30 Απριλίου 2018

Δια χειρός… «Κλεισθένης 1» Δήμος Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αλλάζει οριστικά ονομασία ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου…

Οι επαφές με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη είχαν πραγματοποιηθεί εδ΄βω και καιρό.

Ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Γιάννης Συκιώτης, είχε ενημερώσει τον Υπουργό για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο ζητούσαν την αλλαγή του ονόματός τους σε Δήμο Καμένων Βούρλων. Μια αλλαγή ονομασίας που αναβλήθηκε μετεκλογικά αν και κάποιοι ήδη είχαν ξεκινήσει να αναφέρουν το Δ¨ημο με την καινούρια του ονομασία.

Η αιτιολόγηση ήταν η αναγνωρισιμότητα του ονόματος της λουτρόπολης με την οποία προσδοκούν σε μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη.

Η αλλαγή έρχεται με το άρθρο 206 του «Κλεισθένης 1» που βρίσκεται ήδη υπό διαβούλευση, το οποίο και τροποποιεί παραγράφους και περιπτώσεις στο άρθρο 1 με την ονομασία του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και αντίστοιχα στο Δήμο Καλαμπάκας που γίνεται πλέον Δήμος Μετεώρων.

Αναλυτικά:

Άρθρο 206
Τροποποίηση του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87)
1. Το άρθρο 115 του ν. 4316/2014 (Α΄ 185) καταργείται.
2. Στο άρθρο 1 παρ. 2 περ. 45 (Νομός Τρικάλων) Α.4 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) οι λέξεις «Δήμος Καλαμπάκας» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Δήμος Μετεώρων».
3. Στο άρθρο 1 παρ. 2 περ. 46 (Νομός Φθιώτιδας) Α.4 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) οι λέξεις «Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Δήμος Καμένων Βούρλων».

lamiareport.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aς μας πει καποιος που πηγε στην συγκεντρωση στο Μωλο,για ποιο σκοπό αυτη εγνε,για ψηφοδελτιο ή για να γινει επιτροπή αγωνα κατα του ονοματος Καμενα βουρλα.Και αν ειναι το δευτερο ας μας πει και ποιοι ηταν οι παρευρισκομενοι Καμενοβουρλιωτες;

Ανώνυμος είπε...

10.11 τι ρωτας το πραγμα φαινεται βαζουν το λαγο να τρεξει και μετα το λαχανιασμα φερνουν τον αλλον τον ξεκουραστο. μπουαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

μπορειτε να μας πειτε κυριε πιπιλα ενα εργο που εχετε κανει μεχρι τωρα..

Ανώνυμος είπε...

ενα και μονο ενα, πλεον το ονομα του δημου για 50 χρονια, τελος, τα καμενα θα πανε συκιωτη
μαζι με το ρεγκινι συν αγιος παρτε εσεις τα υπολυπα??????????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Εχει κάνει τον κόμβο στον άγιο και την ανάπλαση της παραλιακής απο το 2016 το έχει εξαγγείλει τόσες φορές ο άφαντος doctor μην είστε αχάριστοι...