26 Σεπτεμβρίου 2022

Όταν το ψέμα γίνεται… ψωμοτύρι !!!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 26/9/2022

Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης δίνει παντού και σε όλους υποσχέσεις και «παχιά» λόγια, και σχεδόν τίποτα όμως από αυτά που δεσμεύεται δεν υλοποιείται τελικά. 

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι η χωρίς αντίκρισμα… δέσμευση του ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και κατοίκων του Ρεγγινίου την 1/8/2021 για την άμεση υλοποίηση του έργου, λόγω επιχορήγησης 60.000 €, που θα αποφασίσει η Τοπική Κοινότητα. Πέρασε ένας χρόνος και το έργο… καρκινοβατεί ! 

Ως Ενεργός Πολίτης θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω τον κ. Σταϊκούρα και στις 18/6/22 του έστειλα το παρακάτω email :

Την Παρασκευή 23/9/22 στα εγκαίνια της LAMIA EXPO είχα μια τυχαία συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και μου δόθηκε η ευκαιρία να τον ρωτήσω… 

ΣΚΟΥΦΙΑΣ: Κε Υπουργέ δεν μου απαντήσατε στο email ;
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Δεν το θεώρησα σκόπιμο μια και ο δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι το έργο έχει ήδη γίνει.
ΣΚΟΥΦΙΑΣ: Όχι κε Υπουργέ το έργο δεν έχει γίνει …
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Τι μου είπε ψέματα ο δήμαρχος ;
ΣΚΟΥΦΙΑΣ: Ναι κε Υπουργέ…
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Σε παρακαλώ, μου ξανα-διαβιβάζεις το email ;

Επίλογος
Είναι άραγε ο δήμαρχος ψεύτης ή μήπως όταν ψεύδεται κάνει και πάλι πολιτική, χρησιμοποιώντας το ψέμα ως εργαλείο διοίκησης ;
Και καλά αυτός, τη πάρτη του κοιτάει, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχουν ακόμα συμπολίτες μας που τον υπερασπίζονται !
Αρχίζω να πιστεύω ένα γέρο-φίλο μου, που μου είπε : «Όμοιος τον όμοιο αγαπά και η κοπριά τα λάχανα, γιέ μου»
Ποιος είναι η κοπριά και ποιος τα λάχανα, δεν μου είπε. Μου είπε μόνο πως η κοπριά τροφοδοτεί και λιπαίνει τα λάχανα.
Αυτά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Πιο λιανά δεν γίνεται….

--------------------

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το νέο, ο καράφλας λέει σε όλους ψέματα, και τους βρίζει και όλους πίσω από την πλάτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Σκουφια.Θα έλεγα ότι έχεις δίκιο ως προς το θέμα , διαφωνώ στο συμπέρασμα που καταληγεις
Η λαϊκή παροιμία είναι μεν εμπειρική γνώση αλλά έχει δύο σκέλη .Η έμφαση που δίνει το δεύτερο με την ζωική κοπριά για να ισχυροποιηθεί το πρώτο σκελος ισχυει προφανώς για όλους και για όλα.
Έτσι αυτοί που χόρευαν στο Σύνταγμα για την έξοδο από το ευρώ εμπίπτουν στην παροιμία;
Ωσαύτως εκείνοι που ψήφιζαν προδρομικα την πτώχευση με το 'τσοβολα δωστά ολα' σε ποια κατηγορία θα τους εθετες;
Άρα ας είμαστε ακριβοδικαιοι και επί συγκεκριμένου ζητήματος όπως πολύ σωστά πράττεις,αλλά όχι στις γενικεύσεις,στα μεροληπτικά και αλά καρτ συμπεράσματα .
Αν ψήφιζα σημερα δήμαρχο βάσει ενός ερωτηματολογίου, θα ήθελα να περιέχει και το ερώτημα
" ιδεοληπτικος κοινωνιστης ή μετριοπαθής φιλελεύθερος".
τα δε άλλα ερωτήματα ας ήταν κοινοτυπα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου είναι λάθος να ανατρέχεις στο παρελθόν για το τι έγινε ή δεν έγινε στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή για να αντλήσεις επιχειρήματα για τοπικά ζητήματα. Εκεί έχουμε να κάνουμε με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ενώ εδώ με ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Εγώ μιλώ συγκεκριμένα για τον δήμαρχο που 8 χρόνια χρησιμοποιεί το ψέμα ως εργαλείο διοίκησης . Και επισημαίνω ότι την κύρια ευθύνη την έχουμε εμείς που τον εκλέγουμε.
Και το ερώτημά σου ‘’ιδεοληπτικός κοινωνιστής ή μετριοπαθής φιλελεύθερος’’ είναι ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ.
Στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά στους μικρούς Δήμους, όπως στον δικό μας, το πρωτείο έχουν τα ΠΡΟΣΩΠΑ και όχι οι ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.
Είμαι οπαδός του κινέζικου δόγματος "άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, δεν έχει σημασία, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια". Και για μας τους πολίτες που παρακολουθούμε τα δημοτικά δρώμενα, απο τον δήμαρχό μας ζητάμε να πιάνει τα ποντίκια και πάνω από όλα να μην είναι ο ίδιος… ποντίκι.
Γιάννης Σκούφιας

Ανώνυμος είπε...

Πιπίλα ψέματα και στον Υπουργό ; Με τι μούτρα θα τον αντικρίσεις ;
Αλλά θα μου πεις έχεις εσύ τσίπα ;
Τι μαύρο που θα φας, δεν το φαντάζεσαι καν..

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έχουν ο.ε το τελευταίο θέμα είναι για έξυπνα υδρομετρα του Α.Κ. αίτημα αντικατάστασης υδρομετρων για χρηματοδότηση ύψους 3.500.000 ευρώ. Πόσα υδρομετρα θα αντικατασταθούν δεν το γράφουν πουθενά. Εάν έχουν 4.οοο υδρ. Τότε το καθένα κοστίζει κοντά στα 900 €????
Σε άλλο δήμο στην επικράτεια το κόστος αντικατάστασης ανά έξυπνο υδρομετρο είναι 530 €. Εκτός εάν στους τουριστικούς δήμους κοστίζουν διπλάσια.

Κριτων είπε...

Συμφωνοι, κύριε Σκούφια σε ορισμένα που αφορούν ειδικά ζητήματα τα οποία η κριτική προσπαθεί να τα αναδείξει.
Αναχρονισμός δεν είναι τα αιτιώδη
που οδηγούν στην επανάληψη του φαινομένου.
Έτσι ο διαχωρισμός που επιχειρείς μεταξύ πολιτικής και καθημερινότητας είναι αυθαίρετος.
Η πολιτικες είναι αυτές που δίνουν και στην διαχείριση της καθημερινότητας το σωστό ή μη.
Αν έφερα παραδείγματα γενικότερης και όχι τοπικής φαύλοτητος όπως εσύ πολύ σωστά (επαναλαμβάνω) πράττεις, είναι διότι και στις δύο περιπτώσεις οι εντολείς είναι ίδιοι.
Έτσι τα πρόσωπα δεν παίζουν τον ρόλο που τους δίνεις αλλά η ιδεολογίες και οι ανάγκες που τις δημιουργούν οι ιδιες.
Βλέπε την Μαλόνι στην προηγμένη Ιταλία και σκέψου την περιόδο του Φασισμού στην ίδια χώρα και το γιατί επανέρχεται (ως ανάγκη)
Αν όμως ο ολοκληρωτικος Τεγκ Χσια Πινγκ με το παράδειγμα τις γάτας δήλωνε την αποτελεσματικότητα του κρατικού καπιταλισμου εμείς εδώ είμαστε ικανοι να το επεκτείναμε ... και να γαυγίζει.
Τελικά η έλλειψη αυτοκριτικής του μέσου Έλληνα είναι θέμα προς συζήτηση μαζί βέβαια με την καθημερινότητα η οποια είναι αποτελεσμακαι ( της έλλειψης).
Συνελοντι ειπείν κανένα πρόσωπο στον Δήμο δεν μπορεί να θεραπεύσει κάτι που εγγενώς είναι ανίατο δηλ την διαχείριση αδέσποτου χρήματος- μη ιδιωτικό
Έτσι έθεσα το ιδεολογικό προφίλ μεταξύ του κοινωνιστη και του φιλελευθερου .ως καταλύτη για μια θητεία ανεκτή.

Ανώνυμος είπε...

Aν ήξερα ότι ο ανώνυμος 2.04 είσαι εσύ ΔΕΝ θα απαντούσα στο σχόλιό σου.
Γιατί ; Διότι είσαι διπρόσωπος και … Ξέρεις εσύ… Ας μην κουράσουμε τους αναγνώστες.
Για μια τελευταία φορά θα κάνω μια εξαίρεση – να σου πω πως…
Α. Με το να προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα δρώμενα στην κοινωνία με ιδεολογικά υπόβαθρα… είναι ‘θανάσιμο’ λάθος. Δεν υπάρχει ο ‘’καλός’’ φιλελεύθερος και ο ‘’κακός’’ κοινωνιστής’’.
Β. Συνελόντι ειπείν (προσπάθησε να εκφράζεσαι απλά-κατανοητά για να σε καταλαβαίνουν)… ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ μπορούν να θεραπεύσουν τις ‘’αρρώστειες’’ του Δήμου… Στην Επιστήμη της Διοίκησης (την οποία σου θυμίζω ότι έχω σπουδάσει και εφαρμόσει για 37+ χρόνια)… τίποτα δεν είναι ανίατο (όπως εσύ ισχυρίζεσαι). Όλα θεραπεύονται αρκεί ΝΑ ΘΕΛΕΙ η ΗΓΕΣΙΑ και ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΩΣ.
Γιάννης Σκούφιας

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Προς τον συνταξιουχο δικαστη !Πως κρινετε την αποφαση του εφετειου για τη ζιμενς ? Πρωτοδικα 20 χρονια φυλακιση και αθωοι στο εφετειο !

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας γνωριζω κ. Τραχανα ,αλλα σας παρακαλω σοβαρευτητε...η θηλια σφιγγει και ο Ρολος σας θα Πρεπει να αλλαξει.
Σκηνη θεατρου ειναι η Μικρη μας κοινωνια , παρτε θεσεις στην Παρασταση εαν θελεται να εχει Επιτυχια το Εργο.
Το Κακοπαιγμενο με αυτους τους αθλιους Ηθοποιους Βλεπετε που Εφτασε Ενας αξιοζηλευτος Δημος? Εσεις Κριτων Μηπως Ηρθε η Ωρα να Αφησεται τα αθλια θεατρινιστηκα και Εαν Το Επιθυμητε Πραγματικα να Ειστε στη Σκηνη...
Αλλαξτε ΓΛΩΣΣΑ ,σαχλαμαρα για τον Τοπο και Ασεβεια στους Συντοπιτες.
Τα αλαμπουρνεζικα κατι θελουν να Κρυψουν?
Καποιους Θελουν να μπερδεψουν?
Και απο εδω και απο εκει?
Κριμα Γιαννη.

Κριτων είπε...

Προς Ζηλωτές του Κολεκτιβισμου:
Φυσικά ένας Αστος φιλελεύθερος δεν εχει ανάγκη να απολογηθεί για εφαρμογή στην πραξη του ιδιωτικου τομεα σε περιβάλλον παρεμβατικότητος και υπερρυθμισης όπως στην χώρα μας.
Αυτο άλλωστε οι μεγάλοι θεωρητικοί- Μιλς,Χαγιεκ,Φριντμαν- τα έχουν ήδη διευκρινίσει επαρκως.
Αν λοιπόν υπάρχει 'δημοσιονομικος' χώρος για διάλογο, έχει καλώς,αλλιώς δεν ειναι στις προθέσεις μου να συνεχίσω.
Επί της ουσίας και για τα τοπικά δεν τάσσομαι προς μια μόνο κατεύθυνση αλλά σύμφωνα με το κάθε θέμα ξεχωριστά. Οι αναγωγή στην εμπειρικη γνωση είναι απαραιτητη για να έχουμε συγκριτικά στοιχεία.
Για την αγανάκτηση ως σύμπτωμα μαλλον είναι θέμα ψυχιατρικού ενδιαφεροντος που έχει αναλάβει να το λύσει ... η Μελόνι!

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Υπεκφευγετε να απαντήσετε σε τόσο σημαντικό θέμα όπως το σκάνδαλο μιζενς κε πρώην δικαστή! Στα τοπικα τώρα συμφωνώ μαζί σας ότι είμαστε ένοχοι οι μισοί και οι μισοί βλακες. Ο δήμος μας δεν έχει ανθρώπους αρκετούς που θέλουν να τον σώσουν, είμαστε πολύ λίγοι. Το πρόβλημα το μεγαλύτερο είναι η υποβάθμιση της πρωτεύουσας της Φθιώτιδος της Λαμίας. Αναδείχθηκε τελευταία ότι γιατροί δεν θέλουν να μείνουν στην Λαμία. Σε σύγκριση με τα Ιωάννινα που έχουν αυτόνομο πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, τεχνολογικό πάρκο και καλύτερο νοσοκομείο! Εδώ εμείς πανηγυριζουμε που θα φτιάξουμε δικαστήριο νέο. Άπαντες βουλευτές νδ και σύριζα και περιφερεια κοιμωμενοι. Στην Κρήτη έχουν αεροδρόμια που περισσεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Τραχανα δεν σας γνωριζω, ειστε συναδελφος Νομικός; Παντως εχετε δικιο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κρίτωνα (Γιάννη Πάλα Ταταρίδα) έχεις καταντήσει γραφικός και καλά κάποιοι κάνουν και σου τα ’’χώνουν’’. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του εκπαιδευμένου ανθρώπου είναι να χρησιμοποιεί γλώσσα που καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης. Ο δικός σου λόγος δεν έχει λογική σειρά και ειρμό… Ασυνάρτητος. Και όπως διαπιστώνω 'δημοσιονομικός' χώρος για διάλογο μαζί σου δεν υπάρχει. Κανένας δεν θέλει να έχει διάλογο μαζί σου. Αυτό κάτι σημαίνει.
Δικαίωμα του καθενός είναι βέβαια ο αυτοπροσδιορισμός όπως νομίζει (αστός φιλελεύθερος), αλλά αναγκαίο να έχει και το γνώθι σαυτόν. Και εσύ δεν το έχεις. Ο στρουθοκαμηλισμός σου μπορεί να σε διευκολύνει να μη βλέπεις αλλά δεν σε σώζει . To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία.
Με το να μας αποκαλείς «Ζηλωτές Κολλεκτιβιστές» αισθάνεσαι τη μηδαμινότητά σου να ξαλαφρώνει ; Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά.

Ανώνυμος είπε...

+1 στον Κώστα, για άλλη μια σωστή ανάρτηση
Between us, παίζει να έχει βρει και τις δύο βασικές αιτίες συνεχούς υποβάθμισης του τόπου (λειψανδρία λόγω χαμηλής "προσέλευσης" + πολύ χαμηλη ποιότητα ενασχολούμενων)

Ανώνυμος είπε...

Σειρά τώρα έχει ο πραγματικός εχθρός ο καράφλας και η πιπιλεισιον κομπανυ

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικοί δημοτικοί "άρχοντες" , ΔΕΝ βλέπουν ότι 7.30 μμ τα δημοτικά φώτα δεν έχουν ανάψει και το πρωί στις 9.30 π.μ ΔΕΝ έχουν σβήσει;; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΑΝΤΥΠΑ/ΠΕΝΤΑΛΙΕ/ΦΡΑΟΥΛΗ είσαστε για τα μπάζα.


Ανώνυμος είπε...

Εσεις-Εμεις Παιζουμε στο blog σαν μαθητουδια και οι Πιπιλεισον και κομπανι ,οπως τους απεκαλεσε , δουλευουν ...για την αλλη σεζον Να μας κατσικωθουν στο Σβερκο!!! Ο Αντυπας δεν ασχολειτε με τα απλα Καθημερινα Πραγματα??? ΜεγαλοΕπιχειρηματιας Στην Ομορφη Παραλια ...Εχει Καταλαβει με τα Τσαντηρια , Τα παντα, Το Δε Πεζοδρομιο μπροστα στο καταστημα , με το Ζορι περνουσε Καροτσακι με Μωρο και τους Γονεις Το Καλοκαιρι??? Δεν εγινε Γονιος Ποτε?? Ο ΠΕΝΤΑΛΙΟΣ??? ΑΦΑΝΤΟΣ ??Τον Ειδε καποιος να δουλευει Για Τα Χρηματα που Παιρνει Απο τον Δημο ?? Γκεζεραγε τσιρακι του Πιπιλα στις Εμφανισεις Ο Φραουλης...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ...ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ...Παρ'ολα αυτα γλυκια η Εξουσια και Οσα την Ακολουθουν....ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ..
ΤΑ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ...ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ..ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ.
Γνωμη μου Ειναι Δημοκρατες Ανθρωποι Της Προοδου Υπαρχετε ! Αφηστε κατα Μερος τους Εγωισμους και τις Εμπαθειες , Ενωστε την Δυναμη σας να Δουμε Ανασταση Σε Αυτον Τον Τοπο.
Εφιαλτικη η Εικονα ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ...ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

παγαινε να γκιζερισεις με καμία γκλίτσα στη πλάτη γιδαρμεχτ'

Ανώνυμος είπε...

.Ρε μοιρολογιστρα με την μπούρκα ,όχι άλλο κλαμα φλομοσαμε. Επειτα φταιει ο Ιμάμης Συκιωτης.

Ανώνυμος είπε...

Ρε εδώ μέχρι κ ο Τσωμος στηρίζει Συκιώτη σήμερα έμαθα ότι ότι θα είναι κ υποψήφιος μαζί του. Στο Ελλαδιστάν όλα γίνονται τραχανοπλαγια.

Ανώνυμος είπε...

3.09 ΜΙΣΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ. ΚΑΙ Ο ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΚΙΩΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο εργολάβος της αποχέτευσης έπιασε δουλειά στην κεντρική οδό.
Ψωμοτυρι το ψέμα και αυτο .

Ανώνυμος είπε...

6.28μμ Σήμερα κατέβαινα απο Αττική και στο Σόνια εκανα αναγκαστική παράκαμψη, η τσαπα του εργολάβου δούλευε, σκάψιμο είδα.
ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑ;; ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑ ΡΑΧΟΥΛΑ ;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Λένιν φορούσε γραβάτα ο Τρότσκι αμπεχωνο .Υπηρετούσαν το ίδιο την σοσιαλιστική 'αναδιανομή' ειδικά την περίοδο του πολεμικού κομμουνισμού.
Το ίδιο πάει να γίνει και τώρα με Μητσοτάκη και Τσιπρα
Το ίδιο(τηρουμένων των αναλογιών) συμβαίνει και στον δήμο μόνο που δεν ξέρω ποιος φοράει την γραβάτα και ποιος το αμπεχωνο!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα καλο, δεν ξερω για την γραβατα ειναι πολλοι, σιγουρα το αμπεχωνο ο Σκουφιας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τα μηχανήματα των υιών Τσωμου είναι στην παραλιακή , τι κάνει νιαου νιαου ;

Ανώνυμος είπε...

Σκούφιας, Ταταρίδας, Τραχανάς.
Σωτήρες του τόπου!
Τι θα κάναμε χωρίς εσάς?

Ανώνυμος είπε...

Σωτήρες δεν υπάρχει στον πολιτισμένο κόσμο.
Μόνον οι απολίτιστοι και φοβισμένοι τρέχουν στα δογματα.
Νέρωνες όμως ναι όπως ο Πούτιν υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Επίσης υπάρχει και φθόνος.