30 Σεπτεμβρίου 2020

Γιάννης Συκιώτης - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επειδή έλαβε τεράστια έκταση το ζήτημα της αιφνιδιαστικής προσέλευσης και εγκατάστασης στην πόλη των Καμένων Βούρλων μίας ομάδας ατόμων, που όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε επρόκειτο για 39 ασυνόδευτους ανήλικους, για τους οποίους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πληροφορήθηκα, ότι πρόκειται για πρόσφυγες, προσωπικά ως Δήμαρχος και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με τα όσα διημείφθησαν, οφείλω να αναφέρω τα εξής:

Την 23η/9/2020 μεσημεριανές ώρες, ενημερώθηκα τηλεφωνικώς από κατοίκους των Καμένων Βούρλων, ότι είχε καταφθάσει με δύο τουριστικά λεωφορεία μια ομάδα ατόμων, αλλοδαπής προέλευσης, έξωθεν του Ξενοδοχείου «Ευσταθίου», το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και επί της οδού Πανουργιά. Οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι με ενημέρωσαν, αντιλήφθηκαν αμέσως, ότι επρόκειτο για πρόσφυγες, οι οποίοι θα εγκαθίσταντο στο άνω αναφερόμενο ξενοδοχείο, το οποίο τα τελευταία δέκα πέντε περίπου έτη δεν λειτουργούσε και ήταν εν τοις πράγμασι εγκαταλελειμμένο.

Ο Δήμος και εγώ προσωπικά, δεν είχαμε λάβει καμία απολύτως ενημέρωση, σχετικά με το θέμα αυτό, από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, γεγονός που ουδείς μπορεί να διαψεύσει. Μάλιστα προφορικώς πληροφορηθήκαμε, ότι και κανένας άλλος φορέας δεν είχε λάβει ενημέρωση, για το εν λόγω θέμα, ούτε καν η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος και το κατά τόπον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Η προχειρότητα στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης μεταφοράς προσώπων, αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι πρώτα ήρθαν οι ανήλικοι και μετά από ώρα κατέφθασε ο εξοπλισμός φιλοξενίας τους κρεβάτια, στρώματα κλπ.

Είναι παντελώς ανακριβές, ότι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων εμπόδισαν τη σίτιση των παιδιών ή την προμήθεια του εξοπλισμού για τη διαμονή τους.

Οι δυσφορία των πολιτών και εμού προσωπικά, απορρέει κυρίως από ότι:
- Το αρμόδιο Υπουργείο φάνηκε αρχικώς, ότι θεώρησε «περιττό» να ενημερώσει το Δήμο και την τοπική κοινωνία
- Το σημείο εγκατάστασης βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης των Καμένων Βούρλων και πλησίον των σχολικών συγκροτημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δηλαδή είναι παντελώς ακατάλληλο για το σκοπό που διετέθη.
- Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, αν έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19, εάν πρέπει να μείνουν σε περιορισμό ή μπορεί να εξέρχονται της «πρόχειρης» δομής φιλοξενίας, πόσο θα μείνουν στην πόλη μας, ποιος θα επιτηρεί τις συνθήκες παραμονής τους κλπ.

Δηλώνω κατηγορηματικά, ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Αντιθέτως η πόλη μας λόγω του ιδιαίτερου τουριστικού χαρακτήρα της είναι ιδιαίτερα φιλόξενη για κάθε επισκέπτη, όμως κανείς δεν μπορεί να μας αγνοεί, να υποτιμά τη νοημοσύνη μας και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, την υγεία, την ασφάλεια και τις περιουσίες μας.

Δημοσιεύθηκε και δόθηκε μεγάλη έμφαση στο γεγονός, ότι διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Λαμίας, για το θέμα των αντιδράσεων των κατοίκων και το κλείσιμο των σχολείων και διερωτώμαι, οι πολίτες αυτής της Χώρας δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και να διατυπώνουν αντιρρήσεις σε αποφάσεις και ενέργειες, που τους βλάπτουν; Σε αυτούς, που μεταφέρουν τα πρόσωπα αυτά, και που δεν μερίμνησαν, να τηρηθεί ο νόμος, περί δεκαήμερου περιορισμού τους, μέτρο που έχει ληφθεί για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωναϊού, καθώς από την πρώτη στιγμή κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη μας, δεν εντοπίζονται ποινικές ευθύνες;

Η στόχευσή μου και η απόδοση σε εμένα της ιδιότητας του δήθεν «ρατσιστή», δε θα με αποτρέψουν από το να υπηρετήσω το αξίωμα, στο οποίο οι δημότες αυτής της πόλης με εξέλεξαν, και να προστατεύσω την υγεία και τις περιουσίες τους, όπως στην παρούσα περίπτωση θεωρώ χρέος μου, να προασπιστώ επιπροσθέτως την τιμή και την υπόληψή τους, αφού όσοι διαφωνούν και αγανακτούν με τον εμπαιγμό, στιγματίζονται πλέον ως «ανάλγητοι» και «απάνθρωποι».
Τέλος διερωτώμαι, μετά από όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, περί επέκτασης της ήδη υφιστάμενης δομής φιλοξενίας προσφύγων, στις ιστορικές Θερμοπύλες, και λίγα χιλιόμετρα από τα όρια του Δήμου μας,

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, αιφνιδιαστικά θα φέρετε και εκεί 1.500 ανθρώπους; Η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν λόγο; Όσοι αντιταχθούν στο «μυστικό» αυτό σχέδιο θα είναι «ρατσιστές», όπως και οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων;

Αρκετά με τον εμπαιγμό, εφαρμόστε τα εργαλεία, που σας δίνει απλόχερα το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και κάντε διάλογο. Το πρόβλημα, που αφορά χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, δεν λύνεται με «αιφνιδιασμούς».

17 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

Tωρα που ηρθε η λογικη ειναι αργα ,τη πηραμε τη ρετσινια ολοι----οταν ο ηγετης μιλαει ο λαος ακουει , ο ηγετης δε παρασυρεται απο παππουδες και λεει ολοι ειναι λαθρομεταναστες , ο ηγετης δειχνει ψυχραιμια την κρισιμη ωρα και παιρνει λογικες αποφασεις και καθοδηγει τους δημοτες που θα απαντησουν με τη σιωπη τους --με λιγα λογια ολη η ελλαδα λεει στο μηταρακη κοψε το λαιμο σου, αστους ολους στα νησια ,εμεις δε θελουμε κανεναν

Ανώνυμος είπε...

Σωστά. Κανένας δεν είναι λαθρομετανάστες. Όλοι ήρθαν με διαβατήρια, βίζες, μη σου πω και άδειες παραμονής.

Ανώνυμος είπε...

τώρα σοβαρά, πειστήκατε ότι απαιτείται αύξηση ανταποδοτικών 64% σε κατοικίες από αυτόν τον άνθρωπο και δεν αντιδράσατε, και θα υποβαθμιστεί η πόλη από 39 πρόσφυγες???

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά είσαι τοσο ιδεοληπτικος που αυτό σε κάνει το λιγότερο, γελοίο.
Όταν θα μάθεις να ξεχωρίζεις τη βούρτσα από την π**τσα και τον πρόσφυγα απο τον μεταναστη και τον λαθρομετανάστη τότε να βγεις βόλτα στο χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Ποια θεση παιρνει ο δημαρχος , για την ζημια που παθαινει ο κοσμος απο την καταστροφη στις ελαιες

Ανώνυμος είπε...

Α ρε κολλημμενε τραχανά στην κατσαρόλα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήμαρχος στέκει σωστά.πες έναν καλό λόγο και άσε επιτέλους την κακοπροαιρετη κακομοιριά. Δεν τιμάει κανέναν.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΟΣΤΑΣ είπε...

9,27 εισαι τελειως χυδαιος και βλακας ,ο δικος σου ειπε οτι ειναι ολοι λαθροματαναστες ,εγω δεν ειπα οτι ειναι ολοι προσφυγες αυτοι που ερχονται ελλαδα . δεν υπαρχει ιδεοληψια τωρα ,υπαρχει ο ορθολογισμος και απεναντι η λαμογια και η βλακεια . εσυ εκανες την βλακεια να χορευεις σαν κανιβαλος στα διοδια και νομιζες οτι θα σε δουνε με συμπαθεια επειδη τους γλυτωσες απο το 1,60 ε ----1,02 αρλουμπες λεει εκ των υστερων αφου ειδε οτι ολη η νορμαλ ελλαδα τον θεωρησε ακροδεξιο και τον επαινουσανε οι χρυσαυγιτες ,προσπαθει να τα μπαλωσει

Ανώνυμος είπε...

