19 Αυγούστου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝ-ΝΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αγαπητέ κύριε Γκικόπουλε

Ως οπαδός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μώλου - Άγιου Κωνσταντίνου και ως κάτοικος των Καμένων Βούρλων θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για την λειτουργία του Δήμου, του Δημοτικού Συμβούλιου και τα προβλήματα των κατοίκων που δεν παίρνουν απάντηση. Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου η προκήρυξη για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου σε ιδιώτες, χωρίς το καταφύγιο να διαθέτει ούτε καν άδεια.

Επίσης ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης του ΒΙΟΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα κυρίως όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον τρόπο εύρεσης του γηπέδου κατασκευής αλλά και στην δυσκολία που υπάρχει να αδειοδοτηθεί και τρίτη απορροή στην παραλιακή ζώνη από τα Κ. Βούρλα μέχρι τον Λογγό καθώς υπάρχουν ήδη δύο (του ΒΙΟΚΑ Κ. Βούρλων και του παλιού Λεβέντη , σήμερα Intrakat). H δημιουργία ΒΙΟΚΑ στον Αγ. Κων/νο είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. Παρ’ όλα αυτά δημιουργούνται αμφιβολίες αν αυτή τη φορά θα καταφέρει να πάρει έγκριση περιβαντολλογικών όρων ώστε να κατασκευαστεί το έργο μιας και οι μελετητές επιλέγουν η απορροή να γίνει μέσω ανοιχτού τύπου αγωγό μέσω ενός ρέματος στη θάλασσα –μεταφέροντας έτσι και ενδεχόμενες οσμές.

Ο φάκελος που έφερε ο δήμαρχος για την μετατροπή παλαιών αποθηκών της περιόδου του Β΄ παγκοσμίου πολέμου σε Πνευματικό Κέντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο που δεν μας βρίσκει αντίθετους αλλά ούτε και σύμφωνους μιας και καταστρατηγώντας εντελώς όχι μόνο τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και κάθε κανόνα ηθικής η διοίκηση έφερε εισήγηση για ψήφιση των μελετών (αρχιτεκτονικής , ειδικής αρχιτεκτονικής , στατικής , ηλεκτρομηχανολογικής και τοπογραφικής) του εν λόγω έργου χωρίς καν να έχουν παραληφθεί οι μελέτες από τους μελετητές πράγμα που ανέδειξε η παράταξη μας ψηφίζοντας λευκό. Ταυτόχρονα με την δικαιολογία της απευθείας ανάθεσης ο δήμαρχος ανέθεσε την στατική και την τοπογραφική μελέτη σε πλειοδότη ενώ υπήρχαν φθηνότερες προσφορές κατά 1500-2000€.

Οι κινήσεις του δήμου για τα ιαματικά, τα υδροπλάνα και όλα τα παραπάνω με αναθέσεις, καθόλου δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Έρχονται να υπηρετήσουν τις πολίτικες υποχρηματοδότησης από το κράτος των ΟΤΑ, την θέση 2 που βρίσκεται η περιφέρεια στο θέμα των χρηματοδοτήσεων. Άλλα και την απευθείας ανάθεση σε συγκριμένους επιχειρηματίες χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ, χωρίς την ύπαρξη διαγωνισμών. Γνωρίζετε ότι οι χρηματοδοτήσεις πληρώνονται από το λαό μας με την συμμετοχή μας κατ’ έτος στα διάφορα ταμεία της ΕΕ. Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι σύμφωνα με αυτά που συζητήθηκαν ένα χρόνο πριν στο συνέδριο της ΠΣΕ στα Καμένα Βούρλα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΠΣΕ. Καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν και τις μελέτες των έργων από την τσέπη τους.

Και ενώ το ξεπούλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, τελευταία, οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα είδαν να ξεφυτρώνει πρατήριο δίπλα στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και παρά τις αντιδράσεις, οι υπηρεσίες της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης σιωπούν, όπως επίσης και το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σας επισυνάπτω την επιστολή συμπολιτών μου, τη σχετική νομολογία και σας παρακαλώ στο τέλος Αύγουστου, οπότε θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, να τεθεί το θέμα από εσάς για να έχουμε απαντήσεις από τις υπηρεσίες και το Επιμελητήριο, για τους κατοίκους των Καμένων Βουρλών. Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν και την ασφάλεια των παιδιών.

Σας ευχαριστώ

Γιάννης Φραγκούλης

Καμένα Βούρλα

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟ

Κυριε Γκικοπουλε, καλα θα κάνετε να ενημερωθείτε, από τον επικεφαλή κ. Δημόπουλο στο Δήμο ΜΑΚ, για τα θέματα που σας βάζει ο πολυγραφότατος κ. Φραγκούλης Ιωάννης αυτοκινητιστής κατοικος Καμ. Βουρλων, για να μην εκτεθέιτε
στο περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.
Καλές , επικοινωνιακά , είναι οι εντυπώσεις αλλά πρέπει να μπάινουμε και στην ουσία. Πήξαμε με τις εντυπώσεις του κ. Δημόπουλου εχουμε και τον Γιανη.
Πρώτη ενότητα :
Δεν εχει « «ούτε καν άδεια»» Τι εννοεις Αδεια από το Λιμεναρχείο ;; αδεια οικοδομική ;;Αδεια από την Λαικη Συσπέιρωση ;;; αδεια λειτουργική ;;
Δεύτερη ενότητα :
«ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης του ΒΙΟΚΑ» Ποια μελέτη ΒΙΟΚΑ;;;
Περιοχή εγκατάστασης ΒΙΟΚΑ ηταν το θέμα.
«δημιουργούνται αμφιβολίες αν… να πάρει έγκριση περιβαντολλογικών όρων»
Όταν θαρθει εκεινη η ωρα των περιβαλοντικών ορων ας το καταψηφίσεται. Τι του λές Γιανη του επικεφαλής σου , αυτά σου ειπε ο Δημόπουλος;;;;;
«ανοιχτού τύπου αγωγό μέσω ενός ρέματος στη θάλασσα..»»
Δηλαδη μεσα στο ρέμα ενας αγωγός ανοικτου τυπου ;;; που να μεταφέρει και ενδεχόμενες οσμές. Κατι πρέπει να γράψεις ,ψήφους ψαχνεταια και αυτό σου το μετέφερε ο κ. Δημοπουλος ;;;
Τριτη ενοτητα:
Στον Β παγκόσμιο πολεμο εκει φριάχνανε αποθηκες;;;;, τοτε πρέπει να τις κατεδαφίσουν , να μην μας θυμίζουν τους γερμαναράδες.
Γιανη, πολυγραφοτατε,Ερώτημα : πρώτα γίνονται οι μελέτες;;, χωρις αναθέσεις;;, χωρις πιστώσεις και μετά παραλαμβάνονται από το Δημ. Συμβουλιο, αυτή ηταν η ενημέρωσή σου και την μεταφέρεις στον επικεφαλής σου, για να γίνει ρεζίλι ;;;
Ως προς «φθηνότερες προσφορές»» να ελεγχθεί Ο Δήμαρχος.

Τεταρτη ενοτητα : εν καιρώ, κουράσθηκα Γιανη με τις παπαριές σου .

Ανώνυμος είπε...

αυτος εισαι Δήμαρχε??????????

Ανώνυμος είπε...

Eχει δικιο ο γιανης ,ως προς τις μελέτες, 5/8/16 η αναθεση των μελετών, στις 10 Αυγούστου 2016, η «Έγκριση και οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο………… »
Διαδικασίες expres, καποιος λογος θα υπήρχε, ισως δεν προλάβαιναν να οριστικοποιηθεί, στο πρόγραμμα για τα 2 εκατ ευρω, η χρηματοδοτηση του εργου από ΕΣΠΑ ;;;
Γιανη, εάν είναι ετσι, εσύ τι θακανες;;;
Μαλλον γι αυτό ο Δημόπουλος ψηφισε λευκό ;;; και δεν το καταψήφισε.
Εσύ τώρα, τι τον θέλεις τον Γκικοπουλο στο περιφερειακό, για εντυπώσεις;;;
Να μην γίνει η ενταξη του εργου ;;;; Να χαθει η χρηματοδότηση ;;; για εχεις τόσους δημοτικούς πόρους;(απο τον λαο)

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο Κομμουνιστής ,σου λεει πεντε μερες απευθειας ανάθεση μεχρι παραλαβή τι
σκατα μελέτη ειναι αυτή αρα λαμογια και απιστία δημοσιου χρήμα.

Ανώνυμος είπε...

Kai pou anathesi ston akrivotero? Prwti fora vlepw. Mpravo dimarxe ean ta plirwses apo tin diki soy tsepi alla ean plirwthikane ta xrhmata apo to tameio tou dimou prepei na dwseis logw stoys dumotes. Pwrmenw enimerwsi

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΙΤΑ ΤΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ Μ Α Σ Α Ι

Ανώνυμος είπε...

Την μάσα την κανει ο τσωμος παλι τα λεφτά είναι εκει αφήστε τον δήμαρχο στην ησυχία του.

Ανώνυμος είπε...

ποσοι κακομοιρηδες μπορει να υπαρχουν σ'ατον τον τοπο και δεν μπορει να ορθοποδησει????
αφηστε τους ανθρωπους να λειτουργησουν. οι χρηματοδοτησεις θαρθουν απο προγραμματα ΕΣΠΑ. δεν τα ειχατε στην τσεπη σας και σας τα πηρανε. με το να εγειρετε βλακωδεις ενστασεις , απλα μπορει να χαθει το προγραμμα και μετα να κλαινε ολοι μαζι.
βεβαιως πρεπει να υπαρχει ελεγχος. αλλα αυτο γινεται οταν προχωρησει ενα εργο, οχι πριν. επαναλαμβανω: ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ti lete twra kyrie dimarxe olo paraplirofwrish k laspologies eiste diladi ena programa leei oti exeis mono pede meres na feris tin meleti alliws lefta den exei? Den mou eipate omws ta xrhmata twn meletwn apo poianou tsepi vgikane an vgikane? I ginan dwrean? K se pede meres prolavaineis na kaneis toso ekseisikeumenea meletes? Giati se mena ena topografiko k mou kanan toso?

Ανώνυμος είπε...



Οταν ο προηγουμενος Δήμαρχος υποδεικνυε στους τότε Δημ. Συμβούλους ως σωστο τρόπο την τηλεφωνική εγκριση αποδοχης 300.000 ευρω για μελέτες μεταφοράς των λυμάτων του Αγίου Κων\νου
στα Καμένα βούρλα ,η κύρια αιτιολογία ήταν να μην χαθεί το ¨Προγραμμα¨,με την γνωστή κατάληξη.

Σήμερα κάποιοι ακόμη υποστηρίζουν την κοινότυπη και διαχρονική αυτή μεθοδολογία οπου ο ¨σκοπός αγιάζει τα μέσα¨που στηρίζεται στην προχειρότητα μιας διαδικασίας που ορίζεται απο την ¨Διοικηση¨ως τυπική και σύννομη,οχι ομως ηθική.

Φερνω εδώ το παράδειγμα του τελευταίου Δημάρχου του Αγιου Κων\νου οπου το εργο του επι της παραλιακής {ενθεν και ενθεν του Λιμένα} σήμερα να ανατρέπεται ως απαραδεκτο και αντιπαραγωγικό.Τα χρήματα ομως δαπανήθηκαν [φαγώθηκαν] ασχετα με την προελευση τους .

Εκείνο που με εκπλήσει είναι η αδυναμία να απομονωθεί το συλλογικό οφελος ως αναλυτικό
στοιχείο ουσίας , απο την αγχώδη τεχνοκρατική ωρίμανση ενός πρότζεκτ που ετσι και αλλιώς θα
ηταν μέρος της.

Μην ξεχνάμε τα 5.000.000 του Κεντρου Υγείας Καμ.Βούρλων, που ως αδειο κελυφος ειναι μνημείο
ασυνάρτητης τοπικής πολιτικής ανευ πλέον δυνατότητας επανόρθωσης του λάθους.

Δεν προσπαθώ το τότε να το εντάξω στο σήμερα,ουτε κριτικάρω μόνο την διαδικασία.Ειμαι
απέναντι ομως στην προχειρότητα της πολιτικής απόφασης,ως κατ'αρχήν λάθος που φυσικά
επιδέχεται βελτίωση.


Ανώνυμος είπε...

Η βελτίωση 5:46μ.μ.θα είναι στην μελλοντική μεταφορά του Δημαρχείου και των Δημοσίων Υπηρεσιών εκεί όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης, χώρος δημιουργίας αποθήκης υλικών και οχημάτων κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεόπλουτος Κουμουνιστής κ. Φραγκούλης μπορεί να τα λέει αυτά που λέει

με άλλους Κουμουνιστές και να συμφωνούν όλοι μαζί του , αλλά δυστυχώς αυτά

που γράφει δεν μπορεί να τα αποδεχτούν σκεπτόμενοι άνθρωποι με στοιχειώδη λογική.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κομμούνι μεθυσμένο εισαι; Πιές και λίγο νερό το παράκανες με την .....Βοτκα?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι μεθυσμένος ? Η βότκα φιλέ έχει πληρωθεί με ιδρώτα κ όχι απο κακοδιαχείριση των χρημάτων των δημοτών όπως κανει η δημοτική αρχή.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΑΚΡΑΙΟ -Πλεουν τα μηλα στο γιαλό ,πλεουν και οι κουράδες.

Ανώνυμος είπε...

Κairos fernei ta laxana kairos ta parapoulia karafla