20 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα αποχετευτικά τέλη που καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες των Καμένων Βούρλων αφορούν δύο επί  μέρους δαπάνες :

1.Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του αποχετευτικού συστήματος, από την κατοικία μέχρι και την είσοδο των λυμάτων στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΚΑ.

2.Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του ΒΙΟ.ΚΑ. από την είσοδο των ανεπεξέργαστων λυμάτων στις εγκαταστάσεις του, μέχρι την έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων, μέσω του αγωγού, στο Μαλιακό κόλπο.

Σήμερα η διαχείριση των αστικών λυμάτων πραγματοποιείται με ένα θολό μεικτό σύστημα. Ένα μέρος γίνεται από το Δήμο ( μέρος του προσωπικού, υλικά, μεταφορά λάσπης, κλπ. ) και ένα μέρος από εργολαβική επιχείρηση ( μέρος του προσωπικού, συνεργείο βλαβών, κλπ. ) . Είναι δύσκολο να υπολογισθεί το ακριβές κόστος της διαχείρισης των λυμάτων. Επομένως καθίσταται δυσχερής η ορθολογιστική του αποτίμηση, όπως επίσης και οι συγκρίσεις από εποχή σε εποχή, κυρίως κατά τις «ταραγμένες» περιόδους λειτουργίας των εγκαταστάσεων, από διάφορους εργολάβους και διαφορετικούς Δημάρχους.
Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να αναθεωρήσει και να  αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα και με προοπτική ώστε η διαχείριση αυτή να εφαρμοσθεί και στο αποχετευτικό σύστημα και τον ΒΙΟ.ΚΑ. Μώλου, αλλά και στα λύματα του Αγίου Κωνσταντίνου, όποια και αν είναι η λύση που τελικά θα δοθεί.
Η σωστή διαχείριση των αστικών λυμάτων θα πρέπει να επιτυγχάνει :
Τον καλλίτερο βαθμό απόδοσης της επεξεργασίας  ( > 90% )
Την πλήρη τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων
Την προστασία του ειδικού περιβάλλοντος  ( περιοχή NATURA)
Το μικρότερο δυνατό κόστος, που συναρτάται άμεσα με το ύψος των αποχετευτικών τελών τα οποία  καταβάλουν οι δημότες σε μια κρίσιμη οικονομικά εποχή.

Παρακάτω δίνονται αναλυτικά στοιχεία που συνθέτουν τα κόστη 1 και 2 που προαναφέρθηκαν

1.ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Περιλαμβάνει το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αποχετευτικού δικτύου, από την κατοικία μέχρι και την είσοδο των λυμάτων στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΚΑ. (σωληνώσεις, σύνδεσμοι, παρελκόμενα, αντλιοστάσια, κλπ.)
Προληπτική συντήρηση

Η προληπτική συντήρηση γίνεται στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του αποχετευτικού δικτύου από εξειδικευμένο συνεργείο.                                              Το είδος και η συχνότητα καθορίζονται από τα εγχειρίδια των κατασκευαστών.
Αποκατάσταση βλαβών

Η αποκατάσταση βλαβών (σπασίματα αγωγών, καψίματα κινητήρων, αντλίες, φίλτρα, κλπ.) γίνεται αμέσως από οργανωμένο εξειδικευμένο συνεργείο και αφορά στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του αποχετευτικού δικτύου.
ΚΟΣΤΟΣ  : Περιλαμβάνει τις εργατοώρες συντήρησης (τεχνίτες, χειριστές, κλπ.) , τα απαιτούμενα υλικά και ανταλλακτικά (λιπαντικά, εξαρτήματα αντλιών, αντλίες, κλπ.) και τη χρήση μηχανημάτων εκσκαφής , μεταφοράς και ανύψωσης.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία όλων  των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου.
*Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας βαρύνει το ΔΗΜΟ

2.ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΒΙΟ.ΚΑ
Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Απαιτούνται :
Ένας (1) Χημικός Μηχανικός ή Χημικός

Είναι υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία του σταθμού. Εργασία πλήρους απασχόλησης. Πραγματοποιεί εργαστηριακούς ελέγχους στο εργαστήριο του σταθμού και καθορίζει τις παραμέτρους λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ. Συντονίζει όλες τις εργασίες λειτουργίας και συντήρησης. Συγγράφει ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, καθοδηγεί και εκπαιδεύει το προσωπικό. Αναλαμβάνει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σύμφωνα με την νομοθεσία, συντάσσει και επικαιροποιεί την Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου, συντάσσει ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και εκπαιδεύει το προσωπικό.
Δύο(2) ή Τρείς(3) Εργατοτεχνίτες

Εργασία σε πρωινή βάρδια 07.00-15.00. Απαιτείται επιφυλακή (απόγευμα και νύκτα) ενός εκ των τριών εργατοτεχνιτών κατ΄οίκον καθ’ όλη την εβδομάδα. Ο ένας τουλάχιστον εργατοτεχνίτης είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος.
ΚΟΣΤΟΣ : Μισθοδοσία 14 μηνών / Ασφαλιστικές εισφορές / Επίδομα επιφυλακής.
Β. ΥΛΙΚΑ
Χλωρίνη (NaOCl)  / (Χλωρίωση -  Απολύμανση επεξεργασμένων λυμάτων)
Κροκιδωτικό βιολογικής λάσπης / (Επεξεργασία - Αφυδάτωση λάσπης)
Χημικά αντιδραστήρια / (Φυσικοχημικές αναλύσεις)
Μέσα Ατομικής Προστασίας / ( κράνη, φόρμες, μάσκες, γάντια, παπούτσια) / Ασφάλεια εργαζομένων.
Υλικά καθαριότητας προσωπικού και χώρων / (Ευταξία και συντήρηση κτιρίων και εξωτερικών χώρων.
Εμβολιασμοί προσωπικού / (Υγεία εργαζομένων)
ΚΟΣΤΟΣ : Αγορά και μεταφορά των υλικών στον ΒΙΟ.ΚΑ.
Γ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ και ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
Φυσικοχημικές αναλύσεις εισερχομένων λυμάτων
Φυσικοχημικές αναλύσεις επεξεργασμένων λυμάτων
Μικροβιολογικές αναλύσεις επεξεργασμένων λυμάτων

Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται από εξωτερικό διαπιστευμένο Εργαστήριο, με το είδος και τη συχνότητα που απαιτούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του ΒΙΟΚΑ.
ΚΟΣΤΟΣ : Περιλαμβάνει το κόστος αναλύσεων στο εξωτερικό διαπιστευμένο Εργαστήριο

Δ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΚΑ
Περιλαμβάνει το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού του σταθμού  (σωληνώσεις, μηχανές, αντλίες, φιλτρόπρεσσα, αναδευτήρες, σύνδεσμοι, παρελκόμενα, κλπ.) από την είσοδο των ανεπεξέργαστων λυμάτων στις εγκαταστάσεις του, μέχρι το σημείο εκβολής των επεξεργασμένων λυμάτων, μέσω του αγωγού, στη θάλασσα.

Προληπτική συντήρηση

Η προληπτική συντήρηση γίνεται στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης από εξειδικευμένο συνεργείο.                                             
Το είδος και η συχνότητα καθορίζονται από τα εγχειρίδια των κατασκευαστών.
Αποκατάσταση βλαβών

Η αποκατάσταση βλαβών γίνεται αμέσως από εξειδικευμένο συνεργείο και αφορά στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης.
ΚΟΣΤΟΣ  : Περιλαμβάνει τις εργατοώρες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών (τεχνίτες, χειριστές, κλπ.) , τα απαιτούμενα υλικά και ανταλλακτικά (λιπαντικά, εξαρτήματα αντλιών, αντλίες, φιλτρόπανα, κλπ.) και τη χρήση μηχανημάτων εκσκαφής , μεταφοράς και ανύψωσης.

Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΣΠΗΣ
Η μεταφορά της λάσπης στον ΧΥΤΑ γίνεται με χρήση φορτωτή, φορτηγού και οδηγού με τη συχνότητα που απαιτεί η ποσότητα της παραγόμενης λάσπης.
ΚΟΣΤΟΣ : Περιλαμβάνει τις εργατοώρες των χειριστών, τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς και το κόστος αποδοχής της λάσπης από τον ΧΥΤΑ

Ζ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΚΟΣΤΟΣ : Αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων από την είσοδο των λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ έως την έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων στο σημείο εκβολής του αγωγού στη θάλασσα.
*Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας βαρύνει το ΔΗΜΟ.

Η παρακάτω εξίσωση προκύπτει από την κοινή λογική.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ = ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ + ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΒΙΟ.ΚΑ.
Και φυσικά το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες πρέπει να  είναι ΙΣΟ με το ανωτέρω συνολικό κόστος.
Κάθε ενέργεια που μειώνει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ είναι προς όφελος των δημοτών.
ΠΡΟΤΑΣΗ :
Σύνταξη αναλυτικού τεύχους υποχρεώσεων για τη λειτουργία και την συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Προκήρυξη διαγωνισμού πλήρους εργολαβοποίησης, για το σύνολο ή ξεχωριστά για την κάθε μια από τις 2 διεργασίες που περιεγράφονται παραπάνω.
Ανάληψη διαχείρισης από μειοδότη εργολάβο, με ρήτρα καλής λειτουργίας, και περιοδικός αυστηρός  έλεγχος τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων και έλεγχος λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. από το Δήμο ( π.χ. αντιδήμαρχο ή εξουσιοδοτημένο άτομο, υπεύθυνο- γνώστη του αντικειμένου).

Είναι η μόνη λύση που εξασφαλίζει την αποτελεσματική, περιβαλλοντική, οικονομική και διαφανή λειτουργία του συνολικού συστήματος αποχέτευσης και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων.

Για τη σημερινή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. αλλά και για τα θέματα Υγείας και Ασφαλείας  που αντιμετωπίζει, θα γίνει αναφορά σε προσεχές άρθρο.


Δημήτρης Φαφούτης

Χημικός Μηχανικός

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΗΝ ΤΗΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ. ΦΑΦΟΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΘΟΡΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ (ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ Ή ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ).

ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Φαφουτη,για θεωριες ήσουν είσαι και θα είσαι πρώτος. Όλο λάδι λάδι και από τηγανιτά τίποτε. Όταν στις αρχές του 2011,που ήσουν υπεύθυνος για το βιοκα,δεν έκανες τίποτε από όλα αυτά που μας λες τώρα δεν δικαιούχο ούτε να τα λες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 6.32 Ο ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΚΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ( ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕ) ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΛΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΚΑΝΕ Ή ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟ;;;ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ;
ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΒΙΟΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΚΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ?

Κατ αρχην συμφωνώ με την τεχνική εκθεση του κ. Φαφούτη για εξορθολογισμό του συστήματος,και την
απεμπλοκή του Δήμου ως εξειδικευμένου διαχειριστή.

Επίσης θεωρώ ότι με τις υπάρχουσες δυνατότητες [ έλειψη ειδικου φορέα],Ο Δήμος δρά απλοικά με
την γνωστή πολιτικάντικη τακτική της μικροπολιτικής [διορισμοί,αναθέσεις] με αποτέλεσμα το
επιδιωκόμενο όφελος να μετατρέπεται σε αγχώδη προσπάθεια διαχείρισης,με μη διακριτό θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι αποτέλεσμα μίας εκ των υστέρων παρέμβαση ενός πρώην αυτοδιοικητικού
ο οποίος ως ενα σημείο ήλθε είδε και απήλθε,και σήμερα νουθετεί εκ του ασφαλούς [σωστά βέβαια],
προτείνοντας .

Η διαδικασία διαχείρησης των αποχετευτικών συστημάτων [οσονούπω και των αλλων περιοχών]
θα οδηγήσει θέλοντας και μή σε οργανισμό ΔΕΥΑ .

Όμως μέχρι τότε θα πρέπει να ορίσουμε μέσω του ΓΠΣ [ΧΘΕΣ]τους χώρους των τριών ΒΙΟΚΑ και τους
τελικούς αποδέκτες[για τον Μωλο έγινε],αν θέλουμε να μιλάμε με σαφήνεια για μετρήσιμα οικονομικά μεγέθη.

ΣΦΙΓΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς να απαντήσει στον 6.32, γιατί απλά και σωστά, του απαντά ο 8.29.
Όμως σήμερα το απόγευμα, σε συζήτηση με νεότερη χημικό μηχανικό του ΕΜΠ, μου γνώρισε ότι ως φοιτήτρια του πολυτεχνείου , ο καθηγητής της, έστειλε ολη την ταξη στην ΠΕΣΙΝΕ για ενημερωση πάνω στον βιολογικο της Εταιρειας.
Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Φαφούτη και αποκόμισαν την καλλίτερη εντύπωση για τον συντοπίτη μας .

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΜΕΝ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ « εκ του ασφαλούς ".
Ο συντάκτης κ. Φαφούτης ως τεχνοκράτης , χημικός μηχανικός και με γνώσεις στο αντικείμενο επι 10ετιες και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, αμφισβητείτε εν μέρει, επειδή υπήρξε για ένα διάστημα αυτοδιοικητικός. «….. δεν δικαιούχο ούτε να τα λες.» ο ενας ή «ήλθε είδε και απήλθε….» ο αλλος.
Με αυτή την νοοτροπία και αντίληψη, όχι μόνο τα παιδιά μας , αλλά και τα εγγόνια μας , δεν πρόκειται να δούν ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

Η ΣΦΗΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ιδρυτικός νόμος των ΔΕΥΑ - ΕΔΕΥΑ | Ένωση Δημοτικών ...
www.edeya.gr/2013-09-23-10-58-06/...09.../idrutikos-nomos-deya
Ν. 1069/1980 (ΦΕΚ Α-191)
Περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως
και Αποχετεύσεως (με τις έως σήμερα διαμορφώσεις του) .

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΦΑΦΟΥΤΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ "ΕΚΡΥΨΕ" ΕΝΤΕΧΝΩΣ...
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΑΚΟΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ...
ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΜΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΙΚΑΔΩΡΟΥΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ.
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.
ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ.
ΤΙ ΒΙΤΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΟΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος δεν ειναι τεχνοκρατης ο μακρυνιτσας ? Και ειναι ο φσφουτης? Ας γελασω....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΦΗΚΑ.

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΦΑΦΟΥΤΗ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ Κ. ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ.
ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ [ΔΗΜΟΤΕΣ] ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ
ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΠ΄ΑΓΑΘΩ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΙΣΩΣ ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ...ΜΠΟΡΟΥΣΕ,ΔΕΝ ....ΜΠΟΡΕΣΕ,ΩΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΑΣΧΕΤΑ
ΜΕ ΤΑ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΚΥΨΑΝΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ.

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ "ΑΣΦΑΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,
[ΝΑΙ, ΕΝΕΠΛΑΚΗΝ Ο Κ,ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ],ΟΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΣΤΟ BLOG KAM. BΟΥΡΛΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ .

ΤΙΘΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ή ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ;ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ "ΜΑΧΟΜΕΝΟ"
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,ΑΝ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ
ΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΣΚΑΤΑ",ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΩΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ "ΠΕΣΙΝΕ" ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΙΣ, ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ...ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.

ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ[ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΩΣ ΧΗΜΙΚΟΣ Κ. ΦΑΦΟΥΤΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΥ] ΚΑΝΟΥΝ ΘΗΤΕΙΑ
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΝΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ.





Ανώνυμος είπε...

ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΦΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΡΙΜΠΟΝΗΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΙΠΙΛΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΕΣΕΙΣ ΚΟΣΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ξεχασες την Τονια....

Ανώνυμος είπε...

Ν. 1069/1980 (ΦΕΚ Α-191)
Περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως
Αρθρον 1(όπως διαμορφώθηκε με την παρ.5 αρθρ. 8 Ν. 2839/2000)(ΦΕΚ Α’ 196
1. Δια την άσκησιν των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων του κυκλώματος υδρεύσεως και αποχετεύσεως οικιστικών κέντρων της Χώρας,…., δύναται να συνιστώνται κατά την παράγραφον 3 του παρόντος άρθρου εις έκαστον Δήμον …. ενιαίαι επιχειρήσεις υδρεύσεως και αποχετεύσεως.
Αι ανωτέρω Επιχειρήσεις αποτελούν ίδια Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρος,…..
'Αρθρον 13 Συμβολή Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
1. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συμβάλλει δια δωρεάν επιχορηγήσεως κατά ποσοστόν μέχρι τριάκοντα πέντε τοις εκατόν (35 %) εις τας δαπάνας μελετών και κατασκευών των πάσης φύσεως έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως αρμοδιότητος των δια του παρόντος συσταθησομένων επιχειρήσεων εντός του ορίου των εγκρινομένων, δια τον σκοπόν αυτόν κατ' έτος, πιστώσεων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ή ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΑ;ΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :
1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΥΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ( ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ + ΒΙΟΚΑ )
2. ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
3. ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΟΧΙ Η ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;;;;
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΖΑΚΙΑ : ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ : ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΡΚΑΝΙΑ + ΚΟΝΤΟΣ + ΑΠΛΥΤΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς με τον όρο «νέα τζάκια» φίλε 10:20 δηλαδή κάθε νέος που θα έρθει να αναλάβει κάποια θέση στον δήμο θεωρείται τζάκι? Το θέμα είναι εάν αυτό το νέο θα είναι καλύτερο από το παλιό? Αυτό είναι πρόοδος κατ’ εμέ. Ας μας ενημερώσει κάποιος και δη μάλλον η προηγούμενη δημοτική αρχή ποιο ήταν το καθεστώς της συντήρησης του βιολογικού τα προηγούμενα χρόνια? ποιο το μηνιαίο της κόστος συντήρησής του ? και ποια ήταν τα κριτήρια για την επιλογή του κύριου Σκριμπώτη η Σκιμπώνη η όπως αλλιώς λέγεται?
Καθώς και για το καθεστώς των συμβάσεων που σύναπτε με τον Δήμο. Υπήρχε διαγωνισμός ή ήταν με αναθέσεις?
Θα παρακαλούσα κάποιος από την παλαιά Δημοτική Αρχή να μας το διευκρινίσει …?.


Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 10.16 ΘΕΤΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ . ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΝΤΟΛΜΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.!!! Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΟΛΙΓΩΡΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες από στέλεχος της νέα δημοτικής αρχής αναφέρουν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται να υλοποιηθεί διαγωνισμός για την συντήρηση και την λειτουργία του ΒΙΟΚΑ .
Ας μας πεί όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί επί 3,5 χρόνια δεν το είχε πράξει? Ποιος είναι υπεύθυνος γ’ αυτή την παράλειψη?
Επίσης ερωτήματα που έχουν τεθεί παραπάνω συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα κύριοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής , κάποιοι βέβαια είστε και σήμερα παρακαλούμε να μας δώσετε πειστικές εξηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(αποχετευση και βιοκα) ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΜΑΛΙΑΚΟΣ. ΦΙΛΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 2.22 το στελεχος που σε πληροφορησε κανει λαθος. Σημειωσε απο τωρα , ουτε διαγωνισμος θα γινει και οτι ο Καρκανιας εχει ηδη τη συμβαση στο τσεπακι, πακετο με την εκμεταλλευση του ΒΙΟΚΑ Μώλου οταν τελειωσει. Τα υπόλοιπα ειναι σταχτη στα ματια.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως παντα μας πλανευουν και τους ψηφιζουμε μετα ψαχνουμε ψυλλο στα αχυρα.Κυριε Φαφουτη τεκμηριωμενη η αποψη σας ετσι πρεπει να υπολογιζονται οι δαπανες δυστυχως ομως απουσιαζει ενας καθοριστικος παραγοντας.Ο καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση.Μακαρι να υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι σαν και εσας να μας διαφωτισουν και σε αλλα θεματα λειτουργιας του δημου απλα και επωνυμα.Τωρα το τι λεει ο καθε ενας ειναι ραδιο-αρβυλα ολοι γιναμε ειδικοι σε χρονο μηδεν.
Το μελλον θα αλλαξει μονο αν εμεις οι ιδιοι το επιβαλλουμε στον εαυτο μας.Μονο ετσι τα παιδια μας θα αποκτησουν αυτο που χασαμε εμεις, την αξιοπρεπεια το να κοιταμε την καθε αρχη του τοπου η της χωρας αν θελετε,στα ισια και να μην σκυβουμε ως ραγιαδες.
Φιλικα Γιωργος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ-ΤΣΩΜΟΣ-ΠΑΝΤΡΑΣ. ΟΛΗ Η ΛΟΒΗΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ (ΜΕ ΤΙΜΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ), ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ Κ. ΒΟΥΡΛΩΝ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟ ΣΚΡΙΜΠΟΝΗ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ((ΑΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ), ΚΑΙ ΚΟΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ, ΗΛΟΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ, ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ.
ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΤΑΖΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ναι 11.26. Πεταξαν ακόμα και την Βασω Καραγκιοζογλου, τη μονη που ξερει να οδηγει τον ΒΙΟΚΑ και φέρανε...ετεροδημοτες. Οποιος ειναι εμπόδιο στα ποδια της αποριπτεται. Α ρε ΠΙΠΙΛΑ με την ...πυγμη και τις...συμφωνιες σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο τετρι για το βιοκα τα τρία τελευταία χρόνια πλήρωνε τον σκριμπωνη 40000 ευρώ μαζί με τον εργάτη στο βιολογικό. Θα θυμάστε βέβαια ότι τόσα έπαιρνε ο παπα Λάμπρου το μήνα. Φτάνουν πια τα ψευδη

Ανώνυμος είπε...

posa ? 40000? to allo me ton toto to ksereis? na sou pw egw file posa ton plirwne...
posa moter kaigodan pou itan kala kai posa adalaktika..xrewnwne.
tsimoudia omws gia ton tetri otan petakse tin ximiko tin kiria GOUBI apo to mwlo e?
ola monopleura ta vlepete

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΑΓΓΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΑΔΕΣΣΣΣΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει ότι εδώ μέσα κάτι καλόπαιδα το παίζουν ειδήμονες αλλά πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται και δεν έχουν πάρει χαμπάρι το τι θα γίνει από την ασχετοσύνη της νέας δημοτικής αρχής.

Υπομονή παιδιά και θα γελάσουμε όλοι μαζί. Κάτι ξέρω και εγώ που σας το λέω.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΑΜΕ ΗΔΗ....
ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ....
ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ. ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΑΣΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΤΤΗΘΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΗΣΕ "ΣΩΤΗΡΕΣ", ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ,ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΪΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ.