14 Ιουνίου 2017

Γ.Φραγκούλης - Θέματα δήμου Μώλου Αγ.Κων-νου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αγαπητοί κυρία Ντούρου και κύριε Γκικόπουλε   
             
Ως οπαδός της λαϊκής Συσπείρωσης θέλω να σας ενημερώσω για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου. Αξιολογώντας τα ζητήματα, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω από την παρέμβαση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Χαράλαμπου (Λιαπάτα), όπου από πολλά χρόνια τώρα η μεταφορά του νερού γίνεται με υδροφόρα. Καταλαβαίνετε ότι τον 21ον αιώνα δεν είναι δυνατόν να ισχύουν συνθήκες υποσαχάρειας Αφρικής. Ο δήμαρχος, αλλά και οι σύμβουλοί του, δικαιολογήθηκαν για την αδιαφορία τους, όπως και οι προηγούμενοι δήμαρχοι, με το αιτιολογικό του κόστους του έργου, μιλώντας για περίπου 400 χιλ. ευρώ. Μάλιστα στην αντιπαράθεσή του ο Δήμαρχος με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Μώλου, αναλώθηκαν στην ποσότητα των υδροφόρων που στέλνεται στον Αγ. Χαράλαμπο σήμερα και στο παρελθόν και όχι στην πραγματική λύση. Από την διαδικασία όμως, αποδείχθηκε ότι το ποσό αυτό είναι υπερβολικό και όπως σημείωσε ο εκπρόσωπός μας κ. Δημόπουλος «ο δήμαρχος το έβγαλε από την κοιλιά του, χωρίς στοιχεία, μελέτη, προϋπολογισμό κ.λπ.». πρόκειται για ένα αγωγό μόνο 3 χιλιομέτρων. Η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος στην ερώτηση του προέδρου του Δ.Δ. γιατί δεν προχωράει άμεσα η επίλυση του ζητήματος ήταν «για να μην το χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να γεμίζουν τις πισίνες τους». Προφανώς, άλλες είναι οι προτεραιότητες για την πλειοψηφία, δηλ. το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως το καταφύγιο σκαφών στα Καμένα Βούρλα που παραδόθηκε σε γνωστό εργολάβο παροχής υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σας παρακαλώ πέραν των ενεργειών του κ. Δημόπουλου που τις γνωρίζω, να φέρετε το θέμα με ερώτηση σας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να πιέσουμε και να επισπεύσουμε την ολοκλήρωση του αγωγού, στα πλαίσια των δημοσίων επενδύσεων και χωρίς κόστος για τους κατοίκους.

Το δεύτερο ζήτημα που θέλω να αναφερθώ είναι η κατάργηση ουσιαστικά, της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, παλιό φαινόμενο βέβαια, αλλά που τώρα ανακινείται ξανά με την κόντρα τοπικών, ιδιωτικών συμφερόντων με αφορμή την επένδυση στο Ασπρονέρι. Ο πρόσφατος νόμος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταντήσει το δήμο μας ένα τεράστιο μπιτς μπαρ. Σ’ αυτό το πλαίσιο και η ενδοπαραταξιακή κόντρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πλειοψηφίας που αφορά την νέα προεδρία του Δ.Σ. και τα αντιδημαρχιλίκια (διάβαζε έμμισθες θέσεις αιρετών).

Καταλαβαίνετε πόσο σωστή είναι η άποψή μας ότι ο τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα με την γεωργία, την κτηνοτροφία την βιομηχανική παραγωγή και να μην περιμένουμε τα πάντα από τα μπιτς μπαρ.
Κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει για τα παραπάνω, αλλά ούτε και για τα στοιχειώδη, όπως η πυροπροστασία και η αντισεισμική προστασία που σήμερα ιδιαίτερα τέθηκαν στο προσκήνιο.

Γ. Φραγκούλης
13-3-2017
Αυτοκινητιστής

Καμένα Βούρλα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-6-2017
Γ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-6-2017
Γ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Arxisan Pali ta kounoupia eleos pia!!!!!!!