30 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή Συλλόγου Ενεργών Δημοτών Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Μέσα από την έντονη αντιπαράθεση που παρακολουθούμε τελευταία στο τοπικό Blog, διαβάσαμε και κάποια σχόλια σχετικά με τον σύλλογο μας.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα, για τα οποία ίσως να παρερμηνεύθηκαν από ορισμένους, πιστεύουμε εν αγνοια τους:

Πρώτον: Ο σύλλογος μας είναι νόμιμος και αναγνωρισμένος από την πολιτεία.
Δεύτερον: Συνοψίζοντας τους σκοπούς του καταστατικού μας, το μόνο που μας οδηγεί και μας κατευθύνει στις δράσεις μας, είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας, χωρίς, τονίζω χωρίς, κανένα ίδιο και προσωπικό όφελος.
Τρίτον: Σκοπός μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε καμία Θεσμική Αρχή, αλλά μέσα από νόμιμες διαδικασίες, να εντοπίσουμε προβλήματα του τόπου μας ,να υποβάλουμε προτάσεις προς πάσα κατεύθυνση και εν ανάγκη να συγκρουστούμε με κάθε εξουσία για την νομιμότητα και τη διαφάνεια των πραξεών τους.
Τέταρτον: Απαριθμούμε τις κυριότερες δράσεις μας στη δεκαετή πορεία μας:
-Σχεδόν μόνοι μας καταφέραμε την απένταξη του έργου μεταφοράς των λυμάτων του Αγιου Κων\νου στην πόλη μας. (Καταγγελίες, ενστάσεις, μηνύσεις, συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, διάφορα έγγραφα κλπ.)
-Συμβάλαμε αποφασιστικά στην ωρίμανση της απόφασης για την μετονομασία του Δήμου (συλλογή υπογραφών ,έγγραφα προς θεσμούς, συνεντεύξεις, επιχειρήματα σε Δημ. Συμβούλια, δημόσιες δεσμεύσεις υποψηφίων Δημάρχων κλπ.)
-Αναγκάσαμε τον Δήμο να εξισορροπήσει την τιμολογιακή πολιτική στο νερό (μείωση στα Καμένα Βούρλα) μετά από προσφυγή στο Συνήγορο του πολίτη.
-Εισακούστηκαν οι προτάσεις μας από το δασαρχείο για την ανεξέλεγκτη υλοτόμηση του δάσους.
-Υποβάλαμε προτάσεις για το λιμάνι, για τον ανατολικό κόμβο, για την ανάπλαση της οδού Γερ. Βασιλειάδη, για νέο σταθμό του ΚΤΕΛ, για το υδροθεραπευτήριο <Ασκληπιός>
-Κάθε χρόνο και σε όλους τους Δημάρχους υποβάλαμε προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας, ιδίως των καλοκαιρινών μηνών, χωρίς δυστυχώς να έχουμε τη ανταπόκριση που περιμέναμε και μας υπόσχονταν
Πέμπτον: Η πολιτική του συλλόγου σε προεκλογικές περιόδους είναι η αποδέσμευση των μελών μας να πράττουν σύμφωνα με τα πιστεύω τους, υλοποιώντας αυτό που έλεγε ένας μεγάλος πολιτικός <Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν>
Έκτον: Ότι ενέργειες κάνουμε, είναι αποτέλεσμα συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών των οργάνων του συλλόγου μας. Για τις ενέργειες μας αυτές εισπράττουμε την επιδοκιμασία της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και για αυτό συνεχίζουμε. Φυσικά δεν διεκδικούμε το <Αλάθητο του Πάπα>, δεχόμαστε κάθε καλόπιστη κριτική , την οποία όμως θα προτιμούσαμε να είναι επώνυμη.

Μακρυνίτσας Γεώργιος
Αντιστράτηγος ε.α.
Πρόεδρος του Συλλόγου

click εδώ για την σχετική πρωτότυπη επιστολή

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγε Μακρυνιτσα η επιστολη σου ειναι ο ορισμος της τοπικης συνεπειοκρατιας που δυστυχως ειναι ειδος εν ανεπαρκεια εντος της Λουτροπολης,για δε τους παραεξω παραφραζω ?Παντως συνεχιστε ως την μονη νησιδα αντιστασης στον παραλογισμο.

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Στρατηγέ, μια Αραβική παροιμία λέει:
«Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά»....
H παροιμία θέλει να δείξει ότι όταν κάποιος κάνει μία προσπάθεια, δεν δίνει σημασία στις δυσκολίες που θα βρει στον δρόμο, σε διαμαρτυρίες και αρνητικά σχόλια....

Ανώνυμος είπε...

Καλουνται για επανακαταταξη στα τεθωρακισμενα αυλωνας οι νεοι της κλασης του 1950 .

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με λίγα λόγια Στρατηγέ μου, βάσει όλων αυτών που έγιναν θα πρέπει η γραμμή του Συλλόγου να είναι να ψηφίσουν τον νυν Δήμαρχο. Ότι ζητήσατε το υλοποίησε Ο νύν ( ονομασία, λύματα, μελέτες κτλ ), δεν πρέπει να έχετε λόγο να ψάχνετε κανέναν άλλον... Στο χωρίο μου έτσι λένε..ζητάς κάτι, γίνετε, ε θα τον πάρεις τον ψήφο μου! Γιατί με την σημαντική σου παρουσία αν δεν τον στηρίξεις είναι σαν να μην αναγνωρίζεις το έργο που εσείς προτείνατε!

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες ανωνυμε 08:05
Αλλα ο στρατηγος αλλου τυρβαζει.
Ωστοσο, ειναι η ωρα να ψηφισουμε δημαρχο απο τον δωθε μαχαλα και οχι απο κειθε περα

Ο ζωγραφος

Ανώνυμος είπε...

Εμεις συμφωνωουμε με τον ζωγραφο.
Οι νεοι των Καμενων Βουρλων θελουν δημαρχο απο τα δυο χωρια μας.
Καμενα - Αγιο και μονο.
Ανασκουμπωθειτε... ειμαστε εδω, προθυμοι να βοηθησουμε και να κανουμε ενα ενωτικο βημα.
Σφηστε τις δηθεν εχθρες και τους εγωισμους.
Η ισχυς εν τη ενώσει.
Νεολαιος

Ανώνυμος είπε...

βγαλτε πρωτα το δαχτυλο απο το στομα νεολαιοι του κωλου μετα πηγαινετε σε κανενα δημ. συμβουλιο για καμια δεκαρια χρονια κα μετα ελατε να ζητατε ρολο,αλλιως καθιστε στα μαγαζακια σας βαλτε και τις ξυλινες πινακιδες παρανομα στην ασφαλτο και μεχρι εκει.

Ανώνυμος είπε...

Η νεολαία ανώνυμε υβριστή εκπροσωπειται επ αξία από τον σημερινό αντιδήμαρχο κ τον κουμπάρο του..

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 2:08,
Είδα και σας τόσα χρόνια πως καταντήσατε τα Καμένα Βούρλα! Αφου τα καταστρέψατε ολοκληρωτικά αφηνωντας να παρακμάσει καθετι σ αυτή την πόλη (Ραδιο, Θρόνιο, Λουτρα, Κονιαβιτης κλπ)... είπατε να βγάλετε το δηλητήριο που σας έχει απομείνει στους επιχειρηματίες αυτού του τόπου. Η εμπάθεια σας μόνο εμετό προκαλεί καλοβολεμένα γιουσουφάκια.
Νεολέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε βουκεφαλα 2:08 μ.μ.
Οχι οτι δεν ησουν γελοιος απο τοτε που ησουν δημ. υπαλληλος, αλλα τωρα τοχεις καψει τελειως.
Δεν ντρεπεσαι να μιλας ετσι για τους νεους ανθρωπουςκαι ειδικα του επαγγελματιες των πολεων μας ;;;;
Αλλα ξεχασα, εσυ εισαι εναντίον αυτων και μαλλιστα δεδηλωμενος.
Μαθε τουλαχιστον να εισαι κοσμιος και λιγακι ευγενικος. Μην το συνεχισεις γιατι θα σε προσβαλω δημοσια και μάλιστα δια ζώσης. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ......ακη μου ???
Αντε καλο μου....

