12 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σήμερα ο δήμος Καμένων Βούρλων με το συνεργείο του έκοψε δέντρα τριάντα ετών στην παραλία της Γαλήνης.
Η μουριά, η ροδιά, η συκιά και η δάφνη, αλλά και τόσα άλλα δέντρα που μας μεγάλωσαν έγιναν κούτσουρα.

Το πένθος μας θυμώνει.

Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων

Εδώ «Τα Θρανία της Άνοιξης»!
Ακούτε το ραδιόφωνο των παιδιών!
Παιδιά, μείνετε συντονισμένα!

Σήμερα είναι μια αποφράδα ημέρα. 

Η ροδιά που μας μεγάλωσε στην παραλία των Καμένων Βούρλων δεν είναι εκεί να μας περιμένει με τα ρόδα της. 
Ούτε είναι στη θέση τους η συκιά, η μουριά, η ελιά, η δάφνη και οι πικροδάφνες. Άντεξαν χειμώνες, χιόνια, κακοκαιρίες, μελτέμια, ξηρασίες και τώρα, με την ανθρώπινη παρέμβαση κουρεύτηκαν σε βαθμό που δεν μπορούν πάλι να «πετάξουν». Δέντρα σαράντα ετών δεν είναι στη ζωή. Κάτι μας λένε όμως και για τη δική μας ζωή, καθώς η καθεμία μας θέλει έξι δέντρα στη ζωή της για το οξυγόνο της. 

Σήμερα εμείς οι φτωχοί είμαστε φτωχότεροι από δέντρα. Ζητήσαμε με παρεμβάσεις το 1993 να μην κοπούν οι λεύκες απέναντι από την εκκλησία και αναρτήσαμε πανό για την τσιμεντοποίηση της παραλίας, ρίχναμε σπόρους παντού ως άγριοι εξπρεσιονιστές, φυτέψαμε δέντρα στην παραλία του Καινούριου το 2005, ποτίζουμε με μόχθο όλα αυτά τα χρόνια τα δέντρα στο γήπεδο μπάσκετ στα σχολεία, αποτρέψαμε το 2006 την κοπή των δέντρων στο μέρος της παραλίας από το κέντρο της προς τα πλατάνια, κάναμε αγώνες να φυτευτούν δέντρα κατά μήκος της παραλίας για τη δημιουργία μικροκλίματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή κι ως αντιστάθμιση στη θερμοκρασία των τσιμέντων κι αγωνιζόμαστε για την περιβαλλοντική εκπαίδευση του πολίτη (ποδήλατα, πρόσφυγες, βιβλιοθήκη, μονοπάτια, διαχείριση του νερού, ραδιόφωνο, στέκι εφήβων, Natura, ενδοδημοτική συγκοινωνία, ζωοφιλία, αυτοδιαχείριση). 

Γι’ αυτό θέλουμε ο χώρος του κάμπινγκ και των ιαματικών νερών να γίνει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πάρκο με υπέργειες γέφυρες, παρατηρητήρια πουλιών και δυνατότητα κατασκήνωσης, για να τυγχάνει επίσκεψης απ’ όλα τα παιδιά των σχολείων της Ελλάδας και του κόσμου. 
Ελάτε λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Beach Volley στην παραλία, για την κοπή των δέντρων από την πλειοψηφία του Δήμου Καμένων Βούρλων. Γι’ αυτό έγινε η κοπή, για τους αγώνες που θα λάβουν χώρα μετά από πολλά χρόνια πάλι φέτος στον τόπο μας. Ελάτε 22/7 να φωνάξουμε «Φέρτε μας πίσω τα δέντρα»! Σας καλεί η Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων!

Ήταν «Τα Θρανία της Άνοιξης» – το ραδιόφωνο των παιδιών. Η άνοιξη όμως αργεί. Στο κείμενο και στο μικρόφωνο ο κος Μπαμπάλ, 11/7/2022, Καμένα Βούρλα - Αθήνα.

10 σχόλια:

ασκητης είπε...

Συγνώμη για την παρέμβαση μα είναι απολύτως απαραίτητη.
Τό κείμενο είναι συνταρακτικό.Να ξέρετε ότι όλες οι φωνές ακούγονται καί κατανοούνται.
Θά ήθελα νά εκφράσω τήν λύπη μου, πρώτα.
Αμέσως μετά θά ήθελα νά ζητήσω σέ όλους εσάς πίσω από τό κείμενο νά μήν πέσετε στο ίδιο λάθος!
Όχι, όχι παιδιά μου, μήν κάνετε καί εσείς κακό στον τόπο.
Η αντίδραση σάς όπως τήν έχετε σκεφτεί στρέφεται ενάντια στον τόπο σάς.Ενα λάθος δεν διορθώνεται με ένα ακόμη.
Δεν χρειάζεται νά γίνεται καί εσείς ζώα καί νά παρεμβαίνετε αρνητικά σέ μία άλλη εκδήλωση πού γίνεται στον τόπο για τήν ευημερία όλων.
Καταλάβατε τόν λάθος τρόπο σκέψης σάς.
Νομίζω ότι πολύ καλύτερα θά ήταν όλοι εσείς, νά πάτε έξω από τήν δημαρχεία,με σκηνές κτλ.
Εάν θέλετε πραγματικά νά αλλάξει κάτι αυτό νά κάνετε.
Μήν φύγετε από εκεί πρίν ο δήμαρχος αγοράσει 2.000 δέντρα πού θά πάρουν τήν θέση τών κομμένων.
Η κάτι παρόμοιο τέλος πάντων!
Συγχαρητήρια για τήν παρέμβαση σάς, είμαστε όλοι δίπλα σάς.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είστε εσείς που θα κάνετε παρέμβαση σε ιδιωτική περιουσία για το τι θα κάνει με τα δέντρα;
Ποιοι είστε εσείς που ζητάτε τον λόγο και προσπαθείτε να διαμορφώσετε την κοινή γνώμη σχετικά με το τι κάνει κάποιος ιδιώτης στα όρια της ιδιοκτησίας του και μάλιστα ζητάτε να φτιάξετε υπέργειες γέφυρες (εδώ γελάμε), κατασκηνωτικά κάμπινγκ για άπλυτα σταλινοφασισταρια;
Αν ήταν κάποιος σπασμένος πεύκος έτοιμος να πλακώσει εσάς και τα "παιδιά" σας θα κάνατε σαν λυσσασμένες ύαινες για να κοπεί!
Επειδή απειλές δεν δεχόμαστε και το μαρξιστικό παραμύθι τελείωσε, καλούμε σε αντικομμουνιστική αντισυγκέντρωση την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Beach Volley στην παραλία. Ελάτε 22/7 να φωνάξουμε «Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα άπλυτα κομμουνισταριά»! Σας καλεί η Αντικομμουνιστική Κίνηση Καμένων Βούρλων!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο Ασκητής ούτε οι Απλυτοι αλλά ούτε και οι Νοικοκυραιοι είναι σε λογική κατεύθυνση σε σχέση με το καθαρισμα των αυτοφυών θάμνων.
Εδώ δεν έχουμε δασική περιοχή αλλά αστική περιοχή.Επισηςειναι ιδιωτικός χώρος άρα έξω από αρμοδιότητα Δήμου.Οι θάμνοι τύπου μπορντουρας ή ως θύλακες πράσινου μέσα σε γκαζόν είναι αναγκαίοι.Αυτος που τραγικοποιει την κοπή ενός μη απαραίτητου φυτού με ποιητικό οίστρο θετωντας ψυχισμο (της Ροδιας) είναι υπερβολικός και μη κανονικός.
Το πάρκο είναι γεμάτο ροδιές.
Η έντεχνη πολιτικοποίηση της καθημερινοτητας είναι προνομιακό πεδίο του κολεκτιβισμου.
Άχρηστοι μέχρι το μεδούλι ασχολούνται με ότι τους προσδίδει απότομη αυξηση αδρεναλίνης(έλλειψη χόρτου) .Οι νοικοκυραιοι
δεν χρειάζεται να αναγάγουν το 'περιθώριο' της κοινωνίας σε προνομιακό αντίπαλο αλλά να τον απενταξουν από την σκέψη τους ως κατι το γραφικό.

Ανώνυμος είπε...

Η ρητορική μίσους είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται γενικότερα. Ειδικά όταν είναι ανεδαφική, όπως δηλαδή τώρα που έχει ως αιτία την διαχείριση ιδιωτικής ή έστω μισθωμένης έκτασης, ακόμα και αν πρόκειται για κοπή κάποιων δέντρων. Το πάρκο είναι γεμάτο από εκατοντάδες δέντρα. Δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα. Διακρίνω μια πολιτική ομάδα, μασκαρεμένη σε μια οικολογική ομάδα, που θέλει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα αλλά παραπληροφορώντας τον κόσμο. Να καθίσετε στα αυγά σας παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

Οι Απλυτοι ειναι απο την μια, κατα της δολοφονιας του δελφινιου στον Ποσειδωνα και απο την αλλη υπερ του δολοφονου.....Κουφοντινα?
Αυτο φιλε Ασκητη θα πει πλερια λογικη.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η κοπή των δένδρων, έγινε για την ασφάλεια των ανεμοπτεριστων
Για δες και αυτή την πλευρά της ιστορίας, που αφορά τραυματισμό 'η θάνατο αθλητή;;

Ανώνυμος είπε...

Η κοπή ήταν προγραμματισμενη,το ίδιο δεν κάνετε εσείς όταν κουρευεστε στο κομμωτήριο,αυτό ήταν επιπλεον και καθάρισμα αυχενος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα να κόβεται έστω και ένα δέντρο, τη στιγμή που οι φωτιές και γενικότερα η ανθρώπινη παρέμβαση, εξαφανίζει ολόκληρα δάση με ταχείς ρυθμούς! Είναι αλήθεια ότι σε ιδιωτικό χώρο, δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος και να υποδείξει στον ιδιοκτήτη του τι θα κάνει με αυτόν . Είναι σίγουρο όμως ότι ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι εντελώς βέβαιος, προτού προβεί σε κάποια κίνηση μη αντιστρέψιμη, όταν μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι χάσαμε τεράστιες εκτάσεις δασών. Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τη φύση με όποιο τρόπο μπορούμε, αλλά το καλύτερο θα ήταν, να την αγαπούσαμε. Ένα δέντρο έχει μέσα του ζωή και είναι κρίμα να κόβεται χωρίς ουσιαστικό λόγο, ακόμη και αν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι σημαντικές και απολύτως απαραίτητες σε έναν τόπο, αλλά θα ήταν τέλειο, αν ήταν σε αρμονία με τη φύση, τον πολιτισμό και την αισθητική του κάθε τόπου.

Ι. Κορκολής είπε...

Επιχειρήματα και λόγος
βούρκου βγαλμένα από τις πιο μαύρες μέρες του μετεμφυλιακού κράτους των Γκοτζαμάνηδων...

Ανώνυμος είπε...

Στην Κουβα-Β.Κορεα- Βενεζουελα-Ρωσια-ΛΔ κογκο-Βιετναμ-Ιραν-Αφγανισταν για πλερια ελευθερια... α , να μην ξεχασω και την Λωριδα της Γαζας, την πλερια ελευθερια την δινουν με το κιλο???