07 Νοεμβρίου 2019

Μώλος: Εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις χωρίς κόστος μέσω τηλεϊατρικής

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μώλου μπορούν να κάνουν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις χωρίς κόστος και χωρίς να μετακινούνται από τον τόπο τους.

Βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής όπως ηλεκτροκαρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, οξυμετρία, μέτρηση πίεσης, ζαχάρου, ολική χοληστερόλη και τριγλυκερίδια, θα πραγματοποιεί η ειδική γενική γιατρός Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου στο Περιφερειακό Ιατρείο Μώλου μέσω του προγράμματος τηλεϊατρικής.

Το Πρόγραμμα στηρίζει τους γενικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Δίνει τη δυνατότητα καταγραφής όλων των εργαστηριακών εξετάσεων και αυτών που  πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος, αλλά και των εξετάσεων που ο ίδιος ο ασθενής κάνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει φάκελος για τον κάθε ασθενή, ο οποίος είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής των συνανθρώπων μας σε απομακρυσμένες περιοχές, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Στυλίδας όπου υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο Μώλου, με την υποστήριξη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

lamiareport.gr

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ NEAΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ 2019
https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%99%CE%98%CE%A9%CE%9A1-%CE%9D%CE%A6%CE%9E?inline=true

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή διαβούλευσης πρέπει να μπορεί να διαβουλευεται,αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει,άλλωστε και η προηγούμενη τα τελευταία χρόνια πολλές φορές δεν είχε απαρτία.
Ένα βασικό μειονέκτημα είναι η αναντιστοιχια ποιοτικής στελέχωσης (δηλώθηκε ο κάθε περιεργος-ανεπαρκης)και
Ειλημενης απόφασης.Με αλλά λόγια είναι μια επιτροπή για τη τυπικότητα του νόμου και όχι για την ουσια.Ευθύνη για αυτό έχει η διοίκηση που αρνείται να "μοιραστεί"την οποία πολιτική απόφαση( καλή κακη δεν παίζει ρολο) περί διαχειρισης της εξουσίας.Αυτο άλλωστε ήταν και την προηγούμενη περίοδο και θα συνεχισθει και τώρα ως ειδικό ταυτολογικο
στοιχείο του Δημάρχου.
Αυτοί λοιπόν που συνειδητά επέλεξαν συμμετοχή στην εν λόγω επιτροπή (υπάρχουν και συμμετοχές συμπληρωσης),να μην έχουν αυταπάτες,περί συνδιαμόρφωσης πολιτικής κατεύθυνσης και λοιπά κουραφεξαλα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 8,02 μμ.Ομως έχω μια απορία,πως μπορούσε να προχωρά έργα και αποφάσεις ο Δήμαρχος όταν δεν υπηρχε..επιτροπη λόγω μη απαρτίας.Εκανε Ταρζανιες και παρατυπίες;

Ανώνυμος είπε...

Πάντα κάνει παρατυπίες δεν το βλέπετε? Δεν το ζείτε?

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος ποτέ δεν εκπίπτει του αξιώματος του λόγω παρατυπιας ακόμη και για νομοτυπη
αντιπαραγωγικη και σπατάλη ενεργεια.
Κρίνεται από τον λαό κάθε τέσσερα χρόνια,και εκτάκτως(εφ όσον και αν) απο δικαστηριο.

Μέλος ΕπΔιαβ είπε...

Ανώνυμε 8:02 μ.μ.
Όταν κάνεις σχόλιο με τη φράση, υπάρχει πρόβλημα ποιοτικής στελέχωσης της επιτροπής διαβούλευσης (δηλώθηκε ο κάθε περίεργος-ανεπαρκής) οφείλεις να έχεις το θάρρος να το κάνει επώνυμα διότι θίγεις πρόσωπα που δεν τα ξέρεις, όπως πχ εμένα. Οφείλεις με άλλο σχόλιό σου να επανορθώσεις. Διαφορετικά θα αναγκαστώ να σε ξεσκεπάσω. Όσο και να χρησιμοποιείς διαφορετικά προφίλ [ανώνυμος – ψευδώνυμος] για κάποιον που παρακολουθεί το blog, ξέρει ότι αυτή η ιδιότυπη γραφή [κάποιοι την είπαν γραμμική Β] σε ποιόν ανήκει. Αυτά, αγαπητέ ‘ψωνάρα’ και κριτή των πάντων .
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

Ανώνυμος είπε...

Όταν μάθουν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης οτι πρέπει να καταθέσουν πόθεν έσχες (μαζι με το 50€ που αυτο θέλει) να δω πόσοι θα μείνουν.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την απόφαση που ανάρτησες φιλε 7:16 μ.μ., Νοεμβρίου 07, 2019, δεν βλέπουμε επαγγελματικα σωματεία , δεν ενημερώθηκαν ή την απαξίωσαν;;

Ανώνυμος είπε...


Φιλοι μην πλέκουμε τα ….μπούτια μας με την απαρτία της Ε.Δ, αφού
Πρώτον: εάν είναι η αναβληθείσα από την πρώτη ΜΗ απαρτία, ΤΟΤΕ συνεδριάζει με όσους και εάν...... παρευρίσκονται
Δεύτερον : οι αποφάσεις της Ε.Δ , στα θέματα που βάζουν, δεν έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα., είναι διαβούλευση. (ακούτε τις επιτροπές στο κανάλι ΒΟΥΛΗΣ ;;)

Ωφελιμότητα/σκοπός/συμμετοχική διαδικασία της ΕΔ:
Έχουμε απόλυτα δίκιο να την απαξιώνουμε, ετσι όπως την λειτούργησε ο Δήμαρχος της πρώτης 4ετιας που ήταν και Πρόεδρος της επιτροπής.
Σήμερα στην νέα 4ετια του……. νέου Δημάρχου, που Πρόεδρος της ΕΔ είναι νομικός στο επάγγελμα, θα πρέπει να αξιώσουμε την εφαρμογή του νόμου, όχι μόνο στους τύπους αλλα στην ΟΥΣΙΑ .
Εαν λειτουργήσουμε με την όσο τα δυνατόν σωστή ανάλυση των θεμάτων και σωστό διάλογο και ρεαλιστικές προτάσεις , τότε κέρδος θα έχουμε στην συνοχή της κοινωνίας μας αλλα και με την Τ.Α.




Ανώνυμος είπε...

11:37 π.μ., Νοεμβρίου 08, 2019, υπήρξα μελος της ΕΔ και δεν εκανε ποθεν εσχες. Εσυ φώτισε με που είναι γραμμενο (νομος , αποφαση κλπ) .......να τρέξω μην εχω κανένα πρόβλημα;;;

Ανώνυμος είπε...

Ειστε όλοι ηλίθιοι και λασπολογοι πλην του δημάρχου

Ανώνυμος είπε...


Και εδω οι ιθαγενεις κινουνται απλοικα , θεωρουν οτι τους γινεται εξαιρετικη τιμη δηθεν οτι λαβαινουν μερος στην αποφαση.. για την αποφραξη?

Ανώνυμος είπε...

Βρε 11.12 π.μ. ανώνυμε συνάδελφε της ΕΔ
δεν αξίζει να ασχολείσαι με τον γνωστό ψευδώνυμο ξερόλα της πόλης μας. Άστον να λέει. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν λαμβάνει υπόψιν τα λεγόμενά του. Το άτομο έχει υπαρξιακά προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή διαβούλευσης είναι τιμή για τον δήμο μπράβο στον γιατρό που υπήρξε τοσοε μεγαλο ενδιαφέρον κ έκανε μεγάλη τιμή που παραβρίσκονται εκεί σημαντική άνθρωποι που κάλεσε ο ίδιος

Ανώνυμος είπε...

Θα τρελαθουμε με αυτα που ακουμε καλεσε λεει αυτον που αμεσως στελνει συγχαρητηριο τηλεγραφημα στη μανα του για τον γιο που εκανε ?ρε ουστ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:14 που ήσουν στην ΕΔ μήπως πρέπει να ψαχτείς λίγο; Λέω μήπως...

https://www.trikalanews.gr/to_po8en_esxes_kinduneuei_na_dialusei_tin_dimotiki_epitropi_diabouleusis/

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:14 νομίζω πως πρέπει να τρέξεις, αν και ήδη έχεις αργήσει...

***Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο τριάντα ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες ευρώ
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/288196/dilosi-pothen-eshes-kai-prostima-paraleipseis-kai-lathi-tha-kostisoyn-150-os-400-eyro

Ανώνυμος είπε...

Φιλε,,, 5:23 μ.μ., Νοεμβρίου 08, 2019
Με τρομαξες , ειδες σωστα μεν για τους νεους την επικεφαλιδα αλλα αναφερεται ( ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ)
Παντως ειναι μεγαλη ...παπαργια αφου η ΕΔ δεν εχει αποφασιστικο χαρακτηρα , ειναι αμισθοι τους βαζουν και ποθεν εσχες. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ;;.
Αλλα ας ψαξουμε τα δουμε πως το διατυπωνει ο νεος νομος;; δεν γινεται θα το καταργησουν... προσεχως.

Ανώνυμος είπε...


ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4571/2018
Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 1 Τροποποιήσεις του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 (Α΄ 309)
………
. β. Η περίπτωση θ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3213/ 2003 αντικαθίσταται ως εξής:
«θ. Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων Δήμων, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων των Δήμων. Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.».

ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΟΡΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ) ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ..ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η τρομοκράτηση.Αν πρέπει να δηλώσουν περιουσία να το κάνουν.Κτηματολογιο γιατί δηλώνουν;Εκτός και αν η συμμετοχή στην επιτροπή είναι τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται οτι δεν εχεις ιδεα τι χρειαζεται στο ποθεν εσχες;;
Ψαξε να βρεις ενα εντυπο και τα λεμε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ, εάν δεν δηλώσεις εγκαιρως στο ακινητο στο κτηματολόγιο λίγο το κακό και το πρόστιμο,
εάν σου βρουν έλλειμμα στο πόθεν έσχες την πάτησες (άσε που καραδοκούν και οικονομολόγοι)

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε εργολάβους τώρα έχουμε οικονομολόγους...χαχα τα ίδια και χειρότερη θα παθει για ζυγωσε τέκνο

Ανώνυμος είπε...

Έρμε Νικολάκη, κάτσε θεατής και καμάρωσε τα τσικό να παίζουν μπάλα στη θέση σου... Ο προπονητής σου σε έχει στον πάγκο και θα σε αξιοποιήσει ως... μεταγραφή για να βγάλει ότι μπορεί από σένα... Κι άμα μπορείς, μίλα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα...για ποιον Νίκο μιλάς? Εάν είναι για τον χιλιαρχο(χαχα) να είναι καλά ο Γιάννης που τον προίκισε αλλά το κορυφαίο είναι ότι τον παρομοιάζεις με άλογο κούρσας..μπροστα στους άλλους δεν πιάνει μια. Ούτε στον κοντοπιθαρο ουρακοταγκο του μώλου ο οποιος ηταν ο μονος που παρουσίασε πρόγραμμα κ πρόταση απέναντι στον φαλακρό ηγετη ούτε στον μελλοντικό Καίσαρα του ρεγγινιου ο οποίος τα λέει φάτσα φόρα με το όνομα τους!!

Ανώνυμος είπε...

Τον κλαινε και τον μοιρολογανε ?

Ανώνυμος είπε...

Αυτά πέρασαν, το αποτέλεσμα μετράει, Μπορείτε να το αλλάξετε . ΟΧΙ
Καμιά πρόταση έχετε;;; πχ για τα σκουπίδια, για τα πεζοδρομία, για τους δρόμους, για την πόλη μας κλπ
ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ Ε!! Λοιπόν, το διάλειμμα τέλειωσε ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καταθέστε δικές σας ρεαλιστικές προτάσεις χωρίς ίδιος όφελος και εμείς ακολουθούμε οι εκλογές τελείωσαν δήμαρχος υπάρχει. Υπάρχει κ πρώτος δημοτικός σύμβουλος που τον έχετε παρακάμψει κύριοι

Ανώνυμος είπε...

Η διαχειριστική ικανότητα σε έναν Δήμο είναι ευθέως ανάλογη της Δομής του και όχι τόσο το ταλέντο ενός Αιρετού.Δημοι όπως της Λαμίας η του Βόλου είναι μη συγκρισημοι.Επισης η απαίτηση για ανάλογες ανταποδοτικές υπηρεσίες είναι καθαρή αυταπάτη.Τον Γώγο από την Αμφίκλεια να είχες εδώ τα ίδια θα έκανε.Απλα εδώ η κριτική εμπεριέχει πολύ
μεροληπτικό συναίσθημα.

Ανώνυμος είπε...

Άρα μας λες ότι όποιον κ να ψηφίζαμε τα ίδια θα έκανε? Αν δε σφαξανε αν έβγαινε ο μπασκετμπολίστας μπορει να εκανε εργα αλλα ο τραπεζικός του λογαριασμός Εάν τώρα είναι επταψηφιος θα βρισκόταν με ακομη ένα ψηφίο. Ουστ λαμγια αριστερουλιδες

Ανώνυμος είπε...

ασε τη γραμμική β... που θα πιάσεις στο στόμα σου το γώγο..χου ρε....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ειναι αυτος ο γωγος?

Ανώνυμος είπε...

ο Γωγος ειναι αυτοδιοικητικος της Ελατειας,γνωστος αριστερος με μεγαλη αμεσοτητα στη διαχειρηση της καθημερινοτητας με το παρατσουκλι ο κεραυνος?

Ανώνυμος είπε...

Ναααααααααααα σας παει, μολις εσκανε μυτη ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ απο την Ελατεια, Τιμουδιααααα.
Αυτοι. Ναι Εναι.
Αυτοδιοικητικοι με .......(το εκοψε ενας διαχειριστης του ιστολογιου)