσεις και θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει πάντα να αναζητάμε την πηγή όσων διαβάζουμε και κοινοποιούμε. Ειδάλλως γινόμαστε συνένοχοι σε έναν καταιγισμό παραφιλολογιών.


Και μία τελευταία συμβουλή: όταν με το καλό η κοπέλα συνέλθει και βγει έξω, όσοι την στοχοποιήσατε και εφηύρατε απίστευτα πράγματα για αυτήν απλά σκύψτε το κεφάλι και επιστρέψτε πάλι στο φανταστικό κόσμο σας. 


Η ζωή συνεχίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: