29 Δεκεμβρίου 2011

Είχαμε βαφτίσια εχτές στο Δήμο μας …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ολοκληρώθηκε ‘με επιτυχία’ η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου που έγινε την Τετάρτη 29/12/2011 και διήρκησε λίγο πάνω από 3 ώρες.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2012 -2014 και το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2012, μαζί με την κατάθεση προτάσεων και για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους 2012, που αν και δεν ήταν τα βασικότερα θέματα της συζήτησης, μιας και σχεδόν είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα, ήταν όμως ικανά ως θέματα να πολώσουν τους συζητητές με αποτέλεσμα το κύριο θέμα (το οποίο ήταν τελευταίο) που αφορούσε την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου μας να μην είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, και για να γίνω σαφής το ρεζουμέ είναι 0 (μηδέν) εις το πηλίκο.

Η συνεδρίαση εκτός των άλλων (αναφορικά με το όνομα) προέβλεπε και κατάθεση απόψεων από τους της επιτροπής – για το νέο όνομα, οι οποίες απόψεις κατεγράφησαν προφανώς για να συμμετάσχουν σε κάποιας μορφής ψηφοφορία, κάποια στιγμή.

Ακούστηκαν λοιπόν διάφορες απόψεις, άλλες τεκμηριωμένες άλλες όχι, άλλες με διάθεση πόλωσης άλλες με διάθεση συνεργασίας και άλλες με διάθεση πλάκας (προτάθηκε ως ονομασία το Πριγκιπάτο Ρεγκινίου) αλλά η πολυπόθητη συνεργασία δεν επήλθε.

Εν κατακλείδι, ο Μώλος που έχει και τον περισσότερο πληθυσμό άρα και τους περισσότερους ψήφους εμμένει στην άποψη του για καμία αλλαγή στην ονομασία, ενώ οι ομιλητές από τα Καμένα Βούρλα διίστανται οι απόψεις των, και ακούγονται ονομασίες μεταξύ του σκέτο Καμένα Βούρλα , ιστορικών ονομάτων αλλά και της τριπλής ονομασίας (Δήμος Καμένων Βούρλων – Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου), τέλος ο Άγιος Κωνσταντίνος σχεδόν αδιάφορος (στην αρχή) ως προς την ονομασία, στην συνέχεια και μετά από τις σχεδόν πολωτικές απόψεις κάποιων άρχισε να το σκέπτεται.

Εντύπωση μου έκαναν μερικές βαριές κουβέντες (που πραγματικά πόλωναν την κατάσταση), και αναρωτιόμουν πως και δεν αντιδρούσε κανένας.
Έτσι για την ιστορία καταγράφω την άποψη ομιλητή που ψηλά χαμηλά χαρακτήρισε τον Μώλο δυτικά προάστια (τις άλλες απόψεις θα τις ακούσετε στο video).

Σίγουρα η άσκηση είναι δύσκολη παιδιά, και θέλει ψυχραιμία.

Εμείς λοιπόν καταγράψαμε τις απόψεις όλων όσων παρευρέθησαν και τις ανεβάζουμε ως video ώστε να ενημερωθείτε και εσείς … (στην αρχή ο ήχος είναι ‘χαμηλός’ αλλά μετά τα 2 λεπτά ‘στρώνει’)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΚΥΡΙΟΙ !!!! ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΦΕΡΕΤΡΟ !!!!

Υ.Γ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ !! Η ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ...ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ,ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕς ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ...ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΈΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΌΜΥΑΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΣΗΜΑΊΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά απο τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, ποιά ήταν η επικρατέστερη;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά απο τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, ποιά ήταν η επικρατέστερη;

Ανώνυμος είπε...

ΓΚΙΑ ΣΑΣ...ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΛΟ ΝΑ ΕΡΤΟ ΜΕ ΟΙΚΟΓΚΕΝΙΑ ΝΤΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑ...ΤΙ ΜΟΛΟ-ΑΓΚΙΟΣ ΚΟΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΘ ΛΕΝΕ....ΕΓΚΟ ΤΕΛΟ ΝΑ ΠΑΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ....ΓΙΑΤΙ ΝΤΕΝ Μ ΑΦΗΝΟΥΝΕ..ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟ ΕΓΚΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ..?|?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ ΡΕΓΓΙΝΙΟΥ ??/
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΕΓΚΙΝΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΗΤΑΝΕ ΕΛΟΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ 5 ΚΑΛΥΒΕΣ ΕΚΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΑ ΟΙ ΚΑΡΥΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝΕ ΤΑ ΛΟΚ
ΟΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!Καμένα Βούρλα είναι το όνομα, αλλιώς να φύγετε να πάτε αλλού.....

Ανώνυμος είπε...

6.18 ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑΒΕΣΤΕ . 8.33 ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ . ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΡΕΓΓΙΝΙΩΤΗΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ . Α.. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το όνομα που μας ενώνει και είναι και εύηχο είναι η πρόταση του κ. Π.Κουνούκλα. ''Επι Κνημιδιοι Λοκροί'' όνομα που το ξέρουν όλοι και μπορούν να το προφέρουν άνετα. Επι Κνημιδημηδημιοιμιοι Λοκρειοίςςςς. Με αυτό ανοίγουν όλες οι πόρτες.