02 Απριλίου 2017

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Kε αρχισυντάκτη

Μετά τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη έρχεται ο Καλλικράτης 2 που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το εκλογικό σύστημα από μόνο του, έστω και με απλή αναλογική, δεν αλλάζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Τρανταχτό παράδειγμα ο υφυπουργός του Σπίρτζη που δήλωσε ότι θα σφραγιστούν οι παράδρομοι στον ΠΑΘΕ στριμώχνοντας τους πολίτες και δυσκολεύοντας τους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό στον δήμο μας. Ποιος άλλος θα τέλειωνε έτσι εύκολα τη «βρώμικη δουλειά»;

Αποδείχτηκε ότι ο «Καλλικράτης» και ο «Καποδίστριας» ήταν από τα καλύτερα όπλα του συστήματος και των κυβερνήσεων για την εφαρμογή των μνημονίων και του προγράμματος σταθερότητας, με τραγικά αποτελέσματα για τους μισθούς, τις συντάξεις, την κρατική χρηματοδότηση των δήμων. Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια στους δήμους στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα και τη συνεχή αύξηση των δημοτικών τελών, -δύο φορές αυξήθηκαν στο δήμο μας σε διάστημα ενός έτους- «τους ιδίους πόρους», όπως τους ονομάζουν. Στο ξεπούλημα ακτών και λιμανιών, έναντι πινακίου φακής, όπως έγινε στο δήμο μας, ενώ ο δημόσιος χαρακτήρας τους είναι απαραίτητος μοχλός για την ανάπτυξη των αυτοαπασχολούμενων και για το λαϊκό τουρισμό.

Οι προφάσεις περί διαφάνειας και εξοικονόμησης πόρων αποτελούν το «χρυσωμένο χάπι» για το κόψιμο των κρατικών πόρων, την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας και η κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης. Ακόμα και κατάσχεση λογαριασμών τραπέζης των δημοτών προβλέπονται στον «Καλλικράτη 2», όπως έγινε ήδη στην Καρδίτσα με νόμο του 2013 και με άλλους τρόπους. Αποσκοπούν στην ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας» που στηρίζεται στην ακριβή αγορά υπηρεσιών από του δημότες, όπως θα γίνει με το αλιευτικό καταφύγιο στα Καμένα Βούρλα, ή όπως έγινε με τα απορρίμματα στον καποδιστριακό δήμο Καμένων Βούρλων, με φέσι στους πολίτες καμία 800σαριά χιλιάδες ευρώ.

Η ανάπτυξη ενός οπισθοδρομικού τοπικισμού, ήταν βούτυρο στο ψωμί των κυβερνήσεων. Οι αντιδράσεις μόνο για το όνομα του δήμου, έκρυψε και αποπροσανατόλισε τα πολύ σημαντικότερα. Ότι η δομή του Καλλικράτη για κράτος με αποκεντρωμένα όργανα, αποφασιστικές αρμοδιότητες, ήταν το όχημα για την προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Δηλαδή ψίχουλα για κοινωνικές παροχές και τα πάντα να αποδίδουν κέρδος και υπεραξία για τον επιχειρηματία. Θέλουν δε να εντάξουν στην ανταποδοτικότητα και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως π.χ. πράσινο, υγεία, πολιτισμός, εκπαίδευση κ.λπ. και το κρατικό χρήμα να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρά νησιά και πολύ ορεινούς δήμους. Κάτι σαν τα ψίχουλα για την ακραία φτώχια. Δεν είναι τυχαίες οι διάφορες προσλήψεις που γίνονται κατα καιρούς στους δήμους –και στον δικό μας- σε υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το σταμάτημα των παραπάνω οι άμεσες προσλήψεις αορίστου χρόνου με σύγχρονα δικαιώματα για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και η διεκδίκηση έργων μέσω των δημόσιων επενδύσεων είναι ο μονός δρόμος σήμερα.

Το περιεχόμενο των δημοτικών εκλογών είναι πολιτικό. Κριτήριο ψήφου για τις εκλογές πρέπει να είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνολικά στη ζωή μας .

Το τέταρτο μνημόνιο με την διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ή της ΝΔ ή όποιων άλλων προθύμων είναι προ των πυλών. Άλλωστε το τρίτο μνημόνιο μαζί το ψηφίσανε τα κόμματα τις αστικής διαχείρισης.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα με τις αοριστίες παπαρολογίες σου οδήγα καμία νταλίκα και άσε τα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν σ. φραγκούλη μην δίνεις σημασια στους"αλλοθρησκους" ,ου γαρ οιδασι τι ποιουσι,θαυμάζω
τον ουτοπικό φανατισμό σου, και εγω θα ηθελα να ζω έτσι τόσο εντονα και ευχαριστα οπως εσυ,φοβαμαι ομως να μην με κατατάξουν στη Χρυσή Αυγή ή στους μαρτυρες του ιεχωβά γιατι στον Παλαιοκουμουνισμό δεν θα πήγαινα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κ μετά ξυπνησες ποπολαρε!