30 Μαΐου 2024

Κώστας Τραχανάς - Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κυριε πρωθυπουργε 

 Με μεγαλη χαρα και ευχαρίστηση στην ψυχή μου ειδα το καλοκαιρι του 23 τις πρωτοβουλιες της κυβερνησης σας στο νησι Μυκονος οπου εγινε το γκρεμισμα παρανομων κατασκευων οπως περιφραξεις και τσιμεντενιες μαντρες , απο ιδιωτες και επιχειρησεις ,που ειχαν στοχο την αποκλειστικη χρηση του δημοσιου χωρου αιγιαλου για να μην μπορει ο καθε ανθρωπος να κανει μπανιο ή να περπατησει στην παραλια ή βολτα με αυτοκινητο.Επισης προσφατα φτιαξατε την εφαρμογη mycoast η οποια ειναι πολυ απλη και θα βοηθησει στην απελευθερωση πολλων κατειλημενων παραλιων μια παθογενεια της Ελλαδας. 

 Ζω στον Αγιο κωνσταντινο φθιωτιδας που τον Νοεμβριο του 23 εγκαινιασατε το νεο λιμανι οπου αναχωρουν καραβια για Σκιαθο.Φυσικα δεν το ξερετε αλλα αν κοιταζατε απεναντι στην νοτια πλευρα του κολπου θα βλεπατε οτι ο αιγιαλος εχει κλειστει 100 % απο μαντρες και περιφραξεις απο εξοχικα και δεν μπορεις να περασεις ουτε με τα ποδια .Η πιο ξεδιαντροπη καταληψη ηταν αυτη του πατριαρχειου ιεροσολυμων με μαντρα βαρεως τυπου και καγκελα που οταν τα νερα ανεβαιναν κολυμπαγε στην θαλασσα και απο την φθορα του αλατιου ειχε παρει κλιση και ηταν ετοιμη να πεσει και να σκοτωσει οποιον περναγε διπλα στην θαλασσα .Μετα απο καταγγελια μου τοτε μεμονωμενα το 18 οταν εγινε η καταστροφη στο Μάτι και η κυβερνηση Τσιπρα αρχισε να γκρεμιζει χτισματα στον αιγιαλο εγιναν ενεργειες και γκρεμιστηκε τον Ιανουαριο του 23 επι δικης σας κυβερνησης αφου ειχαν παρανομα κατασκευασει μια αλλη μαντρα βαρεως τυπου κολητα με την παλια γιατι δεν θελανε να γκρεμίσουν την παλιά φθαρμενη και να δεχθουν οτι ο χωρος ειναι δημοσιος αυτος και με απειλουσαν να αποσυρω την καταγγελία.

Σας στέλνω φωτογραφίες με το πριν και το μετά αυτής της περίπτωσης που είναι μια πρώτη νίκη και μία όαση εναντίον μιας νοσηρης κατάστασης αφού το πατριαρχειο πήγε 15 μέτρα πάνω και περίφραξη με μια απλή σιτα όπως προβλέπει ο νόμος. Για να σας κατατοπίσω σχετικά με την περιοχή μας. Υπάρχει ο Άγιος Κωνσταντίνος με το λιμάνι και νότια 3 χιλιόμετρα υπαρχει το μικρό χωριό Λογγος που είναι 500 μέτρα από την θάλασσα και ανήκουν στην ίδια δημοτική κοινότητα. Ανάμεσα στα δύο χωριά υπάρχουν καταπληκτικες παραλίες και ένας ελαιώνας σε μια θαλάσσια λίμνη που σχηματίζεται με την βόρεια Εύβοια απέναντι και δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στην Εύβοια υπαρχει το μεγάλο ξενοδοχείο Μεντιτερανε. Δυστυχώς για αυτό τον όμορφο τόπο δεν υπάρχει παραλιακός δρόμος που να ενώνει την περιοχή και υπάρχουν ενδιάμεσα παραλίες που φτάνεις μόνο από κάθετο δρόμο μέσα από τον ελαιώνα και είναι με αδιέξοδα βόρεια και νότια λόγω ότι κάποιοι πονηροι ιδιοκτήτες εξοχικων έχουν φραξει ξεδιάντροπα μέχρι το κύμα ή δύο μέτρα από το κύμα ώστε να μπορεί να περάσει μόνο τρακτέρ ή έχουν αφήσει επίτηδες καλάμια για να φαίνεται φυσικό τοπίο και να καμουφλαρουν την παράνομη περίφραξη τους. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ο αγαπημένος αείμνηστος τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης στην ομώνυμη παραλία του έχει φτιάξει την τσιμεντένια μάντρα του εξοχικού του πάνω στο κύμα και έχει δημιουργήσει ένα αδιέξοδο ,διαφορετικά ο δρόμος θα συνέχιζε βόρεια και θα ενωνοταν με την παραλία Κοτσιδακος .Δεν μπορεί ένα φιλελεύθερο κράτος να κάνει άλλο τα στραβά μάτια σε κληρονομους κάποιου διάσημου. Άλλος γνωστός που έχει αγαπήσει αυτό το τόπο είναι ο συνθέτης Χρήστος Νικολοπουλος που έχει παραθαλάσσιο εξοχικό στην καλύτερη παραλία της Φθιώτιδας τον Κάλαμο αλλά ο παραλιακός δρόμος που πάει σπίτι του ο Νικολοπουλος 30 μέτρα νότια προς Λογγο οπως βλέπετε στην φωτογραφία σταματάει πάνω σε μάντρα εξοχικού 9 μετρα από το κύμα που ο ιδιοκτήτης εχει πρόσβαση από πάνω από τον ελαιώνα και θα ισχυριστεί ότι είναι ιδιοκτησία του και πρέπει να ερευνηθεί αν όντως είναι ιδιοκτησία του ή αιγιαλός δημόσιος χώρος και να κατεδαφιστει η μάντρα. Στην βόρεια πλευρά της παραλίας του Καλαμου στην φωτογραφία βλέπετε έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο γιατί έχει φραξει ξεδιάντροπα μέχρι το κύμα ζευγάρι Ελληνίδα γυναίκα και σύζυγος Γερμανός υπήκοος

Στην Γερμανία θα τολμούσαν να φραξουν την θάλασσα? Όλοι αυτοί οι πονηροι ιδιοκτήτες θέλουν να έχουν μια ιδιωτική παραλία να μην περνάει το μεσημέρι ή την νύχτα ούτε ποδήλατο να έχουν ησυχία και να μην τους ενοχλεί τίποτα αδιαφορώντας για το μέλλον ενός πανέμορφου τοπίου. Αυτή η νοσηρή κατάσταση έχει δημιουργηθεί από το 1980 και μετά, πριν ήταν όλα ελαιώνας ή χωράφια και τότε δεν ένοιαζε τους παλιούς αγρότες αν θα έχουν πρόσβαση στα κτήματα παραλιακά ή από πάνω ή ακόμα και τότε κάποιοι πονηρά σκεπτόμενοι ότι θα πουλήσουν πιο ακριβά το κτήμα με την φαντασία ότι πουλάνε και αιγιαλο στον αγοραστή τον δελεαζαν με την ιδιωτική παραλία. Ο αγοραστής τότε που δεν υπήρχε οργανωμένο κράτος εκμεταλευοταν την κατάσταση και έκανε ότι ήθελε εφραζε μέχρι το κύμα για να έχει ησυχαστήριο και οι νέες γενιές κληρονομησαν παραλιακό χωριό με κρυφές παραλίες. Φυσικά το εθνικό κτηματολόγιο δεν αναγνωρίζει ιδιωτικό αιγιαλο και όλα αυτά είναι παράνομα. Φυσικά η κοινότητα τότε δεν έκανε κανένα έλεγχο κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο και ο κάθε ιδιοκτήτης παραθαλάσσιου εξοχικού έκανε ότι ήθελε. Μιλάμε για απόλυτη αναρχία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. 

 Το 1995 ο καποδιστριακος δήμος εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις κλειστές παραλίες- αιγιαλους γιατί δεν μπορούσε με αυτό το καθεστώς να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη με επιχειρήσεις τουρισμού και το 2000 ανέθεσε σε μελετητή την οριοθέτηση αιγιαλου με σκοπό να γκρεμιστουν όλα τα παράνομα κτίσματα. Οταν τελείωσε η οριοθέτηση εγώ ήμουν δημοτικός σύμβουλος και ξέρω καλά την υπόθεση. Ο πρώτος καλικρατικος και ο τελευταίος δήμαρχος δεν θέλουν να συγκρουστούν με 17 ιδιοκτήτες,τόσοι είναι μόνο στα 3 χιλιόμετρα παραλία που έχουν κάνει κατάληψη αιγιαλού. Το 2010 όντας δημοτικός σύμβουλος ρώτησα τον εισαγγελέα Λαμίας τι μπορώ να κάνω για αυτές τις καταλήψεις αιγιαλου και μου είπε στείλτε καταγγελία και θα διαταξω έρευνα. Πράγματι εγινε εξονυχιστική έρευνα σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη αλλά στον αιγιαλο δεν γκρεμίστηκε τίποτα παρότι υπήρχε λίστα αναλυτική με ονόματα και παράνομα κτίσματα εντός αιγιαλού. Απογοητευτηκα και το 18 απλός δημότης οταν ο Τσιπρας ξεκίνησε τα γκρεμίσματα σε αιγιαλους σκέφτηκα να καταγγείλω την πιο αισχρή περίπτωση του πατριαρχειου που η μάντρα είχε πάρει επικίνδυνη κλιση προς τους λουομενους γιατί φοβήθηκα ότι θα χαθεί η μπάλα αν πάμε σε όλες τις 17 περιπτώσεις εντός των 3 χιλιομέτρων παραλίας. Και ήρθε η ευτυχής κατάληξη το 23 το γκρέμισμα αλλά πρωθυπουργέ μου εξήγηστε μου πως η κτηματικη είδε την καταγγελομενη μάντρα του πατριαρχειου και δεν είδε τις διπλανες 3 βόρεια και 3 νότια που εφάπτονται? Τι κράτος έχουμε που κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και δεν δρα αυτεπαγγελτα για όλες τις παρανομίες? Μετά την ευτυχή κατάληξη του πατριαρχειου έκανα καταγγελία σε όλα τα κραυγαλέα και στα ύποπτα σημεία του αιγιαλού και όπως βλέπετε στα συνημμένα μου έχει απαντήσει με δύο έγγραφα η κτηματικη Φθιώτιδας ότι υπάρχουν παρανομίες ένα έγγραφο για την περιοχή του πολυπαθου Λογγου που είναι παραθαλάσσιο χωριό με πανέμορφες παραλίες και έχει καταντήσει φτωχό χωριουδάκι, με ένα περίπτερο και μια καφετέρια και ευτυχώς πρατήριο καυσίμων, γιατί κάποιοι αγόρασαν οικόπεδο και θέλησαν να έχουν ιδιωτική παραλία με την ανοχή του δήμου ακόμα και ένα έγγραφο για την περιοχή νότια του Αγίου Κωνσταντίνου εκατέρωθεν πατριαρχειου και αδιεξόδων καλαμου, εξοχικού Καζαντζίδη και δύο εξοχικων που είναι δίπλα στο βόρειο αδιέξοδο καλαμου με πρόσβαση μόνο από πάνω. 

Φροντίστε σαν πρόεδρος της κυβερνησης να εφαρμοστούν τα νόμιμα δηλαδή γκρέμισμα όσων βρίσκονται πάνω στον αιγιαλο, ότι κάνατε στην Μύκονο και συνεχίζετε και σε άλλα νησιά. Ή Φθιώτιδα το κέντρο της Ελλάδας έχει φιλέτα μόνο την πόλη των Καμένων Βουρλων, τον Άγιο Κωνσταντίνο έως Λογγο και την Αρκιτσα λιμάνι έως Λειβανατες. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν το 50 % είναι σκλαβωμενο σαν να μην υπάρχει? Το μεγαλύτερο φιλέτο του Δήμου Καμένων Βουρλων είναι η παραλία Άγιου Κωνσταντίνου έως Λογγο, αυτό το κομμάτι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Χαλκιδική.Στο γειτονικό δήμο λοκρων από το λιμάνι της αρκιτσας έως το λιμάνι της λειβανατας υπάρχει παραλιακός δρόμος και τα τελευταία 20 χρονια υπάρχει τουριστική ανάπτυξη μεγάλη. Δώστε στο τόπο μας την αξιοπρέπεια του πίσω γκρεμιζοντας όλα αυτά τα εκτρώματα που έχει φτιάξει ο κάθε πονηρός ιδιοκτήτης που αγόρασε είτε πήρε προίκα και έκανε ότι ήθελε στο δημόσιο χώρο. Σε αυτό τον αγώνα είμαι εντελώς μόνος μου, δεν υπάρχει κίνημα πετσετας ή κάποια άλλη οργάνωση, κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται, δημοτης ,υπουργός ή βουλευτής του νομού Φθιώτιδας ενώ το πρόβλημα το ξέρουν. Ούτε καν ο δήμος καμένων βουρλων ως εγγύτητα και επικουρικοτητα. 

Όλοι φοβούνται να συγκρουστούν με παρακμιακά στάτους. Δείτε την φωτογραφία του καφέ citrum που έχει την καλύτερη θέση στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου και έκλεισε μόλις τώρα και κανένας δεν ενδιαφέρεται να το ενοικιασει,δείχνει την κατηφόρα του τόπου μας. Αν ανοίξει ο αιγιαλός στον Άγιο Κωνσταντίνο τώρα μαζί με την αποχέτευση που φτιάχνεται και την ανάπλαση της παλιάς εθνικής οδού και την επέκταση του λιμανιού που εγκαινιασατε θα μιλάμε για τον Άγιο Κωνσταντίνο μια ανερχόμενη τουριστική δύναμη στο κέντρο της Ελλάδας. Ξέρετε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κοινοποιώ τα συγκεκριμένα γραπτά φωτογραφίες και έγγραφα και στην εισαγγελία Αρείου πάγου και στην εισαγγελία εφετων Λαμίας.

------- Τραχανάς Κώστας Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας τηλ 6989201692.,,,,,,,,,,

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγή

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το λιμάνι είναι μια προίκα που αν δεν έρθει καράβι ή δελφίνι φέτος δεν σημαίνει ότι θα πεθάνουμε και το λιμάνι θα εξαφανιστεί. Εδώ θα είναι για σχεδιασμό του χρόνου. Μπορούν να έρθουν κρουαζιεροπλοια αλλά θέλει προσπάθεια. Έχουμε δίπλα αξιοθέατα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, Δελφοί Θερμοπύλες Γοργοποταμος. Ας ξυπνήσει ο δήμος.,,,,,,,Η παραλία άγιος Λογγος είναι σαν την όμορφη αδελφή μου που ήρθαν κάποιοι και για 40 χρόνια την βιάζουν. Αυτο φέρνει ντροπή και ο άγιος είναι ένα ντροπιασμενο μέρος. Εγώ ντρέπομαι για τα χάλια μας και ή θα αλλάξουμε ή θα φύγω. Για τι ζούμε? Για ένα πρεστίζ και κύρος. Πρώτα τι θέλω? Να σταματήσει ο βιασμός και να πάρουμε εκδίκηση τιμωροντας τους βιαστές έτσι θα επαναφέρουμε κατά κάποιο τρόπο την τιμή μας. Έπειτα θα βγάλουμε λεφτά από την παραλία και θα αναπτυχθεί ο τόπος. Ζώντας 50 χρόνια στον Άγιο έχοντας 3 μαγαζιά εναλλάξ και συνεχές εμπόριο και παραγωγή ελιών, 4 χρόνια δημ σύμβουλος και 6 συνεταιρισμό ξέρω καλά την άνθρωπο γεωγραφία του Αγίου. Έχει πολλά φοβισμένα ανθρωπάκια που έχουν συμβιβαστεί με αυτή την κατάντια. Νομίζουν ότι αν σηκώσουν ανάστημα ξαφνικά θα αδειάσει η κατσαρόλα τους και κάποιος θα αφήσει άνεργα τα παιδιά τους. Συνεχίζεται....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη κ.Τραχανα τους λες βιαστες του Αγιου Κωννου.
Τι αριστερος εισαι τοτε ,που δεν αναγνωριζεις τον βιασμο ως κατι καλο .
Οπως κανει η αδελφη Χαμας!
Μηοως τελικσ πρεπει να κατηγορηθειςαπο το προοδευταριο για αποκλινουσα συμπεριφορα με τους χαρακτηρισμους Ρεβιζιονιστης,Εκφυλος ,Τομαρι,Λακες του υμπεριαλισμου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.
https://www.youtube.com/watch?v=fjmZmUlEAUc&list=RDfjmZmUlEAUc&index=1

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τον Κώστα , για ορισμένες περιγραφές είναι σωστές οι καταγγελίες του, όμως για ιδιοκτησίες με φράκτες που είναι πίσω από τον αιγιαλό (μάξιμουμ χειμέριο σύνηθες κύμα), εκεί είναι ζώνη παραλίας, οκ Κώστα?? Η ζώνη παραλιας, οποία και εάν είναι, έχει απαλλοτριωθεί για να ανήκει στο Δημόσιο, άρα κοινόχρηστος χώρος?? Ψαξτο λίγο , μην τυχόν οι καταγγελίες σου είναι στο βροντο και βρεθείς εκτεθειμένος.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Φίλε μου ευχαριστώ για τις συμβουλές. Όλες οι καταγγελίες είναι για σημεία που δεν μπορείς να πας με αυτοκινητο νορμάλ. Ξεκινώντας από πειρατή σουλη που έχουμε μια γραμμή αιγιαλού ορατή λόγω ότι τον κατήγγειλαν πριν 10 χρόνια και η κτηματικη τον πήγε στα πραγματικά σύνορα του. Η γραμμή του αιγιαλού φαίνεται από το προηγούμενο οικόπεδο λουκα συκιωτη που υπάρχει χώρος για αυτοκίνητο να πάει προς Άγιο στο προηγούμενο μπιτςμπαρ και κόσμος να έχει χώρο από κάτω για ομπρέλες. Στο πειρατή όλες οι ομπρέλες είναι σε δικό του χώρο και από τα νότια έχουμε την σιτα του πατριαρχειου. Αν ενώσουμε το βορειο σημείο του πατριαρχειου με την πιο βόρεια ομπρέλα του σουλη θα δούμε ότι τέμνει το σπιτι εξοχικο μαύρου σίγουρα ,τις ροδιές του κουτρα και την μπλουμπει. Από το πατριαρχειο νότια οι τρεις βίλες τέμνονται σίγουρα και κάποια χωράφια κενά αφρακτα του φουρλη κλπ .Υπάρχει λίστα ιδιοκτητών κτημάτων ταυτοποίηση αιγιαλού με το εθνικό κτηματολόγιο αλλά εκεί δεν αναφέρεται του μαύρου όλως περιεργως. Την έχω σπίτι μου από το 2010. Την είχα δημοσιεύσει εδώ το 21 καλοκαιρι. Στο κοτσιδακο προς Άγιο ο πρώτος είναι κανονικά με δρόμο μπροστά, στο δεύτερο της Γανωτη ο δρόμος χάνεται αμέσως μετά την είσοδο της στην μέση του οικοπέδου και η συκιά καμουφλάρει την καταπάτηση αιγιαλού την γράφει η λίστα για επιβεβαίωση. Στο κοτσιδακο νότια ο πρώτος γωνιακός καταπαταει αιγιαλο 15 μέτρα μήκος επί 2 περίπου πλάτος. Έχει δρόμο αλλά γιατί να μην είναι πιο φαρδυς και να χωράει άνετα λεωφορείο ή φορτηγό. Η λίστα το επιβεβαιώνει. Δίπλα νότια είναι του τριανταφυλλου που είναι δύο μέτρα πάνω πρώην αντιδήμαρχος και σωστά έχει την περίφραξη του φορτηγό κοντό εκεί χωματουργικο κάνει μανούβρα άνετα και γυρνάει και έτσι πρέπει. Ένας πρώην αντιδήμαρχος πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα και το δίνει, εγώ το λέω το σωστό αν και με έχει άχτι γιατί του έδινα εντολές εκβιαστικα σαν να ήμουν εγώ δήμαρχος. Επόμενο ο κουτσης είναι μια χαρά, στο επόμενο ο δρόμος συνεχίζει νότια μπροστά στους μαμαιους και εκεί αριστερά δεν βλέπεις θάλασσα αλλά για 40 μέτρα ένα δασάκι από σκηνα βάτα άλλη μια ντροπή για το τόπο μας και εκεί έχω ζητήσει από το μαι κοστ να κοπούν τα βάτα για να μπορεί κάποιος να απολαύσει την πανέμορφη παραλία και κάτι αραιά παλούκια του Μαμη να φύγουν γιατί είναι σίγουρα στον αιγιαλο. Ο δρόμος τελειώνει νοτια πάνω σε περίφραξη του κτήματος αλετρι. Εδώ είναι το τρελό ότι μπροστά στο σπίτι αλετρι έχει δρόμο και τελειώνει στα χωράφια του αλετρι από περίφραξη αιγιαλού. Καλά του Καζαντζίδη δίπλα δεν χρειάζεται περιγραφή ακόμα και ο δρόμος είναι μονοπάτι η λίστα γράφει για κατάληψη. Μετα του Μπούρα πρώην εφοριακός έχω μάθει που έχει δύο σπίτια δίδυμα μωβ σκεπή έχει αφήσει 4 μέτρα από το κύμα η λίστα το γράφει και έχει πρόσβαση μόνο από πάνω. Μετά ο αγαπημένος Χανς μυλωνάς σύζυγος παναγοπουλου μα τι μπουμπουκομπουμπουκα .Ο ζαβακος απέχει η μάντρα από το κύμα 9 μέτρα. Στο λογγο δεν έχω καμιά αμφιβολία γιατί αυτό το λουλούδι έχει καμουφλάρει την σιτα με καλάμια και κάποιο άλλο λουλούδι πιο κάτω πετάγε μια σιδερια στο μονοπάτι για να μην περνάει ούτε τρακτέρ .Μια χαρά την πούλησα για παλιό σίδερα. Ξεχνα το παλιό που λέγανε το χειμερινό κύμα τώρα υπάρχει γεωγραφικό μήκος και πλάτος στην γραμμή αιγιαλού που επιβεβαιώνει ο δορυφόρος με τζιπιες. Ο μελετητής έχει φροντίσει να είναι μπόλικος ο αιγιαλος παντού φαίνεται στο πατριαρχειο 16 βήματα δικά μου από την νορμάλ θάλασσα ούτε αμπωτη ούτε πλημμυριδα. Έχεις σκεφτεί γιατι υπογράφει και το γεν στον αιγιαλο? Ξέρω την περιοχή καλά την μελετάω 17 χρόνια και ξέρω τι κάνω. Του πειρατή του είχα πει με το μάτι περίπου, δεν είναι δικό σου εδώ είναι πολύ κοντά στην θάλασσα και δεν άκουσε και την έπαθε. Δεν θα πληξετε πάντως είναι σίγουρο.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ξέχασα την κλασική περίπτωση στο λογγο δίπλα στο ποτάμι την ιδιοκτησία Δασκαλοπουλου που είναι γνωστός μου ηταν φίλος του πατέρα μου .Ξεκινώντας από την αλάνα νότια παραλία λογγου στρίβοντας προς Αθήνα νότια η πρώτη ιδιοκτησία από γωνία έχει δρόμο κανονικά και μετά πέφτεις πάνω στο κακάσχημο πλέγμα του Δασκαλοπουλου. Από τον δρόμο που κατεβαίνει στην παραλια λογγου δίπλα από το ποτάμι ξανά μόλις φτάσεις στην θαλασσα αριστερά δεν μπορείς να κάνεις βήμα είναι η ίδια ιδιοκτησία 5 μέτρα από κύμα. Ούτε μπουλντόζα δεν μπορεί να περάσει μπροστά από τα θερμοκηπια. Αυτός ο άνθρωπος παλιά εκεί είχε ταβέρνα, έχω πάει μικρός. Του τα έχω πει και πρόσωπο με πρόσωπο δεν αναγνωρίζω ιδιοκτησία του εκεί. Έχω ακούσει και από το δικηγόρο του Νικα ότι είχε κερδίσει δικαστήριο με τον αιγιαλο. Εγώ θέλω να μάθω επίσημα τι ισχύει από το κράτος και για αυτό το κατήγγειλα, αν το έχει κερδίσει χαλάλι του. Δεν μπορώ να εθελοτυφλω σε φίλους γνωστούς και ελιοπαραγωγους που μου έχουν δώσει ψωμί στο παρελθόν. Πρώτα γιατί δεν θα επιτρέψω στο είδωλο μου στο καθρέφτη να με πει κότα λυρατη οπως λέω τους άλλους και μετά ότι είναι ανήθικο. Θα ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πειρατής είχε φτιάξει απλά ντεκόρ για το μαγαζί του εντός αιγιαλού καμία σχέση με ιδιοχρηση και φραξιμο. Εκεί έκανα το λάθος αφού το έμαθα το 15, αφού η κτηματικη είχε επίσημες γραμμές για το δημόσιο χώρο έπρεπε να καταγγείλω και να πάει παντού. Αν όλα πάνε καλά και φύγουν οι κατασκευές, πάνω στον αιγιαλο υπάρχουν ελαιόδεντρα που κάποια μπορεί να μείνουν για σκιά στους λουομενους κάποια εκεί που είναι θα εμποδίζουν και πρέπει να κοπούν. Τα περισσότερα είναι στην νοτια πλευρα της παραλίας Καζαντζίδη, παπαριζεικα κλπ όπως λέει η λίστα τα περισσότερα .Εδώ ο αείμνηστος Δημήτρης Παπαριζος εννοούσε όταν έλεγε ότι ελάτε να φτιάξετε παραλιακό δρόμο και να κόψουμε ελιές. Ελπίζω ότι οι αγιοκωνσταντινιωτες ελσιοπαραγωγοι θα καταλάβουν μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν αλλιώς προσωπικά δεν θα διστασω να συγκρουστω. Ζω από τις ελιές αλλά η παράκτια ζώνη δεν χρειάζεται ελιές είναι για τουρισμό. Φυσικά ο καθένας κάνει ότι θέλει το κτήμα του αλλά όχι στον αιγιαλο.,,,,,,,,,Ανάλυση σκεπτικου και άνθρωπο γεωγραφίας Άγιου Κωνσταντίνου. Πρώτα από συλλογικοτητες ή συνδικάτα. Ή συλλογικοτητα ή συνδικάτο που είναι πιο κοντά στην κατάληψη αιγιαλού είναι οι ερασιτέχνες ψαράδες που έχουν σύλλογο από 17 χρόνια πριν και είναι πολλοί ενεργοί. Ενεργοί όμως που στο να ψήνουν σαρδέλες, να διοργανώνουν συναυλίες και φιέστες με σουβλάκια τις απόκριες. Κάθε μέρα επί 17 χρόνια βλέπετε αυτά τα αίσχη όταν πηγαίνετε για ψάρεμα με τις βάρκες σας .ποτέ δεν σας χτύπησε μέσα στην αγιοκωσταντινιωτικη καρδιά αυτός ο βιασμός της παραλίας από το κάθε τυχαρπαστο που ήρθε εδώ? Μόνο τσιγαριθρες ξέρετε να φτιάχνετε? Και αφήνω στην άκρη τους 75χρονους, εσείς οι νέοι? Άπαντες χεστηδες είστε? ,,Σκηνικό, μέρα Πάσχα 24 καθόμαστε στην πλατεία με θειους μου και λεει ο θείος μου ο Γιώργος ηλεκτρολόγος μένει άνω Γλυφάδα. Τι γίνεται ρε σε αυτό το χωριό τι ερημιά είναι αυτή, σε πιάνει κατάθλιψη, θα κλείσουν όλα .Γιατί δεν φτιάχνουν ένα παραλιακό δρόμο να πάρει λίγο ζωή να αλλάξει το τοπίο. Πως ανέχονται όλους αυτούς που έχουν φραξει δίπλα στην θάλασσα, Καζαντζίδη, Χανς άσε εκείνο το πατριαρχειο με εκείνη την μάντρα.,τι έκτρωμα είναι αυτό? Του λέω αυτό ξεχνα το τελείωσε. Πάμε για τους άλλους. Από που ξέρει ο θείος μου που είναι από άγιο και μένει Αθήνα όλες αυτές τις περιπτώσεις και ανησυχεί για το μέλλον του τόπου? Μα από το ψάρεμα,με τον Χρήστο Καπογιαννη 50 χρόνια ψαρεύουν με βάρκα και πηγαίνανε παντού. Οι μόνιμοι ψαράδες εδώ ψήνουν σουβλάκια στην νέα αγναντη. Σας κατηγορώ για αδιαφορία. Συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κώστα Τραχανά, φτάνει πια το εμπεδώσαμε. Το καταλάβαμε ότι έχεις κάνει καταγγελία σε όλους. Μπράβο σου, τιμή σου και καμάρι σου. Μην μας τα κάνεις άλλο τσουρέκια όμως.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά σου θυμιζω πως τον Νικολοπουλο τον εσυρε στα δικαστηρια και ο Φλωρακης για την περιφραξη, αλλα δικαιωθηκε ο Νικολοπουλος. Πανω σε αυτη την αποφαση πατανε ολοι οι αλλοι ιδιοκτητες... και ενω τα ξερεις ολα αυτα... γιατι κανεις αυτες τις καταγγελιες και επιστολες; Αντε βρε σουργελο !

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά του έχεις κάνει καταγγελία του Νικολόπουλου? Εδώ σε θέλω να σε δω. Αλλά που, κάνει τζιζζζ, μακριά γιατί θα φας καμιά μήνυση και θα τρέχεις.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ο Νικολοπουλος δεν πατάει αιγιαλο, είναι σε δικό του χώρο και η μάντρα νομιμοποιημενη,έχει δρόμο μπροστά αρκετο έτσι χωράγανε τα φορτηγά χωματουργικα που ρίξανε βράχια. Αν δείτε στην δημοσίευση του 21 το λέω μου απάντησε η πολεοδομια και ο σαρακιωτης έχει νομιμοποιησει την μάντρα, χτίστηκε 09 χωρίς άδεια την είχα καταγγείλει σαν σύμβουλος.Ο Νικολοπουλος αγόρασε το σπίτι έτσι και η μάντρα ήταν αυθαίρετη και την νομιμοποιησε. Ο αιγιαλος καταπατειται όταν δεν υπάρχει δρόμος αρκετός.

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά το παραπάνω είναι κυβίστηση νομίζω...δλδ κωλοτούμπα (Ο αιγιαλος καταπατειται όταν δεν υπάρχει δρόμος αρκετός...) γράφεις ???

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγ.Κωννος ειναι τελειωμενος τουριστικα.
Θα απομεινουν οι μικρασιατες ψαραδες ,οι ελαιωνες οταν θα εχουν παραγωγη και ο τζηκας για την Nova
και τα λαικα δικαστηρια για καταλογισμο ευθυνων.
Ο Εντι Ραμα τα τσεπωσε,ο Κιμ θα τα τσεπωσει και η πλατεια στο χωριο τα ιδια παντελη μου τα ιδια παντελακη μου.
Το δε μπλογκ ασχολειτε μονο με τον Τραχανα!

Ανώνυμος είπε...

Τραχανά μας έχεις σπάσει τα.. πάλι σε φάση μανίας είσαι; Μια εξαφανίζεσαι για μήνες και μια μας τρελαίνεις με τα κειμεναρια που γράφεις με ασυναρτησίες για μέρες. Α για τον Νικολοπουλο τίποτα όμως;;

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ναι το έγραψα ανάποδα. Οταν σε μια παραλία δεν υπάρχει αρκετός δρόμος να χωράει να περάσει αυτοκινητο μεγαλο και από κάτω να μπορεί να στρώσεις πετσέτα τότε υπάρχει κατάληψη αιγιαλού. Αντε πάλι με το νικολοπουλο, η επίσημη απάντηση της πολεοδομιας είναι ότι δεν έχει καμία παρανομία. Αν δεν το πιστεύεις τραβα εισαγγελέα. Εγώ το πιστεύω γιατί μπροστά στην πόρτα του με το ναβαρα έκανα αναστροφή με μπρος πίσω και ο δρόμος συνεχίζει νότια άλλα 30 μέτρα μπροστά από την ιδιοκτησία νομίζω μαντζαβινου κακαρη που είναι χωράφι και σταματάει πάνω στην μάντρα μαντζαβινου- ζαβακου. Σου ζητώ ταπεινά συγνώμη ρε φίλε που ενοχλώ τα μάτια σου με τα μικροπραγματα που ασχολούμαι ενοποίηση αιγιαλού 3 μόνο χιλιόμετρα και προσπαθώ να εξηγήσω το γεωφυσικό χάρτη της παραλίας. Τα σοβαρά θα γίνουν 3 Ιουνίου απόγευμα στο λιμάνι. Πήγαινε και εσύ αλλά θα κοιτάτε προς βουνό χωριό θα έχετε πλάτη την περιοχή του πατριαρχειου γιατί οι φραγμενες παραλίες μπορεί να σας φωνάζουν <>. Μετά την διαμαρτυρία να πάτε να καθαρίσετε στο πάρκινγκ τα πεταμένα προφυλακτικά, τα μπειμπιλινο και τα κωλοχαρτα και ελάτε να σας βραβευσω για τον ακτιβισμό σας. Ίσως μετά αυτός ο σπουδαίος σύλλογος επαγγελματιών να θέλει να βάψει τίποτα κρασπεδορειθρα από Μπορντό σε τιρκουαζ στην πλατεία. Για αυτό έκλεισε ο μπικος ήταν λάθος το χρώμα και δεν έφερνε τουρίστες. Φουκαρα μπικο αντί να δουν όλοι τι φταίει κοιτάνε να μοιραστούν τα ιματια σου.