31 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμαρχος στον Υπουργό για το όνομα ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με τον υπ. Εσωτερικών συναντήθηκαν οι Δ.Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου & Καλαμπάκας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, συνάντηση με τους Δημάρχους Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Συκιώτη Ιωάννη και Καλαμπάκας, Χρήστο Σινάνη.

Οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν εκτενώς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους. Ειδικότερα, αμφότεροι μετέφεραν τα αιτήματα της αλλαγής επωνυμίας των δήμων Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου σε Καμένων Βούρλων και Καλαμπάκας σε Μετεώρων αντίστοιχα, αλλά και την εξέλιξη μέχρι σήμερα της όλης διαδικασίας, θεωρώντας ότι τα νέα ονόματα συνάδουν περισσότερο, αφενός γιατί συμπεριλαμβάνονται αρκετοί δήμοι στα διοικητικά τους όρια, ύστερα από την εφαρμογή του Καλλικρατικού Δήμου, αφετέρου γιατί αυτή η μετονομασία μπορεί να αναδείξει τους τόπους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τουριστικούς προορισμούς.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Συκιώτης ευχαρίστησε τον υπουργό για τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στο δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομών και κατέθεσε επίσης, νέο αίτημα από την πλευρά του αναφορικά με τις απαιτήσεις για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος πρόσθετης ενίσχυσης, με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της μετονομασίας και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, ενώ επεσήμανε την πάγια θέση του υπουργείου για πλήρη στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

aftodioikisi.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οι η συναντηση με τον υπουργό για την ονομασια του Δημου ,πρεπει να πιστωθει στον Δήμαρχο σαν μία προσπαθεια που μονο θετικά θα επιδράσει στην περιοχή μας, εφ'οσον βεβαια υλοποιηθεί.
Και επι τη ευκαιρία θα ελεγα οτι η κριτική που υφίσταται η σημερινή διοικηση απο κάποιους,ειναι αθεμιτη,ασυμβίβαστη και ολοκληρωτική δειχνει δε εμπάθεια και υποκειμενισμό.
Πιστεύω επίσης οτι αυτός ο τρόπος ειναι χωριάτικος διότι τις οποιες θετικές ενέργειες προσπαθει να τις εξαφανίσει,λες και αυτές γίνονται εις οφελος αλλων δημοτών λ.χ. της Καλαμπάκας?
Φυσικά και υπαρχουν λάθη,εκεί ομως η κριτική οσο αυστηρή και να ειναι ,πρέπει να ειναι συγκεκριμένη,συντεταγμένη,και με αντιθετική προταση,περιοριζόμενη στο ευρος ενος πολιτικού διαλόγου που δεν ξεφευγει.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι μας αδικείς κατάφορα φίλε 11,28 όλους εμάς που φωνάζουμε ότι ο δήμαρχος είναι πολύ λίγος και εντελώς ακατάλληλος για τη θέση αυτή.

Και για να μην λέμε λόγια του αέρα, μπορείς να μας πεις ένα έργο που έγινε στα όρια του δήμου, είτε από παλιά μελέτη των προηγούμενων είτε από νέα μελέτη? Μια φτιαριά τσιμέντο? Κάτι?

Μόνο ξεπούλημα και ενοικίαση δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής, βλέπω εγώ. Άντε και μια αίτηση για αλλαγή ονομασίας.
Βλέπεις κάτι άλλο εσύ που δεν βλέπουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ???

Μπορείς σε παρακαλώ να μας διαφωτίσεις?

Ανώνυμος είπε...

φιλε 7.22 πμ,δυναμαι να σε βοηθησω να" δεις το φως το αληθινό"εφ'οσον εισαι ετοιμος δια αυτό.
Θελω να πω οτι εαν απεταξεις συνδρομα και στερεοτυπα και διελθεις εις αλλους φιλοσοφικούς "ατραπούς"κυριως αυτον του Κοσμοπολιτισμού,εστω και χωρις εχεις το προνομιο μιας εμπειριας της μινι κρουαζιερας στον Μαλιακο με το κοτερο στρατηγικού επενδυτή .
Εαν ενα μ3 τσιμεντο [που επεσε ή οχι] ως Δημοτικο εργο μπορει να εγκλωβίσει ως πολιτικη κριτική ολοκληρη την πενταετία ,ή ακόμη να αναγαγεται ως το μεγιστον ,τοτε βλεπεις το δενδρο ,ενω δεν βλεπεις το δάσος.
Επειδη απαιτεις διαφωτιση ,απαντώ οτι ειναι ματαιο απο μερους μου να το κάνω για τους εξης κυρίως λογους,πρωτα διότι δεν εκπροσωπώ την διοικηση του Δημου,επειτα εχω και εγω τις αντιρρήσεις μου σε επιμερους θεματα [αλα καρτ]και μετά εσεις γνωριζετε περισσοτερα ,αλλωστε ο Πιραντελλο το ειπε "Αν ετσι νομιζεται, ετσι ειναι".
Επίσης με το 11,28 μμ 1\11\17 δεν ειχα προθεση να αδικήσω αλλ ουτε να δικαιώσω,μαλλον να συνηγορήσω υπερ της αληθειας,η οποια ειναι απο καιρό "βιασμενη "απο τον Λαικισμό και την μικροπολιτική.




Ανώνυμος είπε...

΄΄εστω και χωρις εχεις το προνομιο μιας εμπειριας της μινι κρουαζιερας στον Μαλιακο με το κοτερο στρατηγικού επενδυτή΄΄... σαφές σε ποιο γεγονός αναφέρεσαι, το οποίο διοχετεύτηκε αμιγώς επικοινωνιακά στη πιάτσα σα να ήρθαν στα καμένα βούρλα μια στρατιά από εμίρηδες.. μας λες για δέντρα δάση και εγκλωβισμό πενταετίας.. μπορείς να μας πεις τα θετικά της διοίκησης, κατά τη γνώμη σου, τώρα που πλησιάζει τα 3,5 της χρόνια???

Ανώνυμος είπε...

ρε κατσαπλιάδες αφήστε τα παπατζηλίκια και απαντήστε ρε! έχει κάνει έργα ο συκιώτης ή όχι. και αν έχει κάνει έργα απαριθμήστετα ρε! αλλιώς βγάλτε το σκασμό που μου θέλετε και θεωρίες.

Ανώνυμος είπε...

8,02 π.μ. βεβαρημενη σχιζοφρενεια με την βαρκα Μανταλένα πλεον στο Βαθύ.

Ανώνυμος είπε...

η προσπάθεια να παρουσιάσετε ένα μικρής αξίας ψάρι π.χ. σαφρίδι, σαν αστακό έχει μεγάλη πλάκα!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ. ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΗΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ.ΠΡΩΤΟΣ Ο ΠΑΤΑΡΙΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ .Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ, "ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΟΤΕ". ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ Ο ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ ,ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΙΠΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ," ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΧΟΥΦΤΑΛΟ". ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΚΟΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ, "ΠΟΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Ο ΘΕΟΣ."ΜΑ,ΥΨΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΤΕ;"
"ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ...ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ..."

Ανώνυμος είπε...

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

Ωραιο το χιουμορ, ομορφαινει την ζωή,υπαρχει ομως και η πραγματικοτητα.Ενα προβλημα ειναι η
'Αττική' απο την εθνική τραπεζα μεχρι την ανατ.εισοδο στην Πόλη που ειναι ουσιαστικά ξενο πλεον 'σωμα' και οχι πολεοδομικός ιστος αυτής,
θυμιζει δε χωριό,εχει μετατραπεί ενα αναγκαιο περασμα για την παραλία χωρις να λαμβανει καμμια προστιθεμενη αξία απο αυτή ,εκτος τις αναγκαιες υπηρεσιες[Δημαρχειο Τραπεζες,Ταχυδρομειο ,Κουριερ]και φυσικα την βαρβακειο αγορα τροφιμων.

Καμμία διοικηση δεν εφερε ενα σχεδιασμό για αυτή την περιοχή που μεσα απο μια αναπλαση να γινει μια επανεκκινηση που να δωσει δυνατοτητες προσελκυνσης νεων επιχειρηματιών ,αναλογα βεβαια και με την τοπογεωγραφια της.

Η Γερ.Βασιλειαδη [οδοστρωμα ,πεζοδρομια,ομβρια ,νησιδες πρασινου,προσωψεις κτηριων κλπ]θα μπορούσαν να την μετατρεψουν {τηρουμενων των αναλογιων} σε μια αντιγραφή περιοχής του ΑΒΑΝΟ,αφου και εκει δεν υπαρχει παραλιακο μετωπο.

Αντι να ασχολούμεθα με την "διαδοχή", καποιοι φορεις δεν θα μπορούσαν να προκαλεσουν μια σοβαρη συζήτηση επι του ανωτερω θεματος; Μήπως απο μια αρχική συζήτηση δεν προεκυψε η αναγκη για roudabout στη ανατολική εισοδο-εξοδο της πολης[παρόμοιο με την δυτική].

Αναγνωρίζω οτι η σημερινή διοικηση του Δήμουεχει τα προβλήματα της[και ποια δεν τα ειχε;] ομως θελει βοηθεια η οποία να προερχεται απο συντεταγμενες ομαδες δημοτών[συλλογοι-φορεις λ.χ.οπως εγινε και με τον Ασκληπιό],οπου μια σοβαρη και κυρίως εφικτή προταση να φτανει μεχρι το δημαρχειο.

Η λάθος τακτική ειναι η δομική[συνολική] αρνηση εναντίον της Διοικησης που πάντα ξεκινά απο μια αντίθεση σε ενα επι μερους θέμα,παραγνωρίζοντας οτι ο Δημος συνεχίζει να υπαρχει και "μαχεται"σε αλλα δέκα υπο εξέλιξη.

Ποτέ δεν πίστεψα μόνο στην ομάδα που πλαισιώνει εναν Δημαρχο, ενα θεμα ειχε την καλυτερη του εκβαση {αποδοχή}οταν περναγε απο την 'μεγγενη' μιας ερυτερης ομαδος ανθρώπων που υποβάλει και την τελική προταση.

Εδω ομως στα Καμενα βουρλα εχουμε μια ιδιοτυπη κατασταση,ειμαστε αναρχοι [ως προς την σκεψη],ατομιστές [ως προς την ανάγκη]και φυσικά με υψηλό IQ, μη επιδεχόμενο βελτίωσης.

ΚΡΙΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Κρίτωn το τερμάτισες