13 Μαρτίου 2012

Έρχονται πατάτες από το Νευροκόπι στον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου.(video)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πάνω από 50 τόνοι πατάτας θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες στον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου. Η Δημοτική αρχή ήρθε σε συνεννόηση με τους παραγωγούς του Νευροκοπίου και αρχικά έγινε μια παραγγελία 15 τόνων.Η συλλογή παραγγελιών όμως συνεχίσθηκε και ο δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας διαπιστώνοντας την ανταπόκριση που είχε το κίνημα της πατάτας στους δημότες του ζήτησε συμπληρωματική παραγγελία 40 περίπου τόνων. Η τιμή που έχει συμφωνηθεί είναι κάτω των 30 λεπτών το κιλό.

«Κάθε ενέργεια που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες μας φθηνά προιόντα για μας είναι σημαντική» είναι η απάντηση που δίνει ο δήμαρχος στους επικριτές του κινήματος.

Παράλληλα από την πλευρά της ΔημοτικήςΑρχής Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου γίνεται προσπάθεια ώστε τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τις πατάτες από το Νευροκόπι να επιστρέψουν στην Βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα παραγωγών της περιοχής και τα οποία θα διατεθούν σε καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.

Την ίδια ώρα οι καταναλωτές ψηφίζουν διαδικτυακά για το ποιο θα είναι το επόμενο προιόν που θα πωληθεί σε τιμή παραγωγού. Το λάδι και το αλεύρι έρχονται πρώτα (με διαφορά) και ακολουθούν τα φασόλια, το ρύζι, τα μακαρόνια, τα κρεμμύδια, οι φακές και τα ρεβίθια.

Στη Λαμία τα exit polls εθελοντών και τοπικών συλλόγων δείχνουν ότι προτιμώμενο προϊόν είναι η πατάτα και ακολουθούν το λάδι, το αλεύρι και το ρύζι.

Η Ηλεκτρονική ψηφοφορία διεξάγεται στο syllogikilamia.wordpress.com
Μέχρι στιγμής στην ερώτηση : ΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΚΑΠΕΛΟ" ΤΟΥ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ; Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Λάδι 39.83% (141 votes)
Ρύζι 6.78% (24 votes)
Πατάτα 40.68% (144 votes)
Αλεύρι 12.71% (45 votes)
Total Votes: 354

Και ενώ οι πολίτες συμμετέχουν μαζικά στο κίνημα , φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ εμπόρων και πατατοπαραγωγών αλλά και μεταξύ κρεοπωλών και κτηνοτρόφων.

Με επιστολή τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκπρόσωποι των κρεοπωλών ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών αφού μερίδα των κτηνοτρόφων επιθυμεί να διαθέσει τον πασχαλινό οβελία μέσα από το κανάλι της άμεσης διανομής.

Οι κρεοπώλες θέτουν θέμα δημόσιας υγείας και επισημαίνουν πως το κρέας για να φτάσει από τον στάβλο στον καταναλωτή πρέπει να περάσει από σύγχρονα σφαγεία, ψυχόμενα μεταφορικά μέσα και κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

lamiastar.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τετριμίδα δεν θα μας στείλεις τέλη καθαριότητας, τέλη υπονόμου, τελή νερού και διάφορα αλλά τέλη??? Ξέρεις τι θα πάρεις???? Τα 3 μας!!!! Γιατί μια ζωή ήσουν υπάλληλος! Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει το μηνιάτικο σου και τώρα τη συνταξή σου την είχες βρέξει χιονίσει! Δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου πραγματικά να δείς πως βγαίνει το μεροκάματο! Μια ζωή τεμπέλης αμοιβόμενος δημόσιος υπάλληλος!Εσύ και το 1/3 του εργατικου δυναμικού της χώρας! Εσείς μας φτάσατε στο γκρεμό! Για σας δανειζόταν το ΠΑΣΟΚ για να σας βολεύει κ να είναι συνεχόμενα στην εξουσία.
Είμαι επιχειρηματίας (διαθέτω κατάστημα στην ευρύτερη περιοχη με οπωρολαχανικά αλλά και άλλα είδη διατροφής). Και συ με αυτή την κίνηση που είναι κατευθυνόμενη από τα γ@μημένα ΜΜΕ συμπράτεις στην εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων! Ρε μπράβο ρε! Έτσι θα πάει ο τόπος μπροστά! Για αυτό ρημαξαν όλα τα χωρία του Δήμου σου και τα ξενοίκιαστα καταστήματα από Άγιο μέχρι Μώλο θα πολλαπλασιαστούν!

Συμβουλή: Άνοιξε στο ισόγειο του Δημαρχείου και μπακάλικο! Πρασινοφρουρέ... Για το ρεύμα δεν μπορούσες να πας δίπλα στους πολίτες. Τώρα με τις πατάτες τους θυμήθηκες! Έχεις να φας πατάτα ρε πράσινο τσιράκι που θα είναι όλη δικιά σου!!!!

Αγανακτησμένος αντιΠασοκτζης!!!!