18 Ιανουαρίου 2020

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ - Αξιοπρέπεια και Σεβασμός στο Δημότη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 17.1.2020

«Εμείς δεν υποσχόμαστε. Δεσμευόμαστε. Και δεν έχουμε σκοπό, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να σας κοροϊδέψουμε. Να υφαρπάξουμε σήμερα την ψήφο σας και να την αξιοποιήσουμε μετά τις εκλογές ως λευκή επιταγή. Εμείς στηριζόμαστε σε εσάς. Στη δική σας εμπιστοσύνη. Γι αυτό για εμάς αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασυδοσία και αλαζονεία. Σημαίνει δέσμευση ….… ».
Αυτά, όπως ίσως καταλάβατε, ήταν οι εξαγγελίες του κ. Συκιώτη και των ανθρώπων της παράταξής του, πριν από τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019 για να υφαρπάξει την ψήφο μας.

Και σήμερα τι διαπιστώνουμε ;
Ο κ. Συκιώτης και η παράταξή του, κρύβονται πίσω από το 56% και συνεχίζουν να δρουν απέναντι στα θέλω της κοινωνίας μας.

Συνεχίζουν να μας ταίζουν κουτόχορτο ότι θα κάνουν … θα … θα … θα … Λαμβάνουν αποφάσεις κόντρα στη θέλησή μας [ πχ Δημοτικά Τέλη ] ενώ για αυτά που εμείς θέλουμε να γίνουν [τα αυτονόητα για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας] κάνουν πως δεν ακούν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Πρέπει να τους σπρώξουμε να εργαστούν ! [αφού δεν μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε για τα επόμενα 4 χρόνια]

Και επειδή εγώ, δεν ανήκω στους «σταλεγάηδες», αλλά στους πολίτες της πράξης [ενεργούς πολίτες] και ως έχων έννομο συμφέρον, έκανα ΕΝΣΤΑΣΗ για την ΑΚΥΡΩΣΗ της απόφαση του ΔΣ όσον αφορά την υπερβολική αύξηση των Δημοτικών Τελών.
Το κείμενο αυτό, λόγω της ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ στις 20/1/2020 με θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού Έτους 2020, θεώρησα σκόπιμο να το αναρτήσω blog προς ενημέρωσή σας. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα γίνει δεκτή ή θα απορριφθεί η ένστασή μου. Πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μου είναι τεκμηριωμένα πάνω σε νόμους της πολιτείας [ έτσι δεν είναι κα πρόεδρος του ΔΣ ;]

Σε τυχόν αυθαίρετη απόρριψη [ λόγω μπάρμπα στη κορώνη ] θα υπάρξει και συνέχεια …

--------------------------

22 σχόλια:

Κρίτων είπε...

Κατ'Αρχήν,Η ανάρτηση
αυτή καθ' αυτή θα κριθεί από την
απάντηση και την αιτιολόγηση από την περιφέρεια.
Μέχρι εδώ έχουμε ένα
καθαρό τεχνοκρατικό
ζήτημα που αφορά το
βέλτιστο αλλά και το επωφελές.
Και για να ξεκαθαρίσω
είμαι κατά των αυξήσεων άλλωστε τοποθετήθηκα στο Δ.Σ.
ζητώντας(προτείνοντας)
ιδιωτικοποιηση στην
αποκομιδή,αλλά και στην ύδρευση-αποχετευση,άλλωστε ηδη υπάρχει ιδιώτης διαχειριστής στον ΒΙΟΚΑ Καμ.Βούρλων.
Τώρα υπάρχει και ένα
πιο γενικό ζήτημα,δηλ
αν η διοίκηση συνολικά
είναι ανίκανη και
υπάρχει αναντιστοιχια
προεκλογικών υποσχέσεων με ενέργειες ή μη, μετεκλογικά.
Αυτό δεν είναι αυτονόητο,είναι υποκειμενικό,υπάρχει
συνθετότητα ,και γενικά είναι δισδιάκριτο,αφορά κυρίως την απολογιστική συζήτηση
στο τέλος της περιόδου
αυτής της θητείας.
Η σταθερή,αργή αιτιολογημένη προσπάθεια αποδόμησης
είναι σε εξέλιξη,θα δουμε αραγε
και την αντίδραση;

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη Σκούφια δεν σε γνωρίζω αλλά σε διαβάζω. Και αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι με τη κίνησή σου αυτή έσωσες κατά κάποιο τρόπο την αξιοπρέπεια μας. Εμείς το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι κριτική καφενείου και βέβαια στα ψιθυριστά μην τυχόν και μας ακούσει κάποιος και μας κακοκρίνει. Ανεξάρτητα από την έκβαση της ένστασης οφείλω να σε συγχαρώ. Κέρδισες και τις εντυπώσεις και την ουσία.

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .ΘΕΝΑ 11 . ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΜΩΛΟΥ . ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΡΓΟΥ
Κυριοι θα παραλαβετε ενα εργο που δεν λειτουργει ; Ποιος εχει ευθυνη μη λειτουργιας ; Η ψηφοφορια να γινει ονομαστικη και ολοι οι συμβουλοι να τοποθετηθουν στο θεμα . Για αυτα τα θεματα εχουν εκλεγει και ολοι πρεπει να παρουν θεση ονομαστικα . ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ .

Ανώνυμος είπε...

Οι συμβουλοι απο το Δημοτικη ενοτητα απο το Μωλο , να παρουν θεση , και ειδικα ο κ.Παταργιας ,που τα πριν 4 χρονια ειχε αλλη αποψη αντιπολιτευσης ;

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και Κύριοι των διοικητικών συμβουλίων των διαφόρων συλλόγων του δήμου:
Γιατί δεν αντιδράσατε στην τις υπερβολικές, αδικαιολόγητες, απαράδεκτες και δυσβάστακτες αυξήσεις των δημοτικών τελών? Γιατί αυτή η προκλητική αδιαφορία? Είστε σύμφωνοι με αυτές τις παράλογες αυξήσεις των τελών? Ρωτήσατε τα μέλη σας αν μπορούν να ανταποκριθούν όταν πολλά είναι άνεργα ή με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα? Ντροπή σας!
Αν θέλετε να σώσετε την αξιοπρέπειά σας σύσσωμα τα διοικητικά συμβούλια θα πρέπει να παραβρεθείτε στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο και να απαιτήσετε την ακύρωση της υπερβολικής αύξησης. Διαφορετικά καταθέστε τις σφραγίδες. Δεν το αξίζετε να μας εκπροσωπείτε!
Ένας συντοπίτης σας κάτοικος Αθηνών

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός υπάρχουν 3 τρόποι:
ο εύκολος / αύξηση τελών
ο δύσκολος / μείωση δαπανών
ο σωστός / να πληρώσουν αυτοί που οφείλουν
Η επιλογή εκ μέρους σας του εύκολου δρόμου, κάνει εμένα αλλά και πολλούς άλλους συμπολίτες μας να συμπεραίνουμε ότι το πρόβλημα του Δήμου δεν είναι Οικονομικό αλλά Διοικητικό.
Για αυτό κάνω έκκληση να αποσύρετε τις αυξήσεις των τελών, να μειώσετε σε πρώτη φάση τις δαπάνες ώστε να υπάρξει ισοσκέλιση και ακολούθως να ασκήσετε όλα τα διοικητικά μέτρα που προβλέπουν οι νόμοι για να εισπράξετε τα εκατομμύρια ευρώ που σας οφείλουμε εμείς οι δημότες από παρελθόντα οικονομικά έτη. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι περισσότεροι από αυτούς που οφείλουν είναι αυτοί που έχουν οικονομική επιφάνεια και την επιδεικνύουν με πολλούς τρόπους.
Με το παρόν σχόλιό μου θέλω να συγχαρώ και τον συντοπίτη μας Γιάννη Σκούφια. Για μια ακόμη φορά έδειξε σε όλους μας τι σημαίνει ενεργός πολίτης. Ελπίζω να προβληματιστείτε εσείς οι νεώτεροι και να ακολουθήσετε το παράδειγμά του. Εγώ είμαι περασμένης ηλικίας και δεν μπορώ να σας ακολουθήσω.

Ανώνυμος είπε...

δηλ ρε γερο, εσυ το κανεις σαν τους Μακρυκωσταιους και Κοντογεωργηδες που ρωταει ο Ηλιοπουλος το θειο γιατι δεν παιρνεις εσυ εκδικηση και απαντα -ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΕΡΟΣ ΠΙΑ και εκεινος του λεει
-αυτο δεν εχει κοπο καθεσε σε μια γωνία και οταν τον δεις να ερχεται ΧΡΑΤΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΖΑΓΑΡ????

Ανώνυμος είπε...