Ενω οι συριζαιοι που χόρευαν σαν αρκούδια στο σύνταγμα γιατί πίστεψαν ότι ο Τσιπρας θα "βαράει τα νταούλια κι η Ευρώπη θα χορεύει" είναι έξυπνοι θες να μας πεις τώρα. Και μετά έκανε στροφή "360 μοιρών". Αλλά τότε δε σκεφτόταν κανένας ακόμα το μεταναστευτικό. Γιατί όπως έλεγε ο μέγας αρχηγός Τσιπρας "η θάλασσα δεν εχει σύνορα" και "δε θέλουν να μείνουν εδώ. Θα περάσουν και θα φύγουν". Οπότε κι αυτός τους έμπασε όλους μέσα και τους τακτοποιησε στη "Λέσβο, τη Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά". Και υποστηρίξατε αυτό το κομα κι αυτόν τον αρχηγό. Και λέτε τώρα τους υπόλοιπους βλακες. Τι να πω.

Stergios Nastopoulos είπε...

Εγώ έρχομαι κάθε χρόνο στα Καμμένα Βούρλα. Γιατί είναι ωραίος τόπος, ευλογημένος τόπος με τα λουτρά που είναι δώρο Θεού. Και κατά κάποιον τρόπο είναι και δικός μου τόπος. Ξέρω ότι είναι μικρή πόλη που έχει τις εμμονές και την πίστη στα στερεότυπα όπως οι άλλες παρόμοιες. Και είναι κατανοητό, γιατί είναι καλοί άνθρωποι. Η πόλη έχει καιρό που παρακμάζει. Όλα κινούνται γύρω από το μεγάλο ξενοδοχείο, αυτός ελέγχει τα υδροθεραπευτήρια. Άφησαν και μαραζωσαν τα ιστορικά ξενοδοχεία και είναι ερείπια στο κέντρο της πόλης! Αν είναι δυνατόν! Υπάρχει ωραιότατο δάσος, επίσης παρατημένο. Δεύτερο υδροθεραπευτήριο επίσης παρατημένο.
Παλιότερα γίνονταν χαμός από το κόσμο στο υδροθεραπευτήριο, τώρα λίγα πράγματα. Βλέπει κανείς την παρακμή ολοζώντανη. Δεν περνά πια ο ταξιδιώτης από εδώ, αφότου έγινε η νέα Εθνική οδός, παρά σπάνια. Σε αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος φέρθηκε σαν τυχοδιώκτης. Δεν σκέφτηκε τι επιπτώσεις θα έχει να αφεθούν νηστικά τα παιδιά. Και όλοι η Ελλάδα διχάστηκε, άλλοι να βρίζουν για την απανθρωπιά, άλλοι να βρίζουν τα παιδιά. Τουλάχιστον πιστεύω ότι οι πρώτοι είναι περισσότεροι, είθε! Γιατί ότι και να ήταν το ξενοδοχείο, και μάλλον ήταν ακατάλληλο μέσα στον αστικό ιστό, με ηλικιωμένους τριγύρω, και δίπλα στο σχολείο, δεν αφήνεις κανένα νηστικό, ακόμα και σκυλί.
Αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι και Τούρκικα media το έγραψαν! Μεγάλη ζημιά! Τώρα πώς διορθώνεται;
Ήρθε και έδεσε με τα παραπάνω περί παρακμής. Ο Δήμαρχος καλά θα κάνει να αποκαταστήσει το καλό όνομα των κατοίκων των Καμμένων Βούρλων. Και να σκεφτεί λίγο γιατί η πόλη παρακμάζει εδώ και χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ποια νηστικά παιδιά; μας κοροϊδεύετε; έλεος πια με την άθλια προπαγάνδα των ΜΚΟ. Κανένας δεν τους εμπόδισε να φάνε. Μια χαρά είναι τα παιδιά αν εξαιρέσεις ότι η ΜΚΟ τα έχωσε σε ένα άθλιο ξενοδοχείο που ήταν κλειστό για 15 χρόνια και δεν είχε ούτε καν κρεβάτια μέσα και έτρεχαν να το εξοπλίσουν αφού τα κατέβασαν από το λεωφορείο, ενώ οι ίδιοι μένουν σε ένα ωραιότατο παραλιακό ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ. Μεγάλη ζημιά που το έγραψαν τουρκικά μέσα; σοβαρολογούμε τώρα; ήξερα ότι οι Έλληνες τρώνε ό,τι τους σερβίρουν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα καταπινουν αμάσητα αλλά τόσο πολύ πια; θα συμφωνήσω μόνο στο θέμα της παρακμής της πόλης για την οποία όλοι ευθυνόμαστε λίγο πολύ. Και η Ευρώπη πριν μιλήσει για απανθρωπες συμπεριφορές ας κοιτάξει τη δικιά της καμπούρα. Δεν είδα να σκοτώνονται για το ποιος θα πρωτοπάρει μετανάστες. Μάλλον για το αντίθετο σκοτώνονται. Οπότε εδώ ισχύει το γνωστό "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα".

