11 Ιουλίου 2024

Θετική εξέλιξη! Ξεκινούν πάλι τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντινό προς Σποράδες…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Όπως ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταικούρας μέσα στις επόμενες ημέρες από νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία θα δρομολογηθούν εκ νέου τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες.

Διαβάστε την τοποθέτηση του

Αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η πλήρης ευθύνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ή η συμβολή στη δημιουργία ποικίλων δημοσίων υποδομών.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέδραμε στο έργο της αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί, όπως ήδη ανέφερα, την ανάπλαση της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Ως προς το πρόβλημα που γεννήθηκε με τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες, σημειώνω ότι το θέμα αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσφάτως, σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απάντησε:

«εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κίνδυνος που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις και τους λουόμενους. Επί των ανωτέρω, είχαν υποβληθεί καταγγελίες – παράπονα από πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές».

Συνέπεια αυτού, η πλοιοκτήτρια εταιρεία σταμάτησε τα δρομολόγια.
Το πρόβλημα που γεννάται για τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι σοβαρό.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναζητήθηκε νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να αντιμετωπισθούν – με επιτυχία – ανοικτά ζητήματα, και να δρομολογηθεί πλοίο από τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2024.

16 σχόλια:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Θετική εξέλιξη ότι θα έρθει πάλι καράβι για Σποράδες, ο άγιος έχει γελοιοποιηθει τελείως από την ανικανότητα ας μην γίνει και νεκροταφείο. Λογοκρισία είναι όταν σου σβησει την άποψη που έχεις για κάποιο πολιτικό ή τοπικό θέμα. Οταν προσπαθείς να γελοιοποιησεις το μπλοκ ή πρόσωπα με ηλιθια κουτσομπολιά και σου τα διαγράφει είναι απλά νοικοκύρεμα ηλεκτρονικό. Ο γιαννακουρος μέχρι τώρα διέγραφε μονο βρισιες και αστηρικτες κατηγορίες, συκοφαντίες.Ολοι του δημαρχείου συμβουλίου κάθε μέρα από πρωί διαβάζουν το μπλοκ μήπως γράφουν κάτι για αυτούς. Άποψη δεν έχουν να μας την γράψουν ?

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Ρε ΑΚ συντοπιτη και εσύ για μάζεμα είσαι. Σε ενοχλούν τα σεντόνια του τσαμπιονς λιγκ γιατί δεν θες να βγαίνει η αλήθεια και να μαθαίνει ο κόσμος. Να γράφω τηλεγραφηματα της πλάκας προφανώς γιατί σε χαλάνε αυτά που γράφω. Θέλεις παιχνίδια πίσω από κουρτίνες και σκοτάδια. Ένα σημαντικότατο έργο όπως ο παραλιακός άγιος Λογγος να το γράψουμε σε 15 λέξεις σαν κουτσομπολιό. Να συνεχίσουμε στο μοτίβο που έκανε τον Άγιο χωριουδάκι. Αν το πατριαρχειο είχε γκρεμιστεί με ενεργειες συκιωτη κυρμανιδη κλπ θα έλεγες κοίτα τι κατόρθωσε ο ήρωας μας ή δημαρχαρα μας .Μπορεί να ανήκεις και σε αυτούς τους αγιοκωνσταντινιωτες που πίνουν καφέ και τρώνε στα καμένα και μετά κλαίνε σαν κροκόδειλοι για το μπικο που έκλεισε. Άστο δεν θα πάρω τις συμβουλές σου.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν περάσει σχεδόν 200 μέρες αφότου ήλθε ο ΚΙΜ ΓΙΟΥΝΚ στα πράγματα του Δήμου. Σε όλο αυτό το διάστημα οι δημότες τον αξιολογούν και τον κρίνουν . Το αποτέλεσμα δυστυχώς για τον ΚΙΜ είναι αποκαρδιωτικό . Παντού οι δημότες τον βρίσκουν λίγο και λειψό. Δεν έχει κάνει τίποτα στα θέματα της καθημερινότητας στην καθαριότητα, στο μάζεμα τον σκουπιδιών, στο θέμα υδροδότησης των δημοτών μόνο θέλει να εισπράττει από το νερό για να κάνει τσαλαβούτες (και μετά λένε ότι τους έφταιγε ο Καντάς). Και στο τέλος αν του πει και κανένας τίποτα τσακώνεται μαζί του. Η πόλη βρωμοκοπάει από άκρη σε άκρη, και αυτοί κάθονται στη Δημαρχία σα να μην συμβαίνει τίποτα, πέρα βρέχει. Το ότι είναι ακαθάριστα τα ρέματα λέει ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας λες και αν τα καθάριζε ο ΚΙΜ θα του έλεγε η Περιφέρεια γιατί τα καθάρισες ( βεβαίως η Περιφέρεια έχει την τροποποίηση της χάραξης ενός ρέματος όχι όμως και την καθαριότητα) Αυτά είναι τα γνωστά παραμύθια του ΚΙΜ , όταν ήταν στην Περιφέρεια έλεγε ότι την ευθύνη για τα ρέματα την έχουν οι Δήμοι, τώρα που είναι στο Δήμο λέει ότι την ευθύνη την έχει η Περιφέρεια (αλλού για αλλού). Η Λουτρόπολη είναι χωρίς την λειτουργία των λουτρών , ας βγει να πει στους δημότες ποιες ενέργειες έχει κάνει για την λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων. Τώρα είναι ικανός ο ΚΙΜ , που βγήκε ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν δρομολόγια την άλλη εβδομάδα με καράβι από τον Άγιο Κωνσταντίνο για Σκιάθο Σκόπελο Αλόννησο, ότι όλα έγιναν με ενέργειες του ΚΙΜ. Για μπλά μπλά είναι μόνο , λέει ότι θα κάνει μεγάλα έργα και δεν μπορεί να καθαρίσει την Λουτρόπολη από τα σκουπίδια. Επικαλείται ότι δεν έχει προσωπικό καθαριότητας και άλλοι Δήμοι δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας αλλά βρίσκουν λύσεις , ας τους μιμηθεί. Αλλά πώς να τους μιμηθεί, όταν πηγαίνει και αγοράζει ο ίδιος από το Σούπερ Μάρκετ διάφορα είδη σε λογαριασμό του Δήμου, τα πηγαίνει σπίτι του και μετά μερικά από αυτά που αγόρασε τα πάει στο Δήμο, αυτός ήλθε για να πάρει όχι για να δώσει. Δυστυχώς είναι λίγος πολύ λίγος ο ΚΙΜ

Ανώνυμος είπε...

9,19
Πολυ ωραια τοποθετηση
Ο Κυρμανιδης ειναι γνωστος σε ολους εδω κ χρονια
Ο κατα τυχην δημαρχος
Εγω θα ντρεπομουν στην θεση του να σηκωνω κεφαλι
Σιγα την πλειοψηφια που πηρε
Το θεμα δεν ειναι εαν ειναι λιγος αλλα το κυριοτερο κουβαλα εναν κομπλεξισμο του Καισαρα
Οποιος δε δεν συμφωνει αμεσως αρπαζεται κ μαλωνει
Μεσα απο τον δημο μου μετεφερθη.......μιας κ ο τοπος ειναι μικρος οτι κανει απλως shows καθημερινα κ τιποτα αλλο
Σχετικα με την περιβοητη ομαδα του μην ψαχνεσθε.Ολοι ακουμε και γνωριζουμε ποσο οι καυγαδες και οι Καισαρικες του συμπεριφορες παιζουν καθε μερα με αποτελεσμα οι ιδιοι να θελουν να φυγουν
ΑΥΤΟ ειναι βεβαιο
Σχετικα με το θεμα να κλεισει το blog σαφως δηλωνει την αποψη του
Ενοχλειται πολυ να ξερετε καθως κοινωνικα δεν θα γινει ποτε αποδεκτος
Τα δεκανικια του εχουν πριονιστει
Για παρατηρηστε τον Μητροπολιτη λχ
Προσκληθηκε ο Κος Σπανος χωρις την παρουσια του
Για σκεφθειτε........αυτες ειναι πολυ σημαντικες κινησεις
Σχετικα με το πλοιο απλως ο Σταικουρας εμφανιστηκε ως απο μηχανης θεος κ εσωσε εστω για λιγο τον τοπο
Οχι βεβαια με κινησεις του Δημαρχου
Ο υπουργος ειναι πανω απο τον Δημαρχο οτι κ να λεμε
Αυτο δεν αρεσει καθολου στον ΚΙΜ

Ανώνυμος είπε...

Βρε κωστα νισαφι πια με τον τροπο που κανεις τα σχολια.
Ενω τα θεματα ειναι σωστα εσυ τα χρωματιζεις...ζωγραφος εισαι ή εμπορος;
Τελος παντων . Στο θεμα της διανοιξης της παραλιας,ο
αμιαντοσωληνας και στην νοοτροπια του χωριου συμφωνω.
Διαφωνω στο ανακατεμα περι βενιζελισμου και αριστεροδεξιας.
Αλλη η εποχη εκεινη με την λησταρχια στην υπαιθρο το ....αναγκαστικο ιδιωνυμο κλπ, και αλλο το σημερα με τον ακρατο Ιδρυματισμο ,την πτωχευση του κρατους , την συνεχιση της χρεωσης αλλα και τα γεματα τεμπελχανια του Καφε.
Λ.χ εισαι φιλελευθερος βενιζελικος και παραλληλα σριστερος!
Δεν γινονται αυτα μαζι.
Εισαι Πιπιλικος,-εστω για το πολιτιστικο "Μεγαρο" της πρωην αποθηκης που στοιχησε 4.200.000 ευρω (αγορα οικοπεδου 3.000.000 ευρω με χρεωση δημοτικου δανειου +1.200.000 αναμορφωση- Φιλοδημος,επιχορηγηση)!
Εισαι αντιΚιμ γιατι εκλεισε την χωματερη- τερας στην εισοδο στα Καμενα αξιοποιησε τις δυο αιθουσες συνεδριασεων στα δημαρχεια
Μωλου,Καμενων κλπ!
Εισαι ακτιβιστης αριστερος για το καραβι συνδεσης , με τα χρηματα ολων ,αλλα και φιλελευθερος συναμα για τα εσοδα, εξοδα στην επιχ/ση που εχεις!
Εισαι κατα της θεοκρατιας του Συμεων ως γνησια φιλελευθερος, αλλα θελεις το "οπιον του λαου" να ειναι χρησιμο στην μαρξιστικη διαλεκτικη-εκει παυει να ειναι οπιο,
αλλα απλα χαμομηλι!
Τελικα μηπως εισαι ανελευθερος και δεν το ξερεις!
"ΜΠΙΚΟΣ" Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Που βλέπεις εγώ να χρωματίζω θέματα? Που βλέπεις ρητορική μαρξιστική? Βενιζελισμος σημαίνει δεν κλέβω το δημόσιο χρήμα, δεν το σπαταλαω , έχω μεγάλες ιδέες για το τόπο μου θέλω το μαξιμουμ,βλέπω την επικαιρότητα και τα θέματα που προκύπτουν με νηφαλιοτητα και κάνω μεταρρυθμίσεις δηλαδή τοπικά λύνω χρόνια προβλήματα. Το οικόπεδο του πολιτιστικου κόστισε 2 εκ ευρώ και αγοράστηκε σε καιρούς που το χρήμα έρεε προ κρίσης λόγω ότι είναι μόνο του σχεδόν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο παραθαλάσσιο κλπ και αποδείχτηκε ότι καλώς αγοράστηκε τότε γιατί θα ήταν γεμάτο πολυκατοικιες τώρα. Τώρα το πολιτιστικό είναι προίκα 80 χρόνια προοπτικής. Υπάρχει χώρος και για πυροσβεστική. Δεν γουστάρω καθόλου τους παπάδες με τις μερσεντες ούτε και το κκε αε για αυτό είμαι γνήσιος κεντρωος βενιζελικος. Συμφώνησα και με τα συμβούλια στο μωλο, για αυτό είναι οι προικες για να τις εκμεταλευεσαι, το δημαρχείο στα καμένα είναι για γκρέμισμα αργά ή γρήγορα θα γίνει και τότε το πολιτιστικό θα γίνει δημαρχείο για 2 χρόνια. Δεν ζήτησα επιδότηση για καράβι στον Άγιο απλά ξέρω την διαπλοκή που υπάρχει και κάποιος εφοπλιστής θα αρκεστεί σε λίγα κέρδη γιατί ο υπουργός κάπου αλλού θα του τα δώσει. Γράφω πολύ απλά για να καταλαβαίνουν όλοι και στο τέλος τα βγάζετε από την φαντασία σας.

Ανώνυμος είπε...

Ηρθαν και τα μηχανηματα και εργατες στον ανατολικο κομβο στα Καμενα. Ρωτησα τον προεδρο αν θα γινουν κυκλοφοριακες ρυθμισεις και ειπε ναι.
Προσοχη λοιπον για ολο το καλοκαιρι.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο δήμαρχε μας.
Αυτά δεν τα βλέπετε ε; Θέλετε να βγάζετε χολή μόνο. Πόνος είναι θα περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτός ο Τραχανάς.. οι πληγές του Φαραώ ήταν τίποτα μπροστά του. Ανάθεμα σ αυτόν που του έδειξε το μπλογκ και άρχισε να γράφει.

Ασυναρτησίες, μεγαλες κουβέντες, μλκιες, χαζομάρες φτάνει ρε μην γράφεις άλλο

Ανώνυμος είπε...

Ο κυκλικος κομβος των κ/β ειναι εργο που εντασσεται στην κατασακευτη του παραλιακου του α/κ και ειναι εργο του υπουργειου και της περιφερειας και οχι του δημου...
Αυτα για να μην δημιουργουν εντυτπωσεις καποια φερεφωνα του ΚΥ(ρ)Μ !

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε ΚΙΜ ΓΙΟΓΚ ΟΥΝ με τις 40 παρθενες, μεσα Ιουλιου πρεπει να γινονται εργολαβιες.
Δεν εχεις υπ οψιν ενα μηνα που τον λενε Οκτωμβριο.
Αλλα τι να περιμενεις τετοιο Γομαρι σαν τον Πολακη.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη καλα και σωνει θα πρεπει να πούμε και ευχαριστω που ο σταικουρας υποσχεται οτι καραβι θα ερθει αλλα για κανενα διμηνο??? δεν μας ταπατε αυτα οταν εγκαινιαζατε το λιμανι...10 εκ ευρα για μονο δυο μηνες.τωρα ποιος εχει αρμοδιοτητα και ποιος οχι ειναι εντελως παρελκυστικο...ντιπ φιλοτιμο λεω εγω.αλλος εχει τις κατασκευες άλλος τη λειτουργια και να αμεσως η καταπρυστη δικαιολογια..σπο τον Απριλιο ηταν γνωστο πως η ναυτιλιακη την εκανε με ελαφρια για καποιον επιδοτουμενο προορισμο...τον Αυγουστο θυμηθηκατε να βρητε μια λυση κι αυτη οπως παντα προσωρινη..ετσι για να βουλωσετε τα στοματα..ντροπη..

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν σ αρεσει να πας στη Κουβα να περνας καλα τρωγοντας μονο ζαχαροκαλαμο!

Ανώνυμος είπε...

Κατατεθηκε η εγγυητικη επιστολη τραπεζης του 1.000.000 ευρω στο ΤΑΙΠΕΔ για το καμπιγκ του ΕΟΤ.
Ετσι λεει το Λαμια νιους

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Μην διαβάζεις εμένα μπορεί να μπερδευτεί το φτωχό μυαλό σου. Πήγαινε κάνε την 12η δόση εμβολίου ήρθε πάλι ο κορωνοιος, κολοκυθοεκενωτη.

Ανώνυμος είπε...

εμενα μου αρεσει να εχει κινηση το λιμανι που ακριβοπληρωσε ο κοσμακης για να ξαναδω εποχες που γεμιζε ο κοσμος τα μαγαζια τα τουριστικα γραφεια κλπ εσενα αμα δε σου αρεσει να πας να ζησεις στα βουνα