13 Οκτωβρίου 2017

Θ Ο Μ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη


Με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας και συμμετοχής των μηχανικών και τεχνικών γενικότερα στα Κοινωνικά, Οικονομικά και εν τέλει πολιτικά δρώμενα, συστήσαμε την Θεματική Ομάδα Μηχανικών Θ.Ο.Μ.
Καλούμε ως μέλη και μηχανικούς, τεχνολόγους ΤΕΙ, τεχνικούς γενικά και από τον Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου.

Θεωρούμε ότι η Κοινωνία θα έπρεπε να είναι ο βασικός Θεσμός και Φορέας πολιτικής εξουσίας, όπως προβλέπει εξάλλου η πολιτική επιστήμη για το πολίτευμα Δημοκρατίας, κατ' επέκταση δε και ως προυπόθεση εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος.
Αντίθετα σήμερα η Κοινωνία λόγω της κακής διαχείρισης των πολιτικών και του χρέους που έτσι δημιούργησαν, υφίσταται εισβολή από χρηματοοικονομικά καρτέλ των οποίων οι δράσεις έχουν όλα τα χαρακτηριστικά λεηλασίας της. Και αυτό τους το επιτρέπει το ένοχο πολιτικό σύστημα το οποίο έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία, άρα την κρατική εξουσία. Έτσι το δημόσιο συμφέρον έχει πάψει να υπηρετείται που σημαίνει ότι και οι θεσμοί που το στηρίζουν έπαψαν να ισχύουν: Δικαοσύνη, Δημόσια υγεία, Περιουσία, Εθνικός πλούτος. Εργαλείο επικράτησης των ένοχων πολιτικών είναι ένα ολιγαρχικό καλπονοθευτικό σύστημα εκλογών που αναβαπτίζει το πολιτικό τους σύστημα ως δήθεν δημοκρατικό κάθε τόσο με “λαική εντολή”.
Εντολή όμως που οι ψηφοφόροι δίνουν για ορισμένο κυβερνητικό πρόγραμμα που δολίως τους υπόσχονται, ποτέ όμως δεν εφαρμόζουν. Στην απάτη αυτή συνεπικουρούνται και από συστημικά ΜΜΕ που στην ουσία δεν είναι παρά μέσα μαζικής εξαπάτησης.
Οι δράσεις στην θεματική μας ομάδα είναι για την παρ' όλα αυτά οικονομική ανάπτυξη της Κοινωνίας ως εργαλείο θεσμοποίησης της, ώστε στην πορεία για την Δημοκρατία να εξασφαλίσει ενδιάμεσα την Αντιπροσώπευση των συμφερόντων της.
Η ανάπτυξη όπως την εννοούμε μέσω των δράσεων μας της ΘΟΜ θα συνδυάζει και την επαγγελματική ανάπτυξη του τεχνικού κόσμου. Έτσι θα μπορούν οι Μηχανικοί και Τεχνικοί να έχουν δυνάμεις και ενθουσιαμό για δράση.
Σκοπούμενες ΔΡΑΣΕΙΣ
Α) Βασικός μεσοπρόθεσμος στόχος μας και επιδίωξη είναι να πείσουμε ή αναγκάσουμε τους καθ' ύλην αρμόδιους θεσμούς όπως το ΤΕΕ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΕΒΕΑ και άλλους, να προχωρήσουν στον εθνικό σχεδιασμό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας. 

Β) Αρχικά προτεραιότητα θα δοθεί στις δράσεις που αφορούν στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων στους Δήμους της χώρας και στην προστασία της υγείας των δημοτών από τους ρυπογόνους ΧΥΤΑ μέσω της σταδιακής κατάργησης τους η της συρρίκνωσης τους μέσω της ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ των εφαρμοζομένων πρακτικών με ένα σύστημα διαχείρισης με διαλογή στην πηγή και οικονομικά κίνητρα για τους Δημότες. Το σύστημα αυτό θα είναι επωφελές και για τους Δήμους και για τους Δημότες και θα ενισχύσει την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων και το κοινοτικού πνεύμα μεταξύ των δημοτών, την συμμετοχή και την Δημοκρατία τελικά
Ας μη ξεχνάμε ότι των Ελλήνων οι Κοινότητες έκαναν τον Ελληνισμό να επιζήσει της Τουρκοκρατίας.

Παράδειγμα οικονομικού οφέλους σύγχρονης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για Δήμο 12.000 κατοίκων: Με ανακύκλωση 74% το κέρδος για τον Δήμο και τους δημότες μπορεί να φτάσει και το 1,1 εκατομμύριο ευρώ / έτος.
Χρήματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις παροχές του Δήμου, ενώ οι δημότες θα έχουν οικονομικό όφελος ως κίνητρο συνεργασίας και άρα έμμεσα ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη.
Η έστω με οικονομικά κίνητρα προώθηση του κοινοτικού πνεύματος αποτελεί αντίδοτο κατά των κακών συνεπειών του Καλλικράτη.
Γ) Μέσα στις δράσεις μας εντάσσονται και δράσεις εκπαίδευσης των μαθητών πάνω στην περιβαλλοντική προστασία από την σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Δράσεις που θα επιδιώξουμε την χρηματοδότηση τους από σχετικά διαθέσιμα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια.
Δ) Η ΘΟΜ υποστηρίzει την υγιή κοινωνική επιχειρηματικότητα και την εφαρμογή της και σε άλλους τομείς, όπως Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί, Εξωραϊστικοί Σύλλογοι και Σωματεία.


Ο εκ των Ιδρυτών
Γεώργιος Βαμβακούσης, Δρ Μηχανικός
Από το 1974 μη μόνιμος κάτοικος / παραθεριστής / ερασιτέχνης καλλιεργητής, στον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου (Ασπρονέρι και Μώλο)
τηλ 210 5127764

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δόκτορα,μπλεκεις την πραγματικότητα περι διαχειρισης στερεων αποβλήτων, με την ουτοπία περι κοινωνίας ως εργαλειο θεσμοποιησης, κοινώς παπαρες.
Δηλαδή το Συνταγμα,οι νόμοι ,οι εκλογες κλπ της Αστικής Δημοκρατίας δεν την θεσμοθετουν την κοινωνία, και πρεπει Η Θ.Ο.Μ. να την οδηγήσει στο σωστό δρόμο.
Μα αγαπητέ ακτιβιστή ζεις σε καπιταλιστική δυτική χώρα με πολιτικές κρατισμού,πως να παει μπροστά κάτι οταν ολα ξεκινούν και τελειωνουν με δημοσιοκεντρικό χαρακτήρα,παρε ως μικρο παραδειγμα την ποιοτική διαφορα των ΚΤΕΟ πριν και μετά.
Ο Πατερναλιστικός κρατικός τρόπος παραγωγής εχει αποτύχει ,λεγε λοιπόν εσύ για παραδειγματα συναιταιρισμού επι τουρκοκρατίας [αμπελακια]και για τον μελλοντικό θεσμό της
αμεσοδημοκρατίας σε επιπεδο δήμου.
Η γνώμη μου φιλε ουτοπιστή ειναι ολα να περάσουν στους επιχειρηματίες και η αγορά να επιβραβευει ή να ξεσκαρτάρει ο δε Δήμος να εποπτευει και να εφαρμοζει τους νόμους.
Τους ειδαμε αλλωστε και τους κοινωνικούς σοσιαλιστικούς μετασχηματισμούς με τα χρεη των 300 δις,που οδηγησαν την οικονομία.
Ηθελα να ηξερα γιατι δεν τις κλεινουν τις ρημάδεςτις πολιτεχνικές σχολές.ή τα ΤΕΙ δομικών εργων αφου
το μοναδικό μετασοβιετικό κρατος της ευρώπης τους σπουδάζει[δηλαδή του κοστίζουν] για να εργασθούν στο εξωτερικό,χανοντας την οποια υπεραξια απο αυτή την διεργασια [σπουδες].
θα μου πεις προταιραιοτητα εχουν οι καθαριστριες του δημοσιου.Συμφωνώ.