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Mετά και την τελικη εξηγηση του Δημου γα τα διατρεξαντα στην πολη σε σχεση
με τους Μεταναστες ενδεχομενα μια κριτικη με βαση τον ορθολογισμο ειναι αναγκαια.

Εκλαμβανω λοιπον ως θετικο στοιχειο την καταγραφη των γεγονοτων και την αλληλουχια αιτιας και αποτελεσματος, αν και εμφανιζει απολογητικο χαρακτηρα νομικου εγγραφου προς το πρωτοδικειο
Λαμιας και ως εξωδικη ειδοποιηση προς τον αρμοδιο υπουργο.

Επισης προσπερνω τα γεγονοτα αυτα καθ' εαυτα διοτι εργαλειοποιηθηκαν επαρκως, απο τα
ιδεολογικα φασματα κυριως των ακρων,αν και οι δημοτες που ενεργοποιηθηκαν ως αντιδρωντες,
ηταν μεικτης αποχρωσης αλλα ταιριαζαν απολυτα στο φοβικο συνδρομο.

Το τελικο προιον που παρηχθει ειναι η αρνητικη διαφημιση της πολης ,
η προειδοποιηση προς τα ανω οτι τα καμενα βουρλα δεν ειναι χωρος ευκολος για αντιστοιχα
προγραμματα,και η βιωμενη εσωτερικη διασπαση των δημοτων.

Εδω η διαφορα με τις κινητοποιησεις για τις λυκειακες ταξεις ειναι σαφης. Τοτε ηταν πανδημη
αφορουσε την προοδο των παιδιων,τωρα ηταν παλι για τα παιδια εναντια ομως στα αλλα παιδια τα ξενα,τα ασυνοδευτα [προφανως ταλαιπωρα].

Φυσικα ολοι γνωριζουμε γιατι εφτασαν οι ξενοδοχοι σε αυτο,[Πτωση κινησης λογω μειωσης του ιαματικου τουρισμου,Μεγαλη φορολογια ΕΝΦΙΑ

Τα αιτια της συνολικης υποθεσης λοιπον ειναι οι αιτησεις ξενοδοχων,που ευελπιστουν να οφεληθουν απο το αντιστοιχο προγραμμα του υπουργειου. Εφ οσον αυτο ειναι νομιμο δικαιωμα,ειναι προφανες οτι δεν μπορει να απαγορευθει απο αλλους δημοτες οι οποιοι θετουν προσχηματικες αιτιολογιες αλλα και αυτοι εχουν τους δικους τους οικονομικους λογους .















Ανώνυμος είπε...

Δημαρχια , παρα-παιουσα; τιποτα σωστο ; υπερβολες.

Ανώνυμος είπε...

HTML κανεις και δηλωσεις στο FB οτι δεν γνωριζες για τους προσφυγες...για πες μας τον εργολαβο Μουστερη απο την ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ τον κολλητο σου ποιος τον εβαλε για την ανακαινηση του ξενοδοχειου του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ...ΨΕΥΤΗ ΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ....HTML

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα ήταν ενήμερος ο γιατρός...αλλα που να τα πεις αυτα??στους ιθαγενείς υποστηρικτές του???

Ανώνυμος είπε...

Δουρειος Ιππος, βρε ξερετε τι παει να πει αυτο;τα αλογακια του Δουρου ;

Ανώνυμος είπε...

Ο δεξιός εργολάβος μουστερης είναι δούρειος ίππος του τσωμου. Γνωρίζετε πόσα έργα έχει αλιευσει ο εν λόγω εργολάβος για τον Τσωμο; Η φιλία τους είναι μεγαλύτερη από την γνωριμία που έχει με τον Δήμαρχο μας. Ο νοών νοείτ.!! Ο τσωμος που ήταν στις κινητοποιήσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΣΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ , ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ....ΤΟΥ ΤΣΩΜΟΥ ... ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΩΜΟΣ .. ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΤΣΩΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΥΚΙΩΤΗ ;