12 Ιανουαρίου 2016

ντροπή και φόβος να λές οτι είσαι φιλελευθερος, στον αριστερο που κραταει στο χέρι του Apple συσκευή

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Με το αποτέλεσμα της κομματικής εκλογής της Ν.Δ. και την εκλογή του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικά εδώ στην πόλη μας στα Καμένα Βούρλα οι συνδημότες που έλαβον μέρος στην εκλογική διαδικασία, ανέτρεψαν ένα προηγούμενο δυσμενές αποτέλεσμα [-53 ψήφων] και πρόσθεσαν [+17 ψήφους] με τελικό αποτέλεσμα την νίκη με 55%.
Απο το ανωτέρω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η στήριξη ηλθε απο την πλευρά των ψηφοδελτίων Αδωνι και Απόστολου, ως φυσική συνεπεία της ποιοτικής διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων, αλλα κυρίως την ιδεολογική ανάγκη για εσωτερική αλλαγή του κόμματος.

Είναι τόση εμφανής αυτή η αναγκαιότητα οταν αναλύεις το συνολικό αποτέλεσμα στην φθιώτιδα, οπου σχεδόν μόνο στα Καμένα Βούρλα πλειοψήφισε ο Κυριάκος, [λόγω του"θεσμού"του φθιωτάρχη] που ρυθμίζει τα κομματικά δρώμενα, με τόσο ιδιοτελή τρόπο.

Περαιτέρω πιστευω οτι μετά το αποτέλεσμα μάλλον θα εχουμε πραγματικο success story με αλλαγή ιδεολογικού πρόσημου στο Κόμμα απο τον καταστατικό ψευδεπίγραφο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό [που τα τελευταία 30 χρονια μεταλλάχθηκε σε "γιαλαντζί" κρατικοπαρεμβατικό σοσιαλδημοκρατισμό], σε καθαρό φιλελεύθερο δημοκρατικό καπιταλισμό, που να είναι φύση και θέση ενταγμένο στο Λαικό ευρωπαικό Κόμμα και οχι παρίας του.
Φυσικά επιδίωξη και στόχος του Κυριάκου είναι να κυβερνήσει, αλλα εγώ προσωπικά θα ήθελα να εχει αφετηρία το 20% ως ξεκάθαρη ιδεολογική βάση και αν θέλει ο κόσμος ας του δώσει πλειοψηφίες ή συμμαχίες, απο εκει και πάνω.

Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην ταμπέλα Ν.Δ. δεν δίνει καμία προοπτική αν δεν εκλείψουν οι χρόνιες παθογένειες του ιδεολογικού αχταρμά, που εμπεριέχει τον επιθετικό Κρατισμό, την συγκεχυμένη αποψη και την αντιφατική πρωτοβουλία και φυσικά την χαμηλή πολιτική αυτοεκτίμηση [ντροπή και φόβος να λές οτι είσαι φιλελευθερος, στον αριστερο που κραταει στο χέρι του Apple συσκευή].

Ο Πολιτικός προσδιορισμός είναι αναγκαίος αλλα και τίμιος για να αντιμετωπισθεί η ιδεολογική υπεροχή της αριστεράς. Καλή δύναμη Κυριάκο.

φιλικά
ΠΑΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Siemens - Οικογενειοκρατία - Νέα Δημοκρατία
Επιστροφή στις ρίζες του αμαρτωλού πολιτικού κατεστημένου

Έληξε η εσωκομματική διαδικασία στην Νέα Δημοκρατία και ύστερα από πολλές παλινωδίες, τραγελαφικά περιστατικά και άφθονη καμαρίλα φαίνεται ότι πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ακόμη ένας Μητσοτάκης.

Ύστερα από το αμαρτωλό 89’ και την δυναμική είσοδο της Siemens στα ελληνικά πράγματα με την υπογραφή της οικουμενικής κυβέρνησης Μητσοτάκη – Φλωράκη - Παπανδρέου, στο τιμόνι της ψευτοδεξιάς παράταξης τοποθετείται άλλος ένας εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού και των γερμανικών συμφερόντων.Η νεοφιλελεύθερη οπτική της ΝΔ επικράτησε γεγονός που δείχνει ότι η ψοφοδεξιά μετράει μέρες. Παντελώς αποκομμένη από την πάλαι ποτέ λαϊκή της βάση η ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως (ασχέτως αν υποκριτικά καταψηφίζει) τα μνημονιακά μέτρα του Σύριζα και όσον αφορά τα κοινωνικά θέματα, μην ξεχνάμε ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε υπερψηφίσει το «σύμφωνο συμβίωσης».Oχι, βεβαίως, ότι αν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών ήταν διαφορετικό, θα ήταν διαφορετική και η μοίρα της ΝΔ. Η ΝΔ μετράει μέρες, γεγονός που έγινε ξεκάθαρο από τον μέσο όρο ηλικίας της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, αλλά και από το γεγονός ότι η αποχή στον δεύτερο γύρο ξεπέρασε το 30%.Για το ποσο πρεπει να πανυγηριζουν οι οπαδοι -ψηφοφοροι του κομματος ειναι ενα ζητημα σε συαρτηση με τον ταυτοχρονο ανηγυρισμο των τοπικων καναλαρχων.Όταν ο νέος πρόεδρος της ψοφοδεξιάς ΝΔ χαρακτηρίζεται από την αμερικανική Wall Street Journal ως «αχτίδα φωτός για την Ελλάδα», τότε είναι λογικό επακόλουθο το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο να πανηγυρίζει έξαλλα για την επιστροφή της οικογενειοκρατίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό εν γένει.

Όπως ακριβώς έπραξαν το 2007 με τον Γιωργάκη Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα οι νταβατζήδες της ενημέρωσης επιχειρούν απεγνωσμένα να χτίσουν το ηγετικό προφίλ του Κυριάκου, τον οποίο οι ίδιοι οι τοκογλύφοι χαρακτήριζαν ως έναν από τους πλέον πιστούς στο Μνημόνιο υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Τζέφρυ και Κυριάκος, Κυριάκος και Τζέφρυ, βίοι παράλληλοι με έναν κοινό παρονομαστή: το όνομα της οικογένειας (ήτοι οι διαπιστωμένες υπηρεσίες στα διεθνή αφεντικά), το οποίο και αποτελεί το ισχυρότερο -αν όχι το μοναδικό- εχέγγυο της επικρατήσεώς τους στο εσωκομματικό μέτωπο.Με την ανακοίνωση της επικράτησης του Κυριάκου επί του Βαγγέλα το βράδυ της Κυριακής, επικράτησε στα μέσα ενημέρωσης μια ατμόσφαιρα η οποία δεν παρέπεμπε σε εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, αλλά μάλλον στον τερματισμό της εποχής των Μνημονίων, στο τέλος της σκληρής λιτότητας, των δυσβάσταχτων φορολογικών μέτρων, της εξαθλίωσης των Ελλήνων, της σε δυσθεώρητα ύψη ευρισκόμενης ανεργίας. Έτσι ήθελαν οι καναλάρχες να προβληθεί η νίκη του Κυριάκου στις εσωκομματικές της ΝΔ, ενώ για το γεγονός της κατά 30% μειωμένης συμμετοχής των ψηφοφόρων σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, έφταιγαν οι. δυο ψιχάλες που έπεσαν και «αποθάρρυναν» τον κόσμο!

Τα «μεγάλα» της διαπλοκής κανάλια, πανηγύρισαν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αδυνατεί κανείς να ισχυριστεί μετά βεβαιότητος εάν χάρηκε περισσότερο ο επίτιμος της ΝΔ και πατέρας του νικητή ή οι μεγαλοεκδότες και καναλάρχες! Με την ψυχή τους φυσικά, το πανηγύρισαν οι δανειστές σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες καθώς και οι παλιοί φίλοι της οικογένειας από τη Siemens: η ψευτοδεξιά βρίσκεται ξανά στα δοκιμασμένα στο πέρας του χρόνου χέρια του μητσοτακέικου!

Το πλέον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού όμως, είναι η κοινή δημοσιογραφική διαπίστωση πως «η ΝΔ γύρισε σελίδα, η ΝΔ ανανεώθηκε»! Ανανεώθηκε δηλαδή επιστρέφοντας στο Μητσοτακέικο, με την οικογενειοκρατία να βαστά γερά τα ηνία του πολιτικού συστήματος της χώρας εδώ και 70 χρόνια!












Ανώνυμος είπε...

Ο Υπογράφων το αρχικό κείμενο προφανώς απευθύνεται σε νεοδημοκράτες πάσης τάσης ή απόκλισης,
και ουδόλως σε ιδεοληπτικούς φανατικούς,που εχουν διαφορετική πορεία από την φιλελευθερη κεντροδεξιά.
Αρα το τι ωφελεί ή βλάπτει τον πολιτικό χώρο αυτόν ειναι θέμα εσωτερικό και δεν επιδέχεται
διορθώσεις από κάποιους που είναι,απ'εξω απο το μαντρί.
Ας πούν το ποιήμα τους γιά τον δικό τους πολιτικό χώρο,και ευχομαι να πάνε καλά,αλλα να
προσπαθούν εμας να μας νουθετήσουν ,το βλέπω λίγο σουρεαλιστικό.
Επιτέλους εμείς στην Ν.Δ.με την διαδικασία που βάλαμε ,και με την ψήφο μας ετσι θέλουμε να
πίνουμε τον καφέ μας εσας τι σας πειράζει;
Εκτός αν πρέπει να πάρουμε αδεια για να βγάλουμε Αρχηγό;
Τέλος πάντων αν ο 1.51\1\2016 το εγραφε πριν εκλεγεί ο Αρχηγός τότε θα το λαμβάναμε σοβαρά
υπ'οψιν διότι ειναι οντως συνταρακτικό το πόνημα του???????????????????

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και καιρό, το σίγουρο είναι ότι το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα των «νταβατζήδων» με την ονομασία «Ποτάμι» δεν πρόκειται να υπάρχει στις επόμενες εκλογές. Οι επιλογές πολιτικής διάσωσης του προέδρου (τρομάρα του!) Σταύρου ήταν δύο: ή συγχώνευση με το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ ή προσχώρηση στην νουδούλα, εφόσον αρχηγός εκλεγόταν ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος.

Είναι προφανές, ότι η δεύτερη λύση είναι πιο σίγουρη και όπως όλα δείχνουν στην πρώτη «διεύρυνση» που θα κάνει ο Κούλης, θα μαζέψει και τους ποταμίσιους.

Η αρχή έγινε χθες, όταν πριν ακόμα οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της νουδούλας, ο πρόεδρος Σταύρος… εκδηλώθηκε με ένα sms όλο νόημα, που έστειλε στον Κυριάκο: «Μπράβο σου. Ελπίζω να καταφέρεις να στρέψεις το καράβι της ΝΔ σε προοδευτικές όχθες». Την ίδια ώρα, η επίσημη ιστοσελίδα του μορφώματος, μιλούσε για «Νέα εποχή για τη ΝΔ».

Άρα, το πρώτο… σύμφωνο συμβίωσης του Κυριάκου είναι τελειωμένη υπόθεση. Πάμε παρακάτ


Ανώνυμος είπε...

Ο 1,51 κύριε 3,22 σαφώς και δεν το έγραψε να το διαβάσουν κοπαδιάρικα πρόβατα από το μαντρί που όπως είπες ανηκεις.Αν και εσείς οι της ΝΔ είστε συνηθισμένοι σε τετοια.Ακομα και ένα παλούκι να σας έβαζαν αρχηγό θα υπακούατε πηθηνια.Εξαλου δεν είναι μακριά η εποχή που από το ''Αλήτη προδότη Σαμαρά'' σας έβαζαν να λέτε ''Είσαι είσαι ο πρωθυπουργός''Όπως και να έχει πάντως καλή βοσκή με το νέο σας τσοπάνο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΆ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΥΠΟΓΛΩΣΙο ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΡΜΑΚΕΙο;

Ανώνυμος είπε...

Μα τι περίμεναν με τον Καρφίτσα
τον Φθιωτάρχη και τους απόστρατους
να κερδίσει ο Μεϊμαράκης ????

Ανώνυμος είπε...

Κομμα παρακμης με παρακμιακους κομματαρχες.Με αβουλα προβατα ψηφοφορους.Δεν ξερω ποιοςν ειναι ο Καρφιτσας αλλα η σαπιλα σε αυτη τη παραταξη ειναι απεριγραπτη.

Ανώνυμος είπε...

Λεβέντες της ΠΦΑ,
κάντε κανά εμβόλιο για την λύσσα.
Τσούζει ε.................. Βοήθειά σας.

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι η ΠΦΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΙΟΥΣ ΚΩΛΟΝΤΟΥΜΠΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, το ακούς ένα χρόνο τώρα.
Πρώτη Φορά Αριστερά

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5.39 δε νομίζω οι ΠΦΑ όπως λες να έχουν πρόβλημα με τον Κουλη.Αν θυμηθείς λίγο πιο παλιά η ΠΦΑ δεν είναι μόνο τωρα.Το μητσοτακαιικο είχε ξαναβάλει στην εξουσία το ΚΚΕ τότε με τη συγκυβερνηση.Φιλελευθερο κόμμα γαρ.Μαλον οι ''δεξιοί'' της ΝΔ πρέπει να έχουν προβλημα.Εκτος αν λειτουργήσει ο νόμος του μαντριού και το κάνουν γαργαρα.Δεν θα είναι η πρώτη φορά

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 10.37. Εαν έχουν οι δεξιοί πρόβλημα , ας το έχουν αυτοί.
Τους ΠΦΑ τι τους καει και εχουν αναστατωθεί ( η αυγουλα παρέμβαση πριν,με αρθρο , υπερ του Βαγγέλα, ο Λάκης Λαζ λίβελλο μετά, κ.α)
Δηλαδη παρεμβαίνουν στο τι θα κανουν οι αλλοι και ποιόν θα εκλέξουν Προεδρο, εστω και με γαργαρα, αυτό μηπως ειναι ακραιο στην δημοκρατια μας ( για να μην γραψω αυτο που μου ερχεται και αρχιζει απο φ.)

Ανώνυμος είπε...

η ιστοσελιδα αυτη μπορει να αποτελεσει βημα γονιμου διαλογου για πολλα θεματα

Ανώνυμος είπε...

γονιμος διάλογος είναι να συζητάς για το οτιδήποτε και κάποιο συμπέρασμα να βγαίνει Π.Χ.
Προτείνω το Εργοτάξιο της ΕLNTORANTO GOLD στις Σκουρίες να το αναλάβει η εθνική μας
μεταλλευτική εταιρία της ΛΑΡΚΟ,ετσι και τα περιβαντολογικά θα τα θεραπευσει και τα
ατυχήματα θα τα συνεχίσει και 100 εκ το χρόνο θα είναι χρεωστική αλλα κυρίως θα κάνει και
την επένδυση.Νομίζει κανένας οτι οι εργαζόμενοι στην χαλκιδική δεν θα ηθελαν να γίνουν και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι, οπως οι Λαρυμναίοι;
Αυτός θα είναι διάλογος και μάλιστα σουπερ γόνιμος.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11,09 ο εκάστοτε πρόεδρος κόμματος είναι δημόσιο πρόσωπο και άρα δεκτικός σε οποιαδήποτε εκτίμηση πολιτικη.Εξαλου την τύχη του κράτους θέλει να πάρει στα χέρια του οπότε αφού είσαι θιασώτης της δημοκρατίας θα έπρεπε να το υποστηρίζεις αυτό και όχι να το κατακρινεις.Εκτος αν είναι να κυβερνήσει μόνο για τους ψηφοφόρους της ΝΔ και όχι για τους υπόλοιπους Ελληνες.Γιατι έτσι όπως το θέτεις πάμε στη πάλαι ποτέ εποχή των ''δικών μας παιδιών''Αυτό είναι δήγμα δημοκρατίας νομιζεις?Να μη δέχεστε κριτική και πολιτική αναλυση?Εκτος αν τη γαργάρα που εμμέσως παραδέχθηκες τη μετατρέπεις σε ''Την ανάγκη φιλοτιμία ποιουμε''.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται ο εξπέρ της φοροδιαφυγής και της παρανομίας κ. Πάλλας

(κατασκευή παράνομων πολυκατοικιών , χωρίς έναρξη επαγγέλματος και εταιρείας , με ασφάλιση και επιδοτήσεις από τον ΟΓΑ , όταν ο ίδιος δηλώνει επιχειρηματίας)

να κάνει κήρυγμα ιδεολογικό στον Σύριζα.

Αν λειτουργήσουν πραγματικά οι έλεγχοι του Κράτους Εφορία και Πολεοδομία θα τρέχει ο κ. Πάλλας και δεν θα ξέρει που να κρυφτεί !!!!

Ανώνυμος είπε...

του Κουλη γυαλίζει το μάτι του, μπροστα καιστις δημοσκοπίσεις με το καλημέρα να δούμε
που θα στεγασθεί ο συρφετός οταν ο ψευτης παει εκει που ανήκει στο 4%

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε όλοι που έχουν κάνει καταθέσεις την τελευταία 15 ετία από 50.000 -200.000 ευρώ θα περάσουν από το ΣΔΟΕ για έλεγχο ανεξάρτητα πως λέγονται . Τα ραβασάκια άρχισαν να έρχονται ......