19 Μαρτίου 2017

Δεν λειτουργούν τα λουτρά του Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μου το λέγανε αλλά δεν το πίστευα !!
ΔΕΝ λειτουργούν τα λουτρά του Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα.
Αν είναι δυνατόν !!!??? Δεν τρέχουν τα νερά από την Κνημίδα (όρος) που όσο ζω τα θυμάμαι να τρέχουν στις γούρνες του Κουνιαβίτη.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων και συγκεκριμένα τα ιαματικά νερά του Κουνιαβίτη, μια από τις ποιο φημισμένες πηγές ιαματικών της Ελλάδας, και βασικό στοιχείο που δημιουργήθηκαν και έγιναν γνωστά τα Καμένα Βούρλα, οι οποίες πηγές έγιναν γνωστές περί το 1926, στο μεσοπόλεμο όταν ο χημικός Μιχαήλ Περτέσης ανακάλυψε ότι η περιεκτικότητα αυτών σε ραδόνιο είναι μοναδική και ανώτερη αντίστοιχων ευρωπαϊκών πηγών προσδιορίζοντας έτσι την μεγάλη ευεργετικότητά τους στον άνθρωπο, και στη δεκαετία του 1930, περίπου δέκα χρόνια μετά, άρχισε η αξιοποίησή τους και στην πόλη να χτίζονται τα πρώτα σύγχρονα ξενοδοχεία, όπου και μεταπολεμικά τα Καμένα Βούρλα απέκτησαν πολύ μεγάλη φήμη προσελκύοντας προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, δεν λειτουργούν.

Ήρθε λοιπόν ένας κάποιος κύριος, και εν έτη 2017 αποφασίζει ότι ΔΕΝ θα λειτουργούν τα λουτρά αυτά, για κάποιο λόγο, ΔΕΝ εξετάζω τον λόγο αυτό, ‘νέος δρόμος’ , ‘εργασίες ανάπλασης’ ή κάτι άλλο … απλά στέκομαι στο γεγονός ότι κάποιος αποφάσισε ότι αυτές οι πηγές που λειτουργούσαν εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, και εξυπηρετούσαν χιλιάδες κόσμο αλλά ΚΑΙ έκαναν γνωστά τα Καμένα βούρλα, κάποιος έκανε την μαλακία και αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία τους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτός ο τόπος έχει διοίκηση, και κάποιος είναι ‘αρμόδιος’ τελικά, νομίζουμε ότι πρέπει να διωχθεί ποινικά ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων (ή όποιος είναι τελικά υπεύθυνος) για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική αμέλεια μιας και οι πηγές αυτές βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ενημέρωση καμιάς μορφής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι κανονίζουν την θεραπευτική τους λουτροθεραπεία, κλείνοντας ξενοδοχεία στην περιοχή ώστε να κάνουν τα (συνιστώμενα από γιατρούς) μπάνια τους.

Για καθίστε ρε λεβέντες, που νομίζετε ότι πάτε να κάνετε έργα .. στο χωράφι του πατέρα σας και αποφασίζετε ότι θα καταργήστε ιστορία τόσων χρόνων ??

Ποιος φωστήρας από εσάς το σκέφτηκε αυτό και κατάργησε το αναφαίρετο δικαίωμα εκατοντάδων συνανθρώπων μας, στο να κάνουν ιαματικά λουτρά?

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

ΥΓ προς τους Κυρίους της δημοτική αρχής
1)Ννα βγάλετε ανακοίνωση να μην έρχονται στα Καμένα Βούρλα τσάμπα οι προσδοκούντες για ιαματικά λουτρά στην πηγή αυτή.

2)Μήπως να παραιτηθείτε όσο είναι καιρός, μιας και από ότι φαίνεται δεν μπορείτε να την κάνετε την δουλειά, και να αφήσετε κανέναν άλλο να την κάνει που μπορεί?

Η φωτό είναι της 19/3/2017 που δείχνει τα λιμνάζοντα (αντί τα εδώ και αρκετών χρόνων τρεχούμενα νερά) της παγκοσμίως φημισμένης πηγής Κουνιαβίτη

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Μπλοκερ

Κατ'αρχήν συνιστώ ψυχραιμία και ενδελεχή εξεταση του ζητήματος.Στην παρούσα φάση
θα μπορούσε καποιος λ.χ.να προσφύγη σε ασφαλιστικα μέτρα υπο την γενική κυρίως αιτιολογία του
περιβαντολογικού κινδύνου λόγω της εφαπτομένης με τα Ιαματικά νερά του νέου οδικού αξονα .

Αν ομως θεωρητικώς θέλαμε να συμφωνήσουμε με τους παραγωγικούς [αν]εγκέφαλους που
θεώρησαν ευκαιρία με τα χρήματα απο το πρόγραμμα για τους παράδρομους της ΠΑΘΕ θα θεράπευαν
την μόνιμη αδυναμία τους να βελτιώσουν την περιοχή [Κρικελίωτικα] με αξιοπρεπή δημοτική οδο
μέχρι και τα Ιαματικά Κουνιαβίτη,και παράλληλα η τοποθεσία να είχε αυτομάτως ευεργετικό αναπλαστικό αποτέλεσμα,τότε εχουν και μία δικαιολογία.

Αν ομως το κίνητρο αυτό δεν ηταν πρωταρχικό αλλα η χρηματική αποζημίωση των ιδιοκτησιών
ήταν η κινητήρια δύναμη για να επιβληθεί η πασιφανή αυτή στρεβλωση, τότε υπάρχει ηθικής
μορφής θέμα.

Αν επίσης δεν συνέβησαν τα δυο προηγούμενα, τότε τι εσπρωξε το κράτος να ξοδεψει περισσότερα καταργώντας εν τη πράξει την Ευκλειδεια Γεωμετρία και της εννοιες της περί ΠΑΡΡΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ και [ειδικά για το εναπομείναν αυτο οδικό κομματι]ΕΥΘΕΙΑΣ.

Αν πάλι ολα μπορεί να εχουν συμβεί,ο διαχρονικός πατέρας μας [Δήμαρχος] που μας προστατευει
απο τετοια ζητήματα δεν θα επρεπε να είναι αυτός που θα επρεπε να δώσει καποια τουλάχιστον
εξήγηση,με τα στοιχεία που ενδεχόμενα διαθέτει.

Συμφωνώ λοιπόν με τον φίλο Μπλοκερ ως προς την αναδειξη του θέματος,δεν συμφωνώ με το ακραίο -παραιτηθείτε, διότι πιστευω [και ας μην ειμαι Συριζαίος]στις ολοκληρωμένες θητείες.

Κριτων

Ανώνυμος είπε...

Απ όσο τυγχάνει να γνωρίζω οι αποζημιώσεις των ιδιοκτησιων έχει γίνει τουλάχιστον προ 5ετιας.
Όσον αφορά την ανικανότητα του δήμου να ασφαλτοστρωσει έναν απλό δημοτιό δρόμο κ αυτό είναι γνωστό αλλά να μην παρακαμπτουμε την ιδιοκτησία ΕΟΤ κ τα μπλεξίματα που είχε ο Αντωνίου όταν έφτασε την άσφαλτο μέχρι τις πηγές Κονιαβιτη.
Θέλω όμως να μας απαντήσει η Δημοτική Αρχή που προ 4 ή 5 μηνών είχε βγάλει πανηγυρικό δελτίο τύπου ισχυριζομενη ότι για 10 μέρες θα είναι κλειστές οι πηγές για να γίνει ο δρόμος... Κ ακόμα περιμένουμε. Χρόνοδιαγράμματα και ποινικές ρητρες δεν υπάρχουν σε αυτά τα έργα?
Έχω περάσει 2 φορές από το σημείο και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει νερό στις 'πισίνες' αλλά φημολογείται έντονα ότι δεν υπάρχει πλέον νερό στις πηγές κ έχει καλυφθει(?).
Όπως κ να χει οφείλει ο δήμοςνα λάβει θέση να ενημερώσει του πολίτες και να επισπεύσει την αποπεράτωση του έργου.

Ανώνυμος είπε...

Μπλογκερ εισαι επιθετικος με ενα Δημοσιο και οχι δημοτικο εργο, που εχει διακοψει τη ροη στις πισινες που ΔΕΝ ειναι δημοτικες αλλα εντασσονται στη περιουσια του ταιπεδ. Επιπλεον ο δρομος στο σημειο αυτο δεν ειναι επουδενι δημοτικος. Να σαι σιγουρος οτι με την ολοκλήρωση του εργου η κατασταση θα ναι καλυτερη.. αληθεια με τους φραχτες ως εκει, και την υπερπροσπαθεια να φυγουν, παροτι ειχαν απαλλοτριωθει,ασχοληθηκες ποτε?

Ανώνυμος είπε...

Δουλευει και τιποτα σε αυτον τον τοπο?

Ανώνυμος είπε...

Παλι η κοντή σαύρα κανει τα παιχνίδια έλεος πια ποσά θέλετε να φάτε?

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ μια φορά δεν μπορώ να κάνω μπάνιο. φτιάξτε τα γρήγορα μη σας πάρει ο διάολος. χαραμοφάηδες

Ανώνυμος είπε...

11.22 Σπίτι σου δεν έχεις μπανιέρα? αναρχοάπλυτε...Αλλά ξέχασα εσείς οι αριστεροί κάνετε μπάνιο όποτε έχουμε εκλογές. Όσο γοα το έργο θέλει το χρόνο του απλά θα κάνετε υπομονή...υπάρχει και η θάλασσα

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω τις ημέρες του Πάσχα να κάνουμε μπανια στο κουνιαβιτη

Ανώνυμος είπε...

έμαθα ότι ένας συνταξιούχος δικηγόρος, που πήγε να κάνει μπάνια και είδε το χάος στα λουτρά, κατέθεσε αγωγή κατά παντός υπευθύνου, και ζητάει να του πληρώσουν οι υπεύθυνοι το ξενοδοχείο που είχε κάνει κράτηση

Ανώνυμος είπε...

αφού.. έμαθες, καλό είναι να μάθεις και ότι η δαπάνη διανυκτερεύσεων είναι παντελώς άσχετη με τη μη λειτουργία των λουτρών...

Ανώνυμος είπε...

Mπλογκερ,για τον Κουνιαβιτη, αστοχησες στα :
ραδονιο (είναι θειουχες), /δεκαετία του 1930, (αξιοποιηση στις κεντρικες ραδιουχες, εταιρεια Ραδιοπηγες Κ.βουρλα, Βασιλειαδης) /,προσωπικότητες από όλο τον κόσμο (εκει δεν πηγε κανεις από Σαουντ, Ιντρις, Καραμανλης)/χημικός Μιχαήλ Περτέσης ανακάλυψε (κεντρικες ραδιουχες)/ τα συνιστώμενα από γιατρούς μπάνια τους( μονον στα οργανωμένα υδροθεραπευτηρια και όχι σε γουρνες)/ γιαπαράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική αμέλεια (μακρια δεν το πας ;;)
Σε αλλα εν μερει εχεις το δικιο σου.
Αλλα, οι επισκεπτες, γιατι δεν πανε 250 μ παραπέρα, στις αλλες που εχουν την ιδια χημικη συσταση (θειουχες);;;;
ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ιγω ειμ'απ'τ'Καρδίτσα ,μήπει ου γιατρός να καν' θιρμά στ'κουνιαβίτ' του μήνα Μαρτ',τώρα θέλου
πίσου τα λεφτά μ'που πλερωσα στου χοστες στου κατάλημα ντε.Προσέξτε θεουμπαίχτες μη κι δεν μ'
τα δώσιτι θα βγάλω τη σκουληκαντέρα και θα σας κατρήσου.

Ανώνυμος είπε...

βρε σαχλαμάρα, οι βλάχοι οι καραγκούνηδες και οι γέροι ήταν και είναι ένα μεγάλο έσοδο για τα καμένα βούρλα που έρχονται να κάνουν τα λουτρά τους στις γούρνες. έτσι ζουν τα περισσότερα μικρά ξενοδοχεία και τα μικρά εστιατόρια. τι νομίζεις δηλαδή ότι τα καμένα βούρλα είναι οι μαλβίδες? είσαι πολύ τραχανάς που διακωμωδείς και κοροϊδεύεις αυτό που χρόνια είσαι

Ανώνυμος είπε...

5:53 Ούτε για θέατρο δεν κάνεις..... νούμερο

Ανώνυμος είπε...

Προς 8,31 μμ 19/03/2017
ΦΙΛΕ, μέχρι το « …..θα είναι καλύτερη……..» καλά το πήγες , έχεις καλή ενημέρωση για το δημόσιο έργο και γνώση της περιοχής..
Πιθανολογώ ότι είσαι αυτοδιοικητικος ή μετά από……. σχολιασμό σου , φίλος της παρέας σου.
Για το υπόλοιπο σχόλιο : «…..αληθεια με τους φραχτες ως εκει, και την υπερπροσπαθεια να φυγουν, παροτι ειχαν απαλλοτριωθει,ασχοληθηκες ποτε?»
Πρώτον : Είναι δυνατόν να ασχολείται ο μπλογκερ με τους …….φράκτες ;;;;
Δεύτερον : Αφού είχαν απαλλοτριωθεί , προς τι η.......... υπερπροσπάθεια ;;;; Σε απαλλοτριωμένα, μπαίνει μέσα ο εργολάβος και τα κατεδαφίζει . - τελεία και παύλα.
Τρίτων : Για να αναφέρεσαι σε υπερπροσπάθεια, πάει να πει ότι δεν θα ήταν απαλλοτριωμένα και θα έπρεπε να πάρετε την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Εάν θέλατε την αφαίρεση του φράκτη για έργο δημοτικό ( πχ έργο ύδρευσης ) θα έπρεπε να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη του φράκτη, εγγράφως από τον Δήμο ( σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα ). Το κάνατε ;;;; ΟΧΙ
Τέταρτον : Παρόλο που είχε δωθει στον εργολάβο, η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη , να καθαιρεθεί ο φράκτης,αλλά να………. αποκατασταθείμετά το πέρασμα του αγωγού, ο κακόβουλος………. σχολιασμός σου,( όχι μόνον στην παρέα σου , αλλά και στα γραφεία , (κατά του ιδιοκτήτη) , ξεπερνάει κάθε …….όριο εντιμότητας ή το ελάχιστο παντελή άγνοια της νομιμότητας (κοινός .. ασχ………ς). Για πέρνα να δεις, σχολιαστή, αποκατασταθηκε ο φράκτης;;;; και βέβαια….. ΟΧΙ. Πέρνα να δεις, σήμερα που είναι ογωγος και ο κατασκευασθείς πλέον δρόμος;;;.
Πέμπτον : Για την πλήρη ενημέρωσή σου, ρώτα τον εργολάβο, για τα ανωτέρω , ρώτησέ τον επίσης εάν έχει καταλάβει και ζώνη πλάτους 2μ περίπου, της ιδιοκτησίας για την κατασκευή του δρόμου, χωρίς να έχει γίνει η σχετική απαλλοτρίωση και κανε ένα νέο σχόλιο για την αποκατάσταση …. της αλήθειας..
ΙΚΠ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ……………………….. ΚΑΤΕΒΑΛΕΣ !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν πάτε καλά που θα ρωταω τον κοντό παλι? Υπηρεσίες ο δήμος δεν έχει? Αλλά τι λέω Ούνα φάτσα Ούνα ράτσα!!

Ανώνυμος είπε...

@2:08, 25-3-2017. δε καταλαβαίνω την επίθεση... για να βγουν οι φράχτες στην αρχή εκτέλεσης του έργου, όντως έγινε υπερπροσπάθεια..για τα άλλα θα μάθω και θα σου πω...

Ανώνυμος είπε...

Κοντοφθαλμη κριτική ,απο μικροιδιοτελεις Δημότες, εναντια στον ερασιτεχνισμο των διοικούντων,
οταν το κεντρο υγειας ειναι κλειστό, τα ξενοδοχεια ειναι κελύφη και κουφαρια, η οδοποιια στην πολη ειναι εκτος ατζεντας, η παρανομια στην παραλια οργιάζει,τα ιαματικά ειναι κολοβακτυριομένα,τα σχολεία στεγασμένα σε λυώμενα και το δημαρχείο να εχει μεταφερθει στο Μυθο.Συνεχίστε το εργο σας οπαδοι του.... Αυναν.