05 Ιουνίου 2017

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στον Δήμο, για 5 μήνες ...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4/6/2017

Είναι γνωστό το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας που συμπληρώνουν πέντε μήνες  χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί, που προσλήφθηκαν μέσω διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα, τις τεχνικές και κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Καλύπτουν κενά που άφησε η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από το 2011, συνέπεια των πολιτικών διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων. Ιδίως στο δήμο μας που είναι ήδη αποψιλωμένος από μόνιμο προσωπικό η έλλειψη αυτών των εργαζόμενων θα έχει δραματικές συνέπειες στις τεχνικές υπηρεσίες και περισσότερο στη καθαριότητα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους συντονίζουν τον αγώνα τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κι έχουν προχωρήσει και προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα κ.α. Στις 30/5 κατέθεσαν 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου με την οποία απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για όλους τους συμβασιούχους, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ήδη έχει ληφθεί απόφαση πως με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει παράνομη την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καλεί τους επιτρόπους να μην υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και ζητά από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν τους μισθούς που πήραν από την έναρξη της παράτασης και μετά, θα κλείσουν όλα τα γκαράζ και θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από πρωτοβάθμια και κλαδικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

 Όπως σε πολλούς δήμους της χώρας που οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να τους καταβληθούν έως το 50% των δεδουλευμένων τους, έτσι και οι συμβασιούχοι του δήμου μας με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου για να μπορέσουν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Προϋπόθεση για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων είναι να δώσει ο Δήμος στους εργαζόμενους εκκαθαριστικά σημειώματα αποδοχών ή αναλύσεις μισθοδοσίας ή και κατάσταση με τις οφειλόμενες κατά μήνα αποδοχές τους. Εκτός από τον Ιανουάριο η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε και αρνείται συστηματικά να δώσει κάποια από αυτά τα έγγραφα στους συμβασιούχους, παρά το γεγονός πως οι συμβασιούχοι επιδώσανε με δικαστικό επιμελητή στο Δήμο αλλά και προσωπικά στον ίδιο τον Δήμαρχο εξώδικο με το οποίο επισημάνανε πως  είναι παράνομη η άρνηση του να δώσει αυτά τα έγγραφα. Αφού μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου έχει επιδείξει προκλητική αδιαφορία για το καθημερινό δράμα που περνάνε οι συμβασιούχοι και οι οικογένειες τους, εκείνοι με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας του Ν.Φθιώτιδας για να πάρουν τα έγγραφα που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να τους δώσει και να προχωρήσουν στα ασφαλιστικά μέτρα.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου δεν πιστεύουμε πως η αδιαφορία και η άρνηση από τη διοίκηση του Δήμου να κάνει κάτι που είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη για να μπορέσουν οι συμβασιούχοι να βάλουν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαί στο τραπέζι τους είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή και κακού χαρακτήρα του ίδιου του δημάρχου. Είναι μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου με πρόφαση τα μνημόνια και το χρέος και θέλει τους δήμους όλης της χώρας να παραδίδουν σε εργολάβους βασικές πτυχές της λειτουργίας τους όπως την καθαριότητα, τις κοινωνικές υπηρεσίες κ.α. Αποτελεί μέρος μιας πολιτικής που ξεκινά από τη ΕΕ και θέλει και τους δήμους αρωγούς στην ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών και πολυεθνικών ομίλων. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η διοίκηση του Δήμου από την αρχή της θητείας της με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιαστικό και άμεσο ξεπούλημα του λιμανιού των Καμένων Βούρλων. Αποτελεί μέρος μιας πολιτικής που στρέφεται σε τελική ανάλυση ενάντια στα συμφέροντα των ίδιων των δημοτών αφού οδηγεί σε υποβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, με πολύ ακριβότερο κόστος για τους δημότες και χειρότερους όρους δουλειάς για τους εργαζόμενους στους εργολάβους.

Η δημοτική μας παράταξη δεσμεύεται πως θα στηρίξει οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία και νομική ενέργεια αναλάβουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο μας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να λήξει η πολιτική τους ομηρεία μέσω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και να κατοχυρώσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.



Λαϊκή Συσπείρωση
Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ.ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αντε πληρωστε τον κοσμο γρηγορα και αφηστε τις φιεστες στα πανηγυρια! Σαν γυφτικα σκεπαρνια καμαρωνετε?!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 12.57 ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΛΆΘΟΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ Ή ΜΚΟ ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΝΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΑΧΕΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.
ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ[ΦΟΡΟΙ] ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ [ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ].
ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΟΥ 1917
[ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ]ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΛΧΟΖ [ 5.000.000 ΚΟΥΛΑΚΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ].
βΕΒΑΙΑ Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ
ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ[ΝΕΠ].
ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:05, οι συμβασιούχοι καλύπτουν θέσεις μόνιμου προσωπικού, δεν είναι εποχιακοί εργαζόμενοι.Η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από το 11 και μετά λόγω μνημονίων για να πληρώνεται ένα χρέος που δεν το φαγε ο λαός έχει δημιουργήσει τις στρατιές συμβασιούχων στους δήμους.Και μια μέρα να δούλευαν είναι το λιγότερο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ η διοίκηση του δήμου να μην τους δίνει τα απαραίτητα χαρτιά για να πάρουν ύστερα από μήνες και μέσω δικαστηρίων τα μισά δεδουλευμένα τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πληρώνονται όχι επειδή δεν έχει λεφτά ο δήμος για να τους πληρώσει (10000 έδωσε στο Ακρόπολις) αλλά γιατί όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να εκβιάζουν την ψήφο μας.Και σήμερα, στον ελεύθερο κόσμο του καπιταλισμού οι δημότες με τους φόρους τους ουσιαστικά θα επιδοτούν τον κάθε ιδιώτη εργολάβο πληρώνοντας πανάκριβα μια υπηρεσία που θα ήταν οικονομικότερη αν την παρείχε με μόνιμο προσωπικό ο δήμος.Και καταλαβαίνουμε νομίζω πολύ καλά με τι συνθήκες θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.Όσο για το ΚΚΕ ξεστραβώσου και λίγο και διάβασε το πρόγραμμα του. Μιλάει για κοινωνική ιδιοκτησία στα εργοστάσια και τις υποδομές και παραγωγικούς συνεταιρισμούς για τους αγρότες. Και σε ρωτάω:Είναι καλύτερα σε αυτό το σύστημα που πληρώνουμε για τα κέρδη του κάθε εργολάβου από τους φόρους μας ή σε ένα σύστημα που θα ήμαστε αφέντες στο τόπο μας;

Ανώνυμος είπε...

Aπαντώ λοιπόν [ειμαι ο 9.05 πμ]στο ερώτημα σου -τι ειναι καλύτερα;
Καλύτερο ειναι εκείνο που εχει αποδειχθεί στην πράξη ,ειναι διαχρονικό ,εχει διασταλτικές ωφέλειες και μπορουμε ευκολα να το δειξουμε ως καθολικό παράδειγμα ,π.χ. τόπος ή χώρα εφαρμογής.
Αν λοιπόν δεν ακολουθήσουμε την ανωτέρω μεθοδολογία αλλα μείνουμε στην προταση μας εσυ και εγω χωρίς αποδεικτικά στοιχεία τοτε θα θεωρηθούμε Ιδεοληπτικοί π,χ, εγω λεω οτι ο κεντρικος σχεδιασμός της οικονομίας ειναι ο καλύτερος και πρεπει να περναει απο τον κρατισμό και τις προσλήψεις στο δημόσιο και η Βορεια Κορεα ειναι το παραδειγμα μου,ωε επιτυχημένο μοντελο ποιοτικής ζωής.
Εσυ παλι θα ελεγες ισως κάτι διαφορετικό π.χ. για την Σουηδία,αλλα και οι δυό θα επρεπε να το τεκμηριώσουμε.
Τώρα αν ο Σταχανοβιτισμός σου στην απόδοση της κρατικής εργασίας μπορεί να υπερκεράσει αυτη του ιδιώτη ειναι ηλίου φαεινότερον η απαντηση.
Οσο για το επιλεκτικό φθόνο για το κερδος του ιδιωτη εργολαβου,μα και εσύ Υποκριτάκο Κομμουνιστή μέσα απο την προσπάθεια που κάνεις να εισαι η επόμενη Νομενκλατουρα εξουσίας του ΚΚΕ,στην ουσία επιθυμείς διακαώς να εχεις ατόμικό κερδος που προκυπτει αβίαστα απο το προνόμιο του "αγωνιστή"ινστρουχτορα ,που καποιοι αλλοι δεν θα δεν μπορούν να εχουν,
Επισης απαντώ στο ποιός τα εφαγε, και καταλήγω στο συμπέρασμα Πάγκαλου με την διαφοροποίηση οτι υπήρξε σαφέστατα διαβαθμιση στο φαγοπότι αναλογα οχι με την χωρητικότητα της κοιλιάς του καθενός,αλλα της ιδεολογικής ταυτισης με το σοσιαληστρικό κρατισμό του πολιτικού συστήματος που ολα τα κομματα εφαρμοσαν απο το 1974 .

,

Ανώνυμος είπε...

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και για τον σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ και τις ανατολικές χώρες υπάρχουν θετικά κι αρνητικά στοιχεία. Το ΚΚΕ μελετά το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε εκεί και κρατά τα θετικά στοιχεία (ανύπαρκτη ανεργία, υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία,εξασφαλισμένη στέγη,υψηλότατο επιστημονικό κι ερευνητικό επίπεδο, η ΕΣΣΔ πρώτη χώρα σε δημοσιευμένες πατέντες)και απορρίπτει τα αρνητικά, το ότι από ένα σημείο και μετά άρχιζαν να βάζουν το ατομικό και συλλογικό κέρδος σε μια οικονομία που λειτουργούσε για να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού, όχι για το κέρδος. Και μην ανησυχείς,το ΚΚΕ δεν θέλει να γίνουμε Βόρεια Κορέα, δεν ταυτίζεται με αυτό το κράτος. Άλλοι μπερδεύουν το φασισμό με την εξουσία της εργατικής τάξης και του λαού, και νομίζουν πως επειδή γοητεύονται με την δικτατορία του κεφαλαίου όπως ήταν ο φασισμός, και η ΕΣΣΔ είχε δικτατορία του κόμματος.Αλλά δεν χρειάζεται φαντάζομαι να είσαι κομμουνιστής για να δώσεις βεβαιώσεις αποδοχών σε εργαζόμενους που είναι πέντε μήνες απλήρωτοι όταν δίνεις τα ίδια έγγραφα στο υπόλοιπο προσωπικό του δήμου. Ίσως να θες να τους εξωθήσεις σε παραίτηση για να φέρεις μια ώρα αρχύτερα τους εργολάβους;Πως επέτρεψε η διοίκηση του δήμου που είναι δίπλα στους συμβασιούχους να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα και να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να στείλουν εξώδικο και να πάνε στην επιθεώρηση εργασίας;Απλά παρεξήγηση;

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ 9:13 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΝΕ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΙΚΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΜΑΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΤΣΙ;

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι φιλοσοφιικό και οχι προσωπικό λαικιά Κυρία.Επίσης επειδη επροκειτο για τον τοπο μας ουτε ταξικό ειναι διότι δεν υπάρχει με την στενη εννοια του ορου εδώ κανένας με τα χαρακτηριστικά του μεγαλοαστου κεφαλαιοκράτη,αντιθετα ειμαστε ιδιοι με μικροδιαφορες που συνιστανται στον τρόπο της επιλογής διαχειρισης των οικογενειακών μας προυπολογισμών κατα το πρόσφατο παρελθόν. Ολοι παντως εχουν πληγεί απο την κριση.Η αγανακτηση ομως πρεπει να οδηγεί στο ρεαλισμό και οχι στην αρνηση και στο φθόνο.Στην αταραξία αρα και στην ηρεμία θα φθασεις αν
τακτοποιήσεις την σκεψη μπροστα στο καθρεπτη.Γίνε εστω Κομμουνίστρια ή χρυσή αυγή αφου δεν μπορείς να σκεφθείς φιλελευθερα γιατί φευγουν οι νεοι προς την ευρωπη.Η προσωποποιημένη τζιχαντ ειναι το χειρότερο απο ολα και δεν οδηγει σε λύση.Η αστική δημοκρατία εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,εποχές καλες και εποχες δύσκολες αλλα πάντα δίνει ελευθερία στην επιλογή.