11 Νοεμβρίου 2018

ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Κε αρχισυντάκτη

ΦΤΩΧΕΙΑ

Πολύ ντόρο έκανε η υποψηφιότητα του  περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πρωτεύουσας για δήμαρχος Αθήνας, ως «πετυχημένος, φέρελπις» και φυσικά «ακομμάτιστος». Αυτά όμως, είναι πολύ προκλητικά όταν την προηγούμενη μέρα έχουν δημοσιευθεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την μέση δαπάνη των νοικοκυριών ανά περιφέρεια.  Η γλώσσα των αριθμών στην Περιφέρεια Στερεά  που υπήρξε ανάπτυξη, όπως την εννοεί ο κ. Μπακογιάννης, λέει πολλά. Στην Περιφέρεια Στερεάς οι δαπάνες των νοικοκυριών για το 2017 ήταν οι χαμηλότερες όλης της χώρας. Δηλ. είναι η φτωχότερη της χώρας. Πότε ασχολήθηκε ο κ. Μπακογιάννης αλήθεια με την φτώχεια των πολιτών της Περιφέρειάς του; Ποτέ. Αντίθετα, με τις ευλογίες του έγιναν ιδιωτικοποιήσεις (φθηνό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κ.λπ. ). Αλλά, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και για τον τρόπο που ο ίδιος και αυτοδιοικητικοί ίδιας κοπής (δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Λαμίας κ.λπ.). χειρίστηκαν τα ζητήματα.

Η Περιφέρεια Στερεάς είναι φτωχότερη και από την Ήπειρο που είναι η φτωχότερη σε όλη την Ευρώπη περιφέρεια της χώρας μας, με μόνο 895 ευρώ ανά μήνα για τα νοικοκυριά (στοιχεία από εφημερίδα «Σέντρα» 5/11/2018).  Μετά το πρωτάθλημα στην ανεργία, η πολιτική των Μπακογιάννηδων και Συκιώτιδων κερδίζει και το πρωτάθλημα φτώχειας.

Οι «νέοι σωτήρες» λοιπόν, που κουνούν το δάχτυλο στους παλιούς «σωτήρες», ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές.  Π.χ. ρωτούν «Γιατί δεν χρηματοδοτείται ο δήμος Καμένων Βούρλων από προγράμματα τύπου νέο ΕΣΠΑ». Οι καυγάδες για τα προγράμματα είναι για το θεαθήναι, η φτώχεια είναι εδώ. Οι κατευθύνσεις των προγραμμάτων (οπτικές ίνες κ.λπ.) σε μεγάλο βαθμό δεν ακουμπούν λαϊκά προβλήματα παρά πάνε σε επιδοτήσεις καρχαριών. Η δε πλημμυρίδα μελετών, τύπου υδατοδρόμιο για υδροπλάνα στον Άγιο Κωνσταντίνο, είναι μπουρδολογίες και λεφτά να γυρνάνε. Και κανένα έργο για τις λαϊκές ανάγκες.

Η ανάγκη μίας άλλης πολιτικής με την κοινωνία όρθια και όχι παραμυθιασμένη με παραφουσκωμένα λόγια είναι επιτακτική. Ο τοπικισμός πρέπει να είναι εχθρός ολων. Η πάνδημα ομολογούμενη πετυχημένη θητεία του δημάρχου Πάτρας είναι ένας δρόμος που οι δημότες πρέπει να πάρουν σαν παράδειγμα.
                                                                                        Γιάννης Φραγκούλης
                                                                                       Καμένα Βούρλα

5 σχόλια:

ΚΡΙΤΣΟΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Λοβοτομημενοι κκεδες όλου του πλανήτη ενωθείτε. Μια φορά βγάλατε κάποιον σε θέση ευθύνης, έκανε 2 πράγματα κ σε λίγο θα του χτίσετε προτομή στην Ακροπολη. Ε λ ε ο ς! Και τι έκανε ο Πελετιδης? Ασχολήθηκε με τον πόλεμο κατά της φτώχειας. Έφτιαξε μαγειρεία να τρώνε οι άποροι, ποδηλατακηδες να τα μοιράζουν, ελαιόδενδρα στους φτωχούς να τα μαζέψουν και φυσικά η επαίσχυντη διαγραφή χρεών με το πρόσχημα ότι δεν μπορούσαν να τα πληρώσουν (ζητώ οι μπαταχτσηδες). Απορώ εκεί στο ΚΚΕ πως ξεχωρίζετε τη λαϊκή οικογένεια απ την αστική οικογένεια. Βάσει εισοδήματος, βάσει περιουσίας,βάσει φρονημάτων? Μας έχετε κουράσει με τη φλύαρη μπουρδολογία σας. Η τσέπη σας να είναι γεμάτη και οι άλλοι να πάνε να γ@#$%ν.
Κ επειδή κατηγορίες Μπακογιαννη για φτώχεια έχω να σχολιάσω ότι το καλοκαίρι που πήγα Μύκονο οι περισσότερες πουτ@#*$ ήταν Πατρινιες μιας και το βιοτικό τους επίπεδο "πεταξε" μιας και με τις παρεμβάσεις Πελετιδη έγινε η Πάτρα Ελβετία. Μπες λοιπόν gefyra.com.gr και δες πως λειτουργεί ΣΉΜΕΡΑ για τους αδύναμους ένας πολιτικός που βλέπει μπροστά.

ΥΓ1: Πόσα χρήματα από το ΕΣΠΑ της κακιάς ΕΕ αξιοποίησε η δημαρχαρα σας? Ή μήπως τα εμβάσματα από τα υπόγεια του Περισσού φεύγαν με courier?

Hermes

Ανώνυμος είπε...

Στάλιν, Λένιν, Μαο, Τσαουσέσκου, Χότζα, Κιμ Γιονγ Ουν, Κάστρο... Αιμοσταγείς κομμουνιστές δικτάτορες! Οχι δημοκράτες... ΔΙΚΤΆΤΟΡΕΣ. Η δικτατορία του προλεταριάτου. Η ονείρωξη κάθε κομμουνιστή. Φραγκουλη είσαι υμνητης αιμοσταγων δολοφόνων. Υμνητης ενός καθεστωτικου αντιδημοκρατικου φασιστικού μορφώματος. Θα πρέπει να τεθειτε ΆΜΕΣΑ εκτός δημοκρατικού τόξου . Ο αριστεροστροφος φασισμός σας είναι ότι πιο επικίνδυνο για τη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Aκη Πανου , ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.
«Στο θολωμενο μου μυαλο
Ο κοσμος είναι μια σταλια
Κατι σκιες απ τα παλια
Και καποιο παθος μου τρελό.

Το θολωμενο μου μυαλο
Μ’ χει προδώσει προ πολλου
Του λεω άλλο και τρεχει αλλου.
Με κανει και παραμιλω

Το θολωμενο μου μυαλο
Τους εφιαλτες τραγουδώ,
κι αν σας επίκρανα ως εδώ,
φταιει το παθος του τρελού

Ακουστε το από τον ΣΤΕΛΑΡΑ
https://www.youtube.com/watch?v=2Dho6LzrMGc

Ανώνυμος είπε...

οτι εχεις θολωμενο μυαλο ειναι σιγουρο.
τοχεις καψει απο το πολυ μπαφο.
εισαι και μαιμουλι....