15 Νοεμβρίου 2013

Αφαίρεση μετρητών της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κύριοι είμαι κάτοικος και δημότης Καμένων Βούρλων και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε στη σελίδα σας την παρακάτω εμπειρία μου για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για μια αδικία που γίνεται εις βάρος μας από τη ΔΕΗ. Αν πάλι δεν γίνεται να ικανοποιηθεί το αίτημά μου, σας παρακαλώ πολύ να μου το γνωστοποιήσετε, όπως επίσης και τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε δεκτό μέσω του προσωπικού μου e-mail.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στα Καμένα Βούρλα κυκλοφορεί συνεργείο αποτελούμενο από δύο άτομα που αφαιρούν τους μετρητές από τα ρολόγια της ΔΕΗ στα οποία έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσουν μια χρονοβόρα διαδικασία και να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για να ξαναγίνει σύνδεση με τη ΔΕΗ και να έχουν πάλι ρεύμα.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όποιος έχει κάνει διακοπή σύνδεσης με τη ΔΕΗ σε ακίνητο που δε χρησιμοποιεί όλο το χρόνο, για να μην πληρώνει το χαράτσι ή για άλλους λόγους, κινδυνεύει να του αφαιρέσουν το μετρητή. Αυτό γίνεται βάση των όρων που υπάρχουν με μικρά γράμματα στα συμβόλαια που κάνουμε με τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπου αναφέρεται ότι για σύνδεση που έχει διακοπεί για παραπάνω από έξι μήνες, η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να αφαιρεί τον συγκεκριμένο μετρητή. Όταν τώρα θελήσουμε να ηλεκτροδοτήσουμε πάλι το συγκεκριμένο ακίνητο, πρέπει να μπούμε σε μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, όπου πρέπει να πάμε στη ΔΕΗ Λαμίας να κάνουμε αίτηση για επανατοποθέτηση του μετρητή και έναρξη ηλεκτροδότησης εκ νέου, να πληρώσουμε σε τράπεζα τα έξοδα της ανωτέρω διαδικασίας που κυμαίνονται για ακίνητα 40 τμ. σε 60 €, για ακίνητα 65 τμ. σε 72 € κλπ. και να μεταβούμε πάλι στη ΔΕΗ με το απόκομμα της πληρωμής για να βγει η εντολή επανατοποθέτησης του μετρητή και εκ νέου ηλεκτροδότησης. Αν όλη η διαδικασία ξεκινήσει νωρίς το πρωί και η εντολή βγει μέχρι τις 11.00, τότε μπορεί η ηλεκτροδότηση να γίνει αυθημερόν, αλλιώς αν υπάρξει καθυστέρηση τότε γίνεται την άλλη μέρα.

Γι’ αυτό το λόγο η ΔΕΗ όπως έμαθα, συνεργάζεται με έναν εργολάβο ο οποίος στέλνει δύο υπαλλήλους του να βγάλουν τους μετρητές αυτούς χωρίς καν να έχουν μαζί τους αντίγραφο της εντολής της ΔΕΗ. Αυτοί επιβαίνουν σε ΙΧ όχημα μάρκας SUZUKI SWIFT χρώματος κόκκινου με αριθμό κυκλοφορίας ΜΙΒ-1538 και όχι όχημα της ΔΕΗ.

Ο εν λόγω εργολάβος παίρνει για την αφαίρεση του κάθε μετρητή το ποσό των 30 € περίπου από τη ΔΕΗ και γι’ αυτό δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στην αφαίρεση των μετρητών. Όποιος δεν είναι υποψιασμένος με την όλη διαδικασία και τους ρωτήσει τι κάνουν, απαντάνε ότι είναι από τη ΔΕΗ και κάνουν τεχνικό έλεγχο στα ρολόγια. Καταλάβατε τώρα; Δεν λένε ότι αφαιρούνε τους μετρητές για να μην τους σταματήσει κάποιος μιας και όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν έχουν μαζί τους κάποιο έγγραφο με την εντολή.

Εγώ την πρώτη φορά δεν το ήξερα και την πάτησα αφού μου αφαίρεσαν 5 μετρητές. Τη δεύτερη φορά που τους συνάντησα, τους σταμάτησα κάνοντας φασαρία και τους ζήτησα να μου δείξουν την εντολή αλλιώς να φύγουν. Αυτοί στην αρχή με απείλησαν ότι θα φέρουν την αστυνομία, αλλά όταν με είδαν ότι δε φοβάμαι και δεν κάνω πίσω, έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες. Σας προτρέπω να κάνετε όλοι το ίδιο και να τους διώχνετε, αλλιώς θα πληρώσετε εσείς την κερδοσκοπία της ΔΕΗ και του κάθε συνεργαζόμενου εργολάβου που τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος και καθόλου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς καθημερινά.

Όταν πήγα κι έκανα παράπονα στον τμηματάρχη της ΔΕΗ στη Λαμία και του είπα ότι είναι άδικο να δίνει εντολή να μας αφαιρούν τους μετρητές στα Καμένα Βούρλα, μιας και οι περισσότεροι έχουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον τη θερινή περίοδο και κατόπιν λόγω παγίου ή/και φόρων κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης μέχρι τη νέα θερινή περίοδο και ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, ξέρετε τι μου απάντησε με στόμφο;

«Η αφαίρεση των μετρητών μετά από παρέλευση έξι μηνών από τη διακοπή ηλεκτροδότησης κάποιου ακινήτου, ήταν πάντα σε ισχύ, αλλά επειδή παλιότερα είχαμε πολύ φόρτο εργασίας, δεν προλαβαίναμε να ασχοληθούμε με την αφαίρεση των μετρητών, ενώ τώρα λόγω κρίσης που δεν έχουμε πολύ φόρτο εργασίας, στέλνουμε συνεργείο και τους αφαιρεί.»

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του τμηματάρχη της ΔΕΗ Λαμίας, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος που τον πληρώνουμε εμείς. Δεν σκέφτεται ότι στην περίοδο κρίσης που διανύουμε είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν όλο το χρόνο το πάγιο της ΔΕΗ και το χαράτσι, πόσο μάλλον τα έξοδα επανασύνδεσης μετρητή και ρεύματος. Καταλάβατε κύριοι τι συμβαίνει, βγάλατε τα συμπεράσματά σας; Έτσι μας αντιμετωπίζει η ΔΕΗ ή ΔΕΔΔΗΕ ή όπως αλλιώς την ονομάζουν.

2 σχόλια:

ταραμπεκου εφη είπε...

παρακαλω ισως χρειαστω την βοηθεια σας, στην χρυση ακτη παραλια καινουριου εχω ενα εξοχικο.Στην καταμετρηση τηςαπο 17/03/2016-19/07/2016ο εργολαβος της δεη μου εβγαλε οτι εχω καταναλωσει 1771κβ,, ηεποχη αυτη ηταν νεκρη οδιακοπτης κατεβασμενος. εγω δεν εχω εργοστασιο, ενα εξοχικο ειναι. δικαιολογηται 377΄00ευρω για μια οικογενια 3 ατομων πουπηγαν να παραθερισουν τηνσεζον απο 5/07/2016?εως 19/07/2016 που εγινε η καταμετρηση. και τι πρεπει να κανω.....ευχαριστω

Unknown είπε...

Ενε κλέφτικσ κι απατεονεσ όλο από το δεδδιε πλιρονι ο κόσμος τα δικατυσ που τα κλεβονη αφτι