18 Οκτωβρίου 2017

Ενεργοί Δημότες – Να μην μεταφερθούν τα λύματα του Αγ.Κωνσταντίνου στον Μώλο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιον , πως η διαπαραταξιακη επιτροπή, που συγκροτήθηκε για την δαπάνη του μελετητή{νομιμότητα ή όχι} και........... ξεφύτρωσε πρόταση για ΕΕΛ του Αγιου Κων/νου στον Μωλο.
Ποιος την έκανε την πρόταση ο Δήμαρχος;; ενώ μέχρι χθες άλλα έλεγε και έπραττε .
Γιατί εάν την έκανε άλλος, γιατί τα βάζουμε με τον Δήμαρχο, εκτός και εάν τον βόλευε και την δέχτηκε, οπότε σωστά βάζεις τo θέμα της κινητοποιησης .
Όμως, πρόεδρε των ενεργών, ο ανιψιός σου στο πρώτο ΔΣ ζήταγε νομική γνωμάτευση , στο δεύτερο ΔΣ κάνει την πρόταση και ζητά διαπαραταξιακή, αποτέλεσμα ;; ξεφυτρώνει η πρόταση αυτή, και εσύ τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα, σε αναστάτωση να βρισκόμαστε δηλαδή.
Για τον μελετητή τι πόρισμα έβγαλαν οι.......... ειδικοί της διαπαραταξιακής ;
Θα πληρωθεί ή όχι Ξέρει κάνεις


Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή εγινε για να εξευρεθεί λύση για την πληρωμή ή μή 260.000 ευρω στον εργολαβο μελετητή με τροπο αποδεκτό για την πολη των Καμενων βούρλων, ηταν δε προταση παρατασης χρονου, και αυτός που την εθεσε το εκανε για να αποτραπή ενας "ξαφνικός θάνατος".

Οπως αναφέρει το εγγραφο του Συλλογου ο Δήμαρχος εθεσε ζήτημα για μεταφορά στο Μώλο των λυματων του Αγιου Κων\νου.

Αυτο απο μόνο του και ασχετα ποιός το εισηγήθηκε ειναι πολιτική "κολοτούμπα" του σημερινού Δήμαρχου τριτη κατα σειρά για το ιδιο θέμα, 1η οταν εψαχνε στην περιοχή δυτικά των Καμένων βουρλων "μαντρα" Παπαγεωργιου,2η οταν "διερρηγνυε τα ιματια" του για την περιοχή πισω απο την Νουτρια στη θεση ΄Ρίπια΄και 3η τωρα με την πρόταση για Μώλο.

Τουλάχιστον τώρα το λεει ευθέως,ναι, θελει την μεταφορά των λυμάτων του Αγιου Κων\νου εκτος των διοικητικών ορίων του,οχι γιατί δεν εχει χώρους να υποδειξει [και μαλιστα με συντριπτικά ευνοικότερο το κόστος χρήσης] ,αλλα διότι εχει πολιτική αδυναμία να το επιβάλει, αν βέβαια υποθέσουμε οτι ήταν τουλαχιστον ειλικρινής στις τοποθετήσεις του στα Δ.Σ.για το γνωστό κτήμα στη θεση 'Ρίπια'.

Αρα ο φιλος 9,13 οσο και αν προσπαθεί αποπροσανατολιστικά να θεσει εκτός καδρου κάποιον ή να βάλει καποιον άλλον,δεν μπορεί να το επιτύχει διότι η χρονική πορεια του θέματος καταδεικνύει αντικειμενικά απο μόνο του τι ακριβώς συμβαίνει.

Το ζήτημα ομως ειναι τόσο σοβαρό που ξεφευγει απο τα συνήθη "στανταρ"μίας πλειοψηφίας του Δ.Σ.[αλλωστε την ειχε και ο προηγούμενος Δήμαρχος]και περναει σε επιπεδα τοπικής κοινωνίας και στο βαθμό ετοιμότητος να δεχθούν ή να απορρίψουν μία τετοια εξελιξη.

Τελικά η εκφραση αγανάκτησης μόνο ως συναισθημα ειναι καλή διότι τουλάχιστον αποφορτίζει λ.χ. η προσφατη συνεδρίαση για τον τουριστικό λιμένα ,αλλα αν δεν υπάρχει σοβαρή τεκμηρίωση ανατροπής δεν οδηγεί πουθενά.

Ο Δήμος ειναι θεσμός πολιτικών αποφάσεων με ωρίμανση νομότυπων ενεργειών ,αρα και η αντίρρηση εκει πρεπει να στοχευει,να ειναι δηλ. μαχητό το τεχνοκρατικό πλαισιο που στηρίζει την πολιτική απόφαση και οχι την ιδια την πολιτική αποφαση,που ετσι και αλλιως ειναι αποτελεσμα πάντοτε μιάς δημοτικής παραταξης με αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης.

κρίτων









Ανώνυμος είπε...

κρίτωνα δεν είναι έτσι τα πράγματα. την επιτροπή τη πρότεινε ΕΝΑΣ, ξέρεις ποιος. τρόπο αποδεκτό για να πληρωθεί ο μελετητής υπέδειξε το κράτος εντάσσοντας τη πληρωμή στο πδε, μετά από αίτημα του δήμου. διάλυση σύμβασης και αποπληρωμή από το πδε, χωρίς ουδεμία εφαρμόσιμη μελέτη, αυτό πρέπει να γίνει. θέλω να σας δω όμως, όταν μετά από μερικά χρόνια, θα ζητάτε πιθανότατα μεταφορά είτε του βιοκα είτε του αποδέκτη των καμένων βούρλων, κατά πόσο θα αντιμετωπίζετε έτσι το θέμα.
υ.γ. εννοείται ότι η μεταφορά λυμάτων από αγ.κων. σε μώλο είναι τεχνικοοικονομικά ανέφικτη.

Ανώνυμος είπε...

Στο υπάρχον σήμερα δίκτυο αποχέτευσης των Καμένων Βούρλων μπορεί κάποιος που γνωρίζει τον κανονισμό λειτουργείας του να μας πεί εάν επιτρέπεται η σύνδεση με αυτό κτιρίου κατοικίας το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως- σε μικρή απόσταση απο αυτό- και εάν ναι με τι διαδικασία και κόστος?