01 Νοεμβρίου 2022

Μία οικονομική προσφορά για τη μίσθωση του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Η μίσθωση θα είναι διάρκειας 40 ετών…

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, μία (1) οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων» με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 40 ετών.

Η προσφορά υποβλήθηκε από το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC.

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Η οικονομική προσφορά θα αποσφραγιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τμ, περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιείται σε μία φάση. Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλαχιστόν 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, με μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών το υψηλότερο τελικό μίσθωμα, απαρτιζόμενου από το εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα και το προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα σε παρούσα αξία. Ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τα νέα επενδυτικά σχέδια του Ξενοδοχειακού Ομίλου «Mitsis Hotels», ύψους 500 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το «project Afandou», ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Μεσογείου, τη δημιουργία ξενοδοχείου στις παλιές αποθήκες του Μεταξά στον Πειραιά αλλά και την επέκταση του μοντέλου των Business Ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Ελλάδα μιλά σε συνέντευξή της στο iefimerida.gr η πρόεδρος του Ομίλου Χριστίνα Μήτση.

Περισσότερα στο
https://www.iefimerida.g/ellada/hristina-mitsi-iefimerida-ependyseis-xenodoheia
Για Καμενα Βουρλα δεν αναφερει τιποτα !

Ανώνυμος είπε...

Με Μήτση 'η χωρίς Μήτση, αρκεί να μπει επενδυτής και να αρχίσει να λειτουργεί η Λουτρόπολη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα.. .ας βγω ...Ψευτης!
Μην περιμενουμε....
Οι πληροφοριες....ηταν απο καιρο ,οτι, ο Ομιλος...θα συνεχισει....το...Τιποτα!!!
Γραφουν στις περιγραφες, για το Υδροθεραπευτηριο Ιπποκρατης που βρισκεται σε...Λειτουργια !!!
Ποιος εκανε Ελεγχο???
Υπνο ελαφρυ...Συντοπιτες..
Επαγγελματιες, κατοικοι,Συλλογοι...
Κριμα......😪😪

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΙΠΕΔ: «Τη Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε μία οικονομική προσφορά για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου για 40 έτη. Ο πλειοδότης στο διαγωνισμό θα αναλάβει να υλοποιήσει επενδύσεις για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου ΓΑΛΗΝΗ και του υδροθεραπευτηρίου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, καθώς και την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των εγκαταλελειμμένων σήμερα ξενοδοχείων ΘΡΟΝΙΟ και ΡΑΔΙΟΝ και του υδροθεραπευτηρίου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»
( Το ΤΑΙΠΕΔ εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα)

Μα είναι δυνατόν να βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις όταν τα ξενοδοχεία ΘΡΟΝΙΟ και ΡΑΔΙΟΝ είναι μόνο στα χαρτιά διατηρητέα /επισκευάσιμα αλλά στη πράξη είναι για γκρέμισμα ;
Συγχωριανοί, Καμενοβουρλιώτες, ξυπνάτε.
Σταματήστε να τρώτε το σανό που σας σερβίρουν... λόγω εκλογών βουλευτικών και δημοτικών.


Κριτων είπε...

Καλημέρα. Η συγκεκριμένη κατάληξη είναι μια τυπική διαδικασία στην οποία το Ταιπεδ έθεσε τους όρους του.
Με την μελέτη ΕΣΧΑΔΑ η οποία παρήχθη με επισκόπηση του χώρου μέσω μηχανικών εντοπίων αλλά και του Ταιπεδ, υπήρξε επικαιροποιηση της κατάστασης.
Το τίμημα εφ άπαξ ποσού μάλλον ήταν μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της 'αγορας',τα δε ενοίκια αναλόγως.
Η οικογένεια Μήτση έχοντας επενδύσει πολλα κεφάλαια με προοπτική συνέχειας δεν ήταν δυνατόν να μείνει εκτός.
Συγκυριακά ή και κανονικά τα Καμενα βουρλα είναι σε συνεχή πτώση του τουριστικού προϊόντος(ραγδαία μετατροπή από προορισμός σε motel) αν θέσουμε ως κορύφωση την εποχή του Κλέαρχου της Μαρίνας και του Κοντού.
Συνεπώς η ανάδειξη πλειοδοτη δεν ισχυε λόγω μη υπαρξης δεύτερου ενδιαφερόμενου και συνεπώς υπήρξε κάποια μορφής προσυννενόηση.
Τώρα εγώ που εκφράζω την φιλελεύθερη σκέψη της λουτρόπολης εδώ στο Blog η κατεύθυνση αυτή είναι μονόδρομος τηρουμένων των αναλογιών και εφ όσον το προγραμματικό της συμφωνίας είναι ,"σφικτό".τότε μαλλον θα υπάρξει βελτίωση υποδομών ειδικά του παραλιακού μετώπου.
Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 2030 οι στατιστικές δείχνουν αύξηση ροών στην χώρα,ένα μικρό ποσοστό θα κατάληξη στο γκρουπ Μήτση που θα κατανεμηθεί αναλόγως.
Τέλος η γνωστή αιτιαση κυρίως δικαιωματιστων χωρίς γνώση του πως λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος της αγοράς στον ιδιωτικό τομέα ,ότι δηλ το μνημόνιο προηγήθει της πτωχευσης είναι άσκοπος προσπαθεια να εξηγηθεί.
Πάντως την ιαματική ανάπτυξη δεν την επηρεάζει θετικά ή διαμαρτυρία η η απόφαση του ΔΣ στον Δήμο αλλά η επένδυση και η γενική τάση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει άλλο αποτέλεσμα, εφαρμόζοντας το ίδιο πείραμα με τα ίδια υλικά.
Στο ίδιο έργο θεατές.
Η ΜΗΤΣΗΣ ΑΕ θα ακολουθήσει την ίδια τακτική.
Στην ουσία 'εκβιάζει' το ΤΑΙΠΕΔ λόγω μη ύπαρξης άλλου ενδιαφερόμενου. Αν αποσυρθεί θα μετατραπεί σε χρόνο dt όπως το κτίριο του Κάπινγκ - ερείπιο
Τυχόν επενδύσεις μόνο γύρω από το Γαλήνη. Τα υπόλοιπα ρημαδιό.
Τι σημαίνει αυτό ; Κερδίζει η ΜΗΤΣΗΣ ΑΕ και χάνουν – υποβαθμίζονται τα Καμένα Βούρλα. Πως ;
Τα ΡΑΔΙΟ και ΘΡΟΝΙΟ ερείπια και το ΠΑΡΚΟ ζούγκλα.
Αυτή θα είναι η πραγματικότητα.
Σταματείστε να ζείτε με φαντασιώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μην τσιμπατε ,ο Μήτσης είναι για την πάρτη του δεν είναι της Φιλοπτώχου της ενορίας.
Παίρνει τα ασημικά μας ,το προσωπικό είναι Αλβανοί τα αναλώσιμα έρχονται από την Αθήνα.
Να χτυπήσει η καμπάνα να τον διώξουμε μήπως το πάρει ο Δήμος με διευθυντή τον Σουσωνη!

Ανώνυμος είπε...

Ρε δε μπάτε καλά ποιο σωσώνη και ποια μακριά κάλτσα εδώ έχουμε ανθρωπο με συνολικό δυναμικό 5000 κρεβάτια σε όλη την ελλαδα και με διεθνή τουριστικά πρακτορεία και κάθεστε και κλαίτε για το πάρκο και για τα ερείπια της σοβιετικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ,...άχρηστοι ντιπ καταντιπ μέχρι το μεδούλι.

Ανώνυμος είπε...

7.06μμ είσαι εκτός τόπου και χρόνου, ξέρεις την ιστορία αυτού του ακινήτου;; Από ποια στάνη έχεις βγει;;

Ανώνυμος είπε...

Εσυ την ξερεις την ιστορια αυτου του τοπου, γιατι καταληξαμε να κλεισουν το Καμπιγκ το Ραδιο το Θρονιο επι σοβιετιας του 80 και γεμισαμε με επιχειρηματιες της εντερικης αποληξης;

Ανώνυμος είπε...

αποστροφή για τις αρλούμπες του κρίτωνα. απομονώστε τον.

Ανώνυμος είπε...

Η αντίθεση σε ένα ανοικτό μέσο επικοινωνίας όπως το παρόν μπλογκ είναι θεμιτή
σύμφωνα με τον Βολταιρο-' Δεν συμφωνώ αλλά θα αγωνιστώ να το πεις'
Άλλωστε ο μπλόκερ το ονόμασε κοινωνικό καφενείο.
Αν όμως αυτή η αντίθεση μετατρέπεται σε οργή,πίκρα,αγανάκτηση η οποία προέρχεται από φανατισμό και πίστη σε ένα δόγμα τότε καλύτερα είναι να αποφεύγει την συγκίνηση και την αδρεναλίνη της ικανοποίησης μέσω ανελευθερων συνθημάτων και παροτρυνσεων του τύπου ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΝ.
Αυτό είναι βίαιος τρόπος δείχνει πρακτικές αριστερού χαφιεδισμου σε ανακοίνωση της αληστου μνήμης ΟΠΛΑ.
Όσο για τις αρλουμπες δεκτό είναι άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Κριτωνα πως την εχεις δει ; Μια φορα σαν ΚΡΙΤΩΝ και δεκα φορες ΑΝΩΝΥΜΟΣ ;

Ανώνυμος είπε...

Είτε κάποιος υπογράφει ,είτε χρησιμοποιεί ψευδώνυμο ,είτε είναι μεικτος,σημασία έχει το κείμενο.
Αν π.χ. γράφει κάποιος αρλουμπες αυτές δεν αλλάζουν,αρλουμπες θα μείνουν..
Αν πάλι είναι σοβαρή τοποθέτηση είτε την υπογράψει ως συνήθως Τραχανάς είτε ως Τσοπανακος' το κείμενο δεν αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια κ,τραχανα δεν θα μας πειτε την αποψη σας ?

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχουμε πολλές φωτογραφίες από την επίσκεψη του Χ.Σταικουρα + ταιπεδ για τον κουνιαβιτη, γαλήνη κλπ σχετικά με ιαματικές πηγές. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι εκτός του Συκιωτη, δεν ήταν κανείς από Καμ. Βουρλα, ούτε αντιδήμαρχος, ούτε κανείς δημ.συμβουλος. Τους κάλεσε και δεν πηγανε 'η τους απαξιωσε.

Ανώνυμος είπε...

Τους έχει πάει για απολύμανση για να μην κολλήσουν πλατανιτιδα και λακισουν σαν τους αλλους

Ανώνυμος είπε...

γιατί στην Υπάτη και στη Μακρακώμη, που επίσης πήγε το Ταιπεδ, είδες αντιδημάρχους?
@@@ είσαι , όχι προβοκάτορας 🤣🤣🤣🤣

Ανώνυμος είπε...

Κουιζ
Αιρετός ο οποίος δηλώνει ξανά υποψήφιος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, που εισπράττει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΑΛΛΑ κυκλοφορεί με μερσεντές και μένει στην μεγαλυτερη βίλλα του Δήμου μας.
Άντε να σας βοηθήσω λίγο ακόμη. Έχει και στενό συγγενή στο κοινοβούλιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι γύφτοι πλέον στο μεγάφωνο του ντατσούν δεν λένε ,κοπριά χωνεμενη,κοπριά,αλλά χωνεμενη κοπριά ντόπια,κοπριά!

Ανώνυμος είπε...

Κοπριές, ετοιμάστηκε αύριο θα σας... καταπλήξω. Καλή νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Μη μας το κάνεις αυτό γιδαρμεχτ' .

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το έχω ξαναπεί η Φθιώτιδα έβγαζε και βγάζει ανίκανους πολιτικούς. Το ράδιο και το θρονιο σταμάτησαν να δουλεύουν το 89 μια χρονιά που άρχισαν να καταρεουν οι κομουνιστικες χώρες και οποιαδήποτε κρατική επιχείρηση πέρναγε σε δεύτερη μοίρα αν ήταν και ζημιογόνα και η Ελλάδα ήταν σε ύφεση. Από το 1993 όμως η χώρα ανέκαμψε και ερχόντουσαν πακέτα Ντελόρ και παροτι είχαμε και υφυπουργούς στην ΦΘΙΩΤΙΔΑ κανείς δεν νοιαστηκε για τα κρατικά κτίρια και τα άφησαν και ρημάξαν. Το ταιπεδ λέει για αποκρατικοποιησεις αλλά εννοεί 40 χρόνια ενοίκιο.Το κράτος μας είναι ακόμα μισοσοβιετικο έχει ΑΛΕΡΓΙΑ στην πώληση. Το καλύτερο θα ήταν να τα πουλήσει. Σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά που κατέθεσαν 1 εκ ευρώ εννοούν ότι αποδέχονται το εσχαδα και θα αναπαλαιωσουν τα ράδιο κ θρονιο που είναι το δύσκολο κομμάτι.Τα λουτρά είναι πιο εύκολο να αναπαλαιωθουν αφού είναι ισόγεια. Φαίνεται λίγο τρελό γιατί σίγουρα θα πρέπει να φύγουν όλοι οι τοίχοι μαζί με υδραυλικά και ηλεκτρικά και να μείνουν μόνο τα τσιμέντα σκελετός των κτιρίων που σίγουρα θα θέλουν ενίσχυση αφού οι προδιαγραφές αντισεισμικων έχουν αλλάξει. Τώρα αν έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους να πουν μετά ότι δεν γίνεται να αναπαλαιωθουν κλπ κανείς δεν το ξέρει. Πάντως δεν πρέπει να είμαστε εχθρικοί προς το Μήτση γιατί αν φύγει τελείως δεν ξέρει κανείς αν θα έρθει άλλος. Μπορεί να δουλεύουν και Αλβανοί αλλά ξέρω ότι δουλεύουν και Έλληνες απο αγκωννος. Δεν είναι υποχρεωμένος καποιος να ψώνιζει ντόπια αναλώσιμα ή τρόφιμα για την επιχείρηση του. Τώρα με ποια λογική χαρακτηριστηκαν διατηρητέα απλά κτίρια που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο από αρχιτεκτονική και νεοκλασικισμο και με τόσο μεγάλες φθορές!Ο δήμος έπρεπε τότε να αντιδράσει ενάντια στην απόφαση διατήρησης εκτός αν έκανε την βλακεια να την προκαλέσει ο ίδιος.Και ο σταικουρας θα έπρεπε να το ψάξει για να γκρεμιστουν. Αν γκρεμιζοντουσαν θα γίνονταν νέο πενταστερο στην καλύτερη θέση των καμένων βουρλων που είναι και σίγουρα θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επενδυτές. Δεν χωράνε εδώ προφητείες θα δείξει ο χρόνος στο αργοκινητο κράτος μας.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα περισσοτερα κωστα?