28 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση για διαβούλευση στρατηγικού σχεδιασμού Ε.Π. 2015-2019

Παρακαλείσθε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 13.30 μ.μ., όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Γνωμοδότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου (άρθρο 76 παρ.2α Ν.3852/2010)

Ο Πρόεδρος
Συκιώτης Ιωάννης

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 , την ίδια ώρα , όπου θα θεωρηθεί σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία ( παρ. 3 άρθρου 76 του Ν. 3852/2010)


23 Μαρτίου 2016

Θα χάσουμε μια ώρα ύπνο το Σάββατο 26/3, ξημερώνοντας Κυριακή 27/3

Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά !

Η μέρα ήδη έχει αρχίσει να μεγαλώνει και ετοιμαζόμαστε σιγά - σιγά όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Πότε θα βάλουμε τους δείκτες του ρολογιού μας μια ώρα μπροστά;

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00). Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω). Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε αυτό επειδή από τις 15 Ιουλίου (π.ημερ.)/28 Ιουλίου (ν.ημερ.) στις 04:00 ώρα, του 1916, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά στην εισδοχή της ώρας ζώνης. Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τούτο είχε ως συνέπεια να εγκαταλειφθεί.

Στα επόμενα χρόνια είχε υιοθετηθεί η μετατόπιση της ώρας έναρξης λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων κατά μισή ώρα, στη χειμερινή περίοδο. Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της [θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας με έναρξη το 1975.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.

Γενικά η θερινή ώρα δεν χρησιμοποιείται σε χώρες κοντά στον Ισημερινό αφού ανατολή και η δύση του Ήλιου δεν έχουν μεγάλη διαφορά στο διάστημα του χρόνου. Στη Βραζιλία η θερινή ώρα χρησιμοποιείται μόνο στο Νότιο τμήμα της. Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.

newsit.gr

21 Μαρτίου 2016

Ζωή Ανδρικοπούλου 1 η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 6000 1η στον ημιμαραθώνιο στα 3000 χμ

Ακόμη δύο πρωτιές για την συμπατριώτισά μας από τα Καμένα Βούρλα Ζωή Ανδρικοπούλου .

Πρώτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 28/2/2016 στα 6000 χιλόμετρα και εξασφάλισε την συμμετοχή της στην Εθνική Ελλάδος για δεύετερη φορά στους βαλκανικούς και πρώτη χθές 20/3/2016 στα 3000 χιλιόμετρα στην Αθήνα στα πλαίσια του ημιμαραθωνίου με συμμετοχή 17.000 δρομέων αθλητών

20 Μαρτίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Βούρλων Νεανικός Παλμός συμμετέχει στην ημέρα δασοπονίας με την πεζοπορία στο μονοπάτι της Κνημίδας την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. Συγκέντρωση 8.30πμ στο άλογο [μοναστήρι].

Περιλαμβάνει πεζοπορία,ομιλία,διάθεση δενδρυλίων,έντυπου υλικού κ.α. Φορέας υλοποίησης δασαρχείο Αταλάντης, δήμος Μώλου- Αγ. Κων-νου.

Το δάσος είναι το καταφύγιό μας.

19 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου στην ώρα της γής

Ο Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου συμμετέχει και στηρίζει την ‘ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ’ κλείνοντας τα φώτα στα δημοτικά του κτίρια για μία ώρα το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 από τις 20:30 μμ έως τις 21:30 μμ.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».

Ο Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Καλεί όλους τους κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου να δηλώσουν παρόντες σε αυτή την προσπάθεια δίνοντας για άλλη μια χρονιά «ραντεβού» με την «Ώρα της Γης» το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 20.30 μμ, κλείνοντας τα φώτα για μια ώρα.

Σκεπτόμενοι πάντα ότι οι ενέργειές μας «σήμερα», θα επηρεάσουν το «αύριο» και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ο Δήμαρχος
Συκιώτης Ιωάννης

17 Μαρτίου 2016

Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων της έργου «Μετατροπή Τουριστικού Λιμένα Καμένων Βούρλων σε Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ .. Την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μετατροπή Τουριστικού Λιμένα Καμένων Βούρλων σε Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών» στα Καμένα Βούρλα Ν. Φθιώτιδας, δυναμικότητας 78 θέσεων.


Click εδώ, ή επάνω στην φωτογραφία για να το διαβάσετε.
 


Δαβάστε το εδώ κάνοντας click

Ομιλία του ιατρού Νερολή Γεώργιου στον Μώλο

ΕΚΠΟΛ/ΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΜΩΛΟΥ’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος ¨Αγ. Φανούριος Μώλου¨ σας καλεί να παρευρεθείτε στην ομιλία του ιατρού κ. Νερολή Γεώργιου παθολόγου με θέμα : ΄΄ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΄΄ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19-03-2016 και ώρα 18:00 μ.μ. στο ¨Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Μώλου¨ .

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.

12 Μαρτίου 2016

Ένα άλλο δημόσιο, μιας άλλης εξουσίας

Επιστολή αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

Σε ότι αφορά το δήμο μας Μώλου- Άγιου Κωνσταντίνου θεωρώ ότι η ιδεολογική εμμονή στον καπιταλισμό διαμόρφωσε το κλίμα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Παράτησε ο δήμαρχος το αλιευτικό τουριστικό καταφύγιο στην τύχη του και βορά σε κάποιους, εσκεμμένα, για να προετοιμάσουν την έλευση του μοναδικού «σωτήρα» της κοινωνίας μας του ιδιώτη.

Το ίδιο το κείμενο γνωμοδότησης που έφερε την υπογραφή της δικηγόρου της Λαμίας είναι σαν να έχει βγει από τους συνεργάτες του Σταϊκούρα (όποιος τον διαβάζει καταλαβαίνει απολύτως). Το ότι ο δήμαρχος προσπάθησε να μεταφέρει τις ευθύνες στην οικονομική επιτροπή και όχι στο δημοτικό συμβούλιο που είναι το ανώτερο όργανο του δήμου, δείχνει τις προθέσεις του.

Η στάση του προέδρου και η απαξιωτική συμπεριφορά του στον κ. Νικολόπουλο, μόνο ως κοκορομαχία χωρίς ουσία, κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μπορούν να χαρακτηριστούν. Η εισήγηση του κ. Φακίρη για ΣΔΙΤ είναι το παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ που όντως όπως είπε «το ζητούμενο στην επένδυση είναι ο χερσαίος χώρος». Δηλαδή, όσοι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο στην Βουλή, όσοι στους δήμους ψήφισαν την μεταφορά των αποθεματικών στους δανειστές και όλα τα προυγούμενα χρόνια, ως διοικήσεις, επέτρεψαν στα παντός είδους συμφέροντα να κερδοσκοπούν με παρανομίες, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι με την αλλαγή του ονόματος στο δήμο και το ιδιωτικό λιμάνι, θα φέρουν την ανάπτυξη.

Καταλαβαίνω την αγωνία των επαγγελματιών του τουρισμού, άλλα όσο περισσότερα χρήματα χρειάζονται για να φθάσεις στον τόπο μας και όσο ακριβότερες υπηρεσίες υπάρχουν, τόσο λιγότερα μένουν στην πόλη και σε αυτούς, ξεκινώντας από τα διόδια που είναι 25 ευρώ.

Επίσης η δημιουργία εστιατορίου σουπερ μάρκετ και καυσίμων σε οικόπεδο που το πληρώσαμε όλοι ως κάτοικοι και προβλέπεται στις συμβάσεις θα μικρύνει την πίτα των επαγγελματιών.

Η παρέμβαση του διευθυντή του ομίλου Μήτση που ζητούσε 17 χρόνια σύμβασης για τον ιδιώτη, αναδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει. Ξέροντας ότι με το νέο ΕΣΠΑ μόνο ένας μικροξενοδόχος επιδοτείται από τον δήμο μας με 45.000 ευρω μόνο, η επένδυση του καταφυγίου θα πρέπει να πατάει στο επόμενο πρόγραμμα 2021-2028. Θα συμφωνήσω μαζί του ότι υπάρχει ένα κακό δημόσιο γιατί είναι το δημόσιο που υπηρετεί την κερδοφορία εταιριών, ίδιες με αυτές που ο ίδιος διευθύνει. Ένα άλλο δημόσιο, μιας άλλης εξουσίας θα μπορούσε να αξιοποιεί τους δημοσίους υπαλλήλους με τον τρόπο που οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και ανακαίνισαν ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, σε 48 ώρες για την φιλοξενία των προσφύγων και όχι να παραδίδουν ερειπιώνες στην κοινωνία μετά την επένδυσή τους.

Εγώ κύριε Θεολόγο σε αυτούς τους εργαζόμενους θα υποκλίνομαι πάντα και θα προσπαθώ να πείσω σήμερα τους συμπολίτες μου για καταφύγιο δημοτική υπηρεσία με κανόνες και πλούτο για όλους και όχι για έναν.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα




10 Μαρτίου 2016

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο Δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου Ιωάννης Συκιώτης.

Αφού δηλώνει ο δήμαρχος μας, ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία του δήμου και του δημοσίου που κατέχει ως δήμος και είναι υπεύθυνος για αυτήν, τότε τι κάθετε και κάνει τον Δήμαρχο ??? να παραιτηθεί ΤΩΡΑ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβουμε όλοι μας τι έγινε στα Καμένα Βούρλα σήμερα 9/3/2016.
Παλαιόθεν, και με πολλές παρεμβάσεις, φτιάχτηκε λιμάνι στα Καμένα Βούρλα για να καλύψει τις ανάγκες των ντόπιων, μιας και οι βάρκες ήταν διάσπαρτες σε όλη την ακτογραμμή του χωριού. Μάτωσαν πολλοί – πολύ για να νομιμοποιηθεί το λιμάνι.

Έρχεται ο πρόσφατα νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης και ακυρώνει την προσπάθεια πολλών ετών των προηγούμενων διοικήσεων για νομιμοποίηση του λιμανιού (τόσα χρόνια ήταν παράνομο), και τελικά αποφασίζει να το δώσουμε σε επενδυτή να κονομήσει ένας τρίτος ‘επενδυτής’ και όχι ο δήμος, αντί τώρα που επιτέλους νομιμοποιήθηκε να το δουλέψει, να φτιάξει δηλαδή κανονισμό λειτουργίας και τιμολόγιο, για να βγάλει τα έξοδα του.

Κύριε Δήμαρχε, η δουλειά σου είναι να λύνεις προβλήματα και όχι να είσαι μέρος τους. Το να δίνεις τα ασημικά του δήμου ώστε να κονομάνε ιδιώτες αντί να στρώσεις τον κώλο σου κάτω και να βρεις λύσεις, στο να δουλέψεις μόνος σου (ως δήμος) το λιμάνι και να βγάλεις κάποια σπασμένα (ως έσοδα ή έξοδα) στον δήμο είναι αποκλειστικά δικιά σου αρμοδιότητα – ευθύνη. Κάτι που δεν έπραξες και προτίμησες την πρακτική της στρουθοκαμήλου βυθίζοντας το κεφάλι στην άμμο αντί να βάλεις το μυαλό σου να βρει λύσεις, και να βάλεις τις υπηρεσίες του δήμου να εργαστούν για την σωστή διαχείριση του λιμανιού.

Δεν είπε κανένας ότι δεν θέλουμε την ανάπτυξη, και ότι πρέπει να προσελκύσουμε τουρίστες. Θα έπρεπε με την πρακτική του διαίρει και βασίλευε να φτιάξει θέσεις και για τουρίστες αλλά και για ντόπιους, να φτιάξεις τον κανονισμό λειτουργίας και ένα ανάλογο τιμοκατάλογο τόσο για τον χερσαίο χώρο όσο και για τον θαλάσσιο, και τελικά να κάνεις την δουλειά που πληρώνεσαι (και σε ψηφίσαμε) να κάνεις, δηλαδή να διαχειρίζεσαι την περιουσία του δήμου προς όφελος των δημοτών (και όχι προς όφελος τυχαίων επενδυτών)

Δεκτό ως απόφαση, μιας και εσύ κάνεις κουμάντο και έχεις αυτό το δικαίωμα του να αποφασίζεις, πλην όμως λανθασμένη εντελώς ως πολιτική απόφαση, γιατί είναι κοντόφθαλμη, φυγόπονη και σίγουρα δεν βάζει πρώτα τον δημότη αλλά δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να κερδοσκοπήσει με την αρωγή σου και την αμέριστη συμπαράσταση σου. Άραγε τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι περισσότεροι δεν θα πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό και κάποιος τα έχει πάρει ??

Τέλος πάντων, μην μακρηγορώ, ο κάθε ένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματα του, ιδού και το σύνολο της μαγνητοσκόπησης του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την εισήγηση σου να παραχωρηθεί τελικά το λιμάνι …

Φιλικά
Ο Blogger



ΥΓ1 κάποιοι σύμβουλοι στήριξαν την θετική τους ψήφο για την παραχώρηση, στο όνομα της ανομίας στο λιμάνι που υπάρχει τώρα. Βρε βελιγκέκα για αυτό το νομιμοποίησε ο δήμος (και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι οι προηγούμενοι την κάνανε την δουλειά) ώστε να μην μπορεί να υπάρχει αυτή η ανομία, αλλά ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα να διορθώσει το μπάχαλο που υπάρχει, το αφήνει στην τύχη του το λιμάνι, δεν κάνει τίποτα ως όφειλε.

ΥΓ2 Κάποιος άλλος σύμβουλος αναφέρθηκε σε αστική ευθήνη σε περίπτωση ζημιάς κλπ, και ότι ο δήμος παλαιά είχε πληρώσει για ζημιές. Οκ και αυτό εύκολο είναι να λυθεί, βάλε στον κανονισμό λειτουργίας όρο, ότι στο λιμάνι μπαίνουν σκάφη αυστηρά και μόνο εφόσον είναι ασφαλισμένα για την όποια ζημιά προς πρόσωπα ή άλλες ζημιές και καθάρισες.

ΥΓ3 Ακουστήκανε τα απίστευτα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα τοποθετηθώ εν καιρώ … καθώς ελπίζω να τοποθετηθούν και οι αναγνώστες αναφορικά με όσα ειπώθηκαν από εσένα αλλά και από αυτούς που ψήφησαν θετικά στην εισήγηση σου (έχω ράμματα για την γούνα τους αλλά εν ευθέτω … άλλωστε εδώ θα είμαστε θα τα λέμε όλα ..)

05 Μαρτίου 2016

Να δοθεί το λιμάνι των Καμένων Βούρλων σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση ?


-----------------------------
Αγαπητοί αναγνώστες (5/3/2016)

Ξαναφέρνω στο προσκήνιο, προς διαβούλευση, παλαιότερο άρθρο του blog, (διαβάστε παρακάτω) που αφορά το λιμάνι των Καμένων Βούρλων, και αν αυτό πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη ή όχι, διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου μας, το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της 9/3/2016, και κατά συνέπεια είναι ποιο επίκαιρο από ποτέ.