Ρε συντοπίτη αθηναίε τι μας λες περί συλλόγων . Εδώ σε αυτό το τόπο ο καθένας είναι για την πάρτη του. Και οι όποιοι σύλλογοι είναι για μόστρα κάποιων που δήθεν ενδιαφέρονται για το τόπο. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ένας κούκος (ο ρεγγινιώτης ) δεν φέρνει την άνοιξη. Σε λίγο θα τα παρατήσει και αυτός (στοιχηματίζω) και οι ‘’επιβήτορες’’ της δημοτικής εξουσίας με ‘’μπροστινούς’’ όλα αυτά τα "ανώνυμα παπαγαλάκια" θα συνεχίζουν να μας ταϊζουν με λωτούς και κουτόχορτο ώστε να μην θυμόμαστε τα ψέματά τους ώστε να πετύχουν το στόχο τους που είναι η προσωπική ευωχία τους.

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στον κ.ΣΚΟΥΦΙΑ για την προσπαθεια του ανεξαρτητα απο το αποτελεσμα.Παλευει με επιχειρηματα τα κακως κειμενα.Συνεχισε ειμαστε πολλοι πιστευω που σε διαβαζουμε και σε ευχαριστουμε.

Ανώνυμος είπε...

E’ εσείς οι στρουθοκάμηλοι των ενεργών δημοτών και επαγγελματιών ξυπνήστε. Η αύξηση δεν πρέπει να περάσει. Να μειώσουν τα έξοδα και να κυνηγήσουν τους μπαταχτσήδες. Ξεμπροστιάστε τους καμενοβουρλιώτες Αντύπα και Μπήτα ώστε να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντες μου...
Για να πάρουν την απόφαση πίσω, θα πρέπει να τελεσφορήσει η προσφυγή του κ. Σκούφια,
και να ακυρωθεί η αποφαση για παράβαση Νόμου από την Αποκεντρωμένη.

Ποιοι Σύλλογοι, είχαν έννομο καταστατικό συμφέρον να προστατέψουν τα μέλη τους από τέτοιες αφαιμάξεις;;;; Οι επαγγελματικοί σύλλογοι ( Σ. Επαγ/νων ΚΒ - ο Σ. Ξενοδόχων ΚΒ) και οι ……Ενεργοί Δημότες ΚΒ{τι ενεργοί είναι, κουράστηκαν ;;)
Αυτοί θα έδιναν άλλη βαρύτητα στην προσφυγή, αφού τα τέλη καθ/τας – φωτ/σμου είναι ανταποδοτικά και με έμφαση στην παράβαση των …. τάδε διατάξεων.

Εκείνο το κόστος για την ΔΕΗ σπάει ΚΟΚΑΛΛΑ, μας κάθετε στο ΣΤΟΜΑΧΙ.

Οι προσφυγές, όταν διατυπώνονται νομικά.... ακυρώνουν και δεν……… ρωτούν.

Οι Κεντρικές και Ελεγκτικές Διοικήσεις της Τ.Α δεν πολύ σκοτίζονται για υπεραλιεύσεις πόρων από τους δημότες , ελλειμματικούς δεν θέλουν ,όπως έγινε πέρυσι.

ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Να αναρωτηθω εγώ ο συνταξιούχος του δημοσίου των 1350 ευρώ/μηνα .
Λέω τώρα οι αυξήσεις είναι στην ουσία φόροι,και γιατί παρακαλώ διότι η διοίκηση στο Δήμο κάνει σπατάλες,υπερκοστολογει,δεν εισπράτει από τους
υποστηρικτές της,κάνει
προσλήψεις αναίτιες και στέλνει το λογαριασμό σε κάθε δημότη.
Άδικο δεν το συζητώ,πρέπει να ξεσηκωθούμε,να αντιδράσουμε να μην
περάσει.
Μέχρι εδώ τρι-καλά.
Όταν το σκέφτομαι καλύτερα ,αρχίζω να αμφιβάλω αν πρέπει να
εκτεθώ με την αντίδραση
μου,γιατί υπάρχει περίπτωση να μου τεθεί
ερώτηση γιατί δεν αντιδρώ χρόνια τώρα για
τους φόρους του κρατους.
Βέβαια θα απαντήσω ότι
και με εκείνους δεν
συμφωνώ.
Πως δεν
συμφωνείς θα μου πουν αφού ψηφίζεις
συνειδητα τους συνδικαλιστες του κλάδου σου για αυξήσεις οι
οποίες πληρώνονται από
φόρους.Τι να απαντήσω
ότι άλλοι οι φόροι εκείνοι που με πληρώνουν,από τους δημοτικούς που πληρώνω.
Άραγε είμαι ΕΝΤΙΜΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε συνταξιούχε μην τα μπερδεύεις τα πράγματα. Το ζητούμενο είναι η σωστή διαχείριση. Αν αυτή υπάρξει να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει και λόγος για αυξήσεις. Αλλά δυστυχώς βάλατε τους κατσαπλιάδες να αποφασίζουν γιατί σας τάξανε χρωματιστές κορδέλες οι οποίες αποδυκνείονται φύκια. Έχουν να δουν τα μάτια μας και άλλα ακόμα. Για να δούμε ο ραγιάς ο ρωμιός θα βάλει ποτέ μυαλό?

