14 Απριλίου 2016

Επιστολή των Ενεργών Δημοτών προς Υπουργείο Εσωτερικών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακόμη δειγμα γραφης αγωνιστικης συνεπειας του Συλλογου που παραλληλα με τους Αυτοδιοικητικούς προσπαθει να συνδραμει στην κατευθυνση του ορθολογισμου.
Δυστυχως η ασθενεια του Λαικισμου παρεα με την μικροπολιτικη[απαξιωση ιαματικών και ξενοδοχειων,Κεντρο Υγειας Καινουρίου,Τουριστική σχολή, Σχεδιο πόλης,Σταθμός Κτελ,κλειστές παραλίες,'θαψιμο' της Παλιόβρυσης. Ονομασία Δήμου κλπ.] που 'στραπατσάρισε' εδω και χρονια την εικονα της Λουτροπολης δεν αφήνει πολλες δυνατοτητες αισιοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελες να μας πεις:
1. ποια μικροπολιτική απαξίωσε τα ξενοδοχεία των καμένων βούρλων?
2. κέντρο υγείας. αναφέρεσαι στη μη ουσιαστική λειτουργία του ή στο γεγονός ότι δε κατασκευάστηκε ση λουτρόπολη? αποσαφήνισε αν θες.
3. Τουριστική Σχολή. πότε έπαψε η λειτουργία της? δεκάδες χρόνια πριν...
4. Σταθμός κτελ. που??? στην... ελπινίκη???
5. η ονομασία δήμου το 2010 ήταν αποτέλεσμα μοιράσματος καρπουζιού σχεδόν σε όλη τη χώρα για τους μικρούς δήμους: αλλού η έδρα και στους άλλους 2 ή περισσότερους το όνομα..
6. τι εννοείς κλειστές παραλίες??
7. για την απαξίωση των ιαματικών σε εοτ και ταιπεδ τα παράπονα γιατί ΚΑΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ δεν είναι ιδιοκτησίας του δήμου...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6.11 και βέβαια θα αποσαφηνήσω για την καταρτιση σου σε θέματα παρελθόντων ετων που αφορούν την Λουτρόπολη.

1]Τα ξενοδοχεία μικρά μεγάλα και αυτα που έκλεισαν και αυτα που φυτοζωούν σε ένα γενικό
πλαίσιο είχαν ανάγκη "οξυγόνου" μετά την περίοδο ακμής.
Η μετατόπιση στην τουριστική κλίμακα απο θέρετρο με ξενοδοχεία άρα και προορισμό σε ένα δυσδιάκριτο μόρφωμα αστικο-μοτελ άρα και περασμα-κατούρημα για πούλμαν είναι αποτέλεσμα κυρίως της διαχρονικής ανεπάρκειας του Δήμου που για λόγους μικροπολιτικής άφησε την παραλιακή ζώνη ανεξέλεγκτη και βορά στα επιχηρηματικά αρπακτικά που άρπαξαν τον κοινοχρηστο χώρο της παραλίας ,εις βάρος ομως των ξενοδόχων που δεν έχουν δυνατότητες να πουλήσουν φυσικό περιβάλλον λόγω κατάληψης.Στα ειδικά ζητήματα όπως Ραδιο, θρόνιο,και εδω καμμία παρέμβαση,διοτι και εκει διαφοροι εργαζόμενοι της αξε αστήρ ήταν συγρόνως και αυτοδιοικητικοί.

2]Το Κέντρο Υγείας είναι μνημείο Λαικισμού πουλημένο κατάλληλα στο διπλανό χωριό πέρα από κάθε λογική, ουσία ,νομιμότητα, με το Δήμο να δίνει το "μαρς",σε φαυλότητα μεθόδευσης.Δέν σχολιάζω ότι έκλεισε διότι αναφέρομαι σε γενεσιουργά αίτια.

3] Η Τουριστική σχολή ως θέμα είναι απο μόνη της,για διδακτορική διατριβή ως προς
τον τρόπο που ενα ωριμο σχέδιο με χρηματοδοτικό πλαίσιο ,ζητούμενο απο την τοπική κοινωνία,χωρίς εξωτερικές διεκδικήσεις ή αντιρρήσεις να ακυρώνεται λόγω ανεπάρκειας
του Δήμου.Φυσικά ακόμη και αν λειτουργούσε τότε, σήμερα ισως να μην υπήρχε για αλλους λόγους ασχετους.

4]Ο Σταθμός των υπεραστικών λεοφορείων είναι ενα μικρό παράδειγμα ελλειψης αντανακλαστικών σε μία δωρεα προς τον Δήμο που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.Οταν στον κατάλληλο χρόνο δεν επικαιροποιείς με πράξεις δικαιοπραξίας το ακίνητο Ελπινίκη, τότε η εμπλοκή είναι σίγουρη [δεν επεκτείνομαι].

5] Το ονομα του Δήμου είναι γνωστό σε ολους απο που ξεκίνησε και φυσικά ήταν θέμα
χρόνου να επανέλθει στην κανονικότητα,ομως η μικροπολιτική το παζαρευε ασύστολα ,μέχρι και "Συραγγα Καλλιδρόμου" θα ήθελαν να το ονομάσουν οι τοπικιστές.

6] απάντησα με το πρώτο.

Τέλος το 7]Τα ιαματικά είναι μαζί με την θάλασσα τα δύο κύρια στοιχεία που ανέδειξαν τα
Καμένα βούρλα και τα δύο ήταν διαχρονικά για τον Δήμο εκτός ατζέντας.Ποτέ ο Δήμος δεν
συνέταξε σχέδιο αξιοποίησης και των δύο,απλα κατα καιρούς δήθεν διεκδικούσε,αλλα ποτέ δεν
αποφασιζε,[προταση ΑΝΚΑΡ για συνεκμετάλευση], εφθασε μάλιστα να αδιαφορήσει παντελώς όταν ο σχεδιασμός της οδου ταχειας κυκλοφορίας εκοβε την προσβαση στις ιαματικές πηγές και στην Παλιοβρυση,στα δε ιαματικά Κουνιαβίτη κανένας ΕΟΤ δεν απαγορευε την αναπλαση της περιοχής.
Αρα φίλε μου πιστευεις οτι μετα απο αυτα τα λίγα οτι δεν υπήρχε παθογένεια στην διαχειριση
των "κοινών",.... εγω το πιστεύω.
































Για το 3]

Ανώνυμος είπε...

1. αστικο-μοτέλ δε νομίζω ότι υπήρξε ποτέ.. και νομίζω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ωραίος σαν χαρακτηρισμός. για τα της παραλίας-ραδίου-θρονίου προφανώς τα ξέρετε καλύτερα λόγω ηλικίας από ότι καταλαβαίνω.
2. το διπλανό χωριό για πάνω από 15 χρόνια ανήκει στο δήμο και η θέση του κέντρου υγείας είναι πολύ κοντινή στα καμένα βούρλα. σε ποιο οικόπεδο ή αγρό θα γινόταν στα καμένα βούρλα??? σε αυτό που δεν υπάρχει??? το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ότι ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!!
3. Επίσης πολύ παλιό θέμα που δε το πολυγνωρίζω, αλλά στα πλαίσια της τουριστικής ΄΄βαρύτητας΄΄ της λουτρόπολης σε επίπεδο ΧΩΡΑΣ και όχι ΤΟΠΙΚΟ τη σημερινή εποχή απλά δε θα υπήρχε...
4. Ποια δωρεά??? υπάρχει κάποιο έγγραφο για αυτό η μόνο ΄΄λόγια΄΄???
5. για το όνομα απάντησα ποια ήταν η τακτική σε όλη τη χώρα.
6. όπως στο 1..
7. ΄΄απλα κατα καιρούς δήθεν διεκδικούσε,αλλα ποτέ δεν αποφασιζε΄΄.. σωστά!!
ΑΝΚΑΡ που λες δε το ξέρω... η πρόσβαση στις ιαματικές δε νομίζω ότι θα διακοπεί..

Ανώνυμος είπε...

κουραφεξαλα...Οι γραφικοι ενεργοι πολιτες συνειδητοποιουν οτι παρθηκε δεν παρθηκε αποφαση για αλλαγη ονομασιας ειναι ακριβως το ιδιο και το αυτο!!!

Ανώνυμος είπε...

΄΄να οργανωθεί η διαφημιστική προβολή΄΄!!!! ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες- να ξεκινήσουν οι εκτυπώσεις!!! χαχα!!

Ανώνυμος είπε...

Νόμιμη κρίθηκε η χωρίς αντάλλαγμα μεταβίβαση των ιαματικών πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου στο ΤΑΙΠΕΔ.
Με δύο αποφάσεις του (υπ' αριθμ. 877 και 878/2016), το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι η επίμαχη μεταβίβαση της ιαματικής πηγής και της έκτασης που την περιβάλλει, ως στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Ε.Ο.Τ., ευρίσκει νόμιμο έρεισμα, καθώς και ότι δεν εξαιρούνται από την μεταβίβαση προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. οι ιαματικές πηγές, εφ' όσον κατά την αξιοποίησή τους εξακολουθούν να ισχύουν, οι προστατευτικές των ιαματικών πηγών ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες ιαματικές πηγές μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013. Πρόκειται για ακίνητο συνολικού εμβαδού 837.958 τ.μ., μαζί με τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις, στην ιαματική πηγή Λουτρών Υπάτης και ακίνητο, στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, μαζί με τα κτίσματα και τις άλλες εγκαταστάσεις του, εμβαδού 800.000 τ.μ. περίπου (σύμφωνα με νεότερη ακριβή καταμέτρηση 785.398 τ.μ.), που είναι γνωστό ως «κτήμα των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου».
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι και από τις δύο επίμαχες περιοχές και ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΞΑΤΕ,Ο ΣΑΣΑ ΤΖΩΡΤΖΕΒΙΤΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΔΥΜΟ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝ ΝΤΕ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε πλευρό γιατί ο δίδυμος αδερφός του Σάσα θα σε δυναστέυει για άλλα 10 χρόνια!!!

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα είναι ότι ο δίδυμος αδερφός του σασα, παρότι ολυμπιακός, υιοθετεί νοοτροπίες του μπασκετικού παναθηναϊκού...

Ανώνυμος είπε...

Αριθ. 5538 (3) φεκ 1113/Β/19 Απριλίου 2016
Αναγνώριση του φυσικού πόρου «νερό γεώτρησης
Δημαρχείου Μώλου» ως ιαματικού.
1…..
2….

11. Την υπ’ αριθ. πρωτ. Ε.Ο.Τ. 1400/04.02.2013 αίτησητου Δήμου Μώλου Αγ. Κωνσταντίνου, με το συνημμένοφάκελο δικαιολογητικών.
12. Τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΕΠΙΦΠ) για την αναγνώριση του φυσικού πόρου «νερό γεώτρησης Δημαρχείου Μώ−λου» ως ιαματικού (Γνωμοδότηση της 23ης συνεδρίασης
/12−11−2014 της ΕΠΙΦΠ).
13. Την υπ’ αριθ. πρωτ. Ε.Ο.Τ. 279/02−03−2016 (αριθ.πρωτ. Υπ. 4621/08−03−2016) πρόταση Ε.Ο.Τ. σύμφωνα μετην παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 3498/2006 (ΦΕΚ 230/Α΄).
14. Το τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:1000 τηςτοπ. μηχανικού Λεμονιάς Πλατανιά, εγκεκριμένο από το Τμήμα Μελετών και Τεχνικών Έργων της Διεύθυνσης
Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας,Ανάπτυξης και Τουρισμού ως προς την ορθότητα τηςθέσης του ιαματικού φυσικού πόρου σύμφωνα με τιςσυντεταγμένες που αναγράφονται στη γνωμοδότηση της 23ης συνεδρίασης /12−11−2014 της ΕΠΙΦΠ.
Άρθρο 2 Χαρακτηριστικά και Ιδιότητες Ιαματικού Φυσικού Πόρου
1. Ο φυσικός πόρος «νερό γεώτρησης Δημαρχείου Μώ−λου» έχει θερμοκρασία 42 °C,……Η παροχή σε κυβικά μέτρα είναι 15 m3/h.

Ο φυσικός πόρος χαρα−κτηρίζεται και ταυτοποιείται ως: μεταλλικό, υποτονικό,
χλωρονατριούχο, βοριούχο, όξινο, ασθενώς ραδιενεργό,μεσόθερμο ιαματικό νερό.
2. Τρόπος χρήσεως: λουτροθεραπεία. Ενδείκνυται γιανοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος,δερματικές παθήσεις και ήπιες περιφερικές αποφρακτικές αγγειοπάθειες. Αντενδείκνυται για συστηματικάκαι μεταδοτικά νοσήματα, ηπατική−νεφρική ανεπάρκεια,κακοήθη νοσήματα, αναπνευστικές παθήσεις λόγω πιθανής υπερκαπνίας.
Άρθρο 3 Τοπογραφικό διάγραμμα
Συνδημοσιεύεται με την παρούσα απόφαση σε φωτοσμίκρυνση το από Νοέμβριο 2013 τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:1000 της τοπ. μηχανικού Λεμονιάς Πλατανιά,
το οποίο έχει εγκριθεί και θεωρηθεί από το Τμήμα Μελετών και Τεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας,Ανάπτυξης και Τουρισμού στις 24−11−2015 ως προς την ορθότητα της θέσης του ιαματικού φυσικού πόρου «νερό
γεώτρησης Δημαρχείου Μώλου»
Αθήνα, 21 Μαρτίου 2016 Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Βουρ λοιπον,τι κάθεστε;κάντε δημοτικο ξενοδοχείο πενταστερο με Σπα,και βάλτε γιά διευθυντη ενα συμβουλο της Δημαρχίας,απο αυτους ολους τους τσακωμενους με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα αλλα πολύ κολλητοί με τον λαικισμό,τον οποίον και θα ικανοποιούσαν αν αντι την αιθουσα του δημοτικου συμβουλίου εδιναν την ονομασία στο ξενοδοχειο συμφωνα με την πρόταση συμβούλου της πλειοψηφίας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3.12, σε ποιόν αναφέρεσαι ;;;; και γιατί δεν πρέπει να αναγνωρισθούν κάποιες προσπάθειες συμβούλων , όχι βέβαια έτσι όπως το σχολιάζεις.