20 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ»

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού η Δημοτική μας παράταξη αφού έλαβε υπόψη το προσχέδιο του προϋπολογισμού, την οικονομική κατάσταση του Δήμου και των δημοτών αλλά και την ανάγκη του τόπου για λύση χρονιζόντων προβλημάτων και ώθηση σε τροχιά ανάπτυξης καταθέτει την παρακάτω πρόταση:

1. Εγγραφή πίστωσης 23000 ευρώ για την Αναγνώριση, αδειοδότηση της ιαματικής γεώτρησης στο χώρο του σχολείου και εξοπλισμό αυτής με αντλητικό συγκρότημα ώστε το καλοκαίρι του 2020 ο Δήμος να είναι σε θέση να τροφοδοτεί με ιαματικό νερό τα κοντινά ξενοδοχεία και παράλληλα να διεκδικήσει τη λειτουργία του θεραπευτηρίου Ιπποκράτης. Ήδη για το σκοπό αυτό υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου από τον Μάιο του 2019.
2. Εγγραφή πίστωσης 20000 ευρώ για επικαιροποίηση ενημέρωση της μελέτης ταυτοποίησης αιγιαλού και παραλίας με το εθνικό κτηματολόγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο από Λιβαδάκι μέχρι Κάλαμο καθώς και καθορισμού τιμής μονάδας αποζημίωσης επικειμένων ώστε ο Δήμος να αποδώσει σε κοινή χρήση τη δεκάμετρη παραλιακή ζώνη. Σημειωτέον πως η δεκάμετρη ζώνη μεταξύ οριογραμμής αιγιαλού και παραλίας είναι δημόσιο κτήμα και δεν απαιτούνται αποζημιώσεις.
3. Ενίσχυση της πίστωσης στον Κ.Α.73260012. Κατασκευή συνδέσεων αποχέτευσης οικισμού Μώλου με το ποσό των 20000 ευρώ ώστε να προκύψει ένας ικανός αριθμός συνδέσεων επαρκής για τη λειτουργία του νέου βιολογικού καθαρισμού του Μώλου. Τα χρήματα για τις παραπάνω εγγραφές προτείνουμε να εξασφαλιστούν από
α. Μείωση του Κ.Α.6122 αποζημίωση και έξοδα κίνησης δημοτικών σύμβουλων κατά 10000 ευρώ. Θεωρούμε ότι το ποσό των 10000 ευρώ είναι επαρκές για την αποζημίωση και τα έξοδα κίνησης των δημοτικών συμβούλων
β. Διαγραφή του ποσού των 12000 ευρώ από τον Κ.Α.7425003 προμή-θεια επέκταση ασυρμάτων δικτύων και μείωση κατά 8000 ευρώ τον Κ.Α.7425004 συντήρηση ευρυζωνικών δικτύων. Θεωρούμε ότι η παρο-χή ασύρματου ιντερνέτ μέσω του HOT SPOT του δήμου είναι μια ξεπε-ρασμένη υπηρεσία και δεν εξυπηρετεί πλέον τους δημότες λόγου της μικρής χωρητικότητας, του αδύνατου σήματος και των χαμηλών ταχυ-τήτων. Εξάλλου με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα WIFI4EU θα έχουν όλοι οι δημότες πρόσβαση στο διαδίκτυο, συνεπώς 4000 ευρώ επαρκούν για τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων ασυρμάτων δικτύων.
γ. Διαγραφή του ποσού των 24000 ευρώ από τον Κ.Α.6162004 συμβου-λευτική και τεχνική υποστήριξη του δήμου, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη δύνανται να παρέχουν τόσο οι επιστημονικοί συνεργάτες όσο η γενική γραμματέας με τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς που απαρτίζουν την εκτελεστική επιτροπή.
δ. Διαγραφή του ποσού των 9000 ευρώ από τον Κ.Α.6654002 προμήθεια υλικών περιφράξεων. Η περίφραξη των ανεξέλεγκτων χωματερών δεν προσφέρει τίποτα. Αυτές πρέπει πάση θυσία να καταργηθούν.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις δεν αλλοιώνουν τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ούτε επηρεάζουν το ψηφισμένο τεχνικό πρόγραμμα, δίνουν όμως λύση σε σοβαρά προβλήματα του τόπου και προσδίδουν θετικό πρόσημο στον τομέα ανάπτυξης της περιοχής.

Τέλος εάν ομαδοποιηθούν οι κατακερματισμένες προμήθειες στα μι-κροποσά των 1000-2000 ευρώ θα υπάρξει οικονομία που θα παρέχει την δυνατότητα στο Δήμο να εκπονήσει κυκλοφοριακές μελέτες για τις πόλεις των Καμένων Βούρλων του Μώλου και την περιοχή Ασπρονερίου

Καμένα Βούρλα 20/01/2020
ΤΣΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν κ. Τσώμε σε ένα προϋπολογισμό με ύψος 19.500.000 € το πρόβλημα να εντοπίζεται σε μείωση των εξόδων κατά 55.000 για κάλυψη έργων 63.000?
Ρε δεν πάτε καλά εκεί στο δημαρχείο. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση έχετε πρόβλημα. Που σας βρήκαμε ρε γαμώτο?

Ανώνυμος είπε...

Τελικά για σας μετράει η ποσότητα και όχι η επιλογή και αξιολόγηση των αναγκών .γιατι λοιπον μέσα στα πολλά και πλούσια 19500000 δεν προυπολόγισαν κατι για τα ιαματικά::::απλά δεν τους ενδιαφέρει

Ανώνυμος είπε...

Αξιζει ένα μπραβο στον συνδυασμο του κυριου Τσωμου που προτείνει εναλλακτικό προυπολογισμό όπως του δινει το δικαίωμα ο νεος νομος. Φυσικά δεν προτεινει έναν διαφορετικό τελεειως προυπολογισμό γιατί δεν είναι αυτος η διοίκηση. Απλα κάνει καποιες καιριες αντιπροτάσεις στις βασικές δημοτικές ενότητες, για τα πιο βασικά θεματα που έχουν ως προβλήματα.
Στα Καμένα Βούρλα , μπραβο που συνεχίζει να επιμένει για τα Ιαματικά, σε αντίθεση με τον δημαρχο και την πλειοψηφία, που δεν κάνει τίποτα, και μάλιστα γράφει με προκλητικό τρόπο την απόφαση που ομόφωνα είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο το Πάσχα στα παλαιοτερα των υποδημάτων του. Και τοτε αν θυμαστε, η αντιπολίτευση είχε φέρει με υπογραφές το θέμα, και όχι ο δήμαρχος.
Αλήθεια, οι σύμβουλοι των Καμένων Βούρλων, Αντύπας, Καραμανώλης, Μπήτα, που είναι για το θέμα; Τι έχουν κάνει τοσους μηνες;
Αν πουμε για τον Τοπάρχη Καραμανωλη Δημήτρη, παντελής αδιαφορία, όπως και όλο το Τοπικό Συμβούλιο. Εχουν πάρει κάποια απόφαση; Εχουν κινητοποιήσει τους δημότες; Οι σύλλογοι που είναι; Γιατί απουσιαζουν από το θέμα και δεν έχουν κάνει κάποια ερώτηση στα δημοτικά συμβουλια; Θα ερθουν σημερα να πουν την αποψη τους;
Οσον αφορα το σχόλιο του 10.16, μαλλον δεν γνωρίζει ότι για να ψηφιστεί μια εναλλακτική προταση πρέπει να είναι ΠΛΗΡΩΣ και στοχευμενα τεκμηριωμένη. Δεν μπορούμε να ζητάμε από ένα συνδυασμό της αντιπολίτευσης να καταθεσει έναν τελειως διαφορετικό προυπολογισμό. Αλλωστε μπορούμε να παρακολουθήσουμε το Δημοτικό Συμβουλιο για τα ανταποδοτικά, όπου οι σύμβουλοι της μειοψηφιας, όλοι αναφερθηκαν σε συγκεκριμένες προτασεις για μειωση των εξοδων και εξοικονομηση πορων για καποια εργα.
Θα λαβει επιτελους υποψη του ο δήμαρχος και η παρέα του καποιες από αυτές τις προτασεις;

Ανώνυμος είπε...

Προς 11.32
Αμα οι συλλογοι εξεγερθουν για τα ιαματικα, μπορεί να δυσαρεστησουν τον δήμαρχο και θα τους θυμωσει. Αστο καλυτερα. Ασε που μπορει να θυμωσει και το Γαληνη και να μη τους δινουν τις αιθουσες και την πλαζ για τις εκδηλώσεις. Αστο και αυτό καλύτερα.
Ξερεις τι είναι να χασουμε κανενα τσαμικο για να ξανααποκτησουμε τι; τα ιαματικά...πφφφ. Εμεις ειμαστε υπερανω… Λεφτα υπαρχουν, τι τον θελουμε τον τουρισμό.
Μπορεί να κανουμε καμια επιστολή για τα ματια του κόσμου όμως (οι ενεργοι δημότες πχ)

Ανώνυμος είπε...

Ο λαϊκισμός δεν πεθαίνει,αλλά αλλά
μεταλλάσσεται.
Οι ίδιοι που υποστήριζαν την συνέχιση του χάους με την κατάληψη στη Μαρίνα
των καμ.βουρλων,ίδιοι
και στα ανέφικτα για
δημοτικές επιχειρήσεις
ιαματικών,σήμερα καταθέτουν εναλλακτικό
μινιμαλ πρόγραμμα περιστολής δαπανών,αφού
επανατοποθετουν ίδια
πόσα σε όντως πιο σωστά
σημεία.
Βέβαια είναι κίνηση που δεν έχει να προσφέρει
κάτι στην ισοσκελιση του προϋπολογισμού και στο θέμα που αφορά
την αύξηση των τελών.
Επίσης η συνεχή πολεμική κατά των συλλογων από την ίδια
ομάδα.
Είναι άραγε
,αυτοκαταστροφικοί;



Ανώνυμος είπε...

Το Θετικο είναι ότι μπαίνουν θέματα διαλόγου, συμφώνα με τις εκτιμήσεις του καθενός μας και οπωσδήποτε κατι μαθαινουμε..
Στην αντιπρόταση του Δ. Τσωμα και του Συνδιασμου του για τον Προυπολογισμο.
1η προταση:
Αναγνώριση, αδειοδότηση της ιαματικής γεώτρησης του σχολείου, μεχρι το καλοκαιρι ( χλωμο το βλεπω.) Και για εξοπλισμό αυτής………….κλπ να τροφοδοτεί με ιαματικό νερό τα κοντινά ξενοδοχεία, ( αστο καλλιτερα.)
Παντως ειναι ενα θεμα που ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ.
2η προταση.
Το κτηματολόγιο στον Αγιο εχει τελειωσει εδώ και χρόνια, πως είναι καταγεγραμμένη η ζωνη παραλιας ;; ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ και αυτό ψαχνετα ;;;
Αφού είναι ΔΗΜΟΣΙΟ γιατι δεν το αποδίδεται σε κοινη χρηση ;;; αρα κατι άλλο συμβαινει. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ είναι καταγεγραμμένο ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΜΑ;;;
Παντως από την μια να θελεte [[ καθορισμο τιμής μονάδας αποζημίωσης επικειμένων]]
και από την άλλη {{ η δεκάμετρη ζώνη…….. δεν απαιτούνται αποζημιώσεις}} φασκει και αντιφάσκει.
Δεν έχεις την κατάλληλη ενημερωση..
H ζωνη της παραλιας ειναι ιδιοκτησια ιδιωτων, μεχρι να αποζημιωθει και να γινει δημοσιο κχ
, η δεσμευσει εχει διαρκεια λιγα ......χρονια.
Για τις ενότητες Μωλου –ΚΒ και το κτηματολόγιο, που βρισκεται για τους ιδιωτες σε εξέλιξη θα γίνει ΚΑΤΙ ;; Έχουμε αρκετους αιγιαλούς / παραλίες και ιδιαίτερα τους ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ (εδώ είναι το ψαχνό). Ειναι αμοδιοτητα μας για ειναι υποχρεο στην δηλωση το Ελ. Δημοσιο;;

3η. πρόταση
Ψάχνεται για χρήματα κατασκευής συνδέσεων αποχ/σης για την λειτουργιά του βιολογικού, ΟΛΟΙ ΣΑΣ έχετε αργήσει, δεν επιτρέπεται ο βιολογικός με μεγάλο κόστος, συγκριτικά, να είναι έτοιμος και ψαχνόμαστε για τις συνδέσεις.
Να μην συμβει ότι εγινε στα Καμ. Βουρλα, πρωτα ΒΙΟΚΑ και μετα από χρόνια λειτουργία.
Να μην συμβεί επίσης να μπει σε λειτουργία η αποχέτευση , μετά ο καθορισμός ΤΕΛΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ και αργότερα …….. ΕΦΑΡΜΟΓΗ τελών .

ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ.




Ανώνυμος είπε...

Πεθερά πήγε μήνα του μέλιτος με το ζευγάρι και εμεινε εγκυος απο το γαμπρό?

Reporter είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Το ΔΣ για τον προυπολογισμό αναβλήθηκε λόγω ένστασης. Τώρα ψάχνονται να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα του κ. Σκούφια και να απαντήσουν στην ΑΔΘΣΕ η οποία θα τα εξετάσει και θα αποφασίσει αν θα γίνει δεκτή ή όχι η ένσταση. Αν γίνει δεκτή (οι πληροφορίες απο την ΑΔΘΣΕ προς αυτή τη κατεύθυνση συγκλίνουν) τότε θα πρέπει να συνταχθεί εκ νέου πρώτα προϋπολογισμός των Δημοτικών Τελών και κατόπιν ο Προυπολογισμός του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

τώρα είναι που θα βγεί ο δήμαρχος και θα λέει πως φταίει η αντιπολίτευση,,,της στραβής..........

Ανώνυμος είπε...

sodoma gomora kai akiroseis... stis 7 tha ginei to allo to symvoulio????

Ανώνυμος είπε...

Σε ζηλευουν αγορι μου,για αυτα που εχεις και δεν εχουν
ΕΥΦΥΙΑ ,ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ????

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ συμφωνώ για τα ιαματικά. Ας αρχίσουμε από την γεώτρηση που είναι κοντά στο σχολείο. Να πάρουν ιαματικό νερό όσα ξενοδοχεία μπορούν!! Μπας και βελτιωθούν και οι υπηρεσίες του Γαλήνη... Γιατί τώρα 5άστερο δεν είναι με τίποτα.