12 Μαρτίου 2016

Ένα άλλο δημόσιο, μιας άλλης εξουσίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Σε ότι αφορά το δήμο μας Μώλου- Άγιου Κωνσταντίνου θεωρώ ότι η ιδεολογική εμμονή στον καπιταλισμό διαμόρφωσε το κλίμα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Παράτησε ο δήμαρχος το αλιευτικό τουριστικό καταφύγιο στην τύχη του και βορά σε κάποιους, εσκεμμένα, για να προετοιμάσουν την έλευση του μοναδικού «σωτήρα» της κοινωνίας μας του ιδιώτη.

Το ίδιο το κείμενο γνωμοδότησης που έφερε την υπογραφή της δικηγόρου της Λαμίας είναι σαν να έχει βγει από τους συνεργάτες του Σταϊκούρα (όποιος τον διαβάζει καταλαβαίνει απολύτως). Το ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να μεταφέρει τις ευθύνες στην οικονομική επιτροπή και όχι στο δημοτικό συμβούλιο που είναι το ανώτερο όργανο του δήμου, δείχνει τις προθέσεις του.

Η στάση του προέδρου και η απαξιωτική συμπεριφορά του στον κ. Νικολόπουλο, μόνο ως κοκορομαχία χωρίς ουσία, κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μπορούν να χαρακτηριστούν. Η εισήγηση του κ. Φακίρη για ΣΔΙΤ είναι το παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ που όντως όπως είπε «το ζητούμενο στην επένδυση είναι ο χερσαίος χώρος». Δηλαδή, όσοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο στην Βουλή, όσοι στους δήμους ψήφισαν την μεταφορά των αποθεματικών στους δανειστές και όλα τα προυγούμενα χρόνια, ως διοικήσεις, επέτρεψαν στα παντός είδους συμφέροντα να κερδοσκοπούν με παρανομίες, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι με την αλλαγή του ονόματος στο δήμο και το ιδιωτικό λιμάνι, θα φέρουν την ανάπτυξη.

Καταλαβαίνω την αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού, άλλα όσο περισσότερα χρήματα χρειάζονται για να φθάσεις στον τόπο μας και όσο ακριβότερες υπηρεσίες υπάρχουν, τόσο λιγότερα μένουν στην πόλη και σε αυτούς, ξεκινώντας από τα διόδια που είναι 25 ευρώ.

Επίσης η δημιουργία εστιατορίου σουπερ μάρκετ και καυσίμων σε οικόπεδο που το πληρώσαμε όλοι ως κάτοικοι και προβλέπεται στις συμβάσεις θα μικρύνει την πίτα των επαγγελματιών.

Η παρέμβαση του διευθυντή του ομίλου Μήτση που ζητούσε 17 χρόνια σύμβασης για τον ιδιώτη, αναδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει. Ξέροντας ότι με το νέο ΕΣΠΑ μόνο ένας μικροξενοδόχος επιδοτείται από τον δήμο μας με 45.000 ευρω μόνο, η επένδυση του καταφυγίου θα πρέπει να πατάει στο επόμενο πρόγραμμα 2021-2028. Θα συμφωνήσω μαζί του ότι υπάρχει ένα κακό δημόσιο γιατί είναι το δημόσιο που υπηρετεί την κερδοφορία εταιριών, ίδιες με αυτές που ο ίδιος διευθύνει. Ένα άλλο δημόσιο, μιας άλλης εξουσίας θα μπορούσε να αξιοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους με τον τρόπο που οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και ανακαίνισαν ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, σε 48 ώρες για την φιλοξενία των προσφύγων και όχι να παραδίδουν ερειπιώνες στην κοινωνία μετά την επένδυσή τους.

Εγώ κύριε Θεολόγο σε αυτούς τους εργαζόμενους θα υποκλίνομαι πάντα και θα προσπαθώ να πείσω σήμερα τους συμπολίτες μου για καταφύγιο δημοτική υπηρεσία με κανόνες και πλούτο για όλους και όχι για έναν.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα




12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φραγκουλη οδηγα καμια νταλικα και ασε την αναπτυξη δεν εισαι για τετοια αγορι μου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΡΟΑΤΗΡΙΟ.
ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ ΤΟ 1999 ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞ (06) ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 30 Η 50 ΒΑΡΚΒΝ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ.
ΘΑ ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ:
Η ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ Η ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
ΑΝΤΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ είπε...

ΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ 1999 ΑΝΤΙ 1979
ΑΝΤΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

φίλε Ανδρεα οφείλω να πω οτι για το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτη του λιμένα της πόλης μας,
η τοποθετηση σου στο Δ.Σ.ήταν συμβατή με την πείρα σου στα τουριστικά θέματα και αν κάποιος θα
ηθελε να την αντικρούσει θα επρεπε να κάνει σοβαρη προσπάθεια τεκμηρίωσης .
Βέβαια οι αντιθετικοί μεταξύ αυτών και ο Γιάννης τον οποίον καλείς και δίκαια σε μονομαχία
[Ντιμπειτ]πρότασουν την ιδεοληπτική κουλτούρα τους απο την ορθολογική που εσύ χρησιμοποίησες, που ποτέ δεν θα την αποκτήσουν, διότι τα βιώματα τους δεν τους αφήνουν ,είτε επειδή προέρχονται από τον κρατικοδιαιτισμό ,είτε είναι ατομιστές συμφεροντολόγοι,ή ακραίοι πολιτικά.
Ως πρός την ουσία λοιπόν το θέμα εχει λήξει με την απόφαση του Δήμου ως καθ'ύλην αρμόδιου σύμφωνα με την διαδικασία που του δίνουν οι νόμοι της Αστικοδημοκρατίας.
Αν βέβαια είχαμε ολοκληρωτικό σύστημα [δικτατορία του προλεταριάτου] ενδεχόμενα δεν θα υπήρχε συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλα ίσως ούτε και βάρκες η δε απόφαση του τοπικού κομματικού ινστρούχτορα[καθοδηγητη του λαού] θα ήταν ευκολη.
Ευχομαι πάντως ο Κομμισάριος να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του απευθήνεις,μόνο να μην γίνει το 'ματς' στην Γαλήνη διότι θα εχει μειονέκτημα την καπιταλιστική εδρα.



Ανώνυμος είπε...

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να βγει ο Φραγκούλης με το θεολόγο να μονομαχήσουν στα άσπρα αλώνια !!!!!!

για μια χούφτα δολάρια.

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΕ ΠΙΠΙΛΑ ΑΝΤΙ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Θεολόγο
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συμμετέχω χρόνια στον δημόσιο διάλογο και η απάντηση μου δεν σας αφορά προσωπικά, αλλά ως διευθυντή της πιο εύρωστης τουριστικής μονάδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η παρέμβαση μου ήταν για το καταφύγιο στα Καμένα Βούρλα. Άλλωστε το ίδιο πράξατε και εσείς μέσω διαδικτύου στο δημοτικό συμβούλιο. Η θεώρηση μας για την οικονομία είναι βέβαια διαφορετική αλλά, είναι απορίας άξιο πως τολμάει κανείς σήμερα, με 1,5 εκατομμ. ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες μέσα στη φτώχια, υποσιτισμένα παιδιά και τόσα άλλα, να μιλάει για τη Σοβιετική Ένωση, όπου τίποτα από αυτά δεν υπήρχε. Για να μην μιλήσουμε για Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό που σήμερα φαντάζουν όνειρο για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ας μιλήσουμε καλύτερα γι’ αυτά που λαμβάνουν χώρα σήμερα, στα Καμένα Βούρλα και στις Θερμοπύλες και όχι στην Μόσχα . Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Γιάννης Φραγκούλης

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ είπε...

καλημερα κε Φραγκουλη.
σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.

Ανώνυμος είπε...

ξυπνα φραγγουλι ο ομπαμα τα βρηκες με τον κομουνισμο στη κουβα,εσυ ακομα περιμενης τα σκυλια απο την β,κορεα.

Ανώνυμος είπε...

Που να ξυπνήσει ο Φραγκούλης …….

αυτός κοιμάται και ονειρεύεται ότι θα φύγει ο Τσίπρας και θα αναλάβει ο ίδιος μαζί με τον Κουτσούμπα και το ΚΚΕ την διακυβέρνηση της Χώρας !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΦΡΑΓΓΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ Μ.Κ.Ο.ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΟ,ΜΠΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε, επειδή καλό είναι το ΚΚΕ , έχετε κάποιο παράδειγμα όπου ο δημόσιος πλούτος πήγε πρός οφελος των πολιτών και όχι υπέρ των κομματικών φίλων ή των μελών του ΚΚ ;;; Στη μητέρα 'πατρίδα' Ρωσσία όλες οι πετρελαιοπηγες πηγαν σε φίλους και γνωστούς του κόμματος . Ας ενημερωθεί το υποκατάστημα του ΚΚ στη Ελλάδα ότι το κεντρικό κατάστημα του ΚΚ στη Ρωσσία και στη Κίνα , έχουν ΠΟΛΥ καπιταλισμό , ξέχασν να σας στείλουν τίς οδηγίες χρήσης..