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι βλέπω, προσπαθεί η ντόπια πλεμπα της νομενκλατούρας, που αποτελεί και την μειοψηφία, να ρίξει τα "κατηγορώ" της στους νέους, ευελπιστώντας να κρύψει την διηνεκη ανεπάρκεια της αλλά και τους μεχρι σημερα μηδενικου αποτελέσματος χειρισμούς της στα κοινα του τοπου.
Κύριοι, αποτελείται ήδη παρελθόν για τον τοπο κ το χρονοντούλαπο της ιστορίας που ανήκετε, θα σας φερνει στη μνήμη των νεότερων μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Μονο ο Γ. Σκουφιας με την βερβερικη παροιμια [Αραβικη] 'πλησιασε δεν την εφθασε'
την ουσια της επιστολης του Συλλογου ,οι υπολοιποι το ειδαν οπαδικα[προεκλογικες ομαδες] ,συντεχνιακα[καταστηματα,επιχειρησεις] και ταξικα [νεοι vs παλιοι].

Τι λεει ομως ο Στρατηγος,πρωτα απαριθμει δρασεις,δευτερον αποτελεσματα αυτων,
τριτον εξηγει το καταστατικο οριο μιας ενεργειας περα του οποιου δεν προχωρει ο Συλλογος [Συννομες και πλειοψηφικες αποφασεις στο Διοικητικο συμβουλιο].

Προχωρει και στο φλεγον θεμα του προεκλογικου αγωνα για τις επικειμενες Δημ.Εκλογες και
εξηγει οτι η προσωπικη προτιμηση των μελων του Συλλογου ειναι αυστηρα ιδιωτικη τους
υποθεση.

Ερχομαι λοιπον να υποθεσω οτι αυτες οι καθαρες εξηγησεις δεν ειναι αρκετες για τους 'ζηλωτες'του οπαδισμου, θεωρωντας οτι επρεπε ο Συλλογος να ταχθει υπερ ή κατά, αναλογα
απο την θετικη ή μη πορεια των αιτηματων του.

Δηλαδη γινεται αναγωγη [λαθεμενα βεβαιως]με κριτηρια κερδοσκοπικου επιπεδου ,
ενω ειναι κατι τελειως διαφορετικο.Φυσικα και μπορει να εκφρασει ευαρεσκεια η δυσαρεσκεια
μεσα απο μια επιστολη ή προφορικα στο Δ.Σ. του Δημου,παντα ομως για το συγκεκριμενο θεμα
και οχι για την συνολικη πολιτικη της διοικησης.

Βεβαια ατομικα μπορει καποια μελη του συλλογου να εχουν ταχθει και να εχουν εκδηλωσει την προτιμηση τους.Αυτο ομως το Δημοκρατικο δικαιωμα δεν ειναι μειονεκτημα προς διορθωση,και μαλιστα υπο την προτροπη αλλων,που ηδη εχουν κανει την δικη τους επιλογη.

Θα κλεισω με τον Τσωρτσιλ < Ο φοβος ειναι αντιδραση, το θαρρος ειναι αποφαση > και εκει που επρεπε η αποφαση παρθηκε αρκετες φορες.





Ανώνυμος είπε...

Παλι παπαριες λες Κριτωνα
Δεν βαρεθηκες;;;
Αι χασου μυρμηγκακι

Ανώνυμος είπε...

Κρίτωνα, το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Το "μακρυγορείν" εστί αμπελοφιλοσοφείν. Άντε καλημέρα.

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλοι σχολιαστές,
έχετε πετάξει τη μπάλα εξέδρα [αποπροσανατολίζεται τη κουβέντα].
Ο Στρατηγός Γ. Μακρυνίτσας με την επιστολή «διευκρινίζει το σκοπό του ΣΕΔ-ΚΒ, απαριθμεί τις παρεμβάσεις του και εξηγεί ότι τα μέλη του στις εκλογές – Δημοτικές, Εθνικές – είναι ελεύθερα να ψηφίσουν κατά τα πιστεύω τους».
Είναι μια σωστά διατυπωμένη επιστολή. Έτσι οφείλουν να λειτουργούν οι ΣΕΔ.

Φίλοι σχολιαστές,
τη μπάλα πρέπει να την επαναφέρεται στο γήπεδο και ο διάλογος να επικεντρωθεί στην διεξαγωγή του αγώνα [δημοτικά δρώμενα] και τους κανόνες διεξαγωγής του.
Ο αγώνας, όμως, δεν είναι μεταξύ ΝΕΩΝ και ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ..
Ο αγώνας πρέπει να είναι μεταξύ εκείνων που προωθούν κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας στα δημοτικά δρώμενα … και των άλλων που τους καταπατούν.
Γι’ αυτό ΝΕΟΙ και ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ οφείλουμε να αντιστεκόμαστε.
Να αντιστεκόμαστε στην πτώση των αξιών, στην αναξιοκρατία, στο ψέμα, στην υποκρισία, στην αναντιστοιχία λόγων και έργων. Αν δεν το κάνουμε, δεν έχουμε μέλλον. Ούτε μπορούμε να ελπίζουμε.
Να αντιστεκόμαστε σ’ αυτούς που έχουν ως όνειρο την ΕΞΟΥΣΙΑ και το ΧΡΗΜΑ και να φωνάξουμε: «Είμαστε και εμείς Δημότες του Δήμου. Τα περιθώρια υπομονής μας – και αντοχής και ανοχής – άρχισαν να εξαντλούνται. Ονειρεύεστε εσείς. Ονειρευόμαστε και εμείς. Όνειρό σας η ΕΞΟΥΣΙΑ και το ΧΡΗΜΑ. Όνειρό μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Καλημέρα σας

Ανώνυμος είπε...

Προς τον άσπονδο φίλο σχολιαστη που κατηγορεί εμας τους νέους χαρακτηρίζοντας μας μάλιστα νεολαία του κώλου... απαντώντας στο σχολιο του θα του πω ότι προτιμάμε να έχουμε το δάχτυλο στο στόμα μας παρά στον κώλο μας...
Νεολαίος

Ανώνυμος είπε...

Μερικά σημεία οξύμωρα επί της τακτικής των ενεργών.
1. δεν ενοχλήθηκαν από τα σκουπίδια που πετούν κάτοικοι της δικής τους δ.ε. αλλά ενοχλήθηκαν από την μεταφορά λυμάτων και την επέκταση της εελ.
2. Δεν ενοχλήθηκαν από τα ανείσπρακτα ποσά τόσα χρόνια για το λιμάνι, αλλά εξέθεσαν άποψη για τη μετέπειτα διαχείριση.
3. Δεν ενοχλήθηκαν από την ανέφικτη εκδοχή του ανατολικού κόμβου, όπως εγκρίθηκε από το σχέδιο πόλης του 94, αλλά 24 χρόνια μετά δε συμφωνούσαν με τη πρόταση αναδόχου που ήταν αρκετά λογική και δεν απαιτούσε αποζημιώσεις.
4. δεν ενοχλήθηκαν από πινακίδες τραπεζοκαθίσματα και το πλήρως αντιαισθητικό θέαμα της παραλίας και εξέφρασαν και άποψη για ανάπλαση.
έτσι για να μη τρώμε σανό....
υ.γ. υπάρχουν και πολλά άλλα..

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίαι τειναί φέρουν τον γράφοντα ή καλύτερα υπογράφοντα (Μακρυνίτσα Γεώργιο, όντας πρόεδρο του εν λόγω συλλόγου,δέν μας αφορά αι δεν μάς ενδιαφέρει ήιδιότητά του ως Ε.Α , αφού υπογράφει με την ιδιότητα του προέδρου συλλόγου) και κάποιος τάχα μου και δήθεν ανεξάρτητους και εμδιαφερόμενους για την πόλη στην οποία δραστηριοποιήτε ο σύλλογος ,να έχουν ήδη πάρει το πράσινο φώς για θέση στα ψηφοδέλτια Μπέλλου στις επερχόμενες εκλογές,κάποιοι δε τόν στηρίζουν και κάνουν και διακίνηση (Ιδεών Μπέλλου), κάτι σάν τούς Ιεχωβάδες.
Δέν θα μπώ στην διαδικασία αντιπαράθεσης και ανταπάντησης σε κανενα σχόλιο.
Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει και θα με δικαιώση, όταν θα δούμε αρκετά απο τα βασικά στελέχη του συλλόγου στο ψηφοδέλτιο Μπέλλου. (Καί φυσικά είναι αναφέρετο δικαίωμά τους.Αλλά μήν μάς το παίζεται και σιγανοπαππαδιές και παρθένες ,ενδιαφερόμενες για την πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είναι οι ενεργοί δημότες? (Ονόματα)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί;
εισαι παππας να τους μνημονευσεις

Ανώνυμος είπε...

Διοικητικο Συλλογου Συλλογου ενεργων δημοτων καμενων βουρλων
με αλφαβητικη σειρα:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

α]Βουρβουλακης Γιωργος
β]Δαδιωτης Λουκας
γ]Κοντοπανος Νικος
δ]Μπελλος Τριανταφυλλος
ε]Παπαναγιωτου Δημητριος
ζ]Συκιωτης Ιωαννης
η]Τσωμος Δημητριος



Ανώνυμος είπε...

εισαι μεγαλο τρολ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ είπε...


Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου. Κατάλαβα
Εγγραφη Εισοδος Ποιοι ειμαστε Βοηθεια
Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.
Νεο ψηφισμα

Εισοδος για να επεξεργαστείς το ψήφισμα
Το ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Καμενων Βουρλων ανοιχτο ολο τον χρονο
Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών

1.000
49
49 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 1.000



Γιατί είναι σημαντικό;
Το ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Καμενων Βουρλων ανοιχτο ολον τον χρονο για να προσελκυει λουομενους στη λουτροπολη.

Δημοσιεύτηκε: Νοεμβρίου 26, 2018
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο

Δημιουργός:
Ανδρεας ΘΕΟΛΟΓΟΥ.
Ελλάδα

Προς:
ΕΤΑΔ + ΤΑΙΠΕΔ



ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ Καμενων Βουρλων ανοιχτο ολον τον χρονο

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»
Email

Υπογραφω


Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.

Ανώνυμος είπε...

Προωθητικη ενεργεια απο τον συμπολιτη μας Ανδρεα Θεολογο,που συμβαλλει στην κοινωνια της πληροφοριας,ας ελπισουμε να εχει καποια καλη συνεχεια.Ποιο πανω φιγουραρουν καποια ονοματα που λεει οτι ειναι τακτικα μελη του Συλλογου ενεργων δημοτων,μονο ως χιουμορ μπορεις να το πεις ,μαλλον φαινεται για λιστα επικηρυγμενων επι αμοιβη.

Ανώνυμος είπε...

Προς υποψηφίους Δημάρχους.
Τα μάθατε τα νέα, ο Σκουρλετης ψηφισε, πριν απο καποιους μηνες , τον Κλεισθενη 1, ο Χαριτσης( νεο; υπουργος εσωτερικων) ετοιμαζετε για τροποποιησεις εντος εβδομαδας.
1. Υποψηφιοι στον κορμο , οσος ο αριθ των Δ.Σ + μεχρι το 50 % (αντε να τους βρειτε).
2. Οι προεδροι των τοπικων συμβουλιων , θα ψηφιζονται απο τους εκλεγμενους Τ.Σ αλλα υποψηφιοι για την προεδρία ,θα ειναι απο τους 2 πρωτους συνδιασμους.
3. Θα ειναι μονον αυτα, ισως και αρκετα .... άλλα.


Αντε να δουμε μεχρι τις εκλογες , τι θα εχουμε....... τελικα.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