21 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Φραγκούλης - 'επί παντός επιστητου'

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Με την Χρυσαυγιάδα σε εξέλιξη και το «νόμος και τάξη» να επιβάλλεται στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, τιμωρώντας νεαρούς καταληψίες με 20 μέρες φυλάκιση, όταν οι Κασιδιάρης Παναγιώταρος και Μίχος είναι ελεύθεροι με περιοριστικά, είναι τουλάχιστον αντιλαϊκός αυταρχισμός. Είναι παράνομη κατάληψη σχολείων με βάση τους νόμους τους. Γιατί άραγε δεν είναι παράνομο το μάθημα σε ανθυγιεινά κοντέινερ, όπως π.χ. κάνουν οι μαθητές στα Καμένα Βούρλα;

Από την άλλη, σε πλήρη αρμονία περιφερειάρχες και δήμαρχοι, ζητούν την επιβολή νέων φόρων στους δημότες τους καθώς και την ολοκλήρωση της δομής του Καλλικράτη. Αρνούμενοι να μας πουν ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη πόρων και τα παραπέμπουν όλα στο ΕΣΠΑ.

Στο συνέδριο των περιφερειακών διοικήσεων (Αθήνα ξενοδοχείο Κάραβελ), ζητούσαν να έχουν και οι ίδιοι συμμετοχή στην απευθείας φορολόγηση των πολιτών. Όταν γνωρίζουν ότι το κλείσιμο υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών, η κατάργηση υπηρεσιών πρόνοιας, η επιβολή χαρατσιών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων, επιβάλλονται από τον Καλλικράτη, όπως και οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις εργαζομένων. Πρότειναν τη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων ( ΚΑΠ) κάθε έτος και την άμεση, από τους δήμους και τις περιφέρειες, φορολόγηση των πολιτών, και αυτό μάλιστα να κατοχυρωθεί και συνταγματικά.

Συζητήθηκε και ο εκλογικός νόμος (θα έχουμε καινούργιο) και η ανάπτυξη στις περιφέρειες. Φαίνεται ότι όλα προσανατολίζονται σε ενέργεια, τουρισμό και μεταφορές μόνο. Δηλ. κοινωνικό κράτος ανύπαρκτο.

Στην ίδια κατεύθυνση και η συζήτηση της ΚΕΔΕ (Δήμαρχοι) με τον υπουργό οικονομικών που τους ζητήθηκε οι φετινοί προϋπολογισμοί να περιέχουν λιγότερο κοινωνικό κράτος.

Στην Αγριά του Βόλου που συνεδρίασαν για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, φάνηκε ότι τα λεφτά που υπάρχουν για το καινούργιο πρόγραμμα, αρκούν μόνο για να πληρωθούν τα φέσια από το προηγούμενο πρόγραμμα. Έργα μαϊμού από το παρελθόν είναι στην λίστα του προγράμματος, π.χ. για το Δήμο μας: αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Μώλου που έχει ενταχθεί από τις 23-11-2011, έχει πληρωθεί κατά 85% με τελευταία πληρωμή 14-6-2010, χρωστάμε κάτι ψιλά και κάποιοι πανηγυρίζουν για το ΕΣΠΑ και την ένταξη του έργου στη νέα περίοδο . Έκλεισαν τις ιαματικές πηγές από τον ΤΑΙΠΕΔ για να κάνουν πιστοποίηση ISO και χωρίς καμία ειδοποίηση.

Ο διαγωνισμός για την ενοικίαση των ιαματικών και των εκτάσεων του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα είναι σε εξέλιξη. Η μείωση του τουρισμού τη φετινή σεζόν στην πόλη μας οδηγεί σταδιακά στο κλείσιμο μικρών τουριστικών μονάδων, ενώ η κρίση, ο ανταγωνισμός από το «Γαλήνη», το κόψιμο του κοινωνικού τουρισμού, το σταμάτημα των λουτροθεραπειών από τον ΕΟΠΠΥ, είναι πολιτική επιλογή και τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν, οι νέοι επενδυτές δεν θα είναι καλύτεροι και δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς.

Βέβαια ο Δήμους μας δεν διεκδίκησε τίποτα από τα παραπάνω.

Χρειαζόμαστε Δήμο που να βοηθάει την εργασία και τους αυταπασχολούμενους σε όλο το Δήμο ανάπτυξη για μας και όχι για τις επενδύσεις τους.

Για το OPEN DAY δηλαδή την παρουσία της Περιφέρειάς μας στις Βρυξέλες και τις δηλώσεις του κ. Περγαντά για τις Ιαματικές Πηγές και την επιχειρηματικότητα φαίνετε να μην έχει διαβάσει το κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τις Ιαματικές Πηγές. Όσο για την επιδοτούμενη επιχειρηματικότητα θα πρέπει να ληφθεί υπ` όψιν η οικονομία της περιοχής μας.

Γ. Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΣΕ ΤΑ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ,ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ
ΣΚΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ή ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ
ΣΟΥ ΠΕΙ ΦΑΤΑ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρέ φίλε 9.29 πασπαρτού είναι ο Φραγκούλης για πάσα νόσο και πάσα μαλακία, έλεος.
Εδώ κυκλοφόρησε ότι θα δημιουργηθεί Σωματείο στα Καμένα με την επωνυμία,ΕΓΩΙΣΤΕΣ???????
καί θα έχει καταστατικό που θα διεκπαιρεώνει ότι αφορά το ΕΓΩ των μελών,δηλ. τρελλά
πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Φραγκούλης που όλα τα ξέρει ……

ας μας πει πόσο πουλήθηκε ο σταθμός του ΚΚΕ ;

ποια πολυεθνική τον αγόρασε ;

και γιατί δεν αποζημιώθηκαν οι εργαζόμενοι που δούλευαν στον σταθμό ;

αφού τόσο πολύ κόπτεται το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους ;

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