19 Μαΐου 2018

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ1

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Λαμβάνοντας ως αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων), τη συνεδρίαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα Καμένα Βούρλα, αλλά και την ειδική συνεδρίαση που έγινε στο δημαρχείο Καμένων Βούρλων, συμπεραίνω τα εξής:
Ο νέος νόμος για την τοπική διοίκηση είναι αντιλαϊκός. Η κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα, αλλά ποιο πολιτικό προσωπικό θα τα διεκπεραιώσει προς όφελος του κεφαλαίου.
Οι αλλαγές στα χρόνια θητείας των αιρετών φέρνει ανούσιες αντιδράσεις, καθώς κάποιοι έχουν κάνει την τοπική διοίκηση επάγγελμα.
Η απλή αναλογική (που με βρίσκει σύμφωνο ως άδολη και όχι αυτό το πράμα), από μόνη της δεν λύνει προβλήματα και θα χρησιμοποιηθεί για να υπάρξουν εύκολα ευρύτερες συναινέσεις, σε μια προσπάθεια περάσματος μέτρων και ότι άλλο έχουν ψηφίσει ήδη από το τρίτο μνημόνιο. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν πολύ καλά από την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από τα Καμένα Βούρλα στο συνέδριο της.

Η συναίνεσή τους αφορά τα πάντα, Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη, την επιχειρηματικότητα και την αποκέντρωση.
Η ένταξη στα ανταποδοτικά του πρασίνου θα αυξήσει τα τέλη κατά 50%. Υποκριτικά, μιλούν για μόνιμες προσλήψεις, φορτώνοντάς τες στα «ίδια έσοδα», δηλαδή στην φορολογία των πολιτών, ενώ οι ΚΑΠ παραμένουν μειούμενοι 60%. Επιδιώκεται η Τοπική Διοίκηση να έχει ως κύρια πηγή εσόδων την ανταποδοτικότητα και η χρηματοδότηση του κράτους να έχει «χαρακτήρα συμπληρωματικό».
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν με εργαλείο τον ΤΑΙΠΕΔ και τον κυβερνητικό μηχανισμό. Αυτό το είδαμε και στα Καμένα Βούρλα με την εμμονή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητάει επίμονα, μόνο(!!!!) την πηγή ιαματικών του δημαρχείου για τους κατοίκους, ενώ οι άλλες πηγές θα είναι για έναν επενδυτή(!!!). Ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, σε λιμάνια και καταφύγια.
Αλήθεια πόσο βοήθησε την περιοχή μας η ιδιωτικοποίηση του καταφυγίου σκαφών; Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στοίχισε στο δήμο η μερική αποκομιδή σκουπιδιών στα Καμένα Βούρλα; Από ιδιώτη παλιότερα, θυμάστε;
Η ερήμωση και το κλείσιμο πάρα πολλών καταστημάτων είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής; σίγουρα. Η φυγή των νέων;
Μέχρι που θα φτάσει ασυδοσία ιδιωτών σε ότι άφορα την καθαριότητα στο πάρκο των Καμένων Βούρλων; Μόνο για τον περιφερειάρχη και το συνέδριο καθαρίστηκε ο χώρος στην εκκλησία των Καμένων Βούρλων, ενώ θα έπρεπε όλο το πάρκο να είναι έτσι.
Από την πρώτη Μάιου οι δήμοι ξεκίνησαν τις κατασχέσεις. Θα διεκδικήσει ο δήμος μας το 60% που χρωστάνε μεγαλοοφειλέτες ή θα τα πάρει πάλι από αυτούς που αδυνατούν;

Να μην εγκλωβιστούμε στη λογική τους πως οι δήμοι θα γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί, τα παραπάνω μόνο φορομπηχτικούς και ενάντια στους δημότες μηχανισμό τους καθιστούν.
Περιφεριάρχη και δήμαρχε η πολιτική που ασκείτε έφεραν το σύνολο του δήμου πολλά χρόνια πίσω, ιδιαιτέρα για τα Καμένα Βούρλα στην περιοχή της Αττικής (η περιοχή με το καταφύγιο σκαφών) λειτουργούν 1 καφενείο και μια καφετέρια, μας γυρίσατε στο 1955. Συγχαρητήρια!!!

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη νταλίκα σου εσύ και φιλικά πάντα έχεις καταντήσει πιο γραφικός και απο την ακρόπολη

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη ειχες καιρο να γραψεις γιατί; Αυτονομία γαρ απο την γραμμή του κόμματος;Προσεξε γιατί το ΚΚΕ ειναι ο Κρονος που τα τρωει τα παιδια του.
Λοιπόν Σεχταριστή μου[πιθανόν] εκφραζεις παγιες και σταθερες αποψεις χρησιμοποιώντας την λεξη ΙΔΙΩΤΗΣ κατα οπως σε βολευει.
Διαφοροποιεις την ιδιωτική δουλεια σε καλή [καφετερια],απο την κακή [ξενοδοχειο Μιτση]ή την αποκομιδη απορριμματων[εργολαβος].
Εδω ο ιδεολογικός σου κοσμος σε παρασυρει προκειμενου να στηριξει την κρατική εργασια[ολοι εργαζομενοι στον Δημο],ενω και εσυ εισαι ιδιωτης με κινητρο το κερδος[ταξι].
Οσον αφορα την ερημοποιηση της 'Αττικής'δεν ανιχνευεις τα πραγματικα αιτια,που δεν εχουν φυσικα καμμια σχεση με το Γκροτεσκο αφήγημα σου.
Εχεις δικιο μονο οταν αναφερεις τον Δημο ως καταλυτη επισπευσης ενεργειας και η οποια αναλογα με την καταληξη της ειναι ή οχι θετική ή αρνητική.
Τα καμενα βουρλα εχουν συνεχή πτωση σαραντα ετών και κατα την γνωμη μου ειναι αποτελεσμα της σταδικης μετατροπής απο θερετρο αιχμής σε σταδιακο περασμα τυπου λεβεντη,πανω σε αυτό πρεπει να γινει η οποια αναλυση.
Η κριση Γιαννη ειναι του αντιπαραγωγικού κρατισμού και οχι η αποδοση στην ιδιωτική σου δουλεια,φυσικα ο υπερβολικός φορος "φρεναρει".

φιλικα ενας συνδημότης

Ανώνυμος είπε...

HTMLΣυφωνω απολυτα με τον αρχισυντακτη μονο που δεν τονιζει οτι ο ΔΗΜΟΣ μας εχει δημαρχο ΜΑΚΡΑΚΩΜΙΤΗ στην περιοχη του δημου μας βρισκετε καποιες ωρεσ την βδομαδα αρα ειναι ανικος να επιληφθει οποιουδηποτε θεματος απασχολει τους δηματες αυτου του Δημου...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξερει κανεις κατι για ξυλοδαρμο σκυλων στο Γαληνη στα Καμ. Βουρλα απο συγκεκριμενο ατομο κατοπιν παροτρυνσης απο τη διευθυνση????
ειναι και οι δυο στο αυτοφορο στο Α.Τ. Καμ.ΒΟΥΡΛΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ 21/5/2018.
εν αναμονη εισαγγελεως.....
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ .

Ανώνυμος είπε...

Πυκνωνουν οι φωνες που θελουν επομενο δημαρχο τον Ταξιαρχη ειδικα στα Καμενα.Ο ιδιος κουβεντα ολο θα δουμε λεει.Για να δουμε τι θα δουμε προσεχως.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Ταξιάρχης βρε. Ο επόμενος δήμαρχος θα είναι ο Τακος (δικηγόρος)από το Καινούριο

Ανώνυμος είπε...

Ταξιάρχης και βλακείες!!! Μόνο ο Κρίτων κάνει για Δήμαρχος!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΣΥΝΟΛΟΝ ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ , ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σουργελα.....

Ανώνυμος είπε...

με νοοτροπία trump ένα 20% και πολύ σας είναι...

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το Κουτσουμπικό ΚΚΕ, είναι κατά της απλής αναλογικής στους δήμους, κάνει να τρίζουν τα κόκκαλα πολλών αγωνιστών της Αριστεράς. Καλά πάτε, συνεχίστε. Αγώνας.

anonhmos είπε...

συναντιση συκιωτη σανιδας!!ετσι παμε μπροστα!!προχωρατε!!