03 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ για τα διόδια και τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης οχημάτων των δημοτών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, προτείνει και διεκδικεί:

Α.- Τη μη κατάργηση των καρτών ελεύθερης διέλευσης των δημοτών μας από το Σταθμό Διοδίων Αγίας Τριάδας, λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς επίσης και ότι το μέτρο αυτό, θα πρέπει να έχει κοινωνικό χαρακτήρα και να μην πλήττει άμεσα τα εισοδήματα των πολιτών.

Β.- Με την κατάργηση της κάρτας διέλευσης από το Σταθμό Διοδίων Αγίας Τριάδας, η εναλλακτική λύση που δίδεται μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, γιατί:
1. Η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή του παράπλευρου δικτύου, εγκυμονεί πολλαπλούς και σοβαρούς κινδύνους ασφαλούς κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, γιατί καθημερινά η κυκλοφορία στο εν λόγω δίκτυο είναι αυξημένη και επικίνδυνη, λόγω της διέλευσης μεγάλων και βαρέων οχημάτων τα οποία εκ των πραγμάτων επιβραδύνουν την κυκλοφορία λόγω του όγκου τους με τα ανάλογα απρόβλεπτα αποτελέσματα.
2. Υπάρχουν δημότες που λόγω της φύσεως της εργασίας τους είναι υποχρεωμένοι να διέρχονται πολλές φορές από το συγκεκριμένο Σταθμό Διοδίων
3. Υπάρχουν ευπαθείς ομάδες Δημοτών που η εβδομαδιαία συχνότητα διέλευσης είναι αυξημένη, όπως νεφροπαθείς και άλλες κατηγορίες ασθενών
4. Επιπλέον καθημερινά Δημοτικοί – Δημόσιοι Υπάλληλοι- Εκπαιδευτικοί και άλλοι υπάλληλοι που λόγω του επαγγέλματός τους, διέρχονται από το Σταθμό Διοδίων και σε συνδυασμό με την υφιστάμενη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες
5. Υπάρχουν οχήματα του Δήμου μας (απορριμματοφόρα κ.λ.π.) που μετακινούνται συνεχώς προς Λαμία.

Γ.- Αλλαγή χρέωσης τους συστήματος διέλευσης των Δημοτών μας, η οποία να είναι ανάλογη με τα χιλιόμετρα που θα διανύσει ο κάθε διερχόμενος δημότης μας.

 Τέλος ο Δήμος και οι Δημότες μας, είναι αποφασισμένοι, με όλες τους τις δυνάμεις, να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, ώστε να μη καταργηθεί η κάρτα ελεύθερης διέλευσης, ούτε τα διόδια να μετατραπούν σε καθαρά εισπρακτικό μέσο, αλλά και ανταποδοτικό προς όφελος των δημοτών μας που διέρχονται καθημερινά.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πίν'τι κι δεν ξέρ'τι τι φτιάν'τι

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ-ΑΦΟΥ Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΘΕ ΟΤΙ ΘΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ-ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΜΠΛΕΚΕΙ ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ
ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥ.
ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ,ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΙΠΡΑΞΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΕΛΗ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΟΒΟΛΑ ΕΚΕΙ ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ .ΡΕ ΠΟΛΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 10:20. Δεν εχετε καταλάβει ότι το λιμάνι είναι "Τουριστικό καταφύγιο" και όχι αλιευτικό. Με άλλα λόγια δεν προορίζετε για τους "φτωχούς ψαράδες" που έχουν μάθει στο τζάμπα τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ετσι ειναι οπως το θετει ο φιλος 1.01 \06\02\16. Οτι δεν μπορουν ανόμοια θέματα να
τιθενται στον διάλογο ως παράλληλα και αλληλοεπιδρώντα.
Ομως θα συμφωνήσει ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να δρά αυτιστικά και μεταχρονολογημένα οταν
μάλιστα εχει κάποιους επι πληρωμή ειδικους συμβούλους, κάποιους Αιρετούς συμβούλους επι πληρωμή και πληθώρα δημοσιους υπάλληλους επι πληρωμή,ολους αυτους πληρωμένους
απο τους δημότες.
Η απάντηση της Εταιρίας διαχείρισης της Εθνικής οδού στην τηλεόραση ήταν συντριπτικά
αποστομωτική σε μία εξόχως αστεία αιτίαση ικανή να εχει αποδοχή μόνο σε ιθαγενείς που ζουν
στης περιβοάγριες οχθες [ κατα τον τίτλο του βιβλίου του μακαρίτη Μήτσου Αδαμ "Λοκρικα και Περιβοάγρια"].
Οσον αφορά τον παράλληλο από Καμένα Βούρλα- Λαμία,μάλλον ειναι κατά πολύ καλύτερος απο τον
αντίστοιχο αυτού της Σκάλας Αταλάντης- Προσκυνά.
Θέτω λοιπόν ζήτημα επαναφοράς εις την τάξιν του ορθολογισμού της πολιτικής σκέψης σε όλους τους εμμισθους παρατρεχάμενους γύρω απο τον Πρώτο πολίτη του Δήμου, ουτως ωστε να μην κινδυνεύουμε στο εγγύς μέλλον απο μίαν υποθετική ενέργεια της διαχειρίστριας εταιρίας της Εθνικής οδου,δηλ,απο αμφίδρομη αλλαγη κομίστρου μεταξύ διοδίων αφ'ενός της Τραγάνας με 3,80 ευρώ και αφ έτέρου της Αγ Τριάδος με 1,60 ευρώ υπέρ των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Αταλάντης.