25 Νοεμβρίου 2018

ΟΨΙΜΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Η απόφαση για την υδροδότηση του Άγιου Χαράλαμπου πάρθηκε κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των κατοίκων του και συνεπώς το φυσικό αγαθό, επιτέλους, μετά από χρόνια, θα παραδοθεί στους κάτοικους.

Η στάση του πρώην δήμου Μώλου και του Καλλικρατικού δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου είναι αυτή που αποδεικνύει τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που ασκούσαν οι δημοτικές τους αρχές, ίδιες με αυτές του δήμου μας. Οι διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης φάνηκαν όταν, μετά την παρέμβαση του προέδρου του τοπικού συμβούλιου του Αγίου Χαραλάμπους, στο δημοτικό συμβούλιο, κινήθηκαν και έφεραν το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αλλά, και με ενέργειες του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Στάθη Δημόπουλου, ακόμα και σε επίπεδο υπουργείου. Αλλά, και η αντίρρησή μας για τα οικονομικά του έργου, αποδεικνύει τις διαφορετικές μας προτεραιότητες.

Το ίδιο πινγκ-πονγκ ευθυνών βλέπουμε και με το Κέντρο Υγείας, μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, άλλα και του δημάρχου Καμένων Βούρλων, για το ποιος έχει την ευθύνη της μη λειτουργίας του. Όλοι οι παραπάνω ουδέποτε είχαν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών πρώτη επιλογή. Τέσσερα χρόνια κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια δήμαρχος, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις τι έκαμαν για τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου; Αν ήταν να πουληθούν η να ιδιωτικοποιηθούν, σίγουρα θα είχαν επισπεύσει τις διαδικασίες όλοι αυτοί που περιμένουν επενδυτικές λαίλαπες.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Γιάννη,
ο τίτλος του άρθρου σου είναι παραπλανητικός, δεν υπάρχουν ΩΨΙΜΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ οταν έχουμε να κάνουμε με κακή διαχείριση δημοσίου χρήματος. Επίσης τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να τα βλέπουμε με την οπτική γωνία του κόμματος που ο καθένας μας στηρίζει, για πάρα πολλούς λόγους ...

Ανώνυμος είπε...

οταν ο ολοκληρωτισμος θα επιβληθει τοτε θα λυνει τα θεματα αυτα με εντολη του κομματος και αν υπαρχει αστοχια εργου θα την πληρωνει ο τοπικος κομισαριος με μια αυθορμητη αυτοκριτικη,και με δεκαετη καταναγκαστικη εργασια στο νταμαρι της περιοχης.

Ανώνυμος είπε...

Όταν το ολοκληρωτικό φασιστικό καθεστώς επικρατήσει στην ντόπια σοβιετια αυτά τα έργα θα γίνονται από τον λαό μόνο για τον λαό και όχι για την αστική τάξη. Δίχως κόστος βέβαια μιας και τα υλικά θα ρχονται ουρανοκατεβατα. Λεφτά δεν θα παίρνουν οι προλετάριοι εργάτες άλλα θα είναι γεμάτοι χαρά που κ ακόμα μια μέρα δούλεψαν στο νταμάρι για τη μαμά σοβιετια και για την κομμουνιστική ουτοπία. Θα σιτίζονται με τον χορτάτο λόγο του Κουτσουμπα κ για επιδόρπιο η μαρξιστική ιδεοληψία θα τους έχει σανό με καραμελωμένα αμύγδαλα και σταγόνες χαρουπομελου.
Έλεος ιδεοληπτικα δίποδα υποκείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Άστο Θανάση κ δεν έχει δράκο!! Δεν το σώζεις είναι πολλά τα λεφτά κ τρως κ πολύ!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΒΡΙΣΕ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ....

Ανώνυμος είπε...

Κοτα 12:20
Βγαλε τον φερετζε και βαλε το ονοματακι σου το ομορφο. Αλλα που παντελονια για τετοιες μαγκιες εσυ.
Φιλουπες

Ανώνυμος είπε...

Έγκλημα κ τιμωρία...θαναση!!! Κ πες του παπαναγιωτου να συμφωνήσει να κατέβει μαζί σου να δούμε πόσους θα βρει..το ρεζιλικι που του κάνατε δεν ξεχνιέται..θα ήσαν δήμαρχος ακομη!! Είναι έντιμος δεν κολλά μαζί σας !!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η μελέτη για την υδροδότηση της Λιαπάτας δεν έχει πληρωθεί διότι δεν την έχει εγκρίνει ο Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου [το γιατί δεν το γνωρίζω]
Χωρίς πληρωμή της μελέτης δεν μπορεί να γίνει δημοπράτηση του έργου.
Ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά ΨΕΥΔΕΤΑΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αι ρε βουρλο. Κοιτα να ενημερωθεις καλα γιατι γινεσαι ξεφτιλα

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου

Ανώνυμος είπε...

Θανάση πες αλευρι? Ποιος σε γυρεύει? Θα φας θα φας θα φας..θα σκάσεις στο τέλος!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Υβριστή 2.20
αν είσαι ο γνωστός θανάσης που όλοι κουβεντιάζουν στα πέριξ, κοίτα εσύ να ενημερωθεις καλα γιατι θα γίνεις ΞΕΦΤΙΛΑΣ για μια ακόμη φορά !!!
Και σου το ξανάπα, βλαξ ε βλαξ, όσο βρίζεις τόσο γελοίος γίνεσαι.

ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ = Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Γνωριζει καποιος που θα κινηθουν προσεχως οι δαλαμαγκας,μακρυνιτσας,γιαννακοπουλος,φακιρης,φλωρακης?Ολοι οι παραπανω πιστευω θα επηρεασουν το εκλογικο προβαδισμα η μη των ενδιαφερομενων υποψηφιων δημαρχων.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια πληροφορία ότι κλείνουν ανάμεσα στο χασάπη απ' την Αθήνα και τον Τζίμη τσιμπίδα..

Ανώνυμος είπε...

όταν θα εκλείψει παντελώς από το μυαλό συνταξιούχων ρεγγινιωτών- μωλιωτών και μη, γιατρων και μη, η τριάδα καλαθόσφαιρα καρπούζια ποδήλατα ίσως φανεί φώς...

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάζοντας κανείς στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ διαπιστώνει οτι ο Δήμος προμηθεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίδια υλικά απο συγκεκριμένους προμηθευτές.
Κατά 99,9% αυτά είναι ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ [Νόμος 4335/2015 _ Είναι έγκλημα η έκδοση/αποδοχή εικονικών/πλαστών τιμολογίων]
Πολύ σύντομα θα το αποδείξω και τότε τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη.
Και μου πεις "βλαξ έ βλαξ" αυτά που έλεγε και ο πχ. Τζοχατζόπουλος.
Ξέρεις που βρίσκεται τώρα ...

ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σιωπούν οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι για τα δημοτικά δρώμενα ?
πχ. Ποια η άποψή τους για την υπόθεση [ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ] ?
ΟΧΙ φυσικά αν πρέπει να πάει το νερό, αλλά αν όλες οι διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής είναι νόμιμες.
Ο πολίτης απαιτεί να μάθει τη θέση του καθενός.
Ουδείς μπορεί να δοξαστεί κρυπτόμενος.
ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κύριε πρώην, οποιαδήποτε πράξη του Δήμου μπορεί να προσβληθεί στην Αποκεντρωμένη αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο. να ρωτήσω και γω κάτι τώρα: όταν ήσουν νύν και όχι πρώην, είχες κημδης? εσηδης? ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς? δημοτικό σύμβουλο να ανακατεύει όποιον διαγωνισμό έργου βγαίνει στον αέρα? επίτροπο είχες? προφανώς δεν είχες!!!! ας είσαι λοιπόν λίγο πιο ήπιος.. δε βλάπτει!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5.51
για να σου απαντήσω πρέπει να καταλάβω τι σημαίνει [κημδης] [εσηδης] κλπ
Όσον αφορά πιο ήπιος ? τι σημαίνει ?
Αν σημαίνει να αφήσω τα τρωκτικά τα κυκλοφορούν ελεύθερα, ΟΧΙ δεν θα το κάνω.
Τα τρωκτικά πρέπει να τα εξολοθρεύεις γιατί πολλαπλασιάζονται.

ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
Οκταετή φυλάκιση σε επιχειρηματία που εξέδωσε εικονικό τιμολόγιο …. € για έργα/προμήθειες στο Δήμο …. την περίοδο …, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν είχαν εκτελεστεί.
Εξαετή για τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μικρότερες ποινές σε δύο δημοτικούς συμβούλους επειδή είχαν ψηφίσει την εξόφληση του συγκεκριμένου τιμολογίου και σε τρία στελέχη του Δήμου που συμμετείχαν στο κύκλωμα.
ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε πρωην
Λαβε υπ'οψιν σου οτι οταν προσπαθεις να προκαλεσεις εκφοβισμο και απειλη, πρεπει να ξερεις οτι με καταγγελια παρεμβαινει ο εισαγγελεας και αφου ανιχνευθει το ιχνος σου οδηγεισαι κατ'ευθειαν στο αυτοφορο.
Εισαι πολυ κοντα σ'αυτη τη διαδικασια.
Εχε υπομονη...
Ο ζωγραφος

Ανώνυμος είπε...

Ζωγράφε,
Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα ... όσον αφορά τον Εισαγγελέα.
Έτσι θα προχωρήσει πιο εύκολα η διερεύνηση οτι πρόκειται για πλαστά τιμολόγια.
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Ανδρέας Θεολόγου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Υπομονη
Καλομελετα κι ερχεται...οσο και αν κανεις τον αδιαφορο.

Γιάννης Σκούφιας είπε...

Η αποδοχή εικονικών τιμολογίων είναι μια τακτική που εφαρμόζεται σε πολλούς δήμους για να καλύψουν κάποιες τρύπες. Παράνομο μεν αλλά αν δεν γίνεται κατά κόρον, μπορεί να γίνει ανεκτό. Αν όμως είναι πάγια τακτική, τότε σύμφωνα με την νομοθεσία, οι ποινές είναι πολύ βαριές. [Το ίδιο ισχύει και στις επιχειρήσεις]
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο δικό μας Δήμο. Από μια ματιά που έριξα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για το τελευταίο τρίμηνο είδα πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις για προμήθεια υλικών σε συγκεκριμένους προμηθευτές.
Πολλά από αυτά τα υλικά δεν είναι άμεσης ανάλωσης ή είναι μεγάλες οι ποσότητες και προς τούτο πρέπει να απεικονίζονται λογιστικά [ όχι ως δαπάνη αλλά ως απόθεμα]
Δηλ. εισάγονται στην αποθήκη και εξάγονται με ΔΕΛΤΙΟ όταν χρησιμοποιούνται αναφέροντας και που θα χρησιμοποιηθούν..
Κοιτώντας , όμως, τον Ισολογισμό του 2017 παρατήρησα ότι δεν υπάρχουν αποθέματα τέλους χρήσης, δηλ. δεν τηρείται λογιστική αποθήκη.
Αυτά προς ενημέρωση ένθεν κακείθεν …

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω ο Σκουφιας Γιαννης τον οποιο δεν γνωρίζω, αλλα από τα κακως κειμενα που σχολιαζει-καταγγελει, να γινει αφορμή να μπει μια ταξη και σειρα στο Δημο που δυστυχως δεν υπαρχει.

ΚΡΙΤΩΝ είπε...

Κυριε Σκουφια ο μικρος αριθμος των εικονικών τιμολογιων στον Δημο ειναι ηθικα αποδεκτος σε σχεση με τον κατα κορον μεγαλο αριθμο αυτων που δεν πρεπει να γινεται, ενω και τα δυο συνιστουν παρανομια;

Επισης με την ως ανω παραδοχη αποδεχεσθαι την απιστια του δημοτικου χρηματος απο δυο συναλλασομενους ,τον Αιρετο απο την μια και τον εργολαβο -προμηθευτη απο την αλλη, παντα για την περιοδικη και εκτακτη συναλλαγη των "ανεντιμων" τιμολογιων;

Η εξηγηση περι καλυψης της οποιας "τρυπας" στο Δημο ειναι αιτιολογικα παιδαριωδης, διοτι δεν υπαρχει τετοιο ειδος που να μην μπορει να καλυφθει με την νομιμη διαδικασια ακομη και στα εκτακτα περιστατικα [σωστικα] εστω και με καθυστερηση πληρωμης.Εκτος αν υπονοειται "τρυπα"την αναιτια πληρωμη [μιζα].

Φιλοσοφικα, ο τροπος χρησης της εικονικοτητας-πλασματικοτητας ειναι στενα συνδεδεμενος ως εγγενη αδυναμια του Κρατισμου, παιδι του οποιου ειναι και ο Δημος,οπου ο ελεγχος ειναι τυπικης και οχι ουσιαστικης μορφης. Εκει που δεν υπαρχει το αρνητικο αναχωμα της ιδιωτικης συναλλαγης επι τη βασει μιας δικαιης ανταλλαγης προιοντος.

Νομιζω οτι η αντιφαση σου ειναι εμφανης. φιλικα.






Γιάννης Σκούφιας είπε...

Φίλε ΚΡΙΤΩΝ,
δεν διαφωνώ με τις παρατηρήσεις σου. Παρανομία είναι και τα λίγα και τα πολλά.
Το κλείσιμο όμως μιας "τρύπας" μπορεί να μην είναι νόμιμο αλλά μπορεί να είναι ηθικό. Εξαρτάται τι είδους "τρύπα" πας να κλείσεις. Φυσικά δεν εννοώ "τρύπα" στον οικογενειακό προϋπολογισμό ενός αιρετού [κοινώς μίζα]
Μην μπλέκεις όμως τη διαχείριση ενός οργανισμού [ Δήμου ή Επιχείρησης] με την Φιλοσοφία.
Κατ' ιδίαν περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

ολοι εδω-λοιπον....