29 Δεκεμβρίου 2017

Έριξαν φόλες στα Καμένα Βούρλα – Σκότωσαν 3 αδέσποτα σε μία εβδομάδα…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όσο μεγαλώνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα τόσο φαίνεται να οξύνεται και αυτό των επιθέσεων εναντίον τους με φόλες… Μόλις σε μία εβδομάδα στα Καμένα Βούρλα τρία αδέσποτα σκυλιά βρήκαν φρικτό θάνατο αφού τους έριξαν φόλες…

Μάλιστα σύμφωνα με φιλόζωους των Καμένων Βούρλων, τα δύο από αυτά είναι από την περιοχή που βρίσκεται η ΔΕΗ, όπου πριν λίγες μέρες έγιναν καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων…

Το πρόβλημα συνεχίζεται και αν η πολιτεία δεν λάβει μέτρα με νέα νομοθεσία, ενίσχυση σχετικών δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση τότε θα παρατηρούμε συνέχεια τέτοια περιστατικά.

Οι φωτογραφίες που καταγράφηκαν, μαρτυρούν την κατάσταση (σκληρές εικόνες)…


fonografos.net

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφες, πολιτισμένες εικόνες!
Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Ntroph kseftiles!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς εν έτη 2017 και ζούμε ακόμα στον μεσαίωνα και λίγο πιο πίσω ακόμα. Σήμερα άκουσα ότι στην περιοχή της παλιόβρυσης ένας περίοικος βρήκε γάτα στραγγαλισμένη με σύρμα......τι άρρωστοι άνθρωποι υπάρχουν πια?

Ανώνυμος είπε...

Για να το τελειώνουμε το θέμα. Όποιος θέλει και γουστάρει τα αδέσποτα να τα πάρει σπίτι του, για να τα προστατεύσει. Τα σκυλιά έχουν γίνει επικίνδυνα γιατί έχουν μαζευτεί σε αγέλες. Μην το κουράζουμε άλλο. Οι μεν δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψη τους στους δε.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα, δεν θα βρει την λύση του εαν δεν ασχοληθεί σοβαρά ο Δήμος
Κατ αρχάς είναι αρμοδιότητα του Δήμου και ιδιαίτερα των Πρόεδρων Δ.Κ. και ΤΚ, η διαχείριση τους .
Έχουν ευθύνη έναντι επεισοδίων με τις επιθέσεις των αδέσποτων πχ
ο δήμος Κω πλήρωσε (Ασφαλιστική) ζευγάρι ξένων τουριστών 110.000 ευρω, ο δημος Βολου 2000 ευρω επίθεση σε δικηγόρο
Εάν δεν γίνει ένα καταφύγιο των αδέσποτων,( έχει το κόστος του) ή να μπορούμε να τα πάμε σε άλλον δήμο, με οικονομική συμμετοχή, λύση δεν υπάρχει.
Η στείρωση, τα εμβόλια και αγορές τροφίμων, τα ζώα παραμένουν σε αριθμό και κατά την διάρκεια των μαζικών εξόδων (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι κλπ) θα αυξάνουν αριθμητικά .
Στον νομό μας ενισχύθηκαν οικονομικά (ελάχιστα βεβαια ποσά) οι δήμοι Λαμίας, Δομοκου,και Στυλίδας, και σε ολη την Ελλαδα 111 Δημοι και Συνδεσμοι, που επιδοτούνται, εν μερει,(επιλέξιμες δαπάνες) απο τον κρατικό κουβανά .(φεκ 4439/Β/15.12.2017) και (φεκ 3114/B/2017)
Δραστηριότητα (δαπάνες στείρωσης, εμβόλια, τροφές κλπ ) ελάχιστα βλέπουμε.
Πέρυσι, κάποιες δαπάνες είχατε για κτηνίατρο.

Δήμαρχε, κάτι πρέπει να κάνετε, ψαξτετο.

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που ακούω και διαβάζω, η φόλα δυστυχώς είναι η άκρως τελεσίδικη λύση, ως προς την διαχείριση των αδέσποτων, μεσούσης και της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, αλλά και συνυπολογίζοντας και την αδιαφορία των αρχών και προσμετρώντας το τελικό κόστος από όλους αυτούς που σφετερίζονται δημόσιους πόρους που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν για την δημιουργία των γνωστών καταφυγίων αδέσποτων σκύλων.
Αγαπώ τα ζώα γενικότερα και δεν θα έριχνα φόλες αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα, μάλλον για μονόδρομος μου κάνει. Άλλωστε πολύ κακό για το τίποτα, μπροστά στα χιλιάδες παιδάκια που πεινάνε και περνάνε τις γιορτές σε σκηνές μέσα στο χιόνι και στις λάσπες.
Είναι σα να πρέπει να σου κόψουν το πόδι γιατί έχεις προχωρημένο ζάχαρο, και σκάφτεσαι και στενοχωριέσαι για το πρόσφατο πεντικιούρ που έκανες.

Ανώνυμος είπε...

12.04 pm Φίλε, έτσι όπως το βάζεις , το ποιο ανώδυνο, για τα ζωα, ειναι η ενεσουλα , τουλάχιστον για τα ποιο γέρικα.
Ελα όμως που και αυτό απαγορεύεται (μόνο για άρρωστα και απόφαση κτηνιάτρου).
Οπότε αδιέξοδο. !!!!!!!!

Unknown είπε...

Εγω παντως δηλωνω πως αν ανακαλυψω καποιον να βαζεις φολες θα τον φαει σκυλος στα σιγουρα!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε νταή που θα μας απειλήσεις κιόλας. Εγώ λοιπόν δηλώνω ότι μαζέψτε τα επιθετικά κοπρόσκυλα γιατί την επόμενη φορά που θα επιτεθούν στο παιδί μου, θα φας φόλα και εσύ και αυτά. Καραγκιόζη, έχετε χάσει το μέτρο εσύ και οι όμοιοι σου.

Ανώνυμος είπε...

εσεις οι φιλοζωοι ρε παιδια το παρακανετε. υπερασπιζεστε και τα κακως κειμενα και χανετε το δικιο σας. ειναι καποια σκυλια αγρια πως να το κανουμε. εχουν δικιο που παραπονιουνται αυτοι που εχουν δεχτει επιθεση

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

πηγα και εγω παραμονες χριστουγεννων που ειχα ερθει στο εξοχικο μου στην περιοχη να ταισω τα σκυλια στην παραλια Αγιου Σεραφειμ οπου οταν πηγαινα ηταν πανω απο 15 σκυλια που ηξερα πλεον και ερχοντουσαν οταν πηγαινα κουνωντας τις ουριτσες τους ολο χαρα για να τα ταισω και δεν βρηκα κανενα τα ειχαν δηλητηριασει ΟΛΑ εφτασα μεχρι το φαρο Σκαρφειας κανενα σκυλι.Ντροπη σε αυτους που το εκαναν,ντροπη σε αυτους που τα μετεφεραν ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ για να τα πεταξουν ψοφια πλεον και ντροπη και στην τοπικη αυτοδιοικηση που δεν εκανε τιποτα για την περιθαλψη αυτων των αδεσποτων με αποτελεσμα καποιοι <> να προβουν σε αυτη την απεχθη πραξη!!!Σημειωνω οτι το Νοεμβριο που ξαναεπισκεφτηκα την περιοχη ηταν ολα εκει οπως και ολο το καλοκαιρι!!Επισης ΞΕΡΩ οτι η τοπικη αυτοδιοικηση γνωριζε το θεμα αφου ειχαν προηγηθει παρα πολλες καταγγελιες για να τα συγκεντρωσουν σε χωρο που προβλεπεται και να τα θεραπευσουν απο τυχον ασθενειες να τα εμβολιασουν και να τα στειρωσουν αλλα ο Δημος δεν εκανε τιποτα!!!