Επίσης μην ξεχάσετε να διαβάσετε και άλλο άρθρο αναφορικάμε το λιμάνι click εδώ (της 18/9/2015)

Τα συμπεράσματα όπως πάντα είναι δικά σας, ωστόσο η δικιά μας άποψη είναι ξεκάθαρη και πιστεύουμε ότι το λιμάνι πρέπει να παραμείνει στην δικαιοδοσία του δήμου μας και να το λειτουργήσει ο δήμος αποκλειστικά.

Με τιμή ..

O Blogger
------------------------------------------

(ακολουθεί το άρθρο της 28/7/2015)
Έπεσε στην αντίληψη μου, η εισήγηση του κυρίου Μακρυνίτσα, από  το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αναφορικά με την παραχώρηση του λιμανιού των Καμένων Βούρλων σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση.

Η εισήγηση αυτή(όπως αναφέρθηκε), ψηλά χαμηλά, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι ο δήμος δεν είναι άξιος να διαχειριστεί το λιμάνι γιατί δεν έχει υπαλλήλους, ενώ περισσότερο δε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί  (δεν είναι άξιος) να διαχειριστεί επιχειρηματικά το λιμάνι.

Κατόπιν τούτου , και μετά από ώριμη σκέψη λοιπόν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των Καμένων Βούρλων , μας λέει να ενοικιάσει το λιμάνι ο δήμος(λες και ήταν του πατέρα του), να μπει ιδιώτης, να βάλει ότι τιμολόγιο θέλει και να κάνει κουμάντο σε δημοτική περιουσία επιχειρηματίας με σκοπό το ίδιο όφελος.

Αγαπητέ μου αντιδήμαρχε, αγαπητέ δήμαρχε, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά ο δήμος οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσωπο! Δεν είναι μαγαζί κανενός ούτε επιχείρηση, και ένας εκ των σκοπών του είναι να βοηθά το κοινωνικό σύνολο.

Οι παραχωρήσεις στον δήμο μας, έστω και με την μορφή ενοικίου σε ιδιώτες μου κάνει σαν ένα πράμα ότι δίνουμε τα ασημικά, γιατί δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε γυαλισμένα.

Τέλος πάντων και για να μην μακρηγορώ, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει να δοθεί προς ενοικίαση σε ιδιώτη το λιμάνι, και πρέπει ο ίδιος ο δήμος να το διαχειριστεί με το μοντέλο ‘ίσα βάρκα ίσα νερά’ δηλαδή όσα έξοδα έχει, τόσο και ανάλογο τίμημα να εφαρμόσει ώστε να μην μπαίνει μέσα.  

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να κάνετε μια οικονομική μελέτη πρώτου επιπέδου ώστε να δείτε κατά πόσο βιώσιμο θα είναι το εγχείρημα, τόσοι γραμματιζούμενοι είστε εκεί μέσα! Τόσα πτυχία και μεταπτυχιακά μας μοστράρετε ! δέκα λογαριασμούς δεν μπορείτε να κάνετε?

Για να σας βοηθήσω ωστόσο, εσάς αλλά και τους αναγνώστες να καταλάβουν,  ας κάνω μια πρώτη πρόχειρη οικονομική προσέγγιση.

Ας πάρουμε τα έξοδα, στα οποία δεν βάζω δημοτικούς φωτισμούς νερά και καθαριότητα (είπαμε κοινωνικό πρόσωπο παιδιά ο δήμος).
Έχουμε και λέμε λοιπόν
  4.860 euro  πρέπει ο δήμος να δίνει στο κράτος ανά έτος.
26.800 euro σε μισθούς , 3 πιτσιρικάδες κάτω των 25 με μισθό 510 + 24,56% εργδ.εισφ. και όλο αυτό επί 14 (με τα δώρα τους και τις άδειες τους δηλαδή κομπλέ) για φύλακες.
2.000 euro ανά έτος θα βάλω γενικά μη προβλεπόμενα έξοδα

Τα παραπάνω σούμα μας κάνουν 33650 το χρόνο (ένα το κρατούμενο)

 Το λιμάνι, όταν αρχικά προσμετρήθηκε, έδειξε πάνω από 120 θέσεις (μικρές θέσεις για βάρκες, όχι καΐκια όχι ιστιοφόρα)

Αν λοιπόν διαιρέσουμε έξοδα με έσοδα, βαίνει σε κάθε μικρή θέση – βάρκα 280 euro ανά έτος, που και αυτά είναι πολλά για τον μέσο ιδιοκτήτη – ψαρά βάρκας, οπότε ας το προσπαθήσουμε λίγο ακόμα ώστε να κάνουμε ένα κόλπο ώστε να καλύψουμε αυτούς που θέλουν μικρό τιμολόγιο αλλά και να βολέψουμε και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες – τουρίστες γιατί και αυτούς τους θέλουμε.

Είπαμε ότι το κανονικό τιμολόγιο για την μικρή θέση είναι 280 euro.
Μάλιστα. Θέλεις κύριος να βγάλεις την βάρκα σου έξω για δυο μήνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να μπει και κάνας επισκέπτης τουρίστας ? Τότε θα πληρώσεις πραγματικά πολύ λιγότερα !! θα σου κοστίσει ανά έτος (άμα βγείς Ιούλιο και Αύγουστο) μόνο 127 euro !! Τσάμπα πράμα, περίπου 10 euro ανά μήνα …

Πως θα το καταφέρουμε αυτό?? Θα φτιάξουμε τιμολόγιο ανά μήνα. Ανάλογα  τον μήνα που θα είσαι μέσα θα πληρώνεις και το ανάλογο τίμημα.
Πάμε να το πάρουμε λιανά να το καταλάβουμε.
Κάθε μήνας θα έχει ένα ποσοστό επί του βασικού τιμοκαταλόγου ο οποίος όπως είπαμε βασικός τιμοκατάλογος για το έτος είναι τα 280 euro που αν το διερέσεις ανά μήνα προκύπτει κάτι παραπάνω από 23 euro.

Οι συντελεστές βαρύτητας μήνα, όπως προτείνω εγώ είναι στην παρακάτω φωτογραφία που έχει μια γραμμή με κάποιον που κάθετε μέσα όλο το χρόνο και μια γραμμή με κάποιον που βγάζει την βάρκα του έξω από το λιμάνι για τον Ιούλιο – Αύγουστο.


Αν προσέξατε, όποιος θέλει να βάλει ή να διατηρήσει την βάρκα του μέσα στο λιμάνι Ιούλιο – Αύγουστο είναι λίγο ανεβασμένη η τιμή. Αυτό βέβαια γίνεται ώστε να εξυπηρετηθούμε όλοι μας, και οι ντόπιοι ψαράδες που θέλουν φτηνό τιμολόγιο να το έχουν αλλά να την βγάζουν αυτούς τους δυο μήνες, και οι τουρίστες που έρχονται το καλοκαίρι να βρίσκουν μια θέση να βάλουν το σκάφος τους.  
Εννοείτε ότι οι τιμές αυτές είναι ανά μικρή θέση. Δηλαδή αν έχεις κύριος σκαφάρα που που είναι 8-10 μέτρα μήκος και 3-4 μέτρα πλάτος θα πιάσεις 2 και τρείς θέσεις και θα πληρώσεις το αντίστοιχο τίμημα.
Και πάμε και σε αυτό, το τίμημα δηλαδή του τουρίστα – Λαμιώτη ή Αθηναίου που έχει ένα σκάφος και θέλει να το έχει μέσα για αυτούς τους δυο καλοκαιρινούς μήνες πόσο θα του έρθει (μην τον γδάρουμε και αυτόν)
Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα ιστιοφόρο μικρό και θές μόνο δυο θέσεις για αυτούς του δυο μήνες. Θα πληρώσεις λοιπόν 59+94 = 152 * 2 = 304 euro.
Δεν είναι λίγα, ούτε και πολλά για έναν σκαφάτο …

Αυτή είναι η άποψη μου αγαπητοί τοπικοί άρχοντες και με την παραπάνω απλή οικονομική συλλογιστική την τεκμηριώνω …

Καλό καλοκαίρι …

Με τιμή
O Blogger

ΥΓ 1
Συγχωρέστε με αν υπάρχει κάποιο μικρό λαθάκι.

ΥΓ2
Μην στέκεστε ντε και καλά στην συλλογιστική την δικιά μου, εσείς με τα πτυχία σας σίγουρα θα βρείτε καλύτερη λύση στο οικονομικού χαρακτήρα πρόβλημα αυτό … γιατί είναι καθαρά οικονομικού χαρακτήρα πρόβλημα, μιας και το θέμα του κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου το θεωρώ λυμένο … ελπίζω …

ΥΓ3
Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο ΔΣ για το θέμα …

04 Μαρτίου 2016

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 9/3/2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ


Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: kvourla@hol.gr

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Παπαγρηγορίου Χρήστος

Θέματα

1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

2. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων - , αναμόρφωση και τροποποίηση προϋπολογισμού, ετήσιου σχεδίου δράσης και Τεχνικού προγράμματος έτους 2016

3. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συνδρομή του Δήμου έτους 2016 στην ιστοσελίδα ΔήμοςΝΕΤ

4. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για την ετήσια συνδρομή υπέρ του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες»

5. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εισφορά έτους 2016 υπέρ του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε. Δ. Δ. Υ. Π. Π. Υ.)

6. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την[.....]

ετήσια εισφορά του Δήμου έτους 2016 υπέρ του Δικτύου Ε.Ο.Ε.Σ.- Αμφικτιονία Αδελφοποιημένων Πόλεων & Περιοχών της Μεσογείου

7. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εισφορά έτους 2016 υπέρ της Ένωσης Πόλεων Μεσαιωνικών Κάστρων

8. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εισφορά έτους 2016 υπέρ δικτύου Δήμων –Πόλεων «Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας για το Θερμαλισμό – Αειφορία – Πολιτισμό»

9. Έγκριση δαπανών και διάθεση πίστωσης για δαπάνες εορτασμού 25ης Μαρτίου

10. Έγκριση προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου»

11. Τροποποίηση των άρθρων 21,22 και 23 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου λόγω αναγκαιότητας αποτύπωσης της υφιστάμενης εικόνας των θέσεων

12. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. έτους 2016 μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

13. Έκδοση ψηφίσματος για την καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

14. Έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

15. Έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζομένους στο Κ.Ε.Π. Αγίου Κων/νου

16. Ορισμός μελών επιτροπής με τίτλο «Επιτροπή βεβαίωσης παραλαβής ανταλλακτικών- ελαστικών και εργασιών επισκευής υπηρεσιακών αυτοκινήτων – οχημάτων»

17. Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου

18. Εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας έτους 2016

19. Έγκριση πρακτικού επιτροπής εξέτασης ενστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης

20. Λήψη απόφασης περί μίσθωσης πρώην σχολικών κτημάτων Καινούργιου

21. Σύσταση δικτύου ΟΤΑ με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας – ΔΙΑΜ»

22. Λήψη απόφασης περί του τρόπου λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου σκαφών Καμένων Βούρλων


Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγρηγορίου Χρήστου, προς ενημέρωση των Συμβούλων

02 Μαρτίου 2016

11ο Κυνήγι Κρυμμένου Θυσαυρού Στα Καμένα Βούρλα

Το 11ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα διεξαχθεί στα Καμένα Βούρλα την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Μία δράση που καλά κρατεί, αφού γίνεται για ενδέκατη φορά και αυτό οφείλεται στην αδιάκοπη ενασχόληση και το αμέριστο ενδιαφέρον του Πολιτιστικού Συλλόγου ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Καμένων Βούρλων για ποικίλες δράσεις!

fonografos.net