02 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος Ι. Συκιώτης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στην ειδική συνεδρίαση του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου  για την ψήφιση του Προϋπολογισμού, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στις 18:00, με την έναρξη της, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Συκιώτης για να προβεί σε τοποθέτηση.


Αμέσως μετά τον πρόλογο της Προέδρου κας Γεωργία Κουκούλη, συγκεκριμένα ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε με αρκετά αυστηρό και έντονο ύφος, στο πολύ σοβαρό θέμα του Βιολογικού (Υπόθεση Παπαλάμπρου) και τα όσα έχουν συμβεί δικαστικά-εξωδικαστικά  και το πώς τελικά ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου απέφυγε την άτακτη χρεωκοπία που θα οδηγούσε σε μνημόνιο. Μία κατάσταση που την χαρακτήρισε ότι θα ήταν ιδιαίτερα δυσχερή για όλους…
Δεν απέφυγε να δώσει το στίγμα που επιδιώκει μέσα από την ψήφιση του Προϋπολογισμού για ουσιαστικό νοικοκύρεμα, ενώ επέρριψε ευθύνες γενικά σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για την οικονομική κατάσταση και το θέμα διαχείρισης της που οδήγησαν στο να υπάρχουν βαρίδια όπως υπογράμμισε…
Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο από τις ανακοινώσεις του Δημάρχου κ. Ιωάννη Συκιώτη για τον Προϋπολογισμό.


fonografos.net

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε κάπου να δούμε ολόκληρο το συμβούλιο?

Ανώνυμος είπε...

Αραγε για αυτην την υπερχρέωση του Δήμου - δεν μπαινω στην διαδικασία να κρίνω τον νυν Δημαρχο για τα τωρινα πεπραγμενα , μιλάω για τις προηγούμενες αρχές αυτός θα κριθεί στο τέλος απο τον λαό -θα πάει επιτέλους κάποιος φυλακή? Θα πληρώσει κανένας? Φτασαμε 2017 και μιλάμε ακόμα για ΔΕΠΑΚΑΒ?Ποιοι τα φάγανε επιτέλους?

Ανώνυμος είπε...

Ενημέρωση Δημοτών σχετικά με την τοποθέτηση του Δημάρχου για την ψήφιση του Προυπολογισμού του 2017 η οποία προκειμένου να κρύψει την ανικανότητα και την έλλειψη γνώσεων των διοικούντων σε βασικά ζητήματα διαχείρισης και συμμαζέματος των οικονομικών , των νομικών θεμάτων και της βελτίωσης των βασικών και απολύτως αναγκαίων υποδομών στην βάση της ανταποδοτικότητας επικεντρώνεται σε ένα μονόλογο εναντίων ενός Παπαλάμπρου και το αν θα φοροδιάφευγε η εισφοροδιαύφεγε ο κύριος αυτό και όχι το πώς θα πληρώσει λιγότερο ο δήμος σε αυτόν.
Όμως κύριε ειδικά όταν κάνεις συναλλαγές με το δημόσιο δεν υπάρχει φοροδιαφυγή διότι για να πληρωθεί ο εκάστοτε προμηθευτής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση τιμολογίου. Οπότε ούτε φπα θα μπορούσε να γλυτώσει ο εν λόγω κύριος όπως ψευδώς αναφέρεστε κύριε Δήμαρχε. Όπως πάλι ψευδώς αναφέρεστε κύριε δήμαρχε η παραγραφή δεν ισχύει εάν έχει κοπεί τιμολόγιο και βεβαιωθεί ο ΦΠΑ η εάν πληρωθεί μέσα στο 2016 η υπόθεση θα μπορεί να ελεγχτεί μέχρι το 2027. Να γνωρίζεις Δήμαρχε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ασε την Κα Μπεζάτη Δήμαρχε που κατέχει το άθλημα
Όπως και τα χρήματα από δικαστική απόφαση δεν είναι ποτέ μαύρα δήμαρχε άλλα είναι τα μαύρα και ξέρεις καλύτερα απ όλους πώς δίνονται!!
Τις ανακοπές ποίος της έκανε ο παπαλάμπρου ή ο δήμος για να μην του αδειάσει το ταμείο?
Και εκεί ψέματα λες δήμαρχε (μάθε να ενημερώνεις τον κόσμο ορθά δήμαρχε).
Γραμμή άμυνας για τον παπαλάμπρου η παράταση του χρόνου καταβολής των τόκων η η επί πλέον επιχορήγηση έλεος ποια!!!
Επίσης αναφέρεσαι σε ΣΑΤΑ 196.000 άσε που για εργα και μελέτες υπάρχουν και άλλες πηγές όπως και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και η σωστή διαχείριση των λιγοστών χρημάτων αυτών είναι αρκετή για τις μικροεπεμβάσεις βελτίωσης των καθημερινών αναγκών μας.
Πόση κοροϊδία ακόμη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο γνωσεις που εχεις 3:12μμ και εμεις νομιζουμε ότι φταιει ο Παπαλάμπρος και κάθε Παπαλάμπρος που του χρωστάει ο Δημος
.Αυτα γιατι δεν τα λενε στους δημότες?

Ανώνυμος είπε...

Οχι μόνο τα είπε αλλα και τα ανέλυσε φίλε μου 4:31 εχθές στο ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τον γνωστό ορθό και στιβαρό πολιτικό του λόγο εκτός αυτού έχει εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου για όποιον δεν τον άκουσε δια ζώσεις να τα διαβάσει κιόλας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμεινα εκπληκτος απο το βιντεο [αναρτηση] περι του εξορθολογισμού του προυπολογισμου του Δημου.
Η αναφορες της προέδρου για τη ορθότητα των Αόκνων προσπαθειων τους που αφορούν τα τελεσίδικα χρεη και η τοποθέτηση του Δημαρχου για την περιπτωση Παπαλαμπρου ,Λεμόνη, κλπ,αλλα και οτι και αν εντοπίζει ο φιλος 3.12\02\17 που αφορά την αντιμετώπιση απο πλευράς Δήμου του τακτικισμού του εργολαβου για υπεραπόδοση του αρχικου οφειλομένου ποσού προς αυτόν ,δειχνει σαφώς ένα χειρισμό με σαφή ιδεολογικό πρόσημο μάλλον αριστερής απόκλισης [Είπε,-αποφύγαμε την υποχρεωτική υπαγωγή στο σκληρό πρόγραμμα ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ]
Αν λοιπόν η γενουσιουργός αιτία των χρεών του Δήμου μας διαχρονικά είναι η Ασυδοσία στην προνομία της αναδιανομής, τότε γιατί να μην εχουμε προσωρινή επιτροπεία ορθολογικής οικονομικής πορείας,οφελος δεν θα ειχαμε αν επιστρέψουμε στην καθαρή θέση ,ισοσκελισμού εσοδων -εξόδων,οχι εικονικά αλλα πραγματικα;
Εδω ο αντίλογος θα έλεγε οτι αυτό θα επιτευχθεί απο τον "Τίμιο Τζων",σωστά, αλλα πώς;
Οταν π,χ, το αποχετευτικό στα Καμενα Βούρλα δεν εχει ακομη πραγματική αποτίμηση,οταν τα
ανταποδοτικά μιας περιοχής ενωνονται παρατυπα σε κοινό ταμείο,και δεν επιστρεφουν για αυτό για το οποίο καταβλήθησαν.
Οταν ακόμη και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν εκλεγμένοι με ενεργο συμμετοχή [εκ των προηγουμένων θητείων τους] στην παρανομη ή παρατυπη παλαια χρέωση που σήμερα καλούματε να πληρώσουμε με"πανοπροίκια".
Οταν το τέλος ακινήτων δεν παράγει ανταπόδοση αλλα χανεται αλλου.
Οταν λοιπόν αυτά και πολλά αλλα ειναι παρόντα τότε δεν δικαιούμεθα να μιλάμε για την αποφυγή της εξυγίανσης ως κατώρθωμα ακόμη και αν έθεταν ενα καθεστώς αυξησης [ενδεχόμενα ]τελών ,διότι τότε παράλληλα θα σου επέβαλλαν και το αντίστοιχο "κόψιμο" της πιθανόν-σιγουρης ΦΑΥΛΗΣ δαπάνης.
Συνεπως κρατώ την συγκυριακή επιχορήγηση του υπουργείου προς τον Δήμο ως θετικο γεγονός,τον γενικόλογο καταλογισμό ευθυνών [ειπε-ευθύνονται εκτός της προηγουμένης ολες οι αλλες διοικήσεις ]τελείως αφαιρετικό ,και συμφωνώ για κάθε ενέργεια ενημέρωσης των Δημοτών σε πλαισια αυτοελεγχου.

Ανώνυμος είπε...

Εγω 7:09μμ δεν κατηγορησα ευθεως τον κ. Δημαρχο τον οποιο εσυ υπερασπιζεσε, εγω εκτιμω και δεν εχω κατι προσωπικο μαζι του, αλλα την ελλειψη σχετικης ενημερωσης των δημοτων από τις προγενέστερες Δημοτικες Αρχες που χειρισθηκαν αυτά τα οικονομικης φυσεως θεματα,αλλα και την καθυστερηση ενημερωσης των από τη σημερινη Δημοτικη Αρχη , γιατι δεν είναι και αυτή πλεον νεα.
Να αποδωθουν ευθύνες όχι πολιτικες αλλα ποινικες σε αυτους που εφεραν αυτή την κατασταση να πληρωνει ο δημότης τα εσκεμενα νομιζω λαθη των.
Αν ηξεραν ότιγια τα λαθη τους θα πληρωναν από την τσεπη τους θα τα εκαναν?

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό ρε μάγγες γιατί διαβάζω τα σχόλια και όπως πάει το πράγμα ο συκιώτης είναι η μητέρα τερέζα και όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι τα έχουν κάνει σκατά.

Ποιος σας είπε ότι δεν υπήρξε στο παρελθόν ενημέρωση για τα οικονομικά και τα χρέη του δήμου, όχι μια αλλά πολλές φορές.

Ποιος σας είπε ότι ο συκιώτης δεν είχε ολοκληρωμένη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του δήμου?

Που ζείτε εσείς? Δεν είστε από τα καμένα βούρλα? Δεν μένετε εδώ? Δεν παρακολουθείτε τι γίνετε? Τώρα ξυπνήσατε και κουνάτε το δάχτυλο προς πάσα κατεύθυνση?

Για πάρτε το αλλιώς, και βρείτε όλα εκείνα τα δελτία τύπου που είχε βγάλει ο προηγούμενος δήμαρχος, ο στρατηγός, με τις ατασθαλίες που είχε βρει, και πως μεθόδευσε να αποπληρωθούν και να νοικοκυρευτούν όλα. Βέβαια, για να έχει και μια συνέχεια όλο αυτό, μιας και τα χρέη δεν εξοφλούνται σε 3-5 χρόνια, πρέπει και ο νυν δήμαρχος να υποδείξει ανάλογη πολιτική βούληση.

Έψαξα και βρήκα αυτή την ενημέρωση που είχε γίνει προ ετών, ωστόσο υπάρχουν αρκετές που θυμάμαι και είχα διαβάσει στο παρελθόν, προ συκιώτη. ψάξτε και εσείς να τα βρείτε και σταματήστε να ξορκίζετε άπαντες πλην συκιώτη

http://kamena-voyrla-news.blogspot.gr/2011/07/blog.html

Ανώνυμος είπε...

ti tereza re mages ola ta hksere apo thn arxh!!!
o tetri phge ouk oliges fores na ton enhmerwsei
ta diagelmata tou den vgazoun nohma kai o logos tou einai sylavistos!!ti allo twra?
ta xei kanei me ton kodo plakakia kai ta trwne ta mwra !!!

Ανώνυμος είπε...

3 το λάδι, 3 το ξύδι ......
Πότε ανατέθηκε το έργο του βιολογικού και από ποιον;
Πότε παραλήφθηκε το έργο και από ποιον;
Πότε δεν πληρώθηκε το έργο όταν ολοκληρώθηκε, με ποια μεθόδευση και κυρίως γιατί;
Επομένως, όποιος θεωρεί ότι φταίει ο σημερινός δήμαρχος και το σημερινό συμβούλιο, έχει μεγάλο θέμα.
Τελικά κάποιους τούς ενοχλεί και η διαφάνεια και η εντιμότητα γιατί χαλάει η πιάτσα.
Γιάννη, κύττα μπροστά όπως το κάνεις και δώσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν και άλλοι στις θέσεις ευθύνης ώστε οι δημότες να μπορούν στις εκλογές να κρίνουν ολοκληρωμένα.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη 7,09 ο τιμιος τζων πως τα λες ειναι και αριστερος,αμαν
αν το μαθει ο Χηστος σταικουγας θα γινει χρήστος κυριαζής με κιθάρα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ο Συκιώτης δεν το ανέθεσε στο κοντό? Πλάκα μας κάνετε?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ξέρει όλη την ιστορία του βιολογικού να μας φωτίσει και εμάς τους νεότερους;
Γιατι κρίθηκε παράνομη η σύμβαση με τον παπαλάμπρου ;;
Ηταν εργο - κατασκευη ή λειτουργια του βιολογικου;;
Ας βγαλει ενα δελτιο τυπου ο δημος, για να ενημερωθούν οι πολιτες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
[Απο το αρχειο του Ιδρύματος Ταξης και Ηθικης Καμ. Βουρλων].

Η χρονολογική σειρά των Δημάρχων [μεταπολιτευτικά] εχει ως εξής

1. ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ ΧΡΟΝΗΣ 1974-1978
2. ΜΠΑΣΑΝΟΣ ΜΗΤΣΟΣ 1978-1982
3. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1982-1986
4. ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΙΜΗΣ 1986-1990
5. ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΙΜΗΣ 199Ο-1994
6. ΕΞΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1994-1998
-----------------------------------
1. ΤΣΙΤΙΝΗΣ ΣΤΑΜΟΣ 1998-2002
2. ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΙΜΗΣ 2002-2006 [ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ]
3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΚΗΣ 2006-2010
-----------------------------------
1. ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2010-2014
2. ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 2014-2019 [ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ]
-----------------------------------

Η περίπτωση Παπαλάμπρου αρχίζει με την ανάληψη της εργολαβίας του κεντρικού αντλειοστασίου της αποχετευσης [δυτική εξοδο προς Λαμία] [περίοδο 1994-1998].
Το εργο αυτό ηταν το διαβατηριο για την ανάθεση της διαχείρισης του ΒΙΟΚΑ καμένων βούρλων
[περίοδο 2002-2006] με κόστος 36.000 ευρώ \μηνα,με κρυφή ατζεντα την αποκατασταση των
κλεμμένων μηχανημάτων[συμφωνα με μηνυτηρια καταγγελια του τοτε Δημαρχου]και οτι
κατασκευαστικό τεχνικό προβλημα θα υπήρχε στην πορεία.
Ο επόμενος Δήμαρχος [περιοδος 2006-2010] αποπληρώνει δεδουλευμένες οφειλές της προηγουμένης διοίκησης και υπογράφει παραταση 15 μηνων με 27.000 ευρώ \μηνα που η περιφέρεια την θεωρεί
ακυρη και μη νομότυπη.
Ο Παπαλάμπρου αφου εμποδίζεται η πληρωμή του[τους δυο πρωτους μήνες] απο τον ελεγκτή Δημοσιας διοίκησης και αφου ο Δήμος δεν τον αποβάλλει ως οφειλε, αυτός συνεχίζει να τηρεί την συμφωνία [παρατύπα αλλα υπαρκτά], με αποτέλεσμα με την λήξη της να διεκδικεί δεδουλευμένα + τοκοι πλας.
Για την επόμενη διοίκηση [περιοδος 2010-2014} ειναι η χρονική περίοδος των δικαστηρίων απο πλευράς Παπαλάμπρου,η αρνηση του δημοτικού συμβουλίου για συμβιβασμό αλλα και η αδυναμία να πληρωθεί νομοτυπα λογω μη σύννομης εργολαβίας ,εκτός βέβαια απο την περίπτωση της τελεσιδικης αποφάσης δικαστηρίου.
Η επομένη διοικηση [περίοδος 2014-201 ειναι αυτή με τον "μουτζουρη" στο χέρι και με την γνωστή κατάληξη.


Ανώνυμος είπε...

αυτό το ίδρυμα ηθικής και τάξης που λές, και διεκδικεί ΄΄διδακτορικό΄΄ στο καφενοκουτσομπολιό στην αττική (ξέρεις εσύ), έχει κάνει τίποτα άλλο από το να ψάχνει φαντάσματα και να κάνει μόνο κριτική?? άντε πια!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολο να δουμε νοικουρεμα παντως!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΣΤΡΑΒΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ …………….. ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ, ΤΙΣ 4ΕΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 5ΕΤΙΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ;;; ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ;;;;;
ΤΟΣΟ ΚΑΦΡΟΙ ΗΤΑΝΕ , ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ.
ΜΗΠΩς ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΑ 12ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ;;;;

Ανώνυμος είπε...

εργοταξιο στα καμενα βουρλα!! βουλωνουν τις τρυπες στους δρομους με τσιμεντο και σε θερμοκρασιες κοντα στο μηδεν, αντε να δουμε ποσο θα εντεξουν.
σας εχει πει κανεις οτιμε το τσιμεντο διπλα στην ασφαλτο, κινδυνευουν τα αυτοκινητα;
ποσο κοστιζει να αγορασετε ασφαλτο ;
μας εχετε βαλει σε καραντινα, ουτε 100 ευρωπουλα δεν διαθετεται!!!
μπακαλιδες με βουλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος που οδηγεί στο νεκροταφείο (28ης Οκτωβριου ) είναι ΑΘΛΙΟΣ, γεμάτος λακκούβες και λουκια, δεν τα βλέπει κανείς αυτά? Είμαστε και λουτροπολη υποτίθεται. .....είναι ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιδήμαρχος μας τα βλέπει μεν, αλλά........ για τα επόμενα πέντε χρόνια που θα είναι ξανά αντιδήμαρχος, με την δυτική παρέα ..... πλέον.

4,58 , για πήγαινε και στους άλλους δρόμους στην Αττική, ούτε τις λακκούβες δεν βουλώνουν.
Εμείς δεν τους ψηφίσαμε;;;;;; εμείς τους γευόμαστε. Ας ...........προσέχαμε.