01 Αυγούστου 2018

ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger




ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη

 

Το αξίωμα του ΔΗΜΑΡΧΟΥ δεν έχει μόνο … χαμόγελα με χειραψίες.  Έχει και υποχρεώσεις.  Άπαξ και είσαι Δήμαρχος, είσαι Δήμαρχος για όλα.  Έχεις το προνόμιο να διοικείς και να αποφασίζεις, αλλά πρέπει να είσαι εκεί που πρέπει όταν πρέπει, να βρίσκεις λύσεις, να απολογείσαι και να πείθεις.  Δεν ασκείς τα δημαρχιακά σου καθήκοντα κατ’ επιλογήν – δίκην δημάρχου  περιορισμένης ευθύνης. 

Για τα συμβαίνοντα στον Δήμο, οι Δήμαρχοι δεν είναι καταμετρητές, είναι υπόλογοι.

Οι Δήμαρχοι ΔΕΝ πρέπει …

Ø  Να αγωνίζονται «περί πάρτης» …

Ø  Να το παίζουν Πόντιοι Πελάτες …

Ø  Να εθελοτυφλούν …

Ø  Να είναι στρουθοκάμηλοι ..

Οι Δήμαρχοι ΠΡΕΠΕΙ πάνω απ’ όλα να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Καθημερινά βρίσκομαι «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» και παίζουν «ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΑ» και γι αυτό πρέπει να αποφεύγουν την ΥΒΡΙΝ γιατί την ακολουθεί η ΝΕΜΕΣΙΣ.

 

Αυτό είναι το manifesto μου όσον αφορά το αξίωμα του Δημάρχου.

Και επειδή ο «δικός μας» Δήμαρχος για όλα τα ανωτέρω κάνει το «κωφό» … με ανάγκασε να προβώ σε έγγραφη καταγγελία.

 

 

ΘΕΜΑ  :  
Καθαρισμός Υπονόμων  

Κύριε  Δήμαρχε ,

Για ακόμη μια φορά διαπιστώνω ότι ασκείτε τα δημαρχιακά σας καθήκοντα φροντίζοντας για το «φαίνεσθαι» και όχι ως οφείλεται για το «είναι».

Χθες 30/7/2018 με εντολή δική σας (;) εργάτης του Δήμου για πολλοστή φορά από τις αρχές του χρόνου έκοβε τα χορτάρια κατά μήκος του δρόμου που διασχίζει το χωριό μου ( = φαίνεσθαι).

Δεν έχετε, όμως, δώσει ποτέ εντολή για να καθαρίσουν τους υπονόμους του χωριού (=είναι) που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας. Σας θυμίζω ότι για το ίδιο θέμα είχαμε και μια τηλεφωνική επικοινωνία παραμονές του Πάσχα.

 

Κύριε Δήμαρχε,

επειδή φαίνεται ότι σας αρέσει να παριστάνετε τον «κωφό» σας βεβαιώ ότι και εγώ θα σταματήσω να κάνω τον «βωβό». Εύχομαι να μην παρουσιαστεί πρόβλημα υγείας σε κάτοικο του χωριού μου εξ αιτίας του μη καθαρισμού των υπονόμων (και του ρέματος) διότι θα σας  θεωρήσω υπεύθυνο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Σας υπενθυμίζω ότι «Κάθε ανοχή είναι ενοχή. Κάθε κατανόηση είναι συνενοχή. Κάθε αδιαφορία είναι ηθική αυτουργία»

 

Γιάννης Σκούφιας

Ρεγγίνι _ 31/7/2018

 

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αόρατε Συκιώτη ούτε τη σφραγίδα με τα πρωτόκολλα δεν είσαι αξιος να αλλάξεις ακόμα το παλιό όνομα έχει και θες να ξαναβγείς! Θα πέσει πολύ γέλιο με το μονοψήφιο ποσοστό που θα πάρεις στις εκλογές αρκετά σας ανεχτήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τοπαρχης σας στο Ρεγγινι ειναι ορατος;
Προηγηθηκε κααγγελια για συγχωριανο που εκ συστηματος ρ






























Μηπως κυριε Σκουφια ξεχνατε οτι τη βρωμια στο ρεμα την κανετε εσεις οι ιδιοι,και ποσες μηνυσεις εχετε κανει για τους βρωμιαρηδες"αλλα απαιτειτε να γινουν εξοδα καθαρισμού πληρωμενα απο τα υπολοιπα χωριά που εχουν και αυτα ρεματα [καθαρα βεβαιως,βεβαιως].
Γυρίστε πρωτα πισω απο την Λιθινη εποχή,στο σημερα,αναλαβετε τις υποχρεωσεις που σας αναλογουν και οσο για τα δικαιωματα σας τοτε και μονο τοτε να τα απαιτειτε.
Οσο για τα προσβλητικά πολιτικα σχολια θα εδινα μια απαντηση και μονο ,αναλαβετε την υποχρεωση [ και λογω κλεισθενη] να φτιαξετε τοπικό συνδυασμο Ρεγκινιου,θα ηταν μια διεξοδος ποιο παραγωγική.






Ανώνυμος είπε...

4.53 Πόσα σε πληρώνει ο Συκιώτης? Έλα πες μας δεν είναι ντροπή

Ανώνυμος είπε...

Ποσο ξεφτιλα είναι η αντίληψη να μη σχολιάζουμε και να μη κριτικάρουμε για τα αυτονόητα που θα πρεπε να γίνονται (όπως καθαρισμός ρεματος) αλλά πρεπει πρωτα να κανουμε συνδυασμό στο τοπικο του χωριού!
Ποσο φαινεται η γυμνια σας..
Αλλα ξεχασα, εσεις ασχολειστε με τα μεγάλα έργα που έχουν κανει εργοτάξιο όλο το δήμο, δε μπορείτε να καθαρίσετε ένα ρέμα μηκους 200 μετρων μεσα από το χωριό.
Ου ρε

Ανώνυμος είπε...


ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Οι διαλυτικες τασεις που επικρατουν εδω δινουν την ευκαιρια στον καθε τυχαρπαστο να νομιζει οτι μπορει να δωσει λυσεις στα προβληματα.Ετσι λοιπον ο καθε ημιμαθής απο τα γυρω, θεωρει οτι εχει την ικανοτητα να διοικησει τον Δημο οταν αγνοει τα παρακατω.

Α] Τα προβληματα της Λουτρόπολης ειναι ΣΥΝΘΕΤΑ.
Β] Η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ του κλεισθενη θελει συναινεσεις
Γ] Οι ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ των τοπικων ενοτητων παλι γνωμοδοτικες θα ειναι.

Η "Σκυλευση" στο [πολιτικο] πτωμα των Καμενων βουρλων θα συνεχιστει και συμφωνα με το
παλιο κομμουνιστικό "τι Παπαγος τι Πλαστηρας" θα αποφασιζει ο Δημαρχος απο την "Κατματα"" αν η τουριστικη προοπτικη της Λουτροπολης θα πρεπει να ειναι ισσοροπη ή αναλογικη σε σχεση με το χωριο του?

Η οπαδικη λογική που υπήρχε προ Κλεισθενη ,θα μετεξελιχθει σε προσοδοθηρικό αλισβερισι μεταξυ καθε ξεπεσμενου οικονομικα αυτοδιοικητικου με ανταλλαγμα την ομοφωνια του σε καθε
φαυλη 'η μη αποφαση.

Διεξοδος ορατη δεν υπαρχει, αρκει κανεις να δει τα ονοματα που φιγουραρουν ως υποψηφιοι ηγητορες για να καταλαβει τι μελει γενεσθαι,και μαζι με αυτους εδεσε και το κερασακι με την
τουρτα με τους Μουτζαχεντιν"" των χωριων σε αναξαρτητες ομαδες[συνδυασμους] αυτοκτονιας.

Η τυπολατρεια του κλεισθενη θα υπερτερησει της ουσιας της πραγματικοτητος δηλαδη ,δεν ειναι για ολους η εμπλοκη με τα αυτοδιοικητικα. Ας μεταβιβασουμε το δικαιωμα μας του εκλεγεσθαι σε καποιον που να αξιζει και εχει τα ουσιαστικα γνωρισματα να ασκει τιμια και συνετή διοικηση στο Δημο.

ΤΟ "Τεστ Κοπωσης" πρεπει να ενπεριεχει την σκεψη, σε ποιον αραγε θα εδινα το κλειδι του σπιτι μου και θα ημουν σιγουρος οτι οταν θα επεστρεφα θα το εβλεπα ΑΘΙΚΤΟ.

ΚΡΙΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

2 παρατηρήσεις για τους σχολιαστές
1. Όταν το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι ... ΔΕΝ κοιτάμε το δάκτυλο
2. Οι πολίτες που εκφράζουν άποψη για τα τεκταινόμενα του Δήμου, μιλούν πάντα ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΝΩΝΥΜΑ μιλούν οι ΥΠΗΚΟΟΙ.
Γιάννης Σκούφιας

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, μην βαράτε το σαμάρι. Σταθείτε στην ουσία και αφήστε τα περιφερειακά θέματα. Κάνει ο Συκιώτης για δήμαρχος? Ναι ή ού ?