19 Ιουλίου 2018

Είχαν φυτέψει «δάση» με δενδρύλλια κάνναβης στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ολόκληρα δάση με δενδρύλια κάνναβης εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στις 17-7-2018, σε περιοχές τη Φθιώτιδας, επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 38 έως 26 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη πέντε ακόμη άτομα.
Συγκεκριμέμα εντοπίστηκαν, σε δασώδεις και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, δύο μεγάλες φυτείες καλλιέργειας κάνναβης και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια.

Οι συλληφθέντες φέρεται να διακίνησαν το τελευταίο έτος δεκάδες κιλά κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο. Η πρώτη φυτεία εντοπίστηκε σε πλαγιά του όρους Καλλίδρομο κοντά στο Χωριό Ελευθεροχώρι, Φθιώτιδας, είχε έκταση περίπου ενός στρέμματος και αποτελούνταν από 1.300 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους μέχρι και 2,1 μέτρων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, μέσα στην φυτεία, τρία άτομα, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την καλλιέργεια και την περιποίηση των φυτών, διαμένοντας μόνιμα σε δύο αυτοσχέδια καταλύματα, μέσα στην φυτεία, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με τα απαραίτητα εφόδια για την διαμονή και την σίτισή τους.( όπως κονσέρβες, γκαζάκια, κουβέρτες και άλλα).

Για το πότισμα των φυτών οι δράστες είχαν αναπτύξει πλήρες σύστημα ύδρευσης με υπέργεια και υπόγεια λάστιχα ποτίσματος, παίρνοντας νερό από κοντινή φυσική πηγή, ενώ τονίζεται ότι στον Χώρο της φυτείας είχαν δημιουργήσει και αυτοσχέδιο αποξηραντήριο, για την αποξήρανση των φυτών της νέας σοδειάς.

Η δεύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε λόφο στο ύψος του οικισμού Καινούριου, στα Καμένα Βούρλα, είχε έκταση μισού στρέμματος, εκτείνονταν σε δύο επίπεδα και αποτελούνταν από 502 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,5 μέτρου. Για το πότισμα των φυτών είχε επίσης αναπτυχθεί πλήρες σύστημα ύδρευσης από παρακείμενη φυσική πηγή, ενώ οι καλλιεργητές διέμεναν μόνιμα μέσα στην φυτεία.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: