14 Αυγούστου 2015

Πρόταση του Ναυτικού Ομίλου Καμένων για κατασκευή Υδατοδρομίου και Πλωτής εξέδρας 150 τ.μ στην περιοχή Φλοίσβος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καμένα Βούρλα 13-08-2015

Προς
Τον Δήμαρχο Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου κ. Συκιώτη Ιωάννη
Τον Αντιδήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Μακρυνίτσα Δημήτριο
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγρηγορίου Χρήστο
Τον Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Καμένων Βούρλων κ. Καραμανώλη Δημήτριο
Τα Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου

Σε συνέχεια παλαιότερων προτάσεων που έχει κάνει ο Ναυτικός Όμιλος Καμένων Βούρλων, προς τις 2 προηγούμενες Δημοτικές αρχές για κατασκευή πλωτής εξέδρας στην περιοχή Φλοίσβος , επανέρχεται με πιο βελτιωμένη πρόταση και προτείνει σε συνδυασμό με την κατασκευή πλωτής εξέδρας και κατασκευή Υδατοδρομίου για την προσθαλάσσωση Υδροπλάνων που προβλέπεται με βάση το Νόμο 4146/2013 Άρθρα 32-57 του 2013.
Προτείνουμε τι θέση Φλοίσβος διότι :
1. Σε αυτή την περιοχή προβλέπεται από τον υπάρχοντα Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό των Καμένων Βούρλων ΦΕΚ 776/Δ/1987 κατασκευή Ναυταθλητικών Εγκαταστάσων.
2. Ο Δήμος διαθέτει σε αυτή την περιοχή και χερσαία έκταση 11 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ στο Δήμο με τη σύμβαση χρησιδανείου από τις 5-10-1977 και για 50 χρόνια. Η παραχώρηση δε αυτή επικερωποιήθηκε και από τον τελευταίο Νόμο 4049 ΦΕΚ 35/Α/2012 του ΤΑΙΠΕΔ .
3. Η περιοχή Φλοίσβος είναι το Δυτικό άκρο της Λουτροπόλεως , δεν χρησιμοποιείται από τους παραθεριστές για κολύμβηση, προσφέρεται για κατασκευή πλωτής εξέδρας μαζί με το Υδατοδρόμιο διότι δεν προκαλεί όχληση στον κεντρικό ιστό της Λουτροπόλεως. Δεν παρεμβαίνει σε υπάρχοντα δρομολόγια πλείων όπως είναι π.χ του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες.
4. Η περιοχή Φλοίσβος έχει αβαθή νερά οπότε η πλωτή εξέδρα θα φτιαχτεί πιο εύκολα.
Η χρηματοδότηση του έργου και η δημιουργία Υδατοδρομίου επειδή τα Καμένα Βούρλα είναι χαρακτηρισμένα ως Τουριστικός Προορισμός με το Π.Δ 899/1976 μπορεί να υπαχθεί στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2015-2020 ή να υπαχθεί στο πλαίσιο συμπράξεων δημοσίου ιδιωτικού τομέα.

Δυο είναι οι πόλοι ανάπτυξης των Υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Ο Πρώτος πόλος τα Ελληνικά Υδατοδρόμια , που στηρίζουν την ανάπτυξη των Υδατοδρομίων από δημόσιους φορείς όπως τα Λιμενικά Ταμεία και οι Οργανισμοί Λιμένων, οι οποίοι θα κατέχουν την άδεια λειτουργίας και θα δίνουν την εκμετάλλευση σε τρίτους. Ο Δεύτερος Πόλος το μοντέλο ανάπτυξης της Εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A που είναι να επενδύσει με Ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργήσει Ιδιωτικά Υδατοδρόμια όπου θα είναι κάτοχος της άδειας λειτουργίας ο Ιδιώτης. Όποιο μοντέλο ανάπτυξης Υδατοδρομίου και αν ακολουθήσει ο Δήμος , σημασία έχει ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες του Δήμου, αντίθετα έχουν πολλά να κερδίσουν.

Με την δημιουργία του Υδατοδρομίου στα Καμένα Βούρλα θα αναπτυχθεί μια νέα συγκοινωνιακή δραστηριότητα και θα δοθεί μέσω της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων, η δυνατότητα σύνδεσης της Κεντρικής Ελλάδος με 30-35 Υδατοδρόμια , που είναι διασκορπισμένα στα Τουριστικά Νησιά των Σποράδων, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Ιονίων Νήσων. Δίνεται με αυτό τον τρόπο η δυνατότητα σύνδεσης με νέους προορισμούς , έτσι ώστε να δώσουμε ώθηση στο Τουριστικό προϊόν της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων και της ανάπτυξης νέων θέσεων εργασίας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Τρίγκας Δ. Αθανάσιος

Ο Γραμματέας
Κυρμανίδης Ε. Ηλίας


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας βγάλατε τα μάτια με την ορθογραφία σας. Σιγά μην ρίξουμε και κερί στην παραχώρηση που λέτε. Και οι δυο που υπογράφετε αυτή την πρόταση είστε σπουδαγμένοι και καθηγητάδες ούτε μια ψευτοορθογραφία δεν ξέρετε?
Ας είναι όμως δεν πειράζει. Να πάμε στην ουσία.

Ωραία να φτιάξει ο δήμος το υδατοδρόμιο που λέτε! Ποια υδροπλάνα θα έρθουν εδώ και γιατί? Θα υπάρξει πρώτα συνεννόηση ή θα κάνει ο δήμος έργα στο βρόντο ? Εσείς δηλαδή φτιάχνετε μαντρί έτσι μπας και μπει κάνα πρόβατο μέσα? ή φτιάχνετε μαντρί γιατί έχετε πρόβατα ή σκοπεύετε να αγοράσετε πρόβατα για να τα βάλετε μέσα στο παχνί ?

Πως μπορεί, πως είναι δυνατό να κάνει προτάσεις ένας σύλλογος που είναι ανύπαρκτος, χωρίς εκδηλώσεις και με μηδενική παρουσία στην θάλασσα και στα ναυτικά δρώμενα της περιοχής, και το μόνο που κάνει είναι να παρουσιάζεται στα δημοτικά συμβούλια με το καπέλο του συλλόγου της περιοχής και να λέει ότι χαζαμάρα του κατέβει?

Θέλω να πω ότι όλα τα είχαμε εδώ στα Καμένα Βούρλα ένα αεροδρόμιο μέσα κυριολεκτικά στην πόλη μας έλειπε για την φασαρία που θα κάνουν τα υδροπλάνα να μην μπορέσουμε να ησυχάσουμε ποτές.

Άιντε μικροί μεγάλοι στο καφενείο !

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας παιδιά .
Τέτοιες αναπτυξιακές προτάσεις χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς καλά κάνατε την πρόταση , το ζητούμενο είναι κατά πόσο η Δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην αξιοποίηση αυτής της πρότασης.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ.
ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ.
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάλληλος του Δήμου μου είπε ότι ο Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση του Υδατοδρομίου και ζητούσε πληροφορίες από τους Τεχνικούς του Δήμου και άλλους Περιφερειακούς παράγοντες κατά πόσο μπορεί να υλοποιήσει αυτή την πρόταση και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει …….

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Τρίγκα και Κυρμανίδη του Ναυτικού Ομίλου Καμ. Βούρλων, εγώ ο άσχετος, ρωτάω τους ενεργούς πολίτες και εκπαιδευτικούς της λουτρόπολης:

Πρώτον : Εάν στη θέση αυτή του Φλοίσβου, προβλέπεται χώρος για κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και μάλιστα από το 1987, γιατί μέχρι σήμερα ο σύλλογος τους δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ στο χώρο αυτό ;;; δεν έχει δείξει καμιά δραστηριότητα με την θάλασσα γενικότερα.
Γνωρίζετε τι σημαίνει ο προσδιορισμός «ναυταθλητικές εγκαταστάσεις ».
Μήπως, λέω μήπως, να προβλέπεται δραστηριότητα με την θάλασσα π.χ
ιστιοφόρα για εκμάθηση ιστιοπλοΐας για παιδιά; μικρή πισίνα εκμάθησης; εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και αποθήκευσης αγωνιστικών λέμβων κωπηλασίας; εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και αποθήκευσης μικρών λέμβων κωπηλασίας; που πρέπει είναι και στην καταστατική σας υποχρέωση απέναντι στα μέλη σας αλλά και στην πόλη γενικότερα. Να πεδίου λαμπρό δραστηριότητας αναπτυξιακής
Εάν κάτι τέτοιο προέβλεπαν αυτοί που το έγραψαν, πως θα υπάρχει στην δεσμευμένη θάλασσα περιοχή για τα υδροπλάνα και τα μικρά ιστιοφόρα για να κάνουν διαδρομές ;;;

Δεύτερον : Που την βρήκατε την έκταση και μάλιστα από το 1977, στην παραθαλάσσια περιοχή των 11 στρεμμάτων ; και μάλιστα που επικαιροποιήθηκε με την παραχώρηση της όλης έκτασης στον ΤΑΙΠΕΔ;
Οι παλαιοί λένε ότι η έκταση αυτή είναι τμήμα του ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και μάλιστα έκταση των 13,5 στρεμμάτων , σε συνέχεια του χώρου των 9 στρεμ. ιδιοκτησίας του Δήμου Καμ. Βούρλων
Με ποιο μαγικό τρόπο θα την μεταφέρεται στον χώρο της παραλίας ;;;

Τρίτον: Πλωτή εξέδρα για βάρκες μαζί με υδατοδρόμιο , μόνον εσεις , ο Καμμενοβουρλιώτικος ναυτικός όμιλος μπορούσε να το φανταστεί ;
Υδροπλάνα και βάρκες αντάμα.
Ωραίοι είσθε που «δεν προκαλεί όχληση στον κεντρικό ιστό της Λουτροπόλεως,» ας προκαλεί οχληση στην άκρη της Λουτρόπολης, δεν πειράζει στην ακρη είναι ας τους τα φορτώσουμε όλα.

Τέταρτον . Γραφετε «Ο Δεύτερος Πόλος το μοντέλο ανάπτυξης της Εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A που είναι να επενδύσει με Ιδιωτικά κεφάλαια………..»κλπ
Αφού κάνετε πρόταση, γιατί δεν την έχετε επεξεργασμένη ; π.χ να απευθυνθείτε στην εταιρεία , για να δείτε εάν είναι βιώσιμη οικονομικά μία τέτοια επένδυση, πέραν της κατασκευής και των υποχρεώσεων για χώρους και εγκαταστάσεις που απαιτούνται;;

Πέμπτον : Προχθές είχατε επιτροπή διαβούλευσης, ποια άλλη πρόταση αναπτυξιακή υποβάλατε που να αφορά την λουτρόπολη;

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΡΙ ΜΠΕΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΩΣ ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΩΣ ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ;,ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΜΨΙΑ ΠΟΥ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΑΦΕΙΑ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ.

ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ
ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΙΝ
ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.

ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΩ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ή ΣΤΟ BLOK,ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΜΙΑ.

ΕΔΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΗΛ. ΤΗΣ ΕΛΕΙΨΗΣ ΣΑΦΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
ΣΤΟ ".ΧΑΡΤΙ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ "ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ
ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ[Π.Χ.ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΠ] ΕΠΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΩΣ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ.

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ "ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ" ΕΣΤΩ ΟΥΤΟΠΙΚΩΝ
ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΩΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΤΑΡΑΞΙΑΣ ΛΥΣΗ.

ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΩΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ.

ΚΡΙΤΩΝ


Ανώνυμος είπε...

Μου έλεγε κάποιος που ήταν στην επιτροπή διαβούλευσης ότι η πρόταση για Υδατοδρόμιο δέχθηκε καλά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους συμβούλους και φορείς, ο δε Δήμαρχος είπε ότι θα το κοιτάξει σοβαρά το θέμα, αφού αφορά την ανάπτυξη του Τουρισμού στα Καμένα Βούρλα και την ευρύτερη περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση που κατατέθηκε στην επιτροπή διαβούλευσης είναι πολύ καλή και εφαρμόσιμη , γιατί πιστεύω ότι η λειτουργία Υδατοδρομίου σε ένα Τουριστικό μέρος της Κεντρικής Ελλάδος όπως είναι τα Καμένα Βούρλα θα συμβάλει ώστε να έρχονται τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

Θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα άνοιγε νέες θέσεις εργασίας και θα ενίσχυε την Τουριστική ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο.

Άλλωστε αν δεν ενδιαφερθεί ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Ο χρόνος θα δείξει αν η πρόταση έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για την περιοχή και πάει για εφαρμογή από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ή όχι !!!!

Ανώνυμος είπε...

πρόθεση μπορεί να υπάρχει,για να φτάσει όμως σε εφαρμογή, πρέπει να έχεις και έκταση! αυτά που ακούστηκαν περί 11 στρεμμάτων που ΄΄είναι ιδιοκτησία του Δήμου΄΄(!!!) δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα...επιεικώς.. και άλλα 19 στρέμματα που ΄΄θα΄΄ ζητηθούν...

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας και βρίσκοντας το ΦΕΚ 1020/Β/2013 σελίδα 17381 που αφορά το ΤΑΙΠΕΔ, διαβάζω πράγματι ότι υπάρχει έκταση 11.283 τ.μ στο Φλοίσβο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από το 1977 το οποίο και παραθέτω.

Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δη− μοσίου Α.Ε.» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 3986/2011 (Α’ 152).

Σελίδα 17381 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Εξαιρούνται ρητά από την κατά τα ανωτέρω μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.:

(α) έκταση εμβαδού 16.340 τ.μ. στη θέση ΝΤΑΜΑΡΙΑ, αποτυπωμένη στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα ως έκταση Ε1, ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙΙ, και περιγραφόμενη με τα αριθμητικά και αλφαβητικά στοιχεία περιμέτρου 26΄, 23΄, 23, 24, 25, 26΄΄ και 26΄, η οποία έχει παραχωρηθεί για αόριστο χρόνο στο Δήμο Καμένων Βούρλων για εγκατάσταση και λειτουργία βιολογικού καθαρισμού δυνάμει της υπ’ αριθ. 505863/383 ΚΥΑ, με την οποίαν εγκρίθηκε η υπ’ αριθμόν 101/4/10.02.1993 σχετική απόφαση του ΕΟΤ.

(β) έκταση εμβαδού 11.035 τ.μ. στη θέση «Φλοίσβος», αποτυπωμένη στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα ως έκταση Ε2, ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙ, περιγραφόμενη με τα αριθμητικά και αλφαβητικά στοιχεία περιμέτρου δ, γ, γ΄, δ’, δ, η οποία έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ προς το Δήμο Καμένων Βούρλων με σκοπό την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, δυνάμει της με ημερομηνία 05.10.1977 σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ ΕΟΤ και Δήμου Καμένων Βούρλων, πεντηκονταετούς διάρκειας

(γ) έκταση, συνορεύουσα προς την τελευταία, ομοίως ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙ, εμβαδού 11.283 τ.μ., αποτυπωμένη στο ως άνω Τοπογραφικό Διάγραμμα ως έκταση Ε3 και περιγραφόμενη με τα αριθμητικά και αλφαβητικά στοιχεία περιμέτρου α, α΄, α΄΄, γ΄, γ, β, α, εντός της οποίας εκτείνεται τμήμα των υφιστάμενων αθλη τικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

14. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιο ποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητο, συνολικού εμβαδού 837.958, 00 τ.μ, μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, ανήκοντος κατά πλήρη κυριότητα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, διοίκησης και διαχείρισης της «Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.», με τα ακόλουθα στοιχεία:

Ανώνυμος είπε...

αφού έψαξες το φεκ πήγαινε και στη σελίδα 17398 να δεις ποιες είναι οι εκτάσεις Ε2 και Ε3.....

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγοντας το ΦΕΚ 776/Δ/1987 Διαβάζω:

Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Στη σελίδα 7952 διαβάζω επίσης ότι προβλέπεται : Δημιουργία Εγκαταστάσεων Ναυταθλητισμού , γηπέδων μικτής χρήσης, Τουριστικού περιπτέρου και χώρου πρασίνου στη θέση Φλοίσβος.

Ανώνυμος είπε...

άλλο πράγμα η πρόβλεψη στο γπσ ...το 87 και άλλο η παραχώρηση το 2013....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΚΑΡΥΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΥΡΕΙΩΝ ΑΧΥΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ
ΜΟΥΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 7.22.
ΤΟ (β) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1977, ΑΡΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ.
ΤΟ (γ) « συνορεύουσα προς την τελευταία, ομοίως ευρισκομένη εντός του Τμήματος ΙΙ, εμβαδού 11.283 τ.μ » ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΕΚΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΟΤ;),ΟΠΟΥ «εντός της οποίας εκτείνεται τμήμα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ :
«ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου τον Απρίλιο του 2014 προκήρυξε τον πρώτο στη Χώρα διαγωνισμό για την ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση Υδατοδρομίου εντός ζώνης λιμένα από Ιδιωτικό Φορέα. Ο τρόπος των ενεργειών του Λ.Τ Σκύρου και η ίδια η προκήρυξη του Διαγωνισμού που "έβγαλε στον αέρα", αποτέλεσαν τα εργαλεία που ξεκλείδωσαν τις διαδικασίες σε Εθνικό επίπεδο. Σήμερα περισσότεροι από 35 Φορείς έχουν ακολουθήσει τον τρόπο και τη διαδικασία του Λ.Τ Σκύρου και έχουν υποβληθεί αντίστοιχοι φάκελοι για αδειοδοτήσεις Υδατοδρομίων.»

Σ.Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΤΟΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ.



Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας και διαβάζοντας , βλέπω ότι και η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Καμένων Βούρλων του 1991, προτείνει στην θέση Φλοίσβος Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις, Τουριστικό Περίπτερο και χώρο πρασίνου.

Ανώνυμος είπε...

μάλλον θα πρέπει να καταλάβεις ότι το εκτόπισμα του εκάστοτε ΓΠΣ μπροστά στο φεκ της παραχώρησης από τον εοτ είναι πάρα πολύ μικρό...

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΙΑΞΤΕ ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ
ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΡΔΕΛΟΜΑΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ , ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 650 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΑΝΟ, ΣΥΝ 500 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ 5,6...10 ΑΤΟΜΩΝ;; ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ , ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ Κ.Κ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ 1200 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ (ΑΕΡΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΦΑΓΟΠΌΤΙ) ΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ. Ο ΦΑΚΙΡΗΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙ ΤΕΤΡΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ.