06 Οκτωβρίου 2020

Χορεύοντας με τα... κουνούπια! - Επιδρομή "στούκας" στη Λαμία!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οι πλημμύρες σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έφεραν σμήνη κουνουπιών σε όλη τη Φθιώτιδα, από τη θάλασσα μέχρι τα ορεινά χωριά.

Αυτό που συμβαίνει με τα κουνούπια στη Λαμία και τη Φθιώτιδα γενικότερα τα τελευταια 24ωρα έχει πολλά χρόνια να συμβεί.

Μόλις αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι δεν τολμάς να σταθείς πουθενά. Σμήνη από μεγάλα μάλιστα σε μέγεθος κουνούπια, κάνουν επίθεση σε ότι κινείται. ανθρώπους και ζώα.

Αιτία του κακού είναι τα λιμνάζοντα νερά από τις πρόσφατες πλημμύρες, σε συνδυασμός με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το συγκεκριμένο είδος κουνουπιών ταξιδεύει μάλιστα από 10 μέχρι και 20 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να υπάρχει πρόβλημα σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού που δεν είχαν σχεδόν πότε πρόβλημα τα κουνούπια.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί κτηνοτρόφοι σε κάποιες περιοχές δεν μπορούν να βγάλουν τα κοπάδια τους για βοσκή, αφού δέχονται επίθεση από τα κουνούπια.

«Είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο και έχουνε ήδη κάνει παρεμβάσεις με ψεκασμούς, τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν τα αμέσως επόμενα 24ωρα....», ειπε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Το σημαντικότερο όλων είναι, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Φθιώτιδας, ότι αυτό το είδος κουνουπιών δεν μεταδίδει ασθένειες, ωστόσο η όχληση είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Τα κουνούπια έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους και στο γήπεδο της πόλης στον αγώνα της Λαμίας με την ομάδα του Βόλου.

Παρά την "επίθεση" που εξαπέλυσαν στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας και τη σύγχυση που προκάλεσαν στον προπονητή του Βόλου, η ομάδα της Λαμίας τελικά ηττήθηκε (1-2).

Δείτε το βίντεο: στο lamiareport.gr

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεστε κάτι για τον κοτζακ, βρε παιδιά, τι έγινε με τον αγ. Χαράλαμπο και την ύδρευση, ο εκ Λαμίας εργολάβος την έκανε;; Ο εκ Μώλου με τον αγωγό αποχετευσης θα την κάνει και αυτός; Ήρθε Οκτώβρης πότε περιμένει να αρχίσει του Αγίου ΠΟΤΕ.αντιδημαρχοι κ.β τι κάνετε, άντε σπρώξτε λίγο

Ανώνυμος είπε...

Το χαβα σου εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Ένας ένας διεκδικητής τρώει άκυρο εσύ τα έργα κοιτάς;

Ανώνυμος είπε...

Αν το θελήσει θα ξαναβγεί ,δεν μπορει να νικήσει κανείς έναν υποψήφιο που:
Στηρίζεται στο μπλε χρώμα,έχει διαπλοκή με την συντεχνία στα Καμενα, και είναι Άγιο Κων/της.
Αυτά μαζί είναι πάνω από 50%.

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορει οτι ο Πιπιλας εκανε ... ανασχηματισμο ?
Εβαλε νεους Αντιδημαρχους ?
Ξερει καποιος τα νεα ονοματα ?

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι, όντως έγινε ανασχηματισμός. Όποιον αντιδήμαρχο συναντώ από το πρωί βρίζει πιπίλα. Εμ έτσι είναι σου λέει ο άλλος!!!, ρε φίλε τι να προλάβω να κάνω σε ένα χρόνο. πως με αλλάζεις έτσι σα χεσμένη πάνα μωρού τόσο γρήγορα?

Βλέπεις ο δήμαρχος έχει να ξοφλήσει και γραμμάτια παπαναγιώτου, έχει ταγμένα και αλλού αντιδημαρχιλίκια, τι να κάνει? Και κάθε 6 μήνες να τους άλλαζε, πάλι δεν θα προλάβαινε να τους βάλει όλους,
Βλέπεις ακολουθεί και ο δικός μας δήμαρχος το μοντέλο Κοτρωνιά … 12 χρόνια δήμαρχος 400 αντιδημάρχους, όλοι να γλείψουν λίγο μέλι και να νιώσουν κάποιοι με εξουσία.

Τι να πεις .. όλα αυτά αναμενόμενα ήταν… Συκιώτη δεν ξανα θέλατε? Πάρτε τον τώρα και ρουφάτε το αυγό σας και μην ακούω κουβέντα!

Ανώνυμος είπε...

Έκτακτο ανακοινωθέν. Πρώτος αντιδήμαρχος Σκεπαρνάκος ο μασίστας

Ανώνυμος είπε...

καλα τους κανει,αφου ολοι ηταν για τη μασα μπουκα

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ.ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

O δημος εστειλε εντολες διακοπης νερου σε οφειλετες ---ναι μερικοι εχουν και δε πληρωνουν και πολυ κακως, κοροιδευουν εμας που πληρωνουμε σε αυτους να κοπει ---αλλα υπαρχουν ανθρωποι που ζουν με φαγητο απο εκλησσια και ειναι καταχρεωμενοι παντου, εφορια το κυριοτερο ---δεν γινεται να τους αφησεις χωρις νερο πως θα πλυθουν και πως θα πινουν ----πρεπει να γινει επιτροπη που θα εξετασει την κατασταση του καθε οφειλετη και εν αναγκη να σβηστουν καποια παλια χρεη απο πολυ φτωχους ανθρωπους που δεν εχουν εισοδημα να ρυθμισουν χρεη γιατι σχεδον το μισο ποσο ειναι τοκοι -----οσοι εχουν και δεν πληρωνουν απο βιτσιο να τους κοπει το νερακι ----αυτο δεν ειναι αριστερος λαικισμος ειναι η απλη λογικη

Ανώνυμος είπε...

Τραχανοβιτς η φιλοπτωχος της εκκλησιας να αναλαβει την αλληλεγγυη .
Ομως γιατι εφτασε το χωριο να θυμιζει Αγιο Σεραφειμ;
Μηπως ο λαικισμος ολων των κομματων με τους μεγαλους κρατικους φορους φταιει.
Αυτο αν ισχυει, το υπηρετησες με θρησκευτικη ευλαβεια και εσυ με την ψηφο σου.
Τωρα μιλας για το αποτελεσμα ενω δεν κανεις αυτοκριτικη για την αρχικη αιτία.
Και επειδη προφανως λογω ιδεολογιας δεν θελεις να αποδεχθεις την ουσιωδη διαφορα του σοσιαλισμου απο τον φιλελευθερο καπιταλισμο, αλλωστε η θατσερ το ειχε πει καθαρα "Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ", δειχνω ως παραδειγμα
την συρικνωση των δρομολογιων προς τις Β. Σποραδες, που δεν ειναι θεμα Δημου,
ή το κλεισιμο των υποκαταστηματων των τραπεζων στην περιοχη μας.
Ναι φιλε η αναδιανομη του πλουτου απο την παραγωγη προς την μη παραγωγη φερνει τελικα την φτωχεια,εσυ κ. Τραχανοβιτς χαζος βεβαια δεν εισαι ...αριστερος εισαι.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φιλε ασε το παρελθον περασε ---τουλαχιστον λεφτα υπαρχουν δεν ψηφισα---στο θεμα θα κοψουν νερο σε φτωχευμενους ανθρωπους με χρεη 1700 και τοκους 1300 σουμα 3000 ?---απαντησε σε αυτο και μην ψαχνεις φιλελε καπιταλισμο δεν υπαρχει

Ανώνυμος είπε...

Ναι έφυγες από το Πασοκικο λεφτά υπάρχουν και πηγές στο Συριζαιικο θα χτυπάμε τα νταούλια να χοροπηδαει η Μέρκελ,έκανες πρόοδο?

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν πληρωσουν το νερο , ποιος θα πληρωσει τη χασουρα αυτη , τσαμπα δεν υπαρχει ...θα τα χαρησει ο Δημος ....μα δεν ειναι δικα του χρηματα . Θα κανει κακη διαχειριση και θα τιμωρησει τους συνεπεις δημοτες που πληρωνουν και τη καθε γιαγια που στερειται γισ να παραμεινει αξιοπρεπης. Πρωτα εισπρατει τα μεγαλα δανεια και εξυπηρετησεις και μετα ο δημος ξεκινα να εχει καποιο δικαιωμα να κανει κοινωνικη πολιτικη ( δηλαδη οι Δημοτες )

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση γιγάντων ύστερα από την τοποθέτηση των νέων αντιδημάρχων. Οι δύο Νικολαδες η ραχοκοκαλιά του συνδυασμου ενωθηκε με σκοπο την διεκδίκησή του δημου το 2023. Παρ' όλα αυτά θα περάσει από συμπληγάδες ο Γιαννάκης είδη έχει αρχίσει κ ανησυχεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μέχρι να καταλάβουν οι Νικολαδες,ότι ο δήμαρχος είναι που μοιράζει τους μισθούς θα την έχει πάρει και τρίτη βολα.αμε?

Ανώνυμος είπε...

Εμαθα οτι τους ξηλωσε ολους. Τι αναλαμπη ηταν αυτη; Κι εβαλε τους πρωταρηδες αντιδημαρχους. Ζητω που καηκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη τετραετία δύο αντιδήμαρχοι 4 χρόνια η θητεία τους,και μόλις στη νέα τους άλλαξε ...μούτρα. Τώρα τους νέους αντ.χους τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα;;; Ας μάθουν και οι νεότεροι από υπεύθυνες θέσεις και ότι άλλο συνεπάγεται ? Τα θέματα θα περπατήσουν Δήμαρχε, όπως περπατάνε μέχρι τώρα; Απολογισμό πότε θα κάνεις; Αστο για του χρόνου, όλα μαζί.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Πρωτη φορα συμβουλος και αντιδημαρχος δεν ταιριαζει ,ετσι εγινε και το 14 και το 19 στον αγιο ----στα καμενα εγινε αλλιως και στο μωλο ---κανενα στιγμα προσωπικο δεν αφησαν στον αγιο κωννο οι αντδμρχοι ,καλα εκανε και τους αλλαξε , μονο για το μισθο πανε ολοι ----αν θες μπορεις να εισαι ενεργος δημ συμβουλος ---- ο καινουριος εχει εργο αν θελει να κανει ξηλωμα παλιου νεκροταφειου και μετατροπη σε παρκο μονο με μηχανηματα δημου ,εξοδα μονο πετρελαιο και δενδρα ----δεν μας φταινε σε ολα οι κυβερνησεις για τα χαλια μας ---ας περιμενουμε πριν κρινουμε τους νεους --ο απολογισμος ειναι μεχρι τωρα 00000

Ανώνυμος είπε...

Τροχανα , μας τ'αχεις πρ...ει, εάν έχεις λύσεις και προτάσεις για όλα γιατί δεν κατεβαινες στις εκλογές; Δεν σε έπαιρνε κανένας ; Τέτοιο στέλεχος βάρβαρο το αφήνουν εξ έξω; Κριμα και άδικο είναι.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

εσυ δε θες διαλογο και προτασεις ----περιμενεις να ερθει ο μητσοτακης να σου πει χαλασε το παλιο νεκροταφειο ? κατεβηκα στις εκλογες ,εσυ στο καναπε σου

Ανώνυμος είπε...

Κατέβηκες στις εκλογές και δεν σε έβγαλαν ΠΡΩΤΟΝ; κάτι θα ήξεραν. Αλήθεια με ποιον κατέβηκες; ......Ε γι'αυτό έχασε. Καληνυχτα είμαι στον καναπέ μου. Ξάπλα και με διασκεδάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζει αντιδήμαρχους γιατί με τόσα ταξιματα προεκλογικά πρέπει η να κάνει θητεία δεκαετίας η να τους αλλάζει κάθε εξάμηνο.Πρεπει να τους δελεάσεικαι να τους έχει για την επόμενη φορά.Παντως η επιλογή του μωλιωτη στη θέση αντιδημάρχου πάλι, είναι για γέλια και κλάματα.Ειχε διαπρέψει στην προηγούμενη θητεία του Δία της απουσίας του από το δημοτικό κατάστημα και είπε να τον επιβραβεύει...Ερμε δημότη ποιους επέλεξες για να σου λύσουν τα προβλήματα...να αγωνιστούν για τον τόπο και το κοινό καλό.?τους αποτυχημενους

Ανώνυμος είπε...

οι αντιδημαρχιακες επιλογές θα φανούν από το αποτέλεσμα των πράξεων των νεο-διορισμένων.
1. σωστή η πρακτική εναλλαγής. όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης τους. μην φτάσουμε στο γελοίο "αντιδήμαρχος 5 ή 4 ή 3 ή 2 χρόνια ή 1 χρονο, μόλις με αλλάζει, βρίζω το δήμαρχο ή το σύστημα ή τον Ερντογάν κλπ”.
2. όσοι μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο, έχουν φιλοδοξίες προσφοράς. μέσω του διορισμού, ανεξαρτητως του ευρύτερου περιβάλλοντος, ο ικανός μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αναδειχθεί.
3. υπάρχουν και άλλες (ετησιες) θητειες μπροστά.
4. το πρόσημο, έως τώρα, φαίνεται θετικό. στο χέρι όλων είναι να πάνε τα πράγματα καλύτερα.
5. καιρός είναι, όσοι μπορούν (γιατί θέλουν όλοι, αυταποδεικτο) να κατέβουν από το καλάμι των εκλογικών αποτελεσμάτων και να προσπαθήσουν να εργαστούν, καθείς εφ' ω ετάχθη. τούτο πρωτίστως ισχύει για τους δήθεν δυσαρεστημένους της συμπολιτευσης. ο λαός σάς εξέλεξε για δημοτικούς συμβούλους._

We Love not Illegal Immigrants

Ανώνυμος είπε...

Ανασφαλης ο Δημαρχος γιαυτο τους αλλαζει. Ολους τους φοβαται , μολις κανουν λιγο εργο , τους τραβαει το χσλι κατω απο τα ποδια . Ποσους αντιδημαρχους αλλαξε , ποσους , συμβουλους εχασε , ποσους ειδικους συμβουλους , με ποιους εκανε συμμαχιες, , σε ποιους εκανε χαρες για να μην ειναι απεναντι του .. οι πρωην κολλητοι του , τωρα ειναι οπω ς φανταζετε εχθροι .

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχος η κατι αλλο, καποιος αλλος φταιει, απο το κακο στο χειροτερο. Ασχετοσυνη απο διοικηση.

Ανώνυμος είπε...

Με τα ρουχα του τρωγεται. Ολα αυτα τα χρονια κανενας δεν ηταν καλος ,; απλα ο ιδιος δεν ειναι .