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=VU6GWzw0-9E

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που κρίνετε συλλόγους (ενεργούς δημότες, επαγ/τιων, ξενοδόχων) πείτε μας λίγο τι ψηφισατε;

Όσο και να σκουξει ο Σκουφιας,όσο και να σκουζουν οι σύλλογοι το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατάει ο δήμος.

Αντί για αυξήσεις κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προβεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εν αρχή με δήμευση περιουσίας στους μπαταχτσηδες, δεύτερον σε περικοπή δαπανών και τρίτον σε αυξήσεις δημοτικών τελών εφ' όσον βέβαια γίνει και η διασταύρωση των πραγματικών τετραγωνικών στη ΔΕΗ.

Είμαι υπέρ των αυξήσεων με τις 2 πιο πάνω προϋποθέσεις πρώτα.

Ανώνυμος είπε...

εσύ σκούζεις γιατί από 1/9/2014 (αρκετά παλιά εεεε????) που ανέλαβε ο ντοτόρ τα 2 πρώτα που αναφέρεις τα χει να μη σου πω που... και το μαχαίρι το έχει η ΑΔΘΣΤΕ... Το πεπόνι σε κανα μποστάνι θα το βρείς..
υ.γ. χίλια μπράβο στο κο σκούφια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Σκούφιας γράφει να προσέχετε πάντα το τίτλο του άρθρου του. Εκεί κρύβεται η ουσία των λεγομένων του. Τι έβαλε ως τίτλο "ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ - Αξιοπρέπεια και Σεβασμός στο Δημότη". Και εγώ, ως φίλος του που τον γνωρίζω καλά, θέλω να πω προς κάθε κατεύθυνση οτι η "παράγκα" του Συκιώτη πνέει τα λοίσθια.
Έχει τα guts να το κάνει και θα το κάνει πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου. Όλοι εμείς τι έχουμε;

Ανώνυμος είπε...

Skoyfia trava vres ton tsomo na kanete parea...ekei ekei stin adipolitesush mia zwi k esy na gnorizeis oyte syndiasmo den 8a kaneis. Oson afora ton allon ton afhsame kai ekane gia na yparxei kai enas deuteros.

Ανώνυμος είπε...

Την φάγατε με την ένσταση αντε τώρα να την χωνέψετε και τα λέμε αύριο

Ανώνυμος είπε...

Πηγή: iefimerida.gr - 21/1/2020
Εφιαλτική έρευνα της Eurostat
Σχεδόν 1 στα 4 ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν εγκαίρως λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Είναι από αυτές τις συγκριτικές μελέτες που προσγειώνουν ανώμαλα στην πραγματικότητα όσους πιστεύουν ότι η έξοδος από την κρίση είναι δεδομένη για όλα τα στρώματα του πληθυσμού.
Σχόλιο-Συμβουλή
Και εσύ ρε δήμαρχε Συκιώτη θέλεις να διπλασιάσεις τα δημοτικά τέλη. Με αφορμή την ένσταση αναθεώρησε την απόφασή σου. Δεν έχουν όλοι τη δική σου οικονομική επιφάνεια. Κοίτα και δίπλα σου πόσες οικογένειες στο δήμο τα φέρνουν δύσκολα. Πόσοι συνάνθρωποί μας ψάχνουν για ένα μεροκάματο!

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα 500.000 ευρω κοστος ΔΕΗ για το φωτισμο Κ.Χ Οδων πλατειών.
ΔΕΝ ΒΑΡΗΣΤΟΜΑΧΙΑΣΑΤΕ; ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; Ή ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
Αλλάξατε λάμπες σε λεντ και ... αυξήθηκαν τα κιλοβάτ;
Μήπως η ΔΕΗ μας κλέβει - το ερευνήσατε;
Μήπως ότι ρεύμα καίμε στο Δήμο γενικως (εκπαιδευτικα κτιρια, αθλητικα, γραφεια δημου κλπ) το χρεωνεται στην καθαριοτητα;;

Κάποιος πρέπει να απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε οι : 11.00/18/1/2020, 1.20/19/1/2020 και 6.21/19/1/2020. ΣΥΜΦΩΝΩ!