04 Μαρτίου 2013

Η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει σε όλο το Δήμο...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Κύριε αρχισυντάκτη


Τα τελευταία γεγονότα στη Λάρισα αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο την παντελή έλλειψη μέριμνας του κράτους για δωρεάν παιδεία, έλλειψη προγραμματισμού κʼ αποτελεί όνειδος και κόλαφο για την τριτοκομματική κυβέρνηση, την Ε.Ε. κʼ το ΔΝΤ που θα έχουν την τύχη του φίλου τους Μόντι στην Ιταλία.

Στις 21/2/13 κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που δίνει «γη κʼ ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους κʼ δεν εξασφαλίζει για τους εργαζόμενους κʼ τους πολίτες που φορολογούνται αγρίως κʼ υποφέρουν (100% προκαταβολή των επιδοτήσεων, διατάξεις για το ξεπούλημα φιλέτων δημόσιας γης, γρήγορη αδειοδότηση χωρίς έλεγχο των επιχειρήσεων, καμία υποχρέωση για θέσεις εργασίας).

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο ισολογισμός του 2012 μετέφερε μόνο χρέη στο 2013 κʼ αυτό για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο δήμαρχος κʼ μία επιτροπή από τα Καμένα Βούρλα επισκέφθηκαν το ΤΑΙΠΕΔ κʼ εκεί ζήτησαν να παραμείνουν για αξιοποίηση στο Δήμο τρεις ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων για να μην μπερδεύονται στα πόδια των επενδυτών, όπως είπαν.

Αλήθεια, που θα βρεθούν τα χρήματα για την αξιοποίηση των παραπάνω πηγών; Τα έσοδα των Δήμων πλέον, με το Καλλικράτη είναι ανταποδοτικά, δηλ. με την φορολόγηση των πολιτών. Έτσι σκέφτονται να τα καλύψουν;

Επιτέλους, αρχίζει το έργο της αντικατάστασης των σωλήνων νερού με το καρκινογόνο αμίαντο. Η χρηματοδότηση του έργου μας δείχνει ότι ο μόνος συμφέρων δρόμος για τους πολίτες είναι μέσω κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό τον τρόπο χρηματοδότησης πρέπει να επιβάλλουμε αποκλειστικά κʼ μόνο. Αντίστοιχα, αναδεικνύεται η ανάγκη, ακόμα κʼ με τον ισχύοντα νόμο για τις ιαματικές πηγές, ο δήμος μας θα έπρεπε να διεκδικεί δημόσια αναβαθμισμένα λουτρά, μέσω κρατικού προϋπολογισμού, για ανάπτυξη της πόλης μας κʼ όχι της τσέπης των επενδυτών.

Η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει σε όλο το Δήμο, με άμεσα μέτρα (κατασκευή πολλών, νέων διαβάσεων προς την παραλία στον Άγιο Κων/νο και ανάδειξη της παραλίας, εκβάθυνση στην πλάζ κʼ τον αιγιαλό του Μώλου κʼ την επισκευή δρόμων χωριών κʼ οικισμών με συγκοινωνιακό δίκτυο).

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ . ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ. ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ " ΚΡΑΤΟΣ " ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΑΣ . ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;;; ΠΟΥ , ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ή ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ;;;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φραγκούλη μέχρι τώρα διακήρυττες σε όλους τους τόνους ότι το έργο της αλλαγής των σωλήνων του δικτύου δεν πρόκειται να γίνει !!!!

Τώρα έρχεσαι και παρουσιάζεις ότι είσαι από τους βασικούς συντελεστές του έργου.

Μήπως έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα στο μυαλό σου….

Μια επίσκεψη στο Ντούμα ίσως κρίνεται απαραίτητη …

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ ΤΣΑΒΕΣ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΓΚ,ΣΕ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ GOYGLE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ,
O ΑΚΡΑΙΟΣ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,
ΕΝΙΟΤΕ ΜΑΣ ΤΑ "ΠΡΙΖΕΙ",ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.
ΑΛΙΜΟΜΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΛΕΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ[ΚΟΥΒΑ-Β.ΚΟΡΕΑ ΚΛΠ].
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑ
ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ??

Ανώνυμος είπε...

Ε ΨΙΤ....ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕς!ΤΣΟΥΖΕΙ;----

Ανώνυμος είπε...

Απο το να χλευάζετε και να επιτίθεστε στο πρόσωπο Γιάννη Φραγκούλη, για την άποψή του και το λόγο του, εκφράστε και διατυπώστε τον δικό σας. Αν έχετε φυσικά, που πολύ αμφιβάλω. Και θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι κάποια πράγματα, που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση, όπως η υγεία, η ασφάλεια και το δικαίωμα στη μόρφωση ή που αφορούν την ίδια τη βιωσιμότητα όπως το νερό, η ενέργεια και γενικότερα ο φυσικός πλούτος μιας χώρας,θα έπρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησή του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ κι η αξιοπρέπεια και να μην βρεθεί στο έλεος κάποιου κερδοσκόπου, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ να επιβιώσει. Ο ιδιωτικός τομέας έχει πάρα πολλούς τομείς να δραστηριοποιηθεί και να αναπτυχθεί. Δεν χρειάζεται να κερδοσκοπίσει μονοπολιακά, εκμεταλλευόμενος το φυσικό πλούτο (νερό, ενέργεια, ιαματικά, δάση κλπ)ή την πρωτεύοντα παροχή υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ασφάλεια). Άλλωστε για τους γνωρίζοντες περί υγειούς καπιταλισμού, το συγκεκριμμένο οικονομικό σύστημα απαγορεύει την οποιαδήποτε μορφή μονοπολίου, αφού δεν μπορεί να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός. ΟΛΟΙ θα έπρεπε οι παραπάνω τομείς να υφίστανται από το θεσμικό Κράτος και να απαιτούμε από τους κυβερνόντες, αντί να τα απαξιώνουν για να τα ιδιωτικοποιούν προς ιδίων όφελος εισπράτοντας μίζες (δεν τους ανήκουν για να τα ξεπουλάνε, περιουσία του Ελληνικού λαού είναι και κληρονομιά των παιδιών μας), να επενδύουν συνεχώς επάνω τους και να δημιουργούν το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να εμπνέι ένα Κράτος Δικαίου στον πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟς 7,45 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ
ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ;
ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ
ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΛΙΕΣ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΚΟ,ΕΡΤ;
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ,ΔΙΔΕΙ
ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΓΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ
ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ?
ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ Ή ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;
ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ Ή ΤΑ ΚΟΛΧΟΖ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΜΕ
ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ;
ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΤΥΠΟΥ ΤΖΑΜΑΧΙΡΙΑΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ,ΟΠΟΥ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ,ΕΣΕΝΑ
ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΙ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ,ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ;

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ



Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης όπως πάντα βαφτίζει το ψάρι κρέας ακολουθώντας τις επιταγές της Αλέκας

Ανώνυμος είπε...

Στις μέρες πού ζούμε οι νέοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά τι τους προσφέρει το σύστημα της οικονομίας που ευαγγελίζεστε. Ξέρουν καλά τι σημαίνει ανεργία, ανασφάλεια, μετανάστευση. Όπως ξέρουν και πολύ καλά ότι η ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά, αλλά και η κοινωνικότητα, η δημιουργία, η συντροφικότητα. Τίποτα απ’ αυτά δεν πρόκειται να βιώσουν στον λατρεμένο σας καπιταλισμό.
Γνωρίζετε καλά ότι στοχεύουμε στην ανατροπή του οικονομικού συστήματος που υπερασπίζεστε με τόση θέρμη, αυτού του βάρβαρου συστήματος που τάχα μου δημοκρατικό είναι και με ίσες ευκαιρίες για όλους. Τολμάτε ακόμη να μπουρδολογείται με τις Κούβες και τις Κορέες όταν πεινασμένα παιδιά λιποθυμάνε στο σχολείο;
Τέλος, τα περί Ντούμα τα επιστρέφω σ’ αυτούς που παθαίνουν διαλείψεις νου μετά δύο χρόνια (οπότε θυμούνται να κάνουν καταγγελίες). Μέχρι που θα φτάσει ο φτηνός πολιτικαντισμός τους και η ξεφτίλα τους; Μήπως η διαφορά πολιτικού κ’ προσωπικού ήθους πρέπει να αρχίσει να μετριέται και με το θάρρος της υπογραφής;
Γ. Φραγκούλης