25 Απριλίου 2013

Κοτρωνιάς προς Τετριμμίδα και Μακρακώμη μην κάνετε όρεξη!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Να απαντήσει από το βήμα του Δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων στις επεκτατικές βλέψεις όμορων Καλλικρατικών Δήμων επέλεξε ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς.


Δύο μέρες μετά την συνεδρίαση του Δ/Σ Μακρακώμης και τις αιτιάσεις για προσάρτηση της Καποδιστριακής Υπάτης στην Δυτική Φθιώτιδα ο κος Κοτρωνιάς κατέστησε σαφές πως τα όρια του Δήμου Λαμιέων είναι οριοθετημένα νόμιμα και αδιαπραγμάτευτα. Άλλωστε ο Δήμος έχει επενδύσει στην Υπάτη όπου εξελίσσονται έργα που θα αλλάξουν σύντομα την εικόνα της .

Ευκαιρίας δοθείσης και για να μην ανοίγει η επεκτατική όρεξη σε κανέναν ο κος Κοτρωνιάς κάλεσε τους συναδέλφους του να βρουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίζουν τα εσωτερικά τους προβλήματα και όχι να πετούν την μπάλα στην εξέδρα. ‘Εστειλε μάλιστα μήνυμα και προς τον δήμαρχο Μώλου Αγ. Κων/νου και πρόεδρο της ΠΕΔ Βαγγέλη Τετριμμίδα να σταματήσει να σκέπτεται τις Θερμοπύλες ως λύση στο πρόβλημα ονομασίας του Δήμου του.

Οι Θερμοπύλες είναι η Πολιτιστική πρωτεύουσα του Δήμου Λαμιέων και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν τόνισε ο κος Κοτρωνιάς για ένα θέμα που έχει τοποθετηθεί και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

lamiafm1.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι λοιπόν, αναγκάστηκε ο Δήμαρχος της περιφερειακής πρωτεύουσας Λαμίας,να απαντήσει στον Τετριμίδα να αφήσει τα
μικροπολιτικά παιχνίδια και να αποδεχθεί ότι οι θερμοπύλες δεν ειναι για τα δόντια του.
Θα προσέθετα ότι ουτε τό όνομα των Καμ. Βούρλων είναι διαθέσιμο,για να "ντύσει"την κατάντια τους.
Βέβαια στα συνέδρια τολμούν να ψελίζουν και το Μώλος και να γίνονται κόκκινοι σαν παντζαρια όταν τους κοιτούν οι
σύνεδροι με συγκατάβαση.
Αυτοί λοιπόν οι σοσιαλησταράδες οι φακιροπαπαναγιωτοφλωρακομπεζάτηδες "το προσπαθούν" να μπούν εμπόδιο στην εξέλιξη και
ανάπτυξη της περιοχής μένοντας πιστοί στις πρακτικές του κομματικής παρέμβασης.
Οι ποιό νοσηροί δυστυχώς διοικούν τους υγιείς ακόμη και σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα ποια ανάπτυξη της περιοχής βρε κάφροι που έχετε παραμείνει στα καμένα βούρλα στο επίπεδο υπηρεσιών του 80 με αποκλειστικά αλβανούς σερβιτόρους μαθημένοι στην αρπαχτή λόγω εθνικής οδου. είστε άξιοι της συμφοράς σας. και ούτε ποτέ πρόκειται να βάλετε μυαλό. το όνομα σας μάρανε τοπικιστές καμενοβουρλιωτες του κερατά

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδό σου 9:36 το δείχνει η γλώσσα σου.Εσείς ασχοληθείτε με την τιμή της ελιάς και το δάκο, κι αφήστε αυτούς που ξέρουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό.

Ανώνυμος είπε...

Για την Ιστορική και Γεωγραφική σας ενημέρωση πριν ακούσετε τους Δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων.
Όταν έγινε η Μάχη των Θερμοπυλών ο Μώλος δεν υπήρχε ούτε σαν οικισμός, ήταν έλος.
Το 1835 ιδρύθηκε ο Δήμος Θερμοπυλών με έδρα τον οικισμό του Μώλου και περιλάμβανε τους οικισμούς Λιαπάτα και Άντερα. Υπήρχαν ακόμη στην περιοχή ο Δήμος Θρονίου με έδρα το Καινούργιο (Θρόνιο) και τους οικισμούς Ρεγγίνι, Καρυά κλπ καθώς και ο Δήμος Φαρυγών με έδρα τη Μενδενίτσα και τους οικισμούς Δαδί, Γλούνιστα, Ρεντζέρι, Κατμάτα, Καραβίδια, Ξυλικοί κλπ.
Το 1840 ΦΕΚ 22Α προσαρτώνται στο Δήμο Θερμοπυλών οι οικισμοί του Δήμου Φαρυγών και η έδρα του Δήμου μεταφέρεται στη Μενδενίτσα όπου και παρέμεινε επί 39 χρόνια.
Το 1879 ΦΕΚ 50Α η Έδρα του Δήμου μεταφέρεται στο οικισμό του Μώλου με ταυτόχρονη απόσπαση των οικισμών Δαδί, Γλούνιστα, Ξυλικοί, Παλαιοχώρι, Ντερνίτσα κλπ και κατάργηση των μικροοικισμών Μαυροκάτα, Άρνιτσα κλπ.
Μετά 33 χρόνια το 1912 ΦΕΚ 261Α ο Δήμος καταργείται και δημιουργούνται οι Κοινότητες που υπήρχαν πριν το Σχέδιο Καποδίστρια.
Με αυτό το ιστορικό ο νυν Δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα έπρεπε να επαίρεται ότι οι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ανήκουν στο ΜΩΛΟ αποκλειστικά.
Ο κ. Κοτρωνιάς αν θέλει να έχει την πολιτιστική του πρωτεύουσα στις Θερμοπύλες θα πρέπει να φροντίσει να συμπεριλάβει στο Δήμο του ολόκληρο τον Γεωγραφικό χώρο των Θερμοπυλών σαν ενιαίο Αρχαιολογικό χώρο το ανατολικό όριο του οποίου νομίζω ότι είναι η Μενδενίτσα με το Κάστρο της που αποτελεί μαζί με το Κάστρο της Ανάβρας την τελευταία γραμμή άμυνας της τοποθεσίας των Θερμοπυλών. Άλλωστε με τον τρόπο αυτό θα περιλαμβάνονταν στο Δήμο και ολόκληρη η Ανοπαία Οδός ( Μονοπάτι του Εφιάλτη).

http://www.dailymotion.com/video/xzcfmr_yyyyyyy-yyyyyyyy-yyy-yyy-yyyyyyyyyy_news

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣ (ΜΩΛΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ( ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ...)ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ( ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ...ΚΟΥΚΟΣ )ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.
Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΡΟ-ΤΕΤΡΙΜΙΔΟ-ΚΟΤΡΩΝΙΑΔΕΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ......ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ=ΕΣΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ 9:36 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΤΑΡΑΝΔΕ!!!!!!!!!!!