23 Σεπτεμβρίου 2017

Μία εικόνα χίλιες λέξεις μπροστά στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισα σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 22/9/2017 όταν, κάνοντας τον απογευματινό μου περίπατο, πέρασα από τον πεζόδρομο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης μας.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία Νο 1, κάποιος έσβησε με μπογιά από την πινακίδα το “απαγορεύεται”, προκαλώντας την κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες Νο 2, 3 και 4 στην αλάνα ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το αποκορύφωμα λίγη ώρα αργότερα όπως βλέπετε στην φωτογραφία Νο 5. Κατάληψη στον πεζόδρομο από επαγγελματικό αυτοκίνητο και ξάπλα στο πάπλωμα από τον ιδιοκτήτη και την κυρά του, σαν να είναι στην αυλή τους. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας “μάθανε ότι … κουνιόμαστε και πλακώσανε και οι γύφτοι”.
Και λογικά αφού δεν επιλήφθηκε της κατάστασης η Δημοτική Αρχή σήμερα που ήταν εργάσιμη μέρα και όλο αυτό το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους, να υποθέσουμε ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο που δεν θα βρίσκεται κανείς στο Δημαρχείο.

Τώρα αν όλο αυτό δεν είναι κατάντια, πως αλλιώς μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς; Και τι να πει κανείς για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής αυτού του τόπου μπροστά σε αυτή την εικόνα;

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος και η παρέα του εξάντλησαν όλη τους την ενέργεια στο ξεπούλημα του Λιμανιού μας, στο πως θα φέρουν τα λύματα του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα και στην δήθεν αλλαγή της ονομασίας του Δήμου μας και δεν έχουν άλλη δύναμη και θέληση να ασχοληθούν με την εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες στον πεζόδρομο μπροστά από το Δημαρχείο μας.

Και μετά μας μιλάνε για ανάπτυξη και τουρισμό. Τα χάλια τους.

Πολίτης Καμένων Βούρλων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε φίλε χαλάρωσε λίγο. Λες και στήσαμε σκηνές και το κάνανε κοινόβιο κάνεις. Ενόχλησε τελικά την αισθητική σου ο τσιγγάνος που ξάπλωσε κάτω στην κουβέρτα του? ή τα οργανωμένα τροχόσπιτα που βγάλανε 2 καρέκλες και καθόντουσαν χωρίς να ενοχλούν κανέναν? Ασχολήσου με τίποτα σοβαρό και μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να ήσουν στα Καμένα Βούρλα το 70 και το 80....να δω τι θα έλεγες...όπου ο κόσμος και οι τουρίστες κοιμόντουσαν ακόμα και στις παραλίες επειδή τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν δεν έφταναν...οκ δεν λέω φαίνεται κάπως για τον πεζόδρομο αλλά θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να φτιάξει αυτή την αλάνα και να την δίνει σε κατασκηνωτές και σε άτομα που κάνουν κάμπινγκ...αφού μίλησες για τουρισμό....

Για την Κοινωνία, την προκοπή και το ευ ζην είπε...

Το θέμα είναι αν θέλουμε να λειτουργούμε ως πολιτες μέλη οργανωμένης Κοινωνίας ή όχι.
Σε μια Κοινωνία οι πολίτες έχουν λόγο συντεταγμένα εκφραζόμενο.
Αν δεν συμφωνούμε με μια απαγόρευση π.χ. κάμπιν το συζητάμε με την δημοτική αρχή και παίρνεται κάπια απόφαση που όλοι σέβονται. Αυτό είναι Δημοκρατία και όχι κάθε τόσο να ψηφίζουμε δερβέναγες όπως στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η θεσμοποίηση της Κοινωνίας είναι προυπόθεση Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Που ζεις 12.43 στην Ελβετία ή στην αρχαια Αθηνα του Κλεισθένη,για ριξε λιγο κρυο νερό στο κεφαλι σου για να κάνεις την ολική επαναφορά στην πραγματικότητα.Μιλάς λες και υπάρχει εναλλακτική ,που απλα μία παροτρυνση δική σου θα ελυνε προβλήματα κουλτουρας,δομής και ψυχισμού.Ο τόπος αυτός κινειται βάσει του δήθεν και οχι βάσει ηθικού καθήκοντος.Η κολοδημοκρατία ειναι μόνο στα χαρτιά και οχι στην εφαρμογή του Νόμου.
Οι πολλοί νομιμοι φοβούνται τον εναν παράνομο.