25 Ιουλίου 2016

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης ξεπουλάει το λιμάνι για 32 χρόνια.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αν είναι δυνατόν!! Που ακούστηκε αυτό?? Ο δήμαρχος που θα κάτσει 4 χρόνια και μετά θα πάει σπίτι του, να δεσμεύει την περιουσία του δήμου για 32 χρόνια!!!

Για σιγά ρε κύριος. 
Δεν είσαι άξιος να διαχειριστής το λιμάνι, το έχεις δηλώσει το καταλάβαμε.
Μίσθωσε το για 3-4 χρόνια, όσο θα είσαι στο δήμο και άσε τον επόμενο να κρίνει τι θα κάνει αυτός. Και όχι να δεσμεύεις με την υπογραφή σου τα ασημικά για 32 χρόνια! 
Είναι τουλάχιστον μη ηθικό και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που θα το κάνεις.

Γιατί προεξοφλείς το τι θα γίνει σε περιουσία του δήμου, για τόσο πολύ μετά την θητεία σου??

Τι να πω ... δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό αυτό και θα σε παρακαλούσαμε να μας το εξηγήσεις με κάποιο τρόπο αν δεν σου κάνει κόπο δήμαρχε.

Ιδού και η περίληψη της διακήρυξης για τους ενδιαφερόμενους …
----------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Ημερομηνία:Δευ, 25/07/2016 - 13:00 έως Δευ, 12/09/2016 - 10:00

Αριθμός Πρωτοκόλλου:8489
Ημερ/νία Πρωτοκόλλησης:Δευτέρα, 18 Ιούλιος, 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ

Προκηρύσσει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση του καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Καμ. Βούρλων έναντι οικονομικού ανταλλάγματος (μισθώματος) για την παραχώρηση του δικαιώματος αναβάθμισης, λειτουργίας και βιώσιμης/ανταποδοτικής εκμετάλλευσης για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο σύνολο του Τουριστικού Λιμένα (Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών) Καμ. Βούρλων με κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το σύνολο των ενεργειών, εργασιών και υπηρεσιών που απαιτούνται για την χρηματοδότηση, την μελέτη, την αδειοδότηση, την αναβάθμιση, τη λειτουργία, τη διαχείριση, τη συντήρηση και την εμπορική εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα.

Το οφειλόμενο από τον Μισθωτή προς το Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου οικονομικό αντάλλαγμα θα αποτελείται από:

(1) Εφάπαξ οικονομικό αντάλλαγμα πέντε χιλιάδων ευρώ (€ 5.000) με την υπογραφή της Σύμβασης.
(2) Ετήσιο σταθερό πλήρως εγγυημένο οικονομικό αντάλλαγμα, με έναρξη καταβολής από το 2ο έτος λειτουργίας του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών. Το ετήσιο σταθερό οικονομικό αντάλλαγμα (μίσθωμα) θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο του ποσού των είκοσι χιλιάδων ευρώ ( € 20.000), θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), όπως αυτός δημοσιεύεται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και θα καταβάλλεται στην αρχή κάθε έτους (εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών), πλέον μιας ποσοστιαίας μονάδας 1%. Με την υπογραφή δε της σύμβασης θα προκαταβληθούν τα μισθώματα των πέντε (5) ετών ήτοι του δευτέρου έως και του έκτου έτους της σύμβασης μίσθωσης.
(3) Επιπλέον ετήσιο αντάλλαγμα, το επιπλέον ετήσιο αντάλλαγμα θα ισούται με το 10% επί των ετήσιων καθαρών κερδών μετά φόρων και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε οικονομικού έτους.

Το οφειλόμενο οικονομικό αντάλλαγμα είναι καθαρό ποσό και δεν περιλαμβάνει ποσά που αντιστοιχούν σε φόρους, τέλη, δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις που φέρει ο Ανάδοχος σύμφωνα με το εφαρμοστέο κανονιστικό πλαίσιο και εν γένει τον νόμο.

Το μισθωτή βαρύνει επιπλέον ποσοστό 0,5% επί του συνόλου των ακαθαρίστων εσόδων από κάθε είδους εκμεταλλεύσεις τουριστικού καταφυγίου.

Κριτήριο κατακύρωσης είναι η υψηλότερη οικονομική προσφορά.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Δημοτικό κατάστημα Καμ. Βούρλων, Αγ. Παντελεήμονα 8 Καμ. Βούρλα 35008, στις 12-9-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Στον Διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
i) Φυσικά πρόσωπα, εγκατεστημένοι στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή στα κράτη - μέλη που έχουν υπογράψει την Συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν. 2513/97 (ΦΕΚ Α’ 139), υπό τον όρο ότι η Σύμβαση καλύπτεται από τη Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων (Σ.Δ.Σ.).
ii) Νομικά Πρόσωπα που έχουν συσταθεί με τη νομοθεσία κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. ή κράτους - μέλους που έχει υπογράψει την Σ.Δ.Σ. και έχουν την κεντρική διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους ή την έδρα τους στο εσωτερικό μιας εκ των ανωτέρω χωρών.
iii) Ενώσεις ή Κοινοπραξίες μεταξύ των παραπάνω φυσικών ή νομικών προσώπων με οποιονδήποτε συνδυασμό.

Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατεθεί και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 12.500,00 € διάρκειας δέκα τεσσάρων (14) μηνών.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι τριάντα δύο (32) έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η λήξη της σύμβασης δεν υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση την καταληκτική ημερομηνία 7-6-2048.

Αντίγραφα της διακήρυξης του διαγωνισμού είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου (www.mwlos.gr) και πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τα γραφεία του Δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου, Δ/νση Αγ. Παντελεήμονα 8, Καμ. Βούρλα ΤΚ 35008, τηλ. 22350-22400, 22353-50022.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕ-Φτιαχτε τον τοπο μας με καθε τροπο.Βαλτε το οποιο μυαλο εχετε, μαζι με αποφαστιτικοτητα εμπλουτισμενη με θεληση προσφορας καιεαν ταπεινα,ολοι ενωθουν,τοτε προβλεπω να μην πιστευουμε αυτα που θα ζουμε!!!Εννοειτε, και για τις αγεννητες ακομη γενιες,ολοι θα δουνε μια ΝΕΑ ΗΘΙΚΗ.Εχετε το πνευμα για να βγειτε νικητες σε αυτην την ΅μαχη΅ πρωτα με τον εαυτο σας,μετα με το ρου και πιο μετα με την ακινησια; Καποιοι εχουνε κλεψει και ειναι ακομη καπου εκει εξω να αναζητουνε να γλιτωσουνε!Εχω μια αισθηση οτι οποιος εφαγε και τρωει...θα πληρωσει,ΣΥΝΤΟΜΑ.Διαλεχτε και Η ΦΥΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ...Εμπρος,να δουμε και ΟΛΟΙ να ζουνε λιγο καλυτερα,αρκει! ΞΥΠΝΑΤΕ. C

Ανώνυμος είπε...

Πιπίλα την έκανες την βλακεία σου πάλι. Δεν κρατιέσαι με τίποτα. Τι τα ήθελες όλα αυτά. Στα έλεγα εγώ. Μην μπλέκεσαι με δήμους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ 6.17 ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ, ΕΥΚΟΛΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΩΣ Η ΤΕΧΝΗ, ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΝΩΘΕΊΤΕ. ΓΙΝΑΤΕ ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΕΡΏΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΌ.ΓΙΝΑΤΕ ΣΚΑΦΆΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΔΥΟ ΕΥΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ,ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.ΕΧΕΙΣ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΡΙΣ ΠΛΕΡΩΣΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΑΚΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΣΥΧΟ Τ Ο ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΛΛΆ ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΕΡΟ,ΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 2 ΕΥΡΟ.
ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΕΡΗΜΙΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥς ΓΔΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΑ ΜΑΣ,ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΡΑΟΥΛΙ Η ΟΜΕΡΤΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΕ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΕΥΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΕΡΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μισόχαζε, ποιος είπε να είναι οι τζαμπατζήδες μέσα;;; να βγούνε οι τζαμπατζήδες έξω και να μείνουνε μέσα όσοι πληρώνουν. Αλλά τα λεφτά να τα παίρνει ο ΔΗΜΟΣ και όχι ένας ιδιώτης. Γιατί να ταΐζετε ένας ιδιώτης και να μην τα εισπράττει ο ΔΗΜΟΣ τα λεφτά;;;

Ανώνυμος είπε...

Μετα την ανακοινωση της προκύρηξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ενοικίαση του τουριστικού αγκυροβολίου στα Καμένα Βούρλα οι διάφορες συζητήσεις που ακόμη αναπτύσονται
είναι απόηχος και οχι γεγονός.

Η προοπτική κέρδισε την στασιμότητα της μιζέριας ετών,είναι ενα πρώτο δείγμα σε πραγματικό
χρόνο μίας αλλαγής πορείας του Δήμου για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Ο Βαθμός δυσκολίας βέβαια ακόμη ειναι μεγάλος και αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα οικονομικοτεχνικά χαρακτηριστικά της συμβασης για μία μαρίνα αρνητικής υποδομής,
το λιγώτερο φαντάζει αποκρουστική για κάθε επενδυτή.

Φυσικά το τυρί της φάκας είναι το μπόνους των 32 ετών και εξ αυτού οι οποιες μακροχρόνιες αποσβέσεις των επενδύσεων συντελεσθούν απο ενα business plan αρκετά φιλόδοξο που ομως θα
πρέπει να περιέχει απαραίτητα διόγκωση χώρου,αρα και κεφαλαιακές ροες με επάρκεια.

Πάντως απο μόνη της η προκύρηξη σηματοδοτεί την απένταξη των μη σοβαρών και την
προσέλκυση εκείνων που πράγματι μπορούν.

Οσον αφορά αυτό που ακούγεται κατα κόρον για τον δήθεν κακό ιδιώτη σε σχέση
με τον ηθικοπλαστικό δήμο μας εχω να πω οτι είναι ιδεοληπτικό της αριστεράς του καφενείου,
οταν δεν υποκρύπτει μικροσυμφέροντα.

Μήν ξεχνούμε άλλωστε οτι στην Λουτρόπολη η Τουριστική προσπάθεια είναι αποτέλεσμα
συνολικού επενδεδυμένου ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ κεφαλαίου υπο την εποπτεία του Δήμου και οχι το αντίθετο.

Συνεπώς καλώς προχωρούμε σε αυτο το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

οι λαικισμοι, τα μικροσυμφεροντα(βλεπε αδιεξοδοι δρομοι) και οι κρατικοδιαιτες τακτικες εχουν οδηγησει τα Καμμενα Βουρλα σε ημιθανη κατασταση.
κανενας σοβαρος επενδυτης δεν θα ερχοταν να επενδυσει για 5 η 10 χρονια.
βεβαια οταν γινεται στειρα αντιπολιτευση μονο και μονο για να γινεται ντορος, τοτε δεν εχει τυχη αυτος ο τοπος.
εχεις και τους καθε Φραγκουληδες η τον δημοτικο συμβουλο της αριστερας, να ζουν στο συννεφακι του 1917, αλλα να κυκλοφορουν με τις τζιπαρες τις καπιταλιστικες και να απολαμβανουν τα προνομια της Δυτικης φιλοσοφιας.
ΚΥΡΙΟΙ, ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το ακούω και το ξανακούω αυτό, το ότι θα έρθει δηλαδή επενδυτής να επενδύσει στο λιμάνι. Απλά σας λέω δεν ισχύει με τίποτα. Τι ακριβώς νομίζετε ότι θα επενδύσει? Οι όροι δόμησης είναι συγκεκριμένοι στο λιμάνι και κανένας δεν μπορεί να βάλει ούτε τούβλο. Φώτα και νερά έχει ούτως ή άλλως, ρεύμα επίσης έχει το λιμάνι. Δεν καταλαβαίνω τι σόι επενδύσεις περνάνε από το μυαλό σας. Καντίνα θα το κάνει εκεί που τώρα είναι ο σύλλογος και τέρμα τα δίφραγκα. Όποιος έχει άλλη άποψη και ξέρει ή νομίζει ότι ξέρει τι επενδύσεις θα γίνουν (που να προκύπτουν και με την προκήρυξη του δήμου ως συμβατική υποχρέωση) να μας το γράψει και σε μας να το μάθουμε. Μην μασάτε χωριανοί !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο αλλος λεει για διογκωση χωρου!!!!! Προς τα που ακριβως???

Ανώνυμος είπε...

Θα γινει με ανελκυστηρα- Αρπαγη σε πολλα επιπεδα εκτος νερου

Ανώνυμος είπε...

Τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι άσχημα, και για το δήμο και για το κράτος. Για αυτό ο δήμος έβαλε ένα μίσθωμα 20 χιλιάδες ευρώ για το λιμάνι. Σε δέκα χρόνια το πιθανότερο είναι ότι τα οικονομικά δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά και το 20 χιλιάδες μίσθωμα τον χρόνο θα μοιάζει αστείο. Είτε γιατί θα είναι λίγο είτε γιατί θα είναι πολύ. Είναι μεγάλη βλακεία να δηλώνεις πόσα θα παίρνεις για ενοίκιο για μπροστά 32 χρόνια. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής για να κάνεις τέτοια συμφωνία

Ανώνυμος είπε...

Ο 'ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ' ΔΗΛ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ .ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ'ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δημαρχε να κανεις το υδατοδρομιο στον αγιο, αριστα ,καλο είναι , η αμοιβή στην ετειαρεία ταδε , δεν είναι ακριβή 24552 ευρωπουλα;;;;, σουκανε εκπτοση 48 ευροπουλα, πόσο της εκατο είναι ;;; δεν υπηρχε άλλη εταιρεία ποιο φθινει, αυτή είναι μονο στην ελλαδα;;;;;
μηπως καποιοι εκει μεσα τα τσεπώνουν;;;;.

Ανώνυμος είπε...

μια ζωη κουτοπονηροι.
ποσα τσεπωσες;;;;; ποσα ηταν μαυρα ::: κλπ. κλπ.
λες και τα ειχαν στην τσεπη τους και τους τα πηρανε.....
δεν βλεπουν αδερφε περα απο την κυρτη μυτη τους

Ανώνυμος είπε...

Gi auto ftasame edw giati kapoioi den eixan hthikh k filotimo k twra oi kodes saueres tou molou exoun k apopsi gia ta dimarxiaka. Sykiwth eisai pleon synergos k Esy o kodos sthn spatalh tou xrhmatos tou dimotwn. Eistai kefalaokrates me K kefalaio k ksepoulate ta pada. Eksagwrazetai oti hthiko stoixeio yparxei (tetri k fakiri) k dialietai thn mikrh astikh taksi xwris na vazetai freno se kathe antilaiko metro pou psifizei to dhmotiko symvoulio. Na sas xairodai.