25 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεπουλάει ο Δήμαρχος κ.Συκιώτης για 42 χρόνια το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Καμένων Βούρλων, προς 1.666 Ευρώ το μήνα!!!!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Όλες οι Δημοτικές αρχές που πέρασαν προσπάθησαν να παραδοθεί το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Καμένων Βούρλων στο Δήμο, και να βγει η Άδεια λειτουργίας του Τουριστικού Καταφυγίου για να το εκμεταλλευτούν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν πρόλαβε να της παραχωρηθεί το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών (με ενέργειες που είχανε γίνει από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές) , και ενώ δεν έχει πάρει ακόμη την Άδεια λειτουργείας του, προχωρεί σε Μακροχρόνια Μίσθωση 32+10= 42 χρόνια , προς 1.666 Ευρώ το μήνα.

Ερωτάται ο Δήμαρχος Συκιώτης και το Δημοτικό Συμβούλιο, από που αντλούν αυτή την εξουσιοδότηση , έγινε κάποια Λαϊκή συνέλευση ή Διαβούλευση και τους έδωσε αυτό το δικαίωμα, ή είχανε προεκλογικά διατυπώσει σε κάποιό φυλλάδιο ότι αν εκλεγούν θα προχωρήσουν σε μακροχρόνια μίσθωση το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών. Δεν εκλέχτηκαν με καμία τέτοια δέσμευση , διότι αν γνώριζαν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων αυτά που πάει να κάνει τώρα ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοί του, οι περισσότεροι Δημότες των Καμένων Βούρλων δεν θα τους ψήφιζαν και πιθανόν θα ήτανε άλλο το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ερωτάται ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν το δικαίωμα να δώσουν σε ιδιώτη το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών για 42 χρόνια, δεσμεύοντας όλες τις επόμενες 8 Εκλεγμένες Δημοτικές Αρχές, που μπορεί να έχουν άλλες επιλογές για την εκμετάλλευση και διαχείριση του Τουριστικού Καταφύγιου.
Το Τουριστικό Καταφύγιο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ, και αντί ο Δήμος να έλθει να το εκμεταλλευτεί και να το διαχειριστεί ο ίδιος το κάνει ΔΩΡΟ σε ένα ιδιώτη για 42 χρόνια παίρνοντας ένα ενοίκιο 1.666 Ευρώ το μήνα.
Αυτό από μόνο του βάζει όλους του Δημότες σε υποψίες !!!

Ερωτάται ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα δέσμευαν σήμερα προσωπικά τους ακίνητα για 42 χρόνια !!! Πως προχωράνε σε δέσμευση ακινήτου του Δήμου για 42 χρόνια !!! Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τους εξέλεξαν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων, για να προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου και όχι των ιδιωτών !!!

Γράφει η διακήρυξη του διαγωνισμού για αναβάθμιση του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών, χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένα πια είναι αυτή η αναβάθμιση που έχει υποχρέωση να κάνει ο ιδιώτης μισθωτής !!!

Επιτρέπει τι μερική μίσθωση σε άλλους υπομισθωτές από το μισθωτή (καταστήματα θαλάσσιων ειδών , σταθμό καυσίμων, πάρκινγκ κ.α )

Το πρέπον και λογικό θα ήτανε , αφού ο Δήμος πάρει και την άδεια λειτουργίας του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών , να προχωρήσει ο ίδιος στην εκμετάλλευση και διαχείριση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών, για τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια που απομένουν της Δημοτικής Αρχής.

Αν δε θέλει να κατέβει ο κ. Συκιώτης και στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, να βάλει στο προεκλογικό του πρόγραμμα την μακροχρόνια μίσθωση που πάει να κάνει τώρα , και αν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων τον ξαναψηφίσουν θα έχει κάθε δικαίωμα να το εφαρμόσει στην επόμενη πενταετία, γιατί τόση βιασύνη και πρεμούρα από το Δήμαρχο τώρα !!!

Αυτή η βιασύνη του Δημάρχου δείχνει ότι κάτι βρωμάει και το παιχνίδι είναι στημένο !!!!!!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να κανετε το κουμαντο σας φιλαρακια, σας ενημερωνω ότι οι βαρκες 4 με 5 μετρα θα χρεωονται 800 ευρω το χρονο

Ανώνυμος είπε...

έβγαλε τιμολόγιο βάσει μέτρων σκάφους ο ΄΄πιθανός΄΄ ανάδοχος, που δεν έχει ακόμα ανοιχτεί η προσφορά του και το έμαθες?? ή έτσι διαδίδεται στα καφενεία??

Ανώνυμος είπε...

θαταν λει πρεπον να ειχαμε βγάλει ολοι μας τη βαρκα εξω απο καιρό αλλα εμεις οι κατσαπλιαδες του αλμυρου νερου το χαβα μας ,κλωτσοπατιναδα μεχρι τελικης πτώσης και ουδεν μονιμότερο του προσωρινού,γιτσα μας τώρα και περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

πας καλα βρε παλιοαρουραιε? διαβασε να ξεστραβωθεις που μας πουλας και πνευμα.
https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω5ΟΘΩΚ1-ΗΝΝ?inline=true

Ανώνυμος είπε...

ανοίχτηκε η οικονομική προσφορά??? ξέρουμε το τιμολόγιο που θα χρεώνει???

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το έμαθα από το γραφείο που χρησιμοποίησε ο επενδυτής για να φτιάξει την πρόταση και την προσφορά

Ανώνυμος είπε...

800 ευρώ για μια βάρκα 5 μέτρα; πολλά δεν είναι?

Ανώνυμος είπε...

δεν θα πληρώνουμε με το μέτρο της βάρκας αλλα ανάλογα με την ψαριά θα παιρνει το 50%

Ανώνυμος είπε...

@ 3:55 26/9/2016: τελικά ανοίχτηκε η οικονομική προσφορά?? γιατί η απόφαση στη διαύγεια που παραπέμπεις είναι για δικαιολογητικά και τεχνική..

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΑΥΑΡΧΊΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΗ ΒΑΡΚΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΨΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η Εταιρεία με την επωνυμία CROUP CENTER HELLAS που θέλει να μισθώσει το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Καμένων Βούρλων για 32+10=42 χρόνια ,

μπορεί κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους να μας πει ,

τι Εταιρεία είναι Ανώνυμη Α.Ε ή Ετερόρρυθμη , σε ποιόν ανήκει ,

και τι μετοχικό κεφάλαιο διαθέτει ???

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που ξέρω είναι οτι ο Τσόμος έχει μετοχές. Πόσες δεν ξέρω? Αλλά σίγουρα θα αναφέρετε κάπου..ουστ σαύρα. Αυτές μετα που θα τις δώσεις για πες? Καλογριτσα.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαγωνισμός λέει ότι θα φτιαχτεί νέα ΑΕ αποκλειστικού σκοπού για την εκμετάλλευση του λιμανιού. Δεν έχουν σχέση οι εταιρείες που καταθέτουν φάκελο για τον διαγωνισμό. Διαβάστε πρώτα την προκήρυξη βρε στουρνάρια και μετά γράφτε.

Ανώνυμος είπε...

εδώ μας είπαν ότι ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές...

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές. Τι σου λέει σαν νούμερο το 20,010 euro?

Ανώνυμος είπε...

από την έγκριση των πρακτικών στη διαύγεια που προκύπτει το ποσό που λες???

Ανώνυμος είπε...

Πως μια Εταιρεία από Ανώνυμη που ήτανε το 2011,
γίνεται λόγω οικονομικής στενότητάς Ετερόρρυθμη (με μηδαμινό οικονομικό κεφάλαιο ),

και έρχεται ως μοναδική ανάδοχος του διαγωνισμού ,

να αναλάβει για 42 χρόνια την ανάπτυξη του Τουριστικού Καταφύγιου Καμένων Βούρλων (αυτό μόνο η σημερινή Δημοτική Αρχή μπορεί να το πετύχει).

Αφού δε ανακηρυχθεί ο Ανάδοχος με 1000 ευρώ κεφάλαιο, από τον Δήμο,

μετά θα προχωρήσει ο Ανάδοχος στην σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας Αποκλειστικού

Σκοπού με την επωνυμία (ΑΕΑΣ).

Αυτούς δεν μπορεί να τους φτάσει ούτε ο Καλογρίτσας !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κατηγορείς τον συμμετέχοντα? Ο δήμος έφτιαξε τους κανόνες για το ποιος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Εφόσον λοιπόν πληροί τις προυποθέσεις μια εταιρεία, απλά κατεβαίνει και διεκδικεί το έργο. Τα παράπονα σου στο δήμαρχο…

Ανώνυμος είπε...

Μάθαμε οτι διευθυντης στην εταιρια ειδικου σκοπού που θα διαχειρισθεί το λιμάνι θα ειναι
ο κ.Υφαντής ...Γκολ?

Ανώνυμος είπε...

πρώτον, εάν ήμουνα ο επενδυτής (σημαίνει ότι βάζω 100€ και περιμένω πίσω 120€) θα ζητούσα το λιμάνι για 99 χρόνια - δεν υπάρχει πρόβλημα αφού υπάρχει δεδικασμένο - ψηφισμένο από τη Βουλή.
δεύτερον, γιατί κάποιος από όσους εγείρουν ενστάσεις δεν κατέφυγε αρμοδίως είτε στην κρατική περιφέρεια (Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Λάρισα) ή κάπως έτσι) είτε στα δικαστήρια?
τρίτον, εάν αυτός που κέρδισε, αρχίζει να χρεώνει 800€ το πεντάμετρο, πήγε άκλαφτος γιατί το μαγαζί θα τού μείνει άδειο.
απλά ας περιμένουμε και θα δούμε. δε χρειάζεται εκνευρισμός για το συγκεκριμένο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνοι που αντιδρούν για το ΛΙΜΑΝΗ είναι αυτοί που διαθέτουν καταστήματα με ψαρικά είδη , διότι σου λένε αν το πάρει ο ΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΒ - - - - - - - - το Λιμάνι ,

θα κάνει δυο καταστήματα ψαρικών ειδών εντός του Λιμανιού με ΙΣΟΜΠΑΟ,

θα τα δώσει σε δυο κολλητούς του από την Λαμία,

και οι άλλοι που είναι έξω θα πάνε για βρούβες.

Είπε δε και στον Εφοριακό από το Πριγκιπάτο του Ρεγκινίου ότι θα τον βάλει στο

Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε που θα γίνει για το ΛΙΜΑΝΙ και όλα είναι μέλη γάλα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά τα χρόνια περίμεναν οι Δημότες των Καμένων Βούρλων ,

να έλθει να πάρει το Τουριστικό Καταφύγιο για 42 χρόνια ,

μια Ετερόρρυθμη Εταιρεία με 100 Ευρώ κεφάλαιο, για να το αξιοποιήσει και να το αναπτύξει ???

Ή ο Πιπίλας παίρνει ληγμένα χάπια ή έχει βαλθεί να τρελάνει τους Δημότες τον Καμένων Βούρλων.

Δηλαδή θα πάρει έναν ιδιώτη που δεν έχει στον ήλιο μοίρα,

και θα τον κάνει συνέταιρο από το πουθενά στην περιουσία του Δήμου για 42 χρόνια .

Εδώ υπάρχει βρώμα μεγάλη και το παιχνίδι είναι στημένο, κάποιοι πάνε να φάνε ΜΑΡΜΙΤΑ μπόλικη !!!

Γιατί δεν δημιουργεί από τους ενδιαφερόμενους φορείς της Λουτροπόλεως ( όπως είναι αυτοί που ασχολούνται με τα είδη Αλιείας, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων , αυτοί που ενοικιάζουν τις βάρκες και τα καραβάκια κ.α) ο Πιπίλας μια Ανώνυμη Εταιρεία την << ΑΕΑΣ >> όπως θέλει να την ονομάσει , με συγκεκριμένο ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο π.χ 400.000 χιλιάδες Ευρώ, οι οποίοι και θα αναλάβουν την διαχείριση και αξιοποίηση του Τουριστικού Καταφυγίου. Μήπως εκεί δεν θα έχει ΜΑΡΜΙΤΑ ???

Πιπίλα πάρτο αλλιώς γιατί σε πήρανε είδηση οι Καμενοβουρλιώτες ότι πας για την ΜΑΡΜΙΤΑ και θα σκάσεις στα βράχια.