15 Νοεμβρίου 2013

Ας ενδιαφερθεί κάποιος και για το Δημοτικό σχολειο στην Καρυά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Απο καιρό κάθε φορά που ανηφόρηζα στο όμορφο χωριο μας την Καρυά αισθανόμουν κάποια θλίψη βλέποντας αυτό το όμορφο και γραφικό κτίριο που κάποτε στέγαζε το Δημοτικό σχολείο του χωριού να ρημάζει και να έχει αφεθεί στην τύχη του χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφέρεται σοβαρα για αυτό το θέμα.

Χορτιαριασμένη αυλή , σπασμένα τζάμια μέχρι και πολιτικά συνθήματα ηταν γραμμένα στον ανατολικό του τοίχο συνθέτοντας έτσι μια άσχημη εικόνα στον όποιον επισκέπτη του χωριού καθώς είναι το πρώτο πράγμα που συναντά κάποιος μπαίνοντας στο χωριό. Πρόσφατα πραγματοποίησα κάποια επίσκεψη στο σχολείο μαζί με κάποιους κατοίκους του χωριού προκειμένου να εκτιμήσουμε το μέγεθος των ζημιών που του προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί του καλοκαιριού.

Ετσι είχα την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ζωή μου να μπώ στο εσωτερικό του σχολείου. Οι εικόνα που αντικρύσαμε ηταν αποκαρδιοτική καθως το εσωτερικό του θύμισε βομβαρδισμένο τοπίο. Αναπαδογυρισμένα θρανία , παρατημένες κάλπες απο τις εκλογες του 2010 , ξυλεια παρατημένη στο έδαφος και άλλα πολλά. Πριν λίγο καιρό ξυλώθηκε και η περίφραξη του σχολείου και έτσι η πρόσβαση πλεον στον περιβάλλοντα χωρο του μπορει να γίνει απο τον οποιοδήποτε .

Ο χώρος με τις καρυδιές που κάποτε είχαν φυτέψει οι μαθητές του σχολείου έχει μετατραπεί πλέον σε χώρο στάθμευσης των τρακτέρ και των λοιπων αγροτικών μηχανημάτων του χωριού. Εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής πάντού. Απο ότι πληροφορήθηκα το κτίριο του Δημοτικού σχολείου ανήκει πλέον στον Δήμο και αποτελεί Δημοτική περιουσία.

Ειναι μεγάλο κρίμα αυτό το όμορφο λιθόκτιστο κτίριο στο οποίο έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα οι γονείς και οι παπόύδες μας να βρίσκεται σε αυτό το χάλι. Η θέση του - καθώς βρίσκεται στην είσοδο του χωριου- και η συναισθηματική του αξία επιβάλλει την λήψη πρωτοβουλιών και την άμεση πραγματοποίηση παρεμβάσεων για την βελτίωση της αισθητικής του και γιατι όχι και την αξιοποίηση του κτίρίου. Πριν κάποια χρόνια αντικατασταθηκε η στέγη του η οποία όμως απο ότι διαπίστωσα έχει φθορές και πολυ φοβάμε ότι δεν θα αντεξει για πολύ καιρό ακόμα. Ειναι λοιπόν ανάγκη αφενός μεν ο Δήμος και αφετέρου όλοι εμείς να ενδιαφερθούμε για να αλλάξουμε αυτην την θλιβερή εικόνα.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές. Καταρχήν θα πρέπει να όριοθετηθεί ο χώρος του Δημοτικού σχολείου με την τοποθέτηση καποιας περίφραξης η κάποιας περιτόιχησης ώστε να το προστατέυσουμε απο τυχόν καταπάτηση αλλα και να περιορίσουμε την δυνατότητα πρόσβασης στον οποιοδήποτε. Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου θα μπορόυσε να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά , ένας παιδότοπος για τα παιδια που το καλοκαίρι ανεβαίνουν στο χωρίο εφόσον βεβαίως αυτός καθαριστεί απο τα χορτάρια και τα βάτα που σήμερα τον πνίγουν.

Στο εσωτερικό του σχολείου θα μπορούσε να δημιουργηθεί πέραν απο την λύση του μουσείου που έχει ακουστεί κατα καιρούς , ένας χώρος εκδηλώσεων η να διαμορφωθεί μια αίθουσα ιατρείου για τους κατοίκους του χωριού και πολλά άλλα! Ελπίζω στους δύσκολα οικονομικά καιρούς που ζούμε καποιοι να ευαισθητοποιηθούν ωστε να βρεθεί μία λύση και να σωθεί αυτός ο χώρος απο τον βέβαιο μαρασμό και την εγκατάληψη που τον συνοδέυουν απο το 1986 οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί!!!!! (Συγνώμη αν κάνω λάθος την χρονολογία αλλά οι πληροφορίες μου αυτό λένε!!!)

Ευχαριστώ!!!

Κώστας Σελτσιώτης
Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώστα σωστές οι παρατηρήσεις σου... Αλλά σε πληροφορώ οι αναμνήσεις που έχουμε εμείς που υπήρξαμε μαθητές δεν είναι οτι καλύτερο!!! Ποιος θα ξεχάσει το ξύλο που τρώγαμε καθημερινά απ' τον Καρφίτσα και τους άλλους δασκάλους!!! Και μάλιστα τον βγάλαμε και σύμβουλο στο Τοπικό Συμβούλιο! Έλεος!!!
Γι' αυτό κατα τη γνώμη μου καλύτερα να γκρεμιστεί το ερείπιο γιατι όπως και συ έτσι και γω οταν μπαίνω στο χωρίο μου έρχονται αυτές οι άσχημες αναμνήσεις που παίζαμε στο προαύλιο ανέμελοι μαζί με τον Γίδα, τον Βετούλι, τον Κατσίκα, τον Ντάκο, τον Λοσάντα, τον Δελλικάρη (αδερφός του Καρφίτσα) και λοιπούς μας συγχωριανούς και έβγαινε ο Καρφίτσας με τη μπετόβεργα και μας μελάνιαζε στο ξύλο δίχως λόγο και αιτία!!
Να πέσει το ερείπιο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις τουκ.Σελτσιώτη και τον παροτρύνω κα;ι λογω της δουλειάς του να ηγηθεί κάποιας κίνησης για τη σωτηρία του κτιρίου! Με το φίλο των 9.15 δε συμφωνώ ότι επειδή έτρωγε ξυλο απ το δάσκαλό του, πρέπει να γκρεμίσουμε το σχολείο!!!Ο λαός λέει όπου δεν πέφτει λόγος πέφτει ράβδος.Για το καλό τους έδερνε,και με την άδεια των πατεράδων τους!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ???ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 9¨15 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΙΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΡΥΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η καλυτερη λυση για το σχολειο και για ολη την περιοχη ειναι να αξιοποιηθει σαν ορεινο καταφυγιο.Να αξιοποιηθουν ετσι τα μονοπατια που μολις ανοιχτηκαν και ειναι πραγματικα εκπληκτικα και να γεμισει η περιοχη φυσιολατρες απο ολη την Ελλαδα!!!!Ετσι θα αναβαθμιστει η περιοχη....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.Σελτσιωτη.
ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ,ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ
ΘΕΜΑΤΟΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ {ΑΝΕΥ ΑΜΟΙΒΗΣ} ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΕΧΝΙΚΉ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ;
ΠΟΙΌΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΡΥΑΣ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΦΕΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ,ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ,ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;
ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ
ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ...............

Κωστας Σελτσιώτης είπε...

Θα ήθελα να απαντήσω στους παραπάνω σχολιασμούς δίοτι ακούστηκαν κάποιες προτάσεις αλλά και κάποιοι προβληματισμοί απο τους φίλους μας. Ο φίλος 6.54 έθεσε κάποια έυστοχα ερωτήματα και προβληματισμούς. Καταρχήν είχα από καιρο κατα νου να υποβάλλω επίσημη αίτηση στον Δήμο προκειμένου να τους γνωστοποιήσω τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μου αλλά καποιο δικό μου πρόβλημα δεν μου το είχε επιτρέψει μέχρι σήμερα. Πράγμα το οποίο θα γίνει τις προσεχείς μέρες ενημερώνοντας και τον Δημο οτι ειμαι διαθέσιμος εγω ο ίδιος να συντάξω μία μελέτη ανακατασκευής του σχολείου - προσφορα βέβαια εθελοντική- με προτάσεις για την ενισχυση της στατικότητας του αλλά και της βελτίωσης της αισθητικής του , αυτου και του περιβάλλοντος του χώρου. Ετοιμη δωρεάν μελέτη δηλαδή. Αρκει φυσικά ο Δήμος να ευαισθητοποιηθεί και να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Πράγμα που θεωρώ δύσκολο. Οποτε φιλε 6.54 το κυριο ερωτημα σου έχει απαντηθεί. Η πρόταση για ορειβατικό καταφύγιο είναι κατα την άποψη μου καλή και αξια λόγου. Οσο για τους δύο φιλους που παρακαλάνε να πεσει το σχολείο δεν θα τους απαντήσω γιατι το επίπεδο τους θεωρω οτι είναι χαμηλό. Οποιος ενδιαφέρετε για το θέμα μπορει να ερθει να το συζητήσουμε και να προτείνουμε λύσεις γιατι το ξαναλέω πρέπει αυτη η άσχημη εικόνα να τελειώσει. Την άλλη φορά είδα πρόβατα να βόσκουν στην αυλή του σχολείου.......!

Ανώνυμος είπε...

κ. Μηχανικέ με όλη την εκτίμηση στο πρόσωπο σας και την επιστημονική σας οντότητα μήπως έχετε την καλοσύνη να μας εκφράσετε την άποψη σας και γιατί το έγκλημα που επιχειρεί ο κ.Τετριμιδας, να φέρει τα λύματα του Αγίου Κων/νου στο χωριό μας τα Καμένα;
Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται και δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι οι γείτονες του Αγ.Κων/νου δεν θέλουν κοντά στο χωριό τους βιολογικό.
Ξέρετε τις μελέτες που έχουν χαρακτηρίσει την εκβολή του βιολογικού στην παραλία Καινούργιου αμφίβολης νομιμότητας και υγιεινής;
Ξέρετε ότι στο σημείο που εκβάλει ο αγωγός του βιολογικού έχει νεκρώσει το θαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον. Σκεφτείτε τώρα με τον διπλασιασμό του όγκου των επεξεργαζόμενων λυμάτων ότι η παραλία Καινούργιου θα γίνει νεκρή θάλασσα;
Γιατί ο κ. Δήμαρχος βιάζεται τόσο πολύ; Γιατί όπως είπε και ο κ.Κεφάλας, όποιες ευθύνες έχει και αυτός, δεν γίνεται μελέτη κόστους και οφέλους;
Γιατί πρέπει να επιβαρυνθούν όλοι οι δημότες του καλλικρατικού Δήμου με την συντήρηση αυτού του έργου που απαιτεί σωρεία υποστηρικτικών έργων, αντλιοστάσια, κατασκευή πρόσθετου βιολογικού κλπ.
Αφού όλα είναι αθώα και νόμιμα γιατί δεν κατασκευάζεται ένας μικρότερης δυναμικότητας βιολογικός μόνο για τον Άγιο Κων/νο εκεί κοντά που να μην χρειάζεται τέτοιους αγωγούς και ανάλογη υποδομή;
Τι τελικα θα κάνουμε τα Καμενα,αποχωρητήριο της Λοκρίδας;
Ξεχνάτε φίλοι και συγγενείς στον Άγιο ότι χάρη στα Καμένα δουλεύουν το καλοκαίρι και τα δικά σας μαγαζιά, ξεχνάτε ότι αρκετοί από εσάς βρίσκετε δουλειά εποχικά άδω στα Καμένα; Γιατί θέλετε να νεκρώσετε τουριστικά τα Καμένα, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε εσάς;
Κατά τα άλλα κ.Μηχανικέ και πάλι συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας, δεν έχω σχέση με την Καρυά αλλά είμαι υποστηρικτής της διατήρησης του ιστορικού σας σχολειού όσες επώδυνες αναμνήσεις και αν έχουν ορισμένοι ,ίσια - ίσια που γιαυτο θα έπρεπε και εκείνοι να το υποστηρίξουν, αντίθετα είμαι της άποψης ότι κάποιοι νεοφανείς πατριώτες στα Καμενα έκαναν λάθος που πρωτοστάτησαν στην διατήρηση των ερειπίων ,Ραδιον κ.α. Αυτά πρέπει να αποχαρακτηριστούν και ο χώρος να αξιοποιηθεί με τεράστια πάρκα και χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Έτσι θα κάνουμε τον τόπο μας περιζήτητο τουριστικά.
Αλλά λυπούμαι που θα το πω αν και δεν ανακατεύομαι με τα πολιτικά, με αυτούς τους δημοτικούς άρχοντες δεν θα γίνει τίποτα και αυτούς που ακούω ότι θα κατεβούν στις εκλογές, κάτι απολειφάδια της πρωην νομαρχίας με πιάνει κατάθλιψη. Ετοιμάζεστε καταλαβαίνω να ξαναβάλετε ταφόπλακα στα όνειρα μας.
Κρίμα , μας αξίζει μια καλύτερη τύχη αλλά είμαστε άτυχοι
Ιωάννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 8.56 θα σας απαντήσω εφ'όλης της πολιτικής ύλης,που δεν περιορίζεται σε αυτό μόνο που
εσείς θέτετε ως ερώτημα στον Μηχανικό από την Καρυά και με αφορμή αυτό, εύστοχα έχετε κριτική
άποψη γιά τον Δήμο.
Κατ' αρχήν η Συμμετοχική διαδικασία η ενεργοποίηση δηλ.ενός Δημότη στα κοινά από οποιαδήποτε
οπτική γωνία δεν αρχίζει και τελειώνει με μία επιστολή στα BLOGS,και μάλιστα έντονα
και απροκάλυπτα αρωματισμένη από επιθυμία διαφήμισης της ύπαρξης τεχνικού γραφείου.
Καί στην Λουτρόπολη υπάρχει δεδικασμένη άποψη γία πλείστους,[επιστήμονες κατά τα άλλα],
τι σημαίνει βιωματική αποχή από κοινωνικές διεργασίες[κοινά,κοινωνικότητα].
Τουτέστιν ματαιοπονείς να περιμένεις απάντηση,επι δύσκολων θεμάτων όπως ΛΎΜΑΤΑ ΑΓ. ΚΩΝ\ΝΟΥ.
Πάντοτε εδώ στον τόπο μας,υπήρξε μία Πρωτοπορεία από τούς παλαιούς γηγενείς,μέσα φυσικά
απο λάθη,πάθη και εμπόδια,ελάχιστοι όμως από τους μετοικίσαντες έκαναν την διαφορά,
{και από τούς σημερινούς ντόπιους} .
Το πού οφείλεται αυτό είναι εξηγήσιμο,με πολλές παραμέτρους,όπως η φιλαυτία,η οκνηρία,
επίπεδο νοημοσύνης,κερδοσκοπία,συσώρευση ανομίας,αλλα κυρίως ωχ αδελφισμός και έλλειψη
διάθεσης προσφοράς γιά το σύνολο.
Αυτά είναι σήμερα τα Καμένα βούρλα.
Ένα παράδειγμα θα δώσω:
Πρόσφατα έγινε στην ΓΑΛΗΝΗ μία εημέρωση από ασφαλιστική εταιρία σχετικά με ασφαλιστικές
καλύψεις ακινήτων γιά σεισμούς,και ιατρικές γία σοβαρές αρρώστιες.Η αίθουσα είχε κόσμο,
και το επίπεδο της προσπάθειας των ασφαλιστών να "πουλήσουν" ήταν επαγγελματική.
Μου έκανε εντύπωση ότι οι περισσότεροι συμπολίτες που παραβρέθηκαν,[καταευχαριστημένοι}, θεώρησαν ότι έπρεπε να χειροκροτούν τους πωλητές των ασφαλιστικών προιόντων, ως να ήταν
συντελεστές πολιτιστικής εκδήλωσης {προσφορά στα κοινα}.
Αν τούς καλούσαν στον ίδιο χώρο,γιά ομιλία περί των Δημοτικών δηλ,γιά την ίδια την ουσία
της ποιότητας της ζωής τους [καθαροί δρόμοι,αποχετευτικά ,φωτισμοί πόσιμο νερό κλπ],δεν
θα είχε παρουσία σχεδόν κανείς.
Αυτή είναι η κατάσταση αγανακτισμένε δημότη,και φυσικά η νοσηρότητα αυτή φέρνει
αντανακλαστικά λόγω και Καλλικράτη,τέτοιας ποιότητας σημερινούς Αιρετούς.
Αρα και κλείνω,η ανάλυση δείχνει παθογένεια αυτοτροφοδοτούμενη ,λύση υπάρχει και
εκφράζεται με την λέξη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ.
Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι που τους μή συμμετέχοντες στην πολιτεία τους θεωρούσαν δεύτερης
ποιότητας ανθρώπους.

Δημόλαος ο Λοκρός

Ανώνυμος είπε...

Αν και φιλόλογος και με 20ετή διδακτική φροντιστηριακή εμπειρία,νοιώθω απειροελάχιστος μπροστά στα επιτηδευμένα διανοήματα σου και η επόμενη κίνηση μου θα είναι η δημόσια αποτέφρωση του πτυχίου μου.
Ελεος εξ...ελαίου,ράβδος εν γωνία!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕ, ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΘΑ ΕΚΛΕΙΦΘΕΙ
ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ,ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΓΙΑ
ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΛΑΘΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ : ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ, ΑΡΚΙΤΣΑΙΟΣ, ΜΠΕΛΛΟΣ, ΠΑΤΑΡΓΙΑΣ, ΠΑΝΤΡΑΣ, ΤΡΙΓΚΑΣ Γ.,

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ, ΤΑΤΑΡΙΔΑ, ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΣΥΚΙΩΤΗ, ΠΑΠΑΣΥΚΙΩΤΗ, ΚΡΙΤΣΟΒΑ, ΤΣΩΜΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασατε και τον Κουτσι........

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον κ. Σελτσιωτη για την πρωτοβουλια που θελει να αναλαβει! Ο τοπος εχει αναγκη απο τετοιες πρωτοβουλιες. Καλη επιτυχια!

Ανώνυμος είπε...

Ολη η αφροκρεμα τησ περιοχης.... ποιοι, ομως, μπορουν να υπερασπιστουν ολο το διευρημενο δημο; Ποιοι από όλους αυτούς λειτουργούν χωρίς τοπικισμους και ποιοι χωρίς ανιδιοτελεια; Μηπως ο Παντρας; Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!1111

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 8.49 ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΥΣ Ν. ΜΠΕΣΙΡΗ ΚΑΙ Δ. ΦΑΦΟΥΤΗ,ΚΑΙ ΟΙ 2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ, ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 12.08 ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Ο ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ (ΠΛΗΝ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ). ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, Η ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΕ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Σελτσιωτη θεωρω σωστες τις παρατηρησεις σας και σας προτρεπω να μην εγκαταλειψετε την ιδεα σας. Πραγματι κατι πρεπει να γινει με το εν λογω κτιριο. Ο τοπος εχει αναγκη απο νεες ιδεες και δραστηριοποιηση των νεων!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την 180 μοίρες στροφή του συνόλου σχεδόν των Αιρετών απο τον Αγιο,με πρώτον
τον Μπεζάτη γιά τα λύματα τους που μέχρι τώρα τα πήγαιναν για τα ιαματικά του
Κουνιαβίτη,υπάρχει προοπτική ενός υποψηφίου απο τον Αγιο να ψηφισθεί και από τα
Καμένα,και αντιστρόφως.θα δείξει.

Ανώνυμος είπε...

makria apo tetrimida kai opoios kai na erthi kalyteros tha einai

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

τι λετε ρε! τετριμίδας και ξερο ψωμί ρεεε! σιγά μην φέρουμε κανα τυχάρπαστο να τον κάνουμε δήμαρχο. είδαμε και ένα εργο στα καμενα. μηπως θυμάστε τους παλιότερους δημάρχους; ποιος δεν συμφωνεί ότι ο τετρι δεν κανει εργα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ 7.27 ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.
ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ (ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ) ΤΟ ΖΟΥΜΕ.
ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΙΤΡΟΕΝ ΠΟΥ ΕΚΕΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΩΡΕΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ι.Χ.. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ; ΚΑΥΣΙΜΑ
ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ.
ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου 7,27 συνάδελφε διανοούμενε,οποία βιωματική αντίληψη μας διέπει,
επι των πεπραγμένων [ημέραι Βοκάκιου].
Επίπρόσθετα η βαθιά συγκίνηση,που μας διακατέχει απο την πραότητα και την γλυκύτητα
του ανδρός,μας επιτρέπει εκ του ασφαλούς να διακρίνουμε κρυφά συναισθηματικά
χαρίσματα.
Η πλήρης προσωπικότητα και κατάρτιση στον ευαίσθητο τομέα των χρηματοοικονομικών,και
η ευχέρεια ενθυλάκωσης,ειναι ενα ακόμη τακτικό πλεονέκτημα .
Επήλθε επίσης ο χρόνος γιά την σωστή αξιοποίηση συνεργατών,μετά και τον βιολογικό
αποκαθαρμό ωρισμένων άπλυτων[έγινε και χημικός ψεκασμός για τις επίμονες λίγδες].
Είναι έτοιμος ο ανήρ να αναλάβει τις ευθύνες τις επομένης περιόδου,αρκεί να αναφωνήσουμε όλοι -η Λουτρόπολη έχει Δήμαρχο ???????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΥΩΤΕΣ, ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΠΩΠΟΣ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Φοβερά τα επιχειρήματα που καταθέτεις φίλε 8:11 εναντίον στην αποτελεσματικότητα του δημάρχου. Το ότι χρησιμοποιεί όχημα του δήμου για τις μετακινήσεις του νομίζω ότι είναι δικαίωμα όλων των δημάρχων της επικράτειας.

Κατά τα άλλα λασπολογίματα και ψεύδη που γράφεις αν έχεις στοιχεία να τα καταθέσεις στην δικαιοσύνη αλλιώς βγάλε το σβέρκο σου και σκάσε. Σας βαρέθηκα τους λασπολόγους με τα ψέματα σας που προσπαθείτε να διαμορφώσετε την άποψη των απλών ανθρώπων. Άραγε για ποιο λόγο? Σας τρώει ο (_|_) σας να κατέβετε πάλι στις εκλογές εεε? Για κοπιάστε σας ξέρουμε από παλιά.

Ανώνυμος είπε...

βρε ξωανα πειτε οτι σας τρωει ο ΚΩΛΟΣ σας... Αδερφαρες...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΞΕΧΩΡΑ Ο ΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΛΟΝ.
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΡΓΟ [ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ],ΚΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Ο ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟΣ ή ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗΛΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.
ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ[ΟΡΑΣΗ ,ΑΚΟΗ,ΟΣΦΡΗΣΗ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ],ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ,
ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ [ΕΠΙΘΥΜΙΑ,ΜΙΣΟΣ,ΑΠΩΘΗΣΗ,ΧΑΡΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΗΔΟΝΗ]Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΜΕ
ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟ-ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ
Η ΑΝΑΓΚΗ,ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ,
ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ-ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ,ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΩΣ
ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ,Η ΩΣ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ.,
ΑΝΑΛΥΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΥΡΑ ,ΟΤΙ "ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΕΤΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ
ΔΙΟΙΚΗΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ[ΕΙΝΑΙ ΑΕΝΑΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ].
Ο ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΩΣ,ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,[ΠΧ ΚΩΛΟΣ],ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ,
ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ [ΤΑ ΚΟΙΝΑ].

ΓΟΡΓΙΑΣ