06 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου δακοκτονία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡ/ΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία 06/07/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Φθιώτιδας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015, αρχίζει η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της Περ. Ενότητας Φθιώτιδας. Θα υπάρξει ανακοίνωση για κάθε Τοπική – Δημοτική Κοινότητα από τον Εργολάβο που έχει αναλάβει την εκτέλεση του δολωματικού ψεκασμού.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον ελαιώνα άσκοπα άνθρωποι και ζώα.
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με την Υπηρεσία μας (τομεάρχες, επόπτες δακοκτονίας) και τους εργολάβους καθ΄όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος. Επιβάλλεται να επισκέπτονται τα κτήματά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
 Επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιοπερίβολα να μεριμνήσουν ώστε να είναι ανοιχτά και τα συνεργεία να έχουν πρόσβαση στα δέντρα για να τα ψεκάσουν. Οι ελαιοκαλλιεργητές οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας να εφαρμόζουν πιστά όλα όσα απορρέουν από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου να αποφύγουν τους ψεκασμούς των ελαιοδέντρων τους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ.:2231353171, 2231353117, Κ.Α.Ο.Αταλάντης 2233351414 & Γ.Α.Ο.Στυλίδας 2238022351.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΠΑΛΙΟ...... ΔΡΑΧΜΑΖΑΝΗ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙ ΛΙΓΟ; ΑΝ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΟΝΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ, ΠΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΥΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

σαύρα-βδέλλα-δόκτορας κουτσομπολιού-δολοπλόκος πες το όπως θες!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΑΣΕΛΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ [ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥ]

Ανώνυμος είπε...

αν δεν μπορειτε να πειτε ονοματα,τουλαχιστον δωστε κατι τις να συμπερανουμε ποιο ειναι το χαζο μικρο ποιος η σαυρα η μπασκεμπολιστας η δολοπλοκος και ποιες οι περιοχες τους

Ανώνυμος είπε...

ένας είναι ο μπασκετμπολίστας!!!!! ο λευκός michael jordan με ύψος περί το ένα και...εξήντα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ο ιδιος μεγαλοαπατεωνας που εχει συνδεσει το σπιτι του με το δημοτικο φωτισμο και μολις αναβουν τα φωτα στους γυρω δρομους, αναβουν και τα φωτα της αυλης του (και ολη η οικοσκευη του τακτοποιειται αμεσα για οσο διαστημα ειναι διαθεσιμος ο δημοτικος φωτισμος, χειμωνα - καλπκαιρι).

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ...! ΚΑΙ ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ...!!! ΒΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΛΑ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΚΟΡΙΤΣΟΥΛΑ ΜΑΣ...!!! ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΛ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ...