28 Φεβρουαρίου 2022

Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου - Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Έμφυλη βία, διακρίσεις και στερεότυπα»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ο Δήμος Καμένων Βούρλων συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για τις/τους μαθήτριες/τές, εκπαιδευτικούς, γονείς με θέμα:

«Έμφυλη βία, διακρίσεις και στερεότυπα» την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 από 10:00πμ έως 12:00.


Εισηγήτρια η κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΗ, Ψυχολόγος, ειδική σε θέματα συμβουλευτικής με την οπτική του φύλου (ΚΕΘΙ)

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα:

  • ισότητας των φύλων,,
  • έμφυλης βίας και διακρίσεων,
  • αλλαγής στερεοτυπικών πεποιθήσεων και
  • καλλιέργειας στάσεων και δεξιοτήτων
  • για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πρόληψη της βίας.

fonografos.net

26 σχόλια:

CITIZEN είπε...

Διαβάζω οτι η εκδήλωση φιλοδοξεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σε διάφορα ανθρωπιστικής φύσεως θέματα. Να ένα που αξίζει, κατά τη γνώμη μου, να αναλΛηθεί περισσότερο από την εισηγήτρια κα ΜΑΡΗ λόγω και του Πολέμου στην Ουκρανία.
---
Η ζωή κάθε ανθρώπου στον κόσμος μας αξιολογείται ανάλογα με τη γεωγραφική θέση, το θρησκευτικό του δόγμα, την οικονομική κατάσταση της χώρας του, το πολιτικό καθεστώς της κυβέρνησής του, την ιδεολογία του και την ομπρέλα των συμμαχιών κάτω από την οποία βρίσκεται η χώρα του

Είσαι από την Αφρική; Περίπου υποψήφιος νεκρός
Είσαι Ιρακινός , Λίβυος, Σύριος ; Ας πρόσεχες.
Είσαι Σέρβος ; Με τέτοιο δικτάτορα καλά να πάθεις.
Είσαι Ουκρανός; Ε τότε είσαι δικός μου. Εξάδερφος, να μη σου πω ότι είσαι αδερφός

Κάθε Αμερικανός μετράει όσο εκατό, ίσως και χίλιους Άραβες.
Κάθε Ευρωπαίος μετράει όσο πενήντα ίσως και εκατό Πακιστανούς και Ιρακινούς.
Κάθε Αμερικανός περίπου αναντικατάστατος
Κάθε Ευρωπαίος πολύτιμος, εκτός αν είσαι Σέρβος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του Δυτικού Κόσμου μας !

Πόλεμος ΒΙΕΤΝΑΜ. 50.000 φέρετρα Αμερικανών = 1.000.000 φέρετρα Βιετναμέζων
Η αριθμητική των διακρίσεων, του δυνατού. Η αριθμητική μιας μνήμης επιλεκτικής

Τελικά στον δήθεν φιλελεύθερο δυτικό μας κόσμο, σημασία δεν έχει τόσο ο αριθμός των αθώων νεκρών, αποτελούμενος κυρίως από γυναίκες, παιδιά, μωρά και υπερήλικες. Σημασία έχουν η προέλευση, οι συμμαχίες, το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα και το θρησκευτικό δόγμα. Ακόμα και το συναίσθημα, η ευαισθησία, η αλληλεγγύη, η οδύνη, ο πόνος και τα δάκρια, όλα φέρουν σφραγίδα τόπου προέλευσης,

Ανώνυμος είπε...

Θέλει η πουτανα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει?

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικό συμβούλιο της Αράχωβας έβαλε θέμα για δικό του δήμο με την ονομασια
ΟΡΕΙΝΟΣ Δήμος.
Εμείς εδώ τι κάνουμε;Γιατί να μην γίνουμε ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ Δήμος,με Καμενα, Αγιο;Όλοι οι άλλοι -Τσετσένοι- ας πάνε μαζί.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Προτιμω να ζω εκει που το λαθος, αναγνωριζεται ,η συγνωμη λεγεται, η αλλαγη της πολιτικης με την ψηφο πραγματοποιειται , η κριτικη ειναι ελευθερη, η απονομη της δικαιοσυνης ειναι ξεχωρη απο την πολιτικη και τα ατομικα δικαιωματα τηρουνται.

Αυτα μονο η δυτικες δημοκρατιες τα εφαρμοζουν.Η αλλη πλευρα υποκρινεται οτι τα σεβεται.

Η ατομικη ελευθερια δεν ειναι συντεχνιακο προιον προς πωληση ντυμενο με τον ιδεολογικο μανδυα της αριστερας ουτε στην καλυτερη εκδοχη εξισωνει θυμα με θυτη.

Η Κυπρος υπεστη εισβολη και ο δυτικος κοσμος εκανε την αυτοκριτικη του με την ενταξη της στην ΕΕ ως ενα αδιαιρετο κρατος, η Σερβια ηταν ανελευθερη στην καρδια της ευρωπης,τωρα οι ιδιοι ελευθερα ζητουν πληρη ενσωματωση με αυτους που τους βομβαρδισαν.

Ο "Πασιφισμος" ειναι εργαλειοποιημενος απο τους ανελευθερους, ειναι προσωπειο, ολοι οι λαοι ειναι ειρηνικοι ακομη και οι Ρωσοι, μονο που δεν μπορουν να το ¨εκφρασουν¨ .

Στην ουκρανια σκοτωνονται για την υπερασπιση μιας πατριδος, την ιδια ωρα οι Ρωσοι στρατιωτες πεθαινουν οχι για το ιδιο, αλλα απο φοβο στο καθεστως.

Η ¨Ισαποσταση¨ του Τουρκου στο Ουκρανικο δεν μπορει να εφαρμοστει απο την χωρα μας για ηθικους λογους που αφορα τις εξελιξεις στο Αιγαιο στο μελλον και οτι εμεις δεν ειματε ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ οπως ο Ερντογαν.

Η κρατη της Δυσης ειναι κατ εξοχην κοινωνιες ανθρωπων, για αυτο οι προσφυγες απο ολη την γη, οδηγουνται προς τα εκει, αντι να πανε στους παραδείσους του αυταρχισμου.










Ανώνυμος είπε...


Κριτων, Πρώτη φορα σε διάβασα με προσοχή και σε κατάλαβα..
Σωστος ο παίκτης!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτό τα λεγανε ο 'βλαμένος' με τον Πατριάρχη Ρωσιας.
-Κυριλλε,τα έχω βρει με τους Τσετσένους,τους Μουσουλμάνους και λέω να τους στείλω να καθαρίσουν κάτι Χριστιανούς στην Ουκρανια,έχεις αντίρρηση;
-Οχι,βέβαια!Άλλωστε
η Ουκρανική εκκλησία
είναι Σχισματική.Οσοι όμως γλιτώσουν θα ξανα υπαχθούν στην Αγιότητα μου,ε;
-Εννοειται!
-Ευλογημενος να είσαι τέκνον μου,Βλαδίμηρε.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα ΔΕΝ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Δεν γνωρίζει καν που βρίσκεται. Είναι μια νεκρή χώρα με πολιτικούς κτήνη. Με πολίτες ανιστόρητους, αποβλακωμένους, αναλφάβητους και αγράμματους.
Αρχίζουν κάποιοι να βλέπουν την συνωμοσία? Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ποιό είναι το κόλπο ,και πόσο καλά είναι στημένο? ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ "ΑΝΤΑΡΑ" του "Πολέμου", βρήκε την "ευκαιρία' η ΓΕΡΜΑΝΙΑ να καταθέσει πως ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ.


ΕΥΚΑΙΡΙΑ το λέει κάποιος αφελής αυτό, η ΠΟΝΗΡΙΑ? Ποιός έδωσε "πάσα" στην Γερμανία να ακυρώσει συμφωνίες που είχαν υπογράφει ούτως ώστε να μην είναι ποτέ εξοπλισμένη στρατιωτικά?

Μα ο δικος τους "πολέμαρχος" Πούτιν. Με ποιόν τρόπο? Μα "απειλώντας" της Ευρώπη.

Δέν βλέπουμε το ίδιο έργο του δευτέρου παγκοσμίου σε ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ? Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος ,που πιστεύει σε τέτοιες "συμπτώσεις". Ενα κόλπο κόψε ράψε. Ποιοι πρωταγωνιστούσαν τότε? Ας δούν τους σημερινούς πρωταγωνιστές. Γεωγραφικά, και ύστερα ιστορικά. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ

ΘΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ.

Τέλος οι συζητήσεις.

Ενεργοποιώντας την συνθήκη του Μοντρέ, καί κλείνοντας τα Στενά, "δηλώνει' πώς υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση. Γιά ποιόν λόγο έκλεισε τα στενά? Δέν δήλωσε την πρόθεση του ο υποτιθέμενος εχθρος να πάει κάπου συγκεκριμένα. Για να χτυπήσει κάποιον στόχο. Εκει στην αυλή του "μαλώνει"! Εξω απο την πόρτα του με τον "αδερφό" του έχει τις "διαφορές" Δέν "κοίταξε" προς Αιγαίο. Λέμε για σόου. Αυτό είναι το σόου. Προσπαθούν να δείξουν κάτι. Κάτι "επικίνδυνο", για να μην δεί ο κόσμος τον πραγματικό κίνδυνο. Κοιτάει ο κόσμος εκεί που του δείχνουν ,και αυτό που θέλουν να κάνουν περνάει στα "ψιλά" ,και σχεδόν απαρατήρητο. Ομως όλα τα "παράξενα", έχουν αλλού την ρίζα τους. Η αφέλεια. Τα μειωμένα αντανακλαστικά δεν βοηθούν στο να δεί κάποιος αυτό που είναι το ουσιώδες ,γιατί "χάνεται" μέσα στήν εικόνα. Πλούσια η εικόνα . Δημοσιογράφοι "τρελαμένοι" προκειμένου να μας δείξουν τον "κίνδυνο"..Οπως ήταν το ίδιο τρελαμένοι να μας δείξουν τον ίδιο "κίνδυνο" της "πανδημίας"..Οπως πιο παλιά να μας δείξουν τον ίδιο κίνδυνο εάν δεν δεχόμασταν ΜΝΗΜΟΝΙΑ..

Ο "κίνδυνος" σήμερα μας δείχνουν πως ειναι η Ρωσία του Πούτιν, ΕΝΩ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ "ΠΑΣΑ" ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

ΝΑ ακυρώσει τον ΜΗ εξοπλισμό της .Να εξοπλιστεί η Γερμανία γιατί 'πρέπει" να "προστατέψει" την Ευρώπη που "κινδυνεύει "απο την Ρωσία του Πούτιν ,που μαλώνει με τον αδερφό του,εξω απο την πόρτα του σπιτιού τους, και θα γίνει για αυτό ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ. Αυτό και εάν είναι γελοίο.

Να αρπάξει η Γερμανοσιωνιστικη πλεόν ΕΕ την Ουκρανία σε αντίθεση με την θέληση του Ουκρανικού λαου. Να την γράψει στα παλιά της τα παπούτσια, και να λειτουργήσει σαν άρπαγας ,σαν ιδιοκτήτης.


Δέν είναι "παράξενα" και περίεργα όλα αυτά? Πόσο τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά, όταν κερδισμένοι είναι μονίμως οι ίδιοι εξουσιαστές, και οι λαοί χαμένοι και ακυρωμένη οποιαδήποτε απόφασή τους?


Ο ¨πόλεμος" του Πούτιν μέχρις στιγμής, έδωσε την Ουκρανία στην ΕΕ, έδωσε την "αφορμή" στην Γερμανία να εξοπλιστεί στρατιωτικά ,και ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΤΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΈΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ .Θα το ζήσουν γιατί πάλι θα πιαστούν στον υπνο απο τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα ..

Πριν φθάσουμε στο ΤΕΛΟΣ και στην "ανατροπή "θα ζήσουμε σκληρές στιγμές και καταστάσεις. .Και αυτό γιατι ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ..

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα την αποκοπή επτά ρωσικών τραπεζών από το τραπεζικό σύστημα SWIFT, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζας VTB, μετέδωσε απόψε το Bloomberg News.

Συγκεκριμένα, οι πρεσβευτές της ΕΕ συμφώνησαν να αποκλείσουν επτά ρωσικές τράπεζες από το σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT, αλλά εξαίρεσαν τον μεγαλύτερο δανειστή της χώρας, τη Sberbank και μια τράπεζα που ανήκει εν μέρει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom PJSC

Καλά μέχρι εδώ;;

Έλα όμως που κάπου κάτι δεν κολαει


Η Sberbank δραστηριοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη, κυρίως μετασοβιετικές χώρες . Είναι για αρκετούς η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Βρίσκεται σε αρκετές τράπεζες χωρών όπως Σλοβακία, Λευκορωσία, Τσεχία , Ουγγαρία , Σλοβενία , Κροατία , Ουκρανία , Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Είναι μέτοχος σε αυτές τις χώρες. Και εδώ μπορούμε να καταλάβουμε και την κάπως "ουδετερότητα" αυτών των χωρών τις τελευταίες μέρες. Τον Ιούνιο του 2012 η Sberbank αγόρασε την τουρκική DenizBan!! Η συμφωνία περιελάμβανε θυγατρικές της DenizBank στην Τουρκία, την Αυστρία και τη Ρωσία. Μέχρι που το 1919 την έδωσε στα Εμιράτα. Και όλα αυτά μέχρι που πριν 2 χρόνια η Sberbank ανακοίνωσε την εφαρμογή της πρακτικής Sabbatical δηλ την άδεια από την εργασία με τον εβραϊκό νόμο της Tora προκαλώντας αίσθηση. Εντός της Ρωσίας, η Sberbank είναι δομημένη σε διάφορα περιφερειακά τμήματα (τοπικές τράπεζες).... Η τράπεζα της Ρωσίας με τον έξω κόσμο.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Herman Gref. Αυτό δεν είναι Ρωσικό όνομα. Ο Herman Gref γεννήθηκε στη Σοβιετικό Καζακστάν από Γερμανούς γονείς! Τον Αύγουστο του 1998, ο Gref διορίστηκε επί Γιέλτσιν Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Κρατικής Περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ήταν μέλος του συμβουλίου της μέχρι το 2000.

Αυτή η εποχή ήταν η εποχή του ξεπουλήματος για την Ρωσία...και η Καλύτερη της Γερμανίας με Καγκελάριο τον Σρέντερ...το σημερινό αφεντικό της Rosneft...

Δεύτερη Τράπεζα;

Εδώ δεν χρειάζονται να γράφτουν και πολλά. Μιλάμε για την ίδια την Gazprom του Πούτιν. Με Πρόεδρο; Έναν άλλον "Ρώσο". Τον Alexey Miller. Τον Γερμανοεβραίο Miller..Αντε τωρα καλη ακροαση στην προπαγανδα των καναλιων.

Ανώνυμος είπε...

Τηλεφωνώ στο ΕΚΑΒ θα ειναι στην εκκλησία σε πέντε λεπτά,προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις !

CITIZEN είπε...

Η Φιλελεύθερες Δυτικές Χώρες σε κατάσταση μιας απίστευτης και πρωτοφανούς υστερίας.
Όπως πάνε, εντός ολίγου, κάποιες ομάδες θεόμουρλων νέο-κουκλαξινιστών θα αρχίσουν να ρίχνουν στην πυρά μυθιστορήματα του Ντοστεγιέσκι, του Τολστόι, του Πάστερνακ, της Αχμάτοβα, του Γκόρκι, του Γκόγκολ και του Γεφτουσένκο. ‘Ασε τις ταινίες του Ταρκόφσκι, του Κοντσαλόφσκι.
Απέλυσαν από την φιλαρμονική του Μονάχου, τον Ρώσο αρχιμουσικό Βαλερί Γκεργκίεφ. Γιατί τον απέλυσαν ? Επειδή ο άνθρωπος αρνήθηκε να καταγγείλει επισήμως τον Πούτιν. Δηλαδή τι να έκανε; Να έφευγε από τη χώρα του; Να εγκατέλειπε; Ε τότε όλοι οι Ρώσοι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι και οι λογοτέχνες να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Απίστευτα πράγματα. Ακόμα χειρότερα με την ματαίωση παραστάσεων μπαλέτου με την «Λίμνη των κύκνων». Και ο Τσαικόφσκι φταίει. Ολοι οι Ρώσοι μιάσματα, υπάνθρωποι, ύποπτοι και πράκτορες
Τι να απαιτήσουμε απ αυτούς; Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Όποιος δεν υπογράφει είναι εχθρός. Όποιος δεν καταδικάζει Πούτιν είναι πράκτορας της FSB. Kill them (Σκοτώστε τους)

Ένα υπολανθάνων κυνήγι μαγισσών εξελίσσεται μπροστά μας.
Ποιες οι αντιδράσεις σε όλα αυτά; Τα γνωστά. Η δράση φέρνει αντίδραση. Και η αντίδραση συσπειρώνει και αθωώνει. Δηλαδή μπροστά σε αυτή την υστερία και το κυνήγι Ρώσων μαγισσών, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες και λογοτέχνες μπορεί να συσπειρωθούν, να πεισμώσουν και στα μάτια τους ο Πούτιν να δικαιωθεί και να αθωωθεί. Μπορεί !

Ένα πράγμα έχω να πω: όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες!
Και ένα τελευταίο να ευχηθώ: ο θεός να βάλει το χέρι του.
Γιατί πανδημία ολοκληρωτικής παράνοιας προ των πυλών!

Ανώνυμος είπε...



Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, έταξαν φούρνους παξιμάδια στην Ουκρανία.

Οι τράπεζες των Ρόθτσιλντ, τους δάνεισαν δισεκατομμύρια ευρώ.

Αμερικανοί και Αγγλοι στρατιωτικοί τους εκπαίδευσαν για "πόλεμο" εναντίον της Ρωσίας.

Τώρα όμως που σοβάρεψαν οι Ρώσοι, γιατί ουσιαστικά χθες ξεκίνησαν την μεγάλη και δυναμική επέμβαση παντού,

κι αφού τα βρίσκουν σκούρα οι Ουκρανοί, φωνάζουν «βοήθεια». Τί βοήθεια ρε παιδιά;



Βγάζατε φωτογραφίες με καλλίγραμμες Ουκρανές που κρατούσαν καλασνίκοφ,

λες και θα ξέσκιζαν τα ρωσικά τανκς και τους πυραύλους. Είναι καλά στα λογικά τους αυτοί οι άνθρωποι;

Ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να ξεσηκωθεί και να λυντσάρει τη δική τους κυβέρνηση,

κι αυτό τον ηλίθιο, Ζελένσκι, που το παίζει πρόεδρος.



Σας το λένε ξεκάθαρα, βρε εξαπατημένοι αλλά "χρήσιμοι" ηλίθιοι, οι Αγγλο-Γάλλοι κι οι Αμερικανοί.

Δεν θα κάνουμε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία εμείς, για να σώσουμε εσάς....... Ούτε κατά διάνοια...

Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας τώρα. Δεν σας το είπαν όμως αυτό προπολεμικά, έτσι;

Θα σας στείλουμε λίγους Stingers και Javelins, έτσι για το θεαθήναι. Α μην ξεχάσετε ότι και

ο καραγκιόζης, ο Κούλης, σας έστειλε 69 σκουριασμένα καλάνισκοφ για να κάνει το μάγκα στον Πούτιν. Αχ καλέ!



Πού και πώς παραδίδονται αυτά τα όπλα; Μέσω θαλάσσιων λιμένων; Η Ρωσία απέκλεισε όλα τα λιμάνια.

Δεν μπορούν να παραδοθούν αεροπορικώς – οι S400 και οι S500 θα συντρίψουν τα πάντα.

Απομένει ο χερσαίος δρόμος, αλλά μόλις το φορτίο περάσει τα ουκρανικά σύνορα θα βομβαρδιστεί!



Δηλαδή, όλα αυτά είναι απλώς μια προσπάθεια της Δύσης να καθυστερήσει το τέλος του πολέμου,

για να επιφέρουν ένα τρομερό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία,

η οποία μόλις άρχισε να ανακάμπτει από την πανδημία!

Η τιμή του πετρελαίου είναι ήδη πάνω από 100 δολάρια και συνεχίζει να αυξάνεται.

Θα είναι οικονομική καταστροφή για όλο τον κόσμο. Αυτό θέλει η Δύση; Μάλλον αυτό θέλουν οι Ρόθτσιλντ!



Μπορούν να πολεμήσουν τη Ρωσία μόνοι τους οι Ουκρανοί; Με τα καλάσνικοφ του Κούλη ενάντια στα τανκς;

Αυτό είναι προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού; Ασφαλώς όχι.

Κι άμα σκοτώσουν μερικούς Ρώσους στρατιώτες (τί φταίνε κι αυτοί, αφού εκτελούν διαταγές) τί θα πετύχουν οι Ουκρανοί;

Θα κάνουν έξαλλους τους διοικητές των Ρώσων και θα διατάξουν πυρ και κίνηση κι όποιον πάρει ο χάρος.



Μην ακούτε τις αναφορές του CNN και του BBC που λένε ότι ο Ζελένσκι κερδίζει τον πόλεμο.

Παραμύθια και χοντρές βλακίες, απλώς για να παρατείνουν την αγωνία της Ουκρανίας,

ενθαρρύνοντάς την κυβέρνηση του χρήσιμου ηλίθιου, Ζελένσκι, να πολεμήσει εναντίον της θυμωμένης Αρκούδας,

θυσιάζοντας τον απλοϊκό λαό στο βωμό του αιματοβαμμένου χρήματος των Ρόθτσιλν και των σχεδίων της ΝΤΠ.



Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση δεν είχε “κολλήσει” πουθενά, ούτε την συγκράτησαν δήθεν οι μαχητές της Ουκρανίας.

Για να καταλάβεις πόλεις εκατομμυρίων κατοίκων, δεν μπορείς να αποφύγεις τους αμάχους που χρησιμοποιούν

οι θρασύδειλοι ναζιστές Ουκρανοί για ασπίδα. Απλά οι Ρώσοι σκοπίμως απέχουν από τη μεγάλη σφαγή,

μήπως και καταλάβουν οι Ουκρανοί ποιοί τους πρόδωσαν και τί μέλλει γενέσθαι.



Αλλά μέχρι πότε θ’ αντέξουν την κοροϊδία οι Ρώσοι; Θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να κάνουν μια πολύ βίαιη επίθεση.

Θυμηθείτε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμη και το Αφγανιστάν – μπορεί να είναι πολύ σκληροί!

Οι Ουκρανοί πολιτικοί και οι πλούσιοι θα το σκάσουν. Ο λαουτσίκος θα πληρώσει τη νύφη.....

Οι δυτικοί και οι αφανείς εντολοδότες τους, στην πραγματιικότητα, δεν δίνουν δεκάρα για την Ουκρανία,

φτάνει να παίξει το ρόλο που της ανέθεσαν και μετά ας γίνει στάκτη.

Αυτά τα ψιλά γράμματα ούτε κι ο Κούλης δεν τα καταλαμβαίνει.

Ας είν καλά η Μαρέβα του και τα... [μπιπ λογοκρισια] στην Ελβετεία... (ο νοών νοείτο)!

Ανώνυμος είπε...

Πιστη και σχεδον πληρης αντιγραφη,η εισαγωγη λειπει :
{{Ο τσάρος άνοιξε την πόρτα ενός θηριώδους φρενοκομείου. Τα ρωσικά στρατεύματα, παρέα με τεθωρακισμένα «λιώνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους. Ολες οι χώρες, ιδιαιτέρως της Δύσης, συσπειρώθηκαν. Και η κατάληξη, εκτός των άλλων, ήταν και είναι το μεγαλείο μιας απίστευτης και πρωτοφανούς υστερίας.}}
................
Σχολιο:
Μην τρελαθούμε τώρα. Δεν απαγορεύτηκε ούτε ο Τσαϊκόφσκι ούτε στη πυρά ο Ντοστογιέφσκι. Ούτε κανείς επίσης δεν είπε τους Ρώσους υπανθρώπους ή μιάσματα. Οι εκδηλώσεις ρώσικων οργανισμών απαγορεύτηκαν. Πόλεμο έχουμε και στον πόλεμο παίρνονται κι ακραία μέτρα.
Στο κρατικό θέατρο της Μόσχας παραιτήθηκε η διευθύντρια γιατί αρνήθηκε να πληρώνεται από έναν δολοφόνο όπως δήλωσε. Γ. Κ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο τέσσερα κρατη- δικτατορίες στον ΟΗΕ
υποστηρίζουν τον
'Mad Βlad', από αυτό το γεγονος και μονο
φαίνεται citizen ποσο 'ψεκι' εισαι.

Ανώνυμος είπε...

Citizen, αντιγραφή από Δανικα, δυστυχώς δεν πιάνουμε τον σφυγμο, μακριά ένας γενικευμένος πόλεμος, ας μην το ζήσει η γενιά μας. Όπως και ναχει η κατάσταση δύσκολες μέρες για την οικονομία μας γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Τόση κουλτούρα και να κυβερνάει ο κουλης και ο πιπιλας;;;Ουαου!!@

Ανώνυμος είπε...

Εμείς απλά παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, και κρίνουμε όσο μπορούμε ανάλογα με το ποιος μας λέει τι, ποιος τα μεταδίδει, και ποιος μας τα αναλύει. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως στον πόλεμο η πρώτη απώλεια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Και η αλήθεια εδώ έχει πάει περίπατο…
Πολύ φοβάμαι ότι οι ιθύνοντες της φιλελεύθερης δυτικής δημοκρατίας σε λίγο θα μας παροτρύνουν να βγούμε στις πλατείες να κάψουμε Τολστόι, Τσέχοφ και Ντοστογιέφσκι. Κυρίως τον «Ηλίθιο»...
Τα ύστερα του κόσμου…

Ανώνυμος είπε...

citizen και οι συν αυτώ ανελευθεροι τόσο παρελκυση δεν το περίμενα.
Να οχυρωνεστε πίσω από την ρωσικη λογοτεχνία του 18ου αιώνα,για να αποφυγετε την ωμή αλήθεια. Ντροπή.
Αντί να είστε σύγχρονοι με τον ελεύθερο κόσμο, λυπάστε για τον μακαριτη τον Ντοστογιεφσκυ.
Λυπάμαι μόνο για το επίπεδο της πολιτικής διαστροφής
που σας έχει ποτίσει
Το μίσος για τα ατομικα δικαιωματα?
Θέλετε μετά να
ληφθει υποψιν η γνώμη σας για τα τοπικά;
Είστε στην αποθήκη με τα αζητητα.

Ανώνυμος είπε...

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρνει εις πέρας κάτι για το οποίο μας προειδοποιούσε τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ή τους πυραύλους τους στα σύνορά του. Όπως ακριβώς κι εμείς δεν θα ανεχόμασταν ρωσικά στρατεύματα και πυραύλους στην Κούβα. Και τον αγνοήσαμε!!! Και έδρασε εντέλει. Δεν επρόκειτο να επιτρέψει σε καμία περίπτωση η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»
Douglas McGregor _ Αμερικανός συνταγματάρχης, πρώην ανώτερος σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας

Ανώνυμος είπε...

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος από τη Μόσχα κράζει τον Ευαγγελάτο για fake news ζωντανά στον αέρα.
« 14.000 ψυχές δολοφονήθηκαν στον Ντονμπάς μεταξύ 2014-2021 από την Ουκρανική Κυβέρνηση , αλλά τα ΜΜΕ ΗΠΑ και ΕΥΡΩΠΗΣ, δεν λένε κουβέντα!»

Ανώνυμος είπε...

«Οι Χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν υποχρέωση να στείλουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία γιατί η Ουκρανία δεν είναι Χώρα του ΝΑΤΟ. Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να στείλει και στρατιωτικό υλικό ? Γιατί δεν ακολούθησε την τακτική του Ερτογάν ?»
Θοδωρής Χειμάρας _ Πρώην Διοικητής Μονάδας του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Απόφασή μου η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία»
Αποφασίζει ένα άτομο για ένα Έθνος ? Να στείλει ελληνικά όπλα σε αυτούς που ευθύνονται για τις 14.000 δοφονίες μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες ?
Θα μπορούσε να περιμένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση καταδικάζοντας και να στείλει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο μόνος κερδισμένος από τον πόλεμο θα είναι ο Ερτογάν. Και δεν συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και πουλάει Μπαϊρακτάρ στους Ουκρανούς! Εμείς; Ας ελπίσουμε να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε το 1919-22. Τότε που συμμετείχαμε στο πλευρό των Δυτικών στην εκστρατεία στην Κριμαία εναντίον των Μπολσεβίκων και μετά μας πούλησαν στο μέτωπο της Μ. Ασίας.

CITIZEN είπε...

Προς Δεσμώτες
«Αιδώς Αργείοι» ή «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί» ???
Ποια από τις δυο παραπάνω φράσεις πρέπει να επιλέξει κανείς για να στηλιτεύσει την υποκρισία, την ψευτιά αλλά και την παντελή έλλειψη ντροπής που διακατέχει τους ποικίλους ‘’φιλελεύθερους ‘’ γραβατωμένους ηγέτες του πλανήτη σχετικά με το φλέγον ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία. Όλοι τους βγαίνουν και μιλάνε ασύστολα και αναφέρονται σε κυρώσεις και συνέπειες. Λες και με όλα αυτά θα ιδρώσει το αυτί του Πούτιν.
Για το θέμα της ΚΥΠΡΟΥ, όμως, που 48 ολόκληρα χρόνια οι Τούρκοι έχουν καταλάβει την Βόρεια Κύπρο, κανένας από αυτούς τους δήθεν φιλελεύθερους δεν μιλάει ούτε για κυρώσεις ούτε για συνέπειες…
CITIZEN - Απελεύθερος Δεσμώτης

Δεσμώτες είναι οι ακαλλιέργητοι, απαίδευτοι άνθρωποι που έχουν αλυσοδεθεί από την παιδική τους ηλικία και βλέπουν μόνο το βάθος της σπηλιάς, τίποτε άλλο. Βλέπουν τις σκιές πάνω στα τοιχώματα και νομίζουν πως είναι τα ίδια τα πράγματα. Είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν μόνο την γνώση που τους έχουν υποβάλει.
Απελεύθεροι Δεσμώτες είναι οι άνθρωποι που μπορούν να δουν το φως και την έξοδο της σπηλιάς και έχουν υποχρέωση να οδηγήσουν τους συνανθρώπους τους στην αφύπνιση και έξω από την σπηλιά,

CITIZEN είπε...

Προς Δεσμώτες_2
Οι ''φιλελεύθερες'' ηγεσίες των Δυτικών Χωρών φίμωσαν τα δύο ρωσικά μίντια γιατί είναι προπαγανδιστικά όργανα του Πούτιν. Ασφαλώς και είναι. Όπως ήταν τα αμερικάνικα και τα ευρωπαϊκά μίντια στους πολέμους και στις γκανγκστερικές επεμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Βιετνάμ κλπ.
Η φίμωση είναι χειρότερη από την προπαγάνδα. Εξοικειώνει την κοινωνία με την ιδέα της λογοκρισίας. Νομιμοποιεί τη φίμωση στο όνομα του γενικού καλού, όπως αυτό ορίζεται από τους κραταιούς και τους επικυρίαρχους. Και προπάντων, περιφρονεί τη δυνατότητα της κοινωνίας να αξιολογεί αυτά που ακούει και διαβάζει. Θεωρεί την κοινωνία ανάξια να διαμορφώνει γνώμη με δικά της κριτήρια. Αυτό είναι ίδιον απολυταρχικών και δικτατορικών καθεστώτων και όχι ελευθεροφρόνων ανθρώπων και δημοκρατικών συστημάτων.
CITIZEN - Απελεύθερος Δεσμώτης

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Το λαθος το ειχε κανει ο σταλιν μετα το τελος του πολεμου 1945!Επρεπε τοτε που ηταν πανισχυρος να ενωσει ολα τα κρατη της εσσδ σε ενα κρατος με γλωσσα τα ρωσικα . Θα ειχε αποφευχθει αυτο που γινεται τωρα και αυτο το κρατος ενωμενο θα περναγε σε καπιταλιστικο οικονομικο συστημα το 90.

Ανώνυμος είπε...

Μονο αυτό έχεις να πεις για τον δικτάκτορα που υποστηρίζεις;;;

Ανώνυμος είπε...

Εν αρχή υπήρξε ο καπιταλισμός,όταν ο αρχανθρωπος θεωρούσε δικό του το σπήλαιο και το υπερασπιζόταν με το ρόπαλο.
Μετά ήλθε ο σοσιαλισμος να μοιράσει τον πλούτο που είχε παραχθεί και προηγηθεί.
Εχουμε λοιπον μια 'σταθερα'οτι για να μοιρασθεί πλουτος πρέπει να υπάρχει(παραγωγή αγαθών)αλλιώς μοιράζεται αέρας κοπανιστος(δανεικά
αυλές υπεραξιες,φούσκες κλπ).
Εφ όσον λοιπόν αποδεχόμαστε τα ανωτέρω ως απαραίτητα και πραγματικά τότε μόνο προχωρούμε στην αναδιανομή.
Αυτό ενιοτε 'σκοντάφτει'
στα συμφέροντα. Ποιος μοιράζει και σε ποιον και γιατί, τα υλικά αγαθά και με ποιο τροπο.
Η ηθική της αναδιανομής του Ρόμπεν των δασών υπερφορολογιση) είναι βασισμένη επάνω στον καταναγκασμο.
Αν λοιπόν υποθέσουμε
ότι η άρνηση στην κλοπή των υλικών αγαθών δηλ της βιας εχει ηθικο υποβαθρο, τότε γιατί να μην είναι η άρνηση της Ουκρανίας στην βία του Πούτιν;
Ο θουκυδιδης στον διάλογο των Μηλίων έθεσε το ζήτημα ότι
ο ισχυρός(και πλειοψηφικά εντός της δημοκρατίας)
νομιμοποιείται να επιβάλει την θέση του στον ασθενέστερο άσχετα με το δίκιο.
Αυτό δεν επιχειρεί για τα συμφέροντα του ο ισχυρός στον τωρινό πόλεμο;
Όλα τα άλλα είναι διπλωματία και πολιτική από όλες τις πλευρές.
Έτσι ο αριστερός μαρξιστής αλλά και ο
Ναζί του Αζοφ έχουν κάτι να λένε περί φασισμού ο πρωτος, περί πατριωτισμού ο δεύτερος.
Όλα γινονται βάσει του εγγενούς ενστίκτου του ανώτερου θηλαστικου(άνθρωπος)
οτι με την μικρότερη δυνατή προσπάθεια να επέλθει το βέλτιστο αποτέλεσμα(δηλ συμφέρον).
Καταλήγω ότι ο καταναγκασμός και η βία είναι προνεωτερικη πρακτική μη συναδουσα με τον 21 αιώνα